Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge usiedzieć w miejscu

Jak podróżują single?

Polecane posty

Gość nie ma sie czego bac, wszedzie
na swiecie zycja ludzie, zreszta obcokrajowcy wlasnie Polski sie boja. Samolot to proscizna- na lotnisku sie nie zgubisz, w razie czego wywołają,Njtaniej leciec nie z Polski tylko z Frankfurtu, Berlina, Brukseli, Paryza - jesli gdzies dalej. Bukujesz sobie hostele przez neta ( patrz,zeby dojazd nie byl drozszy niz nocleg),Z teguli zawsze z lotniska jest autobus czy pociag, taksowki sa drogie.Najtaniej hotele zamawiac bezposrednio na lotnisku, jak przylecisz, czesto a pol ceny. Albo na miejscu . Tajlandia jest najlatwiejszym krajem do porozowania. Musisz tylko znalezc tani lot ( gdzies z Europy - jest duzo tanich lotow np na Phuket). Nie musisz miec zadnego bagazu - tylko poderczny i to co na sobie, w razie czego kupisz za grosze . Tam jest cieplo i tanio, Nocleg znajdziesz na miejscu- ile chcec,Jedzenie - wszedzie, nawet w srodku dzungli bedzie stal stragan . Ludzie zyczliwi. Po drodze zwykle spotykasz jakichs ludzi i mozesz sie na jakis etap podlaczyc.

w Indonezji ( byle nie na Bali) mozesz znalec pojedynczy pokoj w hoteliku lazienka! za 3 dolary. Omijaj miejsca zawalone przez turystow. Najwiecej musisz preznaczyc na wstepy, jesli mozesz zaloz sobie miedzynarodowa legitumachje studencką, masz znizki na wstepy , prejazdy i hostele.

Nope - jestem w patong i nie jest zle. pierdziecic to to tylko kasa. I tak bym ja przejebala koniec koncow na jakies bzdety. tak jak.mowilam decyzja zapadka na 10 dni przed wyjazdem wiec uwazam ze nie jest tak zle :) ps. jak wroce do domu to vede jadla kanapki z serem przez dwa tygodnie do wyplaty :) znajomi mnie dojarmia mam nadzieje

Patong niestety dosc drogi ( w ogole Phuket) tansze Ko Samui albo Ko Samet

Tylko ze ja nie chce mieszkac w hostelu tylko w jakims przyjemnym hotelu z klima i kabkiwka gdzie mi zrobia pranie i jeszcze je wyprasuja. moglam miec bilet a air china za 780 euro, 38 godzin podrozy i kanapki z woda. lecialam z klm 12 godzin, poduszeczka, kocyk, sniadanko i obiadek i alko za darmo. opcja "mega budzetowa" odpada ale tez sie nie bede tlukla business class

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
no to nie dziw sie ze ludzie sa mniej zyczliwi :D jakie miejsce tacu ludzie,ale jak na hotel to bardzo tani w tym okresie i tym miejscu.

nie, no jasne,wlasnie w Tajlandii mozna sobie pozwolic na lukausy za relatywnie ( w stosunku do Europy) nieduze pieniadze, wiec czemu nie korzystać. A jak dobre hotele ( nie hostele) to najpiej brac bezposrednio na lotnisku, zawsze milo placic 50%, ja tak placilam w Sigapurze, a pelen wypas.

Editta ales CI fajnie :-D tez bym tak chciała, wykrzesać z siebie trochę odwagi i po prostu lecieć gdzie się chce :-) Koleżanko z Włoch! zapraszasz mnie i Agę do Umbrii???? ;-) :-P Wiesz, ze nam 2 x nie trzeba powtarzać? :-D

ale jak to na lotnisku? jedziecie w ciemno i na lotnisku gdzieś wykupujecie hotel? Skąd macie pewnosc że jest dobry? Kto te hotele sprzedaje? (tzn. miejsca)

i powiem ci, byc singlem w podrozy to w ogole zaden problem. Ja podrozowalam po Azji sama z dwojka dzieci. Troche sie balam na poczatku, ale jak zobaczylam, jak wiele dziewczyn jezdzi z przytroczonymi niemowlakami to przestalam sie przejmowac, bo moje choc na wlasnych nogach chodziły. Generalnie - wszedzie zyja ludzie, wiec naprawdę nie ma sie czego bac, bo najpredzej cie okradna w Polsce w ciemnej uliczce.

Gość cincirdia
dla mnie siedzenie w jednym hotelu jest mega nudne to już wolę objazdówke dla singla, coś zobaczę, są ludzie na luzie.. i w podobnej cenie ... ale najczęsciej jade sama i do hotelu, potem kupuje wycieczki lub z facetem wypożyczamy samochód i zwiedzamy mój brat podróżuje mega na luzie kupuje bilety z wyprzedzeniem ,taniej, potem stop + spanie w namiocie, + carsurfing / tu wczesniej umawia noclegi( ostatnio trafił na pedała, chciał stosunek za noclegi i żarełko)/ tak więc, trzeba uważać...

Autorko - jedz i zobaczysz ze 99% rzeczy ktorych sie obawiasz SIE NIE STANIE! Zebyc ty slyszala moich rodzicow (mam 28 lat!!!!) jakie teorie oni tworzyli przed moim wyjazdem (z kara smierci za szmuglowanie dragow wlacznie). nie daj sie zayrzymac przez obawy, to normalne ze obawiamy sie tego czego nie znamy. Lepiej sie zgubic niz zalowac ze sie nie pojechalo!

Tak sobei właśnie powtarzam, ze przeciez nie ma sie czego bać, bo pzreciez wszedzie żyją ludzie. Ja bym chciała pozwiedzać Europę tylko tak na weekendy (absolutnie nie wchodzi w grę lezenie plackiem na plazy, to nie dla mnie), liznąc Hiszpanię, zobaczyć Paryż, Rzym, Wenecję itp. a na dłuzej (urlop)to właśnie chciałabym polecieć gdzies do Azji

Kazdy ma swoj styl podrozowania i nie ma jednego slusznego... to sa wakacje i kazdy je spedza tak jak chce... jeden na stopa inny all inclusive...

o tych dragach tez slyszałam :-O a nie boisz się, ze ktoś (nie wiem po co?) podrzuci Ci coś i nawet nie będziesz miała świadomosci> No kurcze chyba mam zbyt bujną wyobraźnie, która hamuje moje marzenia :-O

na lotniskach sa punkty , gdzie oferowane sa hotele. Wiadomo,ze jest to last minute, jak nie kupisz ty, to nikt, dlatego tanio.I w dodatku te hotele maja autobusyz lotniska, ktore rozwoza na miejsca, Tylko odradzam u Arabow, bo tak czy inaczej sprobuja cie oszukac. Ale jak sie boisz, to zabukuj przez net, przynajniej na poczatek, tylko sprawdzaj dojazdy.

oczywiście, ze tak. ja Ciebie rozumiem. Chciałaś luksus to masz święte prawo do niego :-) Korzystaj i baw się dobrze, też bym tak chciała ehh

A zapomnialam dodac ze na chwile obecna nie jestem singlem - troche nie w temacie zatem - moj facecik musi zapuerdzielac w swieta ...

Gość jedz kochana
ja szukam obecnie tanich lotow do wenecji okolo 20 stycznia ale ciezko jest :/ w pazdzierniku jak leciałam to mi sie udalo zaplacilam 450 zl w dwie strony i bez przesiadek a teraz lipa ;/

nie ma sie czego bac, wszedzie ok. dziękuję za cenne wskazówki. na pewno kiedyś mi sie przydadzą, mam ochotę w końcu zacząc żyć ;-)

A w Polsce ci nikt nic nie wrzuci do drinka, nie okradnie i nie oszuka? ja bym sie bala do Polski jechac tak szczerze mowiac

nie podrzuca, ale tez nigdy niczego od nikogo nie bierz, zadnych listow, lekarstw. Europa jest raczej droga choc przewidywalna zostaw ja sobie na emeryturę. Chyba, ze Balkany- albo przez Rosje, Syberie do Mongolii.

Editta pewnie to sobie nadrobicie jakims super wypasionym wspólnym wyjazdem ;-) pppppp co to znaczy, ze "szukasz lotów"? :-D nie obiecywałam, ze będe zadawac mądre pytania, bo mniej więcej wiem na cyzm to polega, ale jak Ty to robisz? przeglądasz wszystkie loty wszystkich linii lotniczych? Siedzisz i codziennie czatujesz czy coś się pojawiło? czy jak? Jak masz cierpliwośc , to odpisz, proszę :-D

no tak, moi znajomi Hindusi byli przerazeni, jak sie ich corka wybierala na studia do UK- ze rozpusta, narkotyki, niebezpiecznie. Kazdy sie boi nieznanego.

Nastepny przystanek Indie - kolo.czerwca- z siostra :).ale na pewno nie dwa tygodnie bo dojdzie do rekoczynow/walki na noze

Skyscanner.com ebookers.com to jest to co uzywam. warto sprawdzac loty codziennie bo roznica z dnia na dzien mize byc nawet 300 euro na ten sam.lot

Gość jedz kochana
wpisuje w wyszukiwarke tanie loty do wenecji i przegladam co maja rozne linie do zaoferowania w czasie ktory mnie interesuje i z jakiego miasta jest jeszcze najtaniej poleciec i kalkuluje czy mi sie oplaca dojezdzac do innego miasta :D

też już słyszałam taki tekst, zeby Europę i hiszpańskie plaże zostawić sobie na emeryturę ;-) Ja bardzo chce, dziewczyny, bardzo bardzo i gdybym mogła już dziś wsiadłabym do samolotu, ale mam w głowie jakiś strach (podyktowany zapewne niewiedzą i pułapkami o jakich nie mam pojecia). A szczepiłyście się pzred tymi wyjazdami do Azji?

Gość Makitka git
Jesli nie czujesz tego w duszy ze sobie poradzisz i nie za bardzo lubisz być sama ze sobą to nigdzie nie jedz bo nie będzie to udana wycieczka Ja uwielbiam zwiedzać nowe miejsca, kraje, miasta sama i lubię być sama od czasu do czasu. Jestem w związku i mój partner nie ma nic przeciwko. Lecę do Luksemburgu na weekend w styczniu :D

dziękuję dziewczyny :-) jesteście kochane