Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sławek333

Okultyzm ,Wróżbiarstwo, Bioenergoterapia,Spirytyzm,Joga.Zagrożenia duchowe

Polecane posty

Gość matacz,.,.,
stary testament jest wlasnie prosty jak drut , nie rozumiesz go bo kler ci namieszał w głowie ! Pan mówił do prostych ludzi i robił to tak by go rozumieli , wiec nie kombinuj tylko prosto rozumiej i dosłownie . aha i zapytaj ksiedza na koledzie , dlaczego ucza na katechezie wersji dekalogu katechetycznego , a nie tego wlasciwego jaki jest napisany w Biblii w 2 ksiedze Mojrzeszowej

Gość ale beznadzieja
Matacz... niektórzy w stanach twoim tokiem myślenia o aborcji też poszli i tam jest możliwa aborcja dziecka w ósmym miesiącu. Czym różni się abortowane dziecko w ósmym miesiącu od urodzonego naturalnie?

Gość matacz,.,.,
ja jestem prosty człek , dla mnie to co nauka ustaliła jest logiczne czyli do 11 tygodnia mozna usunac , a i kobieta ma 11 tygodni na to by podjac decyzje , uwazam ze to bardzo madzre rozwiazanie , i tego sie nalezy trzymać jak i uznac za prawo , zapis prawny !

Gość matacz.,..,
a co do ameryki - z tamtad jeszcze nic nie przyszło dobrego , poza nowinkami technicznymi ..NIC !

Gość ale beznadzieja
przeczytam sobie jeszcze raz dekolag z Pisma i ci odpowiem na to pytanie. Z tego co pamiętam to podział na 10 przykazań Bożych jest sztuczny, bo te przykazania zostały napisane jako jedno zdanie. Żeby najlepiej zrozumieć Pismo trzeba je czytać w oryginale i znać kontekst historyczny. Laicy muszą się opierać na rozumowaniach mądrzejszych od siebie. Przyznam,że nie wszystko w Starym Testamencie rozumiem i mam wiele pytań,ale z tego poowodu nie odrzucam wiary chrześcijańskiej.

Gość matacz,.,.,
ALE MNIE TWOJE ZDANIE NIE INTERESUJE , MNIE INTERESUJE DLACZEGO KOSCIÓŁ NAUCZA INACZEJ NIZ STANOWI ICH KSIEGA CZYLI BIBLIA .

Gość Ale wrózba to nie
No ale jest podtawowe pytanie,dlaczego Bóg tak sie bawi człowiekiem,po co wogóle go stworzył i jak go nie było,czym sie Bóg zajmował,jakie miał inne zabawki???hmmmm

Gość ale beznadzieja
Czytam Pismo Św, katolicy nie modlą się do figurek, to są tylko symbole. Maryja jest jedna, tak jak jeden Trójosobowy Bóg. Oczywiście, że nasze wyznanie jest najbliżej prawdy. Nasze wyznanie nie idzie na kompromisy. "Po owocach ich poznacie". Katolicy byli, są i będą. Owocem katolików jest Jan Paweł II, który był szanowany przez cały świat. Żadne inne wyznanie nie ma tak wielkiego autorytetu.

Gość Ale wrózba to nie
No ale jest podtawowe pytanie,dlaczego Bóg tak sie bawi człowiekiem,po co wogóle go stworzył i jak go nie było,czym sie Bóg zajmował,jakie miał inne zabawki???hmmmm

Niezbadane są wyroki Boże .Trzeba się tylko godzić z tym co każe Bóg taka jest prawda bo wola nasz furtką dla szatana jak to ktoś powiedział.Ci na szczytach władzy jak i ci zwykli ludzie mogą być opętani szatan nie pogardzi .Wracając do tematu wszystkie te praktyki prowadzą do depresji ,dręczeń i opętań na to jest wiele świadectw ludzi.Zadajecie mnóstwo pytań i zaprzeczcie naszym odpowiedziom nikt wam niczego nie narzuca macie wolną wole i jeśli koniecznie chcecie czemuś zaprzeczyć to zawsze coś wymyślicie tu trzeba chcieć pojąć i otworzyć się.

Gość matacz,.,.,
wpisz w google dekalog i znajdz sobie sama jest wersja katechetyczna , gdzie 10 przykazanie z racji braku drugiego i podzielenia 9 na dwie czesci zaczyna sie dziwnie 10- ani żadnej rzeczy ktora jego jest :) i tą wersje uczą wszystkie dzieci

Gość do ale beznadzieja
Proszę nie pisz "nasze wyznanie", bo nie wiesz czy ktoś jest katolikiem czy nie. Ja jestem ewangeliczką i papież nie robi na mnie wrażenia a autorytetem jest dla mnie jedynie Jezus Chrystus. Co w takim przypadku powiesz o modłach ekspiacyjnych (przebłagalnych) do obrazu Matki Boskiej na Jasnej Gorze? W Piśmie jest napisane, że JEDYNYM pośrednikiem między człowiekiem a Bogiem jest Jezus Chrystus.

Gość matacz,.,.,
ooooooooooooooooooooo:) widze zaczynasz zauwazac sprzecznosci i właczyłas myslenie , a jak sie zgłebisz glowa cie zaboli

Gość Ale wrózba to nie
NIKT NIE ZNA ODPOWIEDZI,CZY BOGOWI SIE NUDZIŁO,ZE STWORZYŁ CZLOWIEKA ,DLACZEGO TAK SIE NIM BAWI I CO ROBIŁ BÓG JAK NIE BYŁO CZLOWIEKA????NIKT NIE WIE????

Obraz Matki Bożej jest symbolem wiary nikt nie modli się do samego obrazu a przed obrazem do Matki Bożej .Obraz przedstawia prawdziwą żywą istniejącą osobę .Jak wy macie zdjęcie bliskiej osoby patrzycie i to zdjęcie wam przypomina o tej osobie nie ? Ale ta osoba istnieje .

Gość matacz,.,.,
w wywiadzie naukowca z Bogiem Ra było to wyjasnione Bóg ra nie umieł mu odpowiedziec na pytania dlatego , ze nie ma słów ktorymi dane rzeczy , zdarzenia mogłby nazwac nimi . dzis wiemy ze słowo kamien odnosci sie do czesci skorupy ziemskiej jakiegos tam elementu jej ale gdyby słowo kamien nie istniało jak powiedziałas by ze ktos cie uderzył kamieniem - tutaj jeszcze mozna lawirowac , bo to proste zdarzenie ...to jednak pokazuje stan rzeczy i to , ze jestesmy na pewnym etapie jestestwa i i bytu i wiele przed nami tak jak wiele było pzred naszymi przodkami , kiedys jak by ktos powiedzial ze bedziemy obrazy ogladac w podełku wysmiano by go , dzis to normalne i kazdy głupi wie jak sie to dzieje , trzeba czasu na pewne sprawy

Gość Ale wrózba to nie
NIKT NIE WIE????NO TO JAK PODSTAWOWEJ SPRAWY NIKT NIE WIE,TO CAŁA RESZTA TEZ JEST NIEWYJASNIONA

Gość matacz,.,.,
sławek ty idz i przeczytaj to przykazanie i traktuj je tak jak jest napisane , a nie jak ktos zamącił i pzreinaczac próbuje

Gość ewangeliczka
Bóg stworzył nas z wielkiej miłości, abyśmy mogli zostać zbawieni i być Jego częścią. To życie jest tylko pewnym etapem, po którym ludzie, którzy uwierzą będą żyli w Bogu a Ci, którzy nie uwierzą zostaną od Boga odsunięci. Wybór należy do nas. Wszyscy należymy do Boga i posiadamy wolną wolę. Bóg przez śmierć swojego Syna chce zbawić wszystkich ludzi. Dalej to już kwestia wiary, racjonalnie nasz rozum tego nie ogarnie.

Gość matacz,.,.,
Ale wrózba to nie NIKT TU NIC NIE WIE DLACZEGO??? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tosz głąbie ci tłumacze wyzej

Gość ewangeliczka
Sławku, nie lubie jak ktos mi wciska kit ale tez nie zamierzam sie klocic. Ale tekst z modlitwy do Maryi " módl się za nami grzesznymi" to czym jest?

Bóg stworzył człowieka na swoją chwałę Bóg nie potrzebował człowieka do niczego bo sam sobie wystarczał .To czym Bóg się zajmował przed stworzeniem człowieka nie jest wstanie pojąć żaden umysł ludzki więc to głupie tytanie co robił wtedy bo chcesz zrozumieć po ludzku .Wiarołomni .

Gość Ale wrózba to nie
matacz,.,.,,NIE PRAWDA,NICZEGO NIE TŁUMACZYSZ GŁABIE,DLACZEGO STWORZYŁ CZŁOWIEKA,ZEBY SIE NIM BAWIC???A CZY MU SIE NUDZIŁO,ZE STWORZYŁ CZŁOWIEKA,A PRZED CZŁOWIEKIEM CZYM BÓG SIE BAWIŁ???

Gość Ale wrózba to nie
PRZECIEZ BÓG JEST WSZECHWIEDZACY WIEC WIEDZIAŁ CO SIE STANIE Z CZŁOWIEKIEM JAK GO STWORZY,WIEDZIAL ZE TAK BEDZIE JAK JEST,TO DLACZEGO GO STWORZYŁ,ZEBY SIE NIM BAWIC???

Gość ewangeliczka
Sławku ja wiem skąd się wzięła ta modlitwa. Początek jest z Ewangelii ale od "modl sie za nami grzesznymi" juz wymyslem ludzkim i zaluje, ze sie do tego nie odniosles.

Gość Ale wrózba to nie
PRZECIEZ BÓG WIE JAK POSTAPIMY,JEST WSZECHWIEDZACY,WIE JAK SKONCZYMY TEN ZYWOT I CO W ZYCIU ZROBIMY,ZNA NAS LEPIEJ NIZ MY SAMI SIEBIE,WIEC PO CO ROBI TAKA MASKARADE???HMMMMMM,DZIWNE TO JEST

Gość ewangeliczka
Do Ale wrózba to nie Jeżeli nie czytałeś, to serdecznie polecam Ci poczytanie Ewangelii Św. Jana bo też do niedawna zadawałam sobie takie pytania jak Ty.

A skąd ja mam wiedzieć czym się zajmował Bóg przed człowiekiem ? Bóg się nami nie bawi to że dał nam życie to wielki dar i powinniśmy mu dziękować .Jak macie aż tyle pytań do KATOLIKÓW to może zapraszam na rozmowę do jakiegoś księdza ? Ma większą wiedzę niż zwykli ludzie potrafi lepiej wytłumaczyć .

Gość Ale wrózba to nie
ewangeliczka,no włąsnie i na te pytania nikt nie zna odpowiedzi,mało tego nawet ich nigdy nie zadaje,a to sa podstawowe pytania

Gość Ale wrózba to nie
Sławek333,no włąsnie i dlaczego Bóg sie Toba bawi???