Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge usiedzieć w miejscu

Jak podróżują single?

Polecane posty

Gość sekta
carsurfing

Witamy :-) ja będę za h, musze wyjśc z domu

Gość moge powiedziec jak ja
🖐️ ostatnie podejscie :) ja chyba gdzies wyrusze w okolicach weekendu majowego, wielkanoc jednak z bliskimi z PL, korci mnie tez wyjazd w okolicach Bozego Ciala, ale moge wtedy nie dostac urlopu :/

Gość rkampi
Zeby gdzies w ogole pojechac to powinnas teraz podjac decyzje.teraz.i zalatwiac reszte konkretnie.na poczatek miejsce termij i przedzial kasowy.lub od kasy zaczac.jak bedziesz za duzo kombinowac to nigdzie nie ruszysz.na poczatek odczaruj swoj strach.

Gość rkampi
Mozesz poszukac z berlina zwlaszcza jesli masz blisko.ponoc mieszksz w poznaniu.wiesz ja tak mysle ze owszem kombinuj zeby bylo finansowo ok ale jak na poczatek to po prostu jedz gdzies tak aby odczarowac te twoje obawy.zapisz sie na newslettera w liniach lotniczych to bedziesz wiedziec jak sa promocje. Mnie osobiscie za 100 albo zlotowke nigdy nie udalo sie poleciec ale moze nie bylam az tak uparta. Pomysl gdzie Naj naj najbardziej chcesz i nie kombinuj ale podejmij decyzje i wtedy szukaj.a tak to bedzieszsie wahac i wahac i za poxno bedzie.do Rzymu spoko.nie ma tam zimna.a jak sie spodoba pojedziesz ponoenie.decyzja.

jak bedziesz za duzo kombinowac to nigdzie nie ruszysz.na poczatek odczaruj swoj strach. bardzo mądra rada :-) tak zrobię, bo rzeczywiście juz zaczynałam robić listę gdzie pojade i skończyłoby sie na samej liscie. Strasznie mnie korci ten Rzym pod koniec stycznia i juz dziś bym wszystko zabookowała, ale nie mam tej karty kredytowej i juz się dzisiaj dowiadywałam, że musze na nią czekac 2 tygodnie :-O a najpierw złożyc pismo, zaświadczenie o zarobkach ehhh a u mnie księgowa bedzie dopiero po nowym roku. Narazie będę walczyć o ten Rzym, chociaż boje się że za 2 tyg. już nie będzie to wszystko aktualne :-( A mogę zabookowac bilet lotniczy a zapłacić dopiero na lotnisku, albo jakoś normalnym przelewem czy musi byc ta karta? a za hotel też się płaci 100% przy rezerwacji?

nie ma juz mojego tanbiego lotu do Rzymu :-( Narazie priorytetem jest ta karta, bo widze że bez niej nie da sie zrobić kroku

Gość pappapappapaaooaoa
hej, hej podrozniczki :)

Gość rkampi
Bez karty jak chcesz przez internet cos kupic to sie nie da.za bilet lotniczy musisz zaplacic od razu szczegolnie jak jest tani to nie ma na co czekac:-).w biurze podrozy mozesz rezerwacje.zalozyc i to cie nic nie kosztuje ale placisz tyle ile bilet kosztuje w dniu wykupu.generalnie na3 dni zalozysz bez problemu.ale to sie robi.jak sie chce leciec a boisz sie ze miejsca nie bedzie. Bo to raczej normalna cena.2 tygodnie ... Spokojnie .grunt to zaplanuj i postanow. Ja bym przy pierwszym razie nie liczyla ze uda mi sie pojechac za grosze.ale to nie szkodzi.tak sie sama najlepiej nauczysz jak gdzie i na czym oszczerzac. Za hotel niekoniecznie mmusisz placic przy rezerwacji ale to zalezy od hotellu.przrz neta czesto jest taniej. Jest masa portali.wklp w google tanio rzym czy cos w tym stylu zeby sie zorientowac jakie sa koszty.poza tym jak sie na krotko jedzie to najlepiej postudiowac sobie co chcesz zobaczyc.kup plan miasta na przyklad. I zrob swoj plan co chcesz zobaczyc ile to kosztuje. Czasem lepiej ciut wiecej za nocleg zaplacic w centrum niz tracic cenny czas.wszystko jest w necie.od komunikacji miejskiej przez noclehi po ceny wszystkiego.generalnie jak jedziesz na krotko to powinnas sobie zrobic swoj plan i wtedy tylko cie nogi bola od lazenia a nie glowa od kombinowania.rzym jest bardzo piekny.ja to miasto b lubie.polecam :-) ogolnie i bez karty masz co robic.zaplanuj dojazd nocleg dojazd tam z lotniska.i generalnie takie rzeczy jakbys na weekend w polsce jechala w okolice ktorych nie znasz. Nie przekracza to przecietnych mozliwosci :-)dasz rade

rkampi serdecznie Ci dziękuję za pomoc :-) doceniam to i spisuję cenne wskazówki :-D przydadzą się na pewno. Fajnie, ze wspomniałas o tych dodatkowych rzeczach do zrobienia przed wyjazdem, czyli generalnie trzeba postawić na odpowiedni plan. Ja niekoniecznie nastawiam się że będę latać za grosze, bo wiem, ze podróż musi kosztować, ale ta kwota niecałych 200zł sprawiła, z eoszalałam, juz wczoraj bym zamówiła gdybym mogła +hotel niedaleko placu sw. Marka za 560zł na 2 noce. 1000zł a wspaniały weekend :-)

Gość rkampi
Wenecja tez ladna:-)planuj konkretnie i trzymaj sie planu.dasz rade a moze polkniesz bakcyla.plan jest najawniejszy.bez niego bedziesz tylko marzyc

nie, marzyłam całe życie, teraz przyszedł czas na spełnianie marzeń i działanie, dośc teoretyzowania, bo życie mija, czas przecieka, ciągle szkoda pieniedzy a tak naprawdę to podróże nadają życiu sens, bo człowiek moze się uczyć dzięki nim całe życie i siebie i świata i innych ludzi :-)

nie przeszkadzałoby mi w sumie pojechac tam teraz, kiedy jest zimno... moze to nawet lepiej, mniej tłoku, nie tak gorąco - dla mnie idealne warunki ;-)

Gość rkampi
Kasy zawsze malo.Nie ma sensu przeliczac kasy na cos innego.twoje marzenia sa wszak bezcenne.jedz .przeciez Europa a szczegolnie ta unijna to jest jak tuz obok.szkoda marzyc. Trzeba ruszyc sie.a czemu tak trudno ci sie zebrac

Gość rkampi
Masz swietne wyczucie co do upalu i lumow latem w rzymie.ja wole tez jak nie ma dzikich tlumow i zar nie leje sie z nieba:-)

Gość jedz kochana
ja byłam w Rzymie w listopadzie , lało prawie całe 3 dni do tego zimno wietrzenie a tłumy straszne były więc nie koniecznie będzie mniej ludzi

czemu tak trudno mi sie zebrać? w sumie dobre pytanie... wiecznie wszystko odkładałam na później, ale dopieor jakiś czas temu zrozumiałam, ze moje życie to nie przyszłosć, ale DZISIAJ :-) i staram sie teraz tak żyć, chociaz ciezko przestawić swoje myślenie i działanie, zwłaszcza jak czasem dopanie dół. poza tym do niedawna pracowałam po 90h w tygodniu przez ok 4 lata non stop (żadnych urlopów itp.) i mam już dość, chcę zacząć żyć, amm mieszkanie bez kredytu, samochód i teraz jest czas tylko dla mnie i reszty moich marzeń (bo najwazniejsze o mieszkaniu juz spełnione)

o szkoda, ale chyba miło wspominasz mimo wszystko?

Gość jedz kochana
tak jak najbardziej nawet deszcz nie zdołał mi popsuć hiumoru , przeciwnie było wręcz zabawnie

no to dobrze :-) grunt to cieszyć się wszystkim na takim wyjeździe i nie szukac dziury w całym ;-)

Gość rkampi
No i dobre postanowienie.bo wiele rzeczy mozna zrobic na probe.tylko.zyc na probe sie nie da.bo tak jest jak mowisz-zycie ucieka .

Gość jedz kochana
tak dzisiaj rozmawiałam z tym moim i jeszcze nie jest nic pewne ale moze spedzimy karnawał w Wenecji...oby wypaliło :D

OOO!!! jedźcie!!! zrób wszystko, zeby wypaliło! dzisiaj rezerwujcie już :-D ale fajnie

Gość jedz kochana
nie moge usiedziec - ale się wkręciłaś :D

a co nie jedziecie??? potzrebuję dużo pozytywnych bodźców, a jak wrócisz zadowolona to i mi sie udzieli :-P ;-)

Gość jedz kochana
myślę że pojedziemy ale to jeszcze nie jest w 100% pewne

Gość womanonthewayirlandiaaa
Podrozowanie jest piekne. ja uwielbiam. Zycze Wam wspanialych wrazen. ja w zeszlym roku bylam przez miesiac w Azji ( Sri lanka 14 dni jakos, bali, 7, kuala lumpur, singapur) i wydalam na miejscu jakies 600 dolarow-za caly miesiac. Dla porownania , moja kumpela boi sie jezdzic sama, i placi np. za dominikana 10 dni czy tam 14- 1500euro!!! dla mnie to jest czarna magia!!! Rady jak tanio/ bezpiecznie jezdzic: ---- hostele albo Couchsurfing - tansze kraje: maroko , wlochy, egipt, zamiast np. Paryza, ktory jak dla mnie jest cholernie drogi ---- kraje bez wiz - Tanie bilety przez Ryanair, kto ma facebooka niech znajdzie fly4free, Loter, albo bezposrednio do nich na strone -----kupowac jedzenie w marketach, albo u lokalesow ( tam gdzie tubylcy jedza). Dla porownania, ja bylam w szoku, kiedy w Rzymie, w pieknej restauracji placilam za olbrzymia pizze 6 euro, gdzie podrzedna pizza w Dublinie kosztuje 12!!! ( minimum) - nie afiszowac sie z drogimi zabawkami. Balam sie o iphona w Brazylii, zastanawialam sie czy brac czy nie, wzielam wszystko bylo super, a zaraz po powrocie wyrwali mi z reki na glownej ulicy w Dublini!!! Tyle widzialam swoj telefon. Uwazac trzeba zawsze - karta kredytowa, albo Visa. Ja nie mam kredytowej , mam laser. Zeby dostac kredytowa w irlandii trzeba pracowac minimum 3 lata. narazie tyle, jak sobie cos przypomne to dopisze daje link jeszcze raz do bloga, w razie gdyby ktos chcial sobie poczytac https://womanontheway.wordpress.com/

ja czytam czytam :-) jesteś niesamowita :-) marzę o miesiacu w tajlandii... wiem,z e Europa jest generalnie strasznie droga i choć piękna to jednak nie tak pociągająca jak azja dlatego też chciałabym pozwiedzac trochę Europę, ale na dłuzej (na urlop) wybrac się gdzies do Azji. W tym roku mam urlop cały lipiec i musze coś wykombinować na ten czas, tylko czy czasem w Tajlandii nie będzie tam wtedy szokująco gorąco...bo to nie dla mnie takie upały :-( szczepiłas się przed azją? pzrepraszam jeśli powielam pytanie

Editta jak jeszcze tu zaglądniesz, to odezwij się po powrocie :-)

Gość womanonthewayirlandiaaa
Nie, nie szczepilam sie, Bali jest super tanie i bezpieczne Tam nie ma dzungli, to samo kuala lumpur, Singapur- magia, ale juz troche drozsze Do tajlandii, na miesiac- super! nie wiem jaka pogoda w lipcu, poczytaj sobie http://www.koniecswiata.net/ Wiem, ze jest pieknie i tanio, ale rozwinieta tez sex turystyka odpycha mnie od tego miejsca. Marzy mi sie Dubaj, Kenia( safari, goryle w Ugundzie!), Australa- ah tyle miejsc!