Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge usiedzieć w miejscu

Jak podróżują single?

Polecane posty

Gość jedz kochana
nie moge usiedziec w miejscu nie boj sie bo nie ma czego ja mialam 18 lat jak pierwszy raz sama poleciałam za granice z mapa w reku i nie wiedza czy ogarne sie na lotnisku :D zastanawiałam sie wtedy czy w ogóle z niego wyjdę :D potem poszlo jakos

U.mnie to.bylo dosc spontaniczne i nic specjslnie nie planowalam wychodzi na miejscu. spytalam sie w pracy o urlop w grudniu. kolo 10 grudnia kupilam bilet na samolot 18:) biore jakies leki na malarie ale sie nie szczepilam i nic mi nie jest

Gość nie ma sie czego bac, wszedzie
po europie tanio masz ryanair albo wizzair, albo czeskie i wegierskie linie,czasem, aerilot, zreszta wstukujesz np tanie latanie. Poza Europa tez duzo tanich, mozesz wejsc w momondo - taki portal. Nie szczepilam sie przed Azja Tzn na zoltaczke, ale to tez i na Polskę. Do Australii wymagaja sczepień.

a gdzie ja napisałam,ze nie lubię być sama? hę? ;-) CHodzi mi o formalną strone podróżowania, że jak czegoś np. nie zrozumiem po ang. ze druga osoba pomoże, no kurcze nie wiem czemu mnie nie rozumiecie. Nie potzrebuję towarzysza, zeby mnie zabawiał smiesznymi historyjkami i umilał mi życie

Gość cincirdia
no z ta malaria to różnie możesz w PL dopiero chorowac , albo odejść na zawsze jak moja kumpela

Gość cincirdia
a co bierzesz na malarie i jak długo?

Mam normalnie leki na malarie od kekarza. biore je 2 dni orzed wylorem cala pidroz i tydzien po. nie ma tu komarow jakos wiec nie wiem jak mam sie zarazic. gafasz jak moi rodzice!!!!

no angielslki ( podstawowy) dobre znac jako tako. I na pewno kogos poznasz w podrozy.A poza tym jest tak, ze gdziekolwiek na swiecie staniesz na srodku ulicy z mapa, zawsze podejda ludzie, ktorzy ci bedą chceli pomoc, nawet w najdziwniejszym jezyku i na migi.

Gość jedz kochana
nie ma sie czego bac - prawde mowisz ze jak staniesz na srodku to podejda i pomoga , tez miałam takie sytuacje

Gość Makitka git
Aha chodzi o angielski . To masz problem Ja mowie płynnie po ang. Więc można wtedy lecieć w każde miejsce. Za daleko nie pojedziesz /: Trzeba się było uczyć

ale to budujące jest dziewczyny, naprawdę :-) wszytskie 3 to potwierdziłyście :-)

Znam dobrze ang. Jak jeździłam do UK to dogadywałam sie bez problemu,ale wiecie do już panikuję, a ze a nuż będzie sytuacja, ze jednak nie zrozumiem..

akurat na swiecie ludzie wcale po ang perfekcyjnie nie gadaja ( np w Ameryce PD - zapomnij). Ale wszedzie da sie na migi, to nie problem, wlasnie palcem pokazą. Malaria to raczej w Afryce, w Tajladni jak juz, to tylko uwazac, zeby nie wdepnąc w weza ( choc weze sie boja i uciekają) i tez sa takie wodne paskudztwa w muszlach, bardzo jadowite, ale działaja w nocy.

Makitka git czemu jesteś taka złosliwa? Te podróze chyba Ci nie służą :-O

Gość jedz kochana
nie moge usiedziec w miejscu a kiedy chcesz lecieć do tego paryża ????

ja tez sie z reguly gubie - np w galeriach handlowych w Polsce, wiec spokojnie

Editta otóż to, najtrudniejszy jest pierwszy raz, a potem jak się rozpędzę, to i w Tajlandii wyląduję

a mogłabym polecieć już w styczniu do tego Paryża

znalazlam cos dla ciebie: http://podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,13075778,Odlot_za_zlotowke__Dokad_i_jak_latac_tanio.html#BoxLSTxt

Ale fakt - w paryzu w metrze jakas 10letnia gowniara probowala mi zajebac porfel z kieszeni. Moj facet mi radzil zebym nosila - dwa portfele - taki jeden do ewentualnego skradzenia z minimum gotowki - i ten "prawdziwy" gdzies glebiej

Pozatym tak jak.mowilam. jak idziesz na plaze czy balowac bierz ze soba tylko to co potrzebne i w razie kradziezy/zguby/urwanego filmu nie bedzie dramatem

Gość najlepiej miec karty
platnicze ( 2)

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
wszystko jest super dopóki cię ktoś nie okradnie, nie zgubisz paszportu nie rozbijesz skutera czy nei zachorujesz.ja bym stopowal zapedy mega optymistow. jak ktos jedzie sam w dodatku pierwszy raz do obcej kultury to przemyslalbym to 10 razy. lepiej wybrac sie w wiekszym gronie.