Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

kupujecie żywego karpia?

Polecane posty

dzisiaj jakiegoś chama spotkaliśmy, który przy kupowaniu choinki wyznał, skurwiel jeden, że nie miał serca zabijać 3 karpii, to je na noc wystawił na okno, sukinsyn.... mój tata opieprzył go. jak w ogóle można sprzedawać żywą rybę? jak można ją kupić wiedząc, że nie ma się jaj, by sprawnym jednym ruchem ją zabić? aż mnie boli wszystko, jezu.... 98% katolików, świętoszki...wielka mi dobroć...szykują się na 3 dniowe żarcie bydlaki, okrutniki...;-///

moje się już mrożą nieboszczyk nie czuje Jezus tez jadł ryby i nie widzę w tym nic złego! kot poluje na wróble.. etc

Gość cud miód i orzeszki..
jak Ci się nie podoba to możesz nie wpierdalać przez 3 dni

nie rozumiem ludzi, ekologów walczących.. a co szynka, wędlinka to niby z powietrza powstała? a papier toaleowy? a po co komu woda w plastiku wróćmy do średniowiecza

Gość taka_prawda.....
co do tego rybobicia to jak nic jakaś pogańska tradycja składania ofiary któremuś z bóstw solarnych, nijak inaczej nie moge zrozumieć czemu wszystkie inne ryby ludzie kupują mrożone albo w konserwach a tego biednego karpia raz w roku akurat przed tym dniem musza sami zakatrupić:o

ja nie jem czegoś co wygląda tak jak wtedy gdy żyło. i nie lubię ryb. a ten koleś co je zamroził zasługuje na kopa w jądra heloiza wgeterianką?:)

stęskniłam się za Tobą;-)) WY NIEROZUMNI, NIEDOMYŚLNI DEBILE!!!!!!!!!!!!!!!nie jestem wegetarianką i również lubię jeść!!! lubię jeść wszystko, OSŁY CHOLERNE!!! nie pojmujecie tępaki, że on żywcem te ryby ZAMROZIŁ??????? o to mi chodzi!!! to było niehumanitarne jak skurwysyn!!!!!!! a jeść będę, chcoaiż karpia akurat nie lubię tak czy owak....;-///

Nie kupuje i jestem PRZECIW!! Średniowiecze już dawno za nami... czas zmienić pewne, żenujące obrządki. Tylko hołota i motłoch ciągnie ten chory obyczaj żywego karpia.

czy na kafe siedzą same niedouczone dranie????/ czytać nie umiecie???? nie dociera do was co ludzie chcą wam przekazać??? od razu, ach, och jaka obraza- to nie jedz jak ci się nie podoba....tia, jasne... ludzie nie powinni sprzedawać żywych ryb, ale filety- aż mi ciarki przechodzą jak pomyślę jak odpowiedzialni wielkoduszni katolicy zabijają te ryby...mało, że kupione na ubój, to jeszcze zabić PO LUDZKU nie umie...bezjajeczny obojniak!!!!!

ja nie rozumiem po co to larum zabić karpia a jak za przeproszeniem spuszczasz wodę w kiblu, to gdzie ona leci? zabija ryby,życie w rzekach, morzach... tu nikt nie dopatruje się problemu ja uwielbiam ryby i one giną, obojętne czy łosoś, dorsz, śledź, karp karp dostanie raz w łeb młotkiem i koniec, a te inne meczą się w sieci, potem żywe konają..długo, albo je żywcem zamrożą..

Gość zapomniałas o jednym
zapomniałaś jeszcze wspomnieć co przeżywa taki karp zanim ogóle trafi na wagę (miażdżenie w basenie, przerzucanie, itd) i zostanie sprzedany, a następnie droga do domu w siateczce No kurwa, patologia! bo inaczej tego nazwać nie można.

WHEDIF- raczej nie jem wiele mięsa, ale wegetarianką nie jestem....ryb też niewiele lubię...ale trochę tak. wiem, że wróble polują, wszystko poluje, człowiek też i to jest normalne. ale człowiek tym się różni, że MÓGŁBY zabijać humanitarnie- zwierzaki zabijają jak umieją, ale człwoieka stać na gest humanitarnego zadania śmierci, wysłaliśmy ludzi na księżyc, a tego nie umiemy? do jasnej cholery???????

Gość to mało
ile karpi całych do żywego mięsa jest poobdzieranych, podrapanych i poobijanych? nie raz nawet oko mają wybite :(

Gość nie nalezy kupowac
zywych karpi ( dzis sluchalam audycji - bodajze fudndacja VIva sie wypowiadala), jak juz je mordowac, to w iare humanitarnie czyli fachoiwo, nie meczyc w torbach, wannach itp.Zreszta wydano nawet zarzadenie w tej sprawie,

MINERWA- CZY TY UMIESZ CZYTAĆ???????niech zatłucze go w łeb, szybko a dobrze, ale on zamroził je ŻYWCEM CIAMAJDO TĘPA???????cofnij się do podtswówki- won z gołą dupą na mróż na parę godzin, zobacz sobie co ta ryba przeżyła, jak musiała umierać!!!!!!!!chodzi mi o sposób uśmiercenia, analfabetko!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość taa bede sie litowac
Taaa nad karpiem sie bede litowac jak codzinnie w wiadomosciach slysze jak czlowiek szlachtuje czlowieka....

Gość Radzieck82
w dzisiejszych czasach żywe karpie kupują już tylko albo stare, tępe pryki, albo mentalna prostacka wiocha. Przecież nikt na poziomie nie kupi żywej ryby.

Gość DO PROSTACZKI WYŻEJ
człowiek szlachtuje człowieka - O'K , ale od znęcania się nad zwierzętami zaczynał.

ludzie sa z natury okrutni....nie powinno się kupować żywych ryb, nie powinno się ich sprzedawać!! kto na to pozwala...

Gość DO CEPICY WYŻEJ :D
człowiek szlachtuje człowieka - a co w ty robisz w tym kierunku aby zmienić ten fakt poza puszczaniem żałosnych komentarzy tutaj? WIOCHA.

Gość anansus-uk
@Radzieck82 dokładnie...

heloiza - dla Twojej wiadomości: ja całe święta tu przesiedzę:D muszę się gdzieś skryć przed nimi. także jakby co to jestem :D

mój kot masakrycznie obchodzi się z upolowana myszką, ona ucieka, on wbija pazury, bawi się i zadaje długi, ból.. ja raz młotkiem mi karp juz nie cierpi ..basenu, obdzierania... czy nikt z was nigdy nie jadł kurczaka, parzonego wrzatkiem na żywca? kiełbasy? kotleta? szynki? religia katolicka uczy, Bóg dał człowiekowi ryby i zwiereta..aby je spożywał...

ZROZUMCIE, ŻE MI CHODZI O OKRUCIEŃSTWO TEGO FACETA- O TO JAK JE ZABIAŁ, a nie o sam fakt, że koleś zje rybę. chodzi mi o sposób w jaki one ginęły, on je na mróz wystawił rozumiecie????żeby powolną śmiercią się wykończyły....jezu, jak wy ciężko myślicie....to tacy ludzie właśnie są okrutni, wy nie czaicie w ogóle o czym ja piszę...

MINERWA- TY DALEJ NIE POJMUJESZ. ja JEM mięso i LUBIĘ MIĘSO. kot zaboja w jedyny sposób w jaki umie. ale człowiek może rybę zabić krótkim uderzeniem noża, a nie wywalać na mróz żywcem, bo to okrutne!! jak grochem o ścianę, jesteś jakaś otępiała...

[zgłoś do usunięcia]heloiza999 ty tępa istoto poczytaj ile żyje ryba bez wody i nie ośmieszaj się!!!

WHEDIF- co będziesz robić? do rodziny nie jedziesz? z nikim się nie spotkasz? ja nie wiem czy będę na kafe...jak będę to napiszę... jak u Ciebie? nie było Cię długo chyba;-))

nie miał prawa ich zamrozić żywcem, nikt nie ma prawa być okrutny. jesteśmy ludźmi- nie musimy być okturni. nie rozumiesz fundamentu HUMANIZMU, więc sama się nie ośmieszaj, to są podtsawy człwoieczeństwa moja droga.