Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamama29

I jak na zlość córka sie rozchorowała.Wyjazd pod znakiem ?

Polecane posty

Gość zostałabym z dzieckiem w domu.
człowiek mający choziaz odrobine empatii i zrozumienia dla drugiego człowieka zrozumie,ze nie mogliście przyjechać ze względu na dziecko. i to jeszcze wlec się pociagiem:O szok. ja bym nie pojechała,bez żalu zostałabym z synkiem w domu. nie raz ,nie dwa miałam taką sytuacje jak ty. zostawalismy w domu,dziecko do łozka i się bawilismy,czytalismy ksiązeczki itp. chyba tp tak naprawdę tobie zalezy najwięcej zeby jechać. chcecie sie nażreć i tyle. nie zasłaniaj się tesciami--oni napewno zrozumieją.

Gość zostałabym z dzieckiem w domu.
nie raz,nie dwa===zostawalismy z dzieckiem w domu,bo zachorowało i odwoływalismy wyjazd. jak chce twój mąz to niech jedzie sam,ty zostan z dzieckiem w domu. ja zostawałam bez żalu. albo jak juz bardzo chcielismy jechać to moja mama zostawała z wnuczkiem.

Gość mamamamama29
ja nie chce jechac. dzis tesciowa dzownila i moj mowi ze corka kaszle kata, ze cos ja bierze i ze neiwiem czy przyjedziemy. a ona ze mamy byc. nawet ponziej chciala ze mna rozmwaiac i jej mowie ze T juz powiedzial. a ze tesciu powiedziala ze jak nas nie bedzie to oni tez do nas nie beda przyjezdzac.

Gość muarrr
pamietam jak syn miał 2 lata i nam sie rozchorował w 1 święto bożego narodzenia. na zapalenie krtani. mieliśmy umówionego sylwestra u moich rodziców zjazd rodzinny-impreza..choć już syn czuł sie lepiej i minął tydzień ,mieliśmy blisko bo 15km to nie pojechaliśmy bo jednak to było zapalenie. a byłaś u lekarza ze swoja.

Gość mamamamama29
sorki ze nie skladnie pisze ale mam metlik w głowie.

Gość mamamamama29
nie bylam. tak wczoraj popoludniu pokaslywala i lekki katar. wiec z katarem nie bede szla do lekarza. ale teraz dostala temp. i kiedy przejdzie niewiadomo.

Gość muarrr
nie no co za tescie!! nie maja chyba wnuczki zdrowia na u względzie..to lepiej aby sie bardziej rozchorowała ... jednak tak podróż pociągiem i te przesiadki do tego zimno..nie radziła bym.

Gość mamamamama29
nawet na świeta?

Gość mamamamama29
to nie jest ich prawdziwa wnuczka-. bo moj M. nie jest biologicznym ojcem.Jestemy razem odkad corka miala 4 miesiace.

Gość muarrr
a teraz pytanie czy teście chcą widzeć was wszystkich ?

Gość muarrr
a nie masz gdzieś w pobliżu lekarza prywatnego? ja mam takiego na wszelki wypadek, nawet w święta późna godz przyjmuję.

Gość mamamamama29
oczywiscie ze tak. jak dzis tesciowa dzownila to ona nie beirze wogole pod uwage tego ze nas nie bedzie. bo sie obraza i do nas nie przyjada.

Gość ujhfhdrhdhjgt
Dla Twojej wygody (nie myśląc chwilę o dziecku) jakby było lepiej? Jechać czy zostać? nie jedna do swoich rodziców chciałaby jechać i byłoby jej przykro jakby nie wypaliło, ale do teściów byłoby nie jednej na rękę. Jak jest u Ciebie? :)

Gość mamamamama29
ja sie lepiej czuje u rodziny meza niz u swojej.

Gość muarrr
ja bym na twoim miejscu poszła z małą nawet dziś do lekarza prywatnie i wtedy zdecydowała bys co dalej jednak lekarz powiedzał by jaki jest stan dziecka... bo sama nie wiesz co teraz się dzieje czy zadne zapalenie nie wchodzi w gre.

Gość kazdy swój komp ma
jak są inne dzieci to po co jechac?

Gość muarrr
a gdzie mieszkacie.?

Gość muarrr
jak mieszacie w mieście to moze zamówcie lekarza do domu?

Gość ujhfhdrhdhjgt
Zrobiłabym tak: rano jutro do lekarza, przełożyłabym wyjazd na niedziele albo nawet poniedziałek. Podleczysz małą i NIE WIDZĘ żadnego przeciwskazania. To 4 latek, a nie niemowlak

Gość mamamamama29
tylko ze w mojej przychodni zlikwidowali dyzur nocny.

Gość muarrr
a jak u was z wolnym..czy po świetach , macie wolne.. jeżeli ustaliliście z teściowa ze wspólnie robicie jedzenie ..to mozna i też to pogodzic. po prostu ty zrobisz częsć w domu pojedziecie w poniedziałek i wrócicie najwyżej dzień po świętach.

Gość mamamamama29
a jak nie przejdzie jej. jestem w kropce. prawie spakowani. 1 raz jestesmy w takiej sytuacji.

Gość mamamamama29
mamy wolne. dopiero po nowym roku do pracy.

Gość muarrr
no to jutro rano..a macie połączenie w niedzielę...bo i moze dziś i jutro i córka lepiej sie będzie czuła.

Gość muarrr
no to tym bardziej nic się nie stanie jak pojedziecie jeden -2 dni później. a kiedy mieliście wracać?

Gość o co kamannnn
Nie wiem o co ta panika? To duża pannica. Podlecz i jedź, reszte leków weź ze sobą i tam będziesz leczyła tak jak i tu to robiłaś :)

Gość mamamamama29
zawsze jak do nich jezdzimy ja nic nie robie do jedzenia bo i po co jak nas nie ma. a po za tym tesciowa taka ze bez walowki nas nie posci. bo sie obrazi. pamietam jak bylismy u nich w wakacje. goraco a tesciowa uparla sie dac nam mieso- mowie jej ze nie trzeba ze i tak juz nie mamy gdzie schowac a po za tym cipelo i zeby sie nie popsulo. focha strzelila. nie to nie.

Gość mamamamama29
niewiem. to od nas zalezy. moze czartek a moze nawet dopiero w nowy rok.

Gość muarrr
to zadzwoncie do teściów i powiedzcie że jutro idziecie z małą do lekarza i że przyjedziecie w niedzielę czy poniedziałek jak tylko gorączka córce zejdzie z katarem może spokojnie jechac mały kaszel też szkodzi najgorzej ta gorączka..a w odwecie zostaniecie te 2 dni dłuzej:-) jakiś kompromis zbudować aby żadna ze stron nie była zła.

Gość ajawlasnietak
wiesz co, my z bratem jak byliśmy przeziębieni, a mieliśmy już koło 6-7 lat, to nawet do ciotki na drugi koniec miasta nie jeździliśmy, bo rodzicom bardziej zależało na naszym zdrowiu i komforcie (bardziej chyba na komforcie) niż na rodzinnych wizytach i fochach! Pomyśl o dziecku, czy ono naprawdę ma ochotę tłuc się pociągiem, chore, marudne??? przecież chory człowiek jest rozbity, często boli go głowa, jest senny, a Ty chcesz ciągnąć chorą czterolatkę w długą podróż? Nie do pomyślenia dla mnie :O