Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dumny człowiek

wolność brzmi dumnie

Polecane posty

Gość ailemaszlat
Próbuję zrozumieć genezę Twojego postanowienia. Bo nie wzięło się ono z nikąd.

Gość a mozesz precyzowac mądry auto
hmm to nie prawda że przy innym człowieku nie możemy sie rozwiajć''' chciałabym aby wolny dumny człowiek sprecyzował krok po kroku kazde jedno słowo. A co nas ogranicza??? :D Kazde znas robi swoje ,wieć nie rozumiem równiez powyzszegoo :d ale nic to Jego wniosek :)

Gość a mozesz precyzowac mądry auto
ktos staracił całe swoje życie na bycie z kims i sie nie rozwinął?czy co? a teraz takie wnioski ?

Gość ftygfcgtyvgh
idę tam gdzie sa dobrzy ludzie , i miło sie gawędzi tu nic dobrego nie czuje 🖐️

widzę, że wszystko chciały byście wiedzieć prawda jest taka, że nawet mimo szczerych chęci i tak nikt w pełni nie zrozumie mojego stanowiska i toku myślenia oczywiście nie mam 58 lat a co do rozwoju w związku to proszę mi wybaczyć ten pesymizm, ale obserwując znanych mi ludzi zdecydowana większość z nich nie może realizować siebie i swoich marzeń... oczywiście teoretycznie wszystko jest możliwe, ale jak ktoś tu wspomniał - trzeba wyjść poza to forum i rozejrzeć się na zewnątrz... rzeczywistość nie jest tak różowa

Gość ailemaszlat
dumny człowieku masz 30 lat?

Gość kobieta przed duże Eee
Słuchaj, może wolność jest fajna. Może wolność jest potrzebna. Ale to dyrdymal podobny do miłości. Można się obejść bez obu. Jednak wolność co ci da - chilową satysfakcję??? POmoże ci w cierpnieniu? Potrzyma za rękę, gdy będziesz umierał? Posprząta? Ugotuje? Przytuli? Pocałuje? Życie bez drugiego człowieka to skazanie się na samotność. TO nie jest żadna wolność!

Gość ailemaszlat
Pewnie kobieta Cię zraniła, znając życie zdradziła, później Ty się jej odwdzięczyłeś jeszcze gorzej. Mam rację?

kobieta przed duże Eee Wielokrotnie poruszacie tą kwestię, że kobieta nie jest służącą... stworzoną tylko do gotowania, prania i sprzątania. Teraz nagle sugerujesz, że chociażby z tego powodu warto mieć kobietę przy sobie. Ciekawa interpretacja i zmiana postawy. ailemaszlat Nie, nie masz racji... :)

witaj w klubie!tez juz zyje dluzszy czas na tym swiecie i wybieram wolnosc, wszyscy naokolo zyjacy w zwiazkach sie ponizaja i zyja w stresie i podporzadkowaniu, czesto chcieliby cofnac czas i dokonac innego wyboru.zycie jest zbyt piekne zeby sobie je skracac i rezygnowac ze wszystkiego na rzecz jednego

Gość ailemaszlat
Dobrze, to co takiego wydarzyło się, że zdecydowałeś się na samotność? Bo skądś to się wzięło.

to przez Was. chętnie gotowałabym, prałabym, gdybyś pracował w kopalni ;) Byłam wojującą feministką, chciałam równości. Wiem,że jej nie ma. Ale kiedyś mężczyzna potrafił docenić, że ma ugotowane i posprzątane, szanował swoją kobietę, na zewnątrz on dbał, ona pilnowała porządku w domu. Chętnie zgodziłabym się na taką relacje, ale chciałabym szacunku, jaki miała moja prababcia.

prawdopodobnie zostałeś zraniony, stąd ta afirmacja wolności. szkoda, że człowiek nie może pomóc człowiekowi, że to takie trudne. Ty pomógł bys mi, ja Tobie... Szkoda.

Gość ailemaszlat
Czy ona żałuje, że Cię zraniła?

Gość duma i honor.
a no, zgadzam sie z cyt. "wiecie co jest najistotniejsze? żyć w zgodzie z samym sobą i nie ulegać"

Gość wifigdansk
wolny-dumny czlowieku cześciowo masz racje,ale można być wolnym a jednocześnie być z kimś,bycie z drugim czlowiekiem ktorego się szczerze i wzajemnie kocha i szanuje wcale nie oznacza emocjonalnego więzienia.mozna byc zkims i miec swoje pasje,swoje marzenia,swoja pracę a jednoczesnie szanowac uczucia i poglady drugiego czlowieka.zle się zaczyna robic wtedy gdy dochodzi do krzywdzenia drugiej osoby,oszukiwania,ograniczania itd.

@zielona Widzę, że dostrzegasz pewne mankamenty związku. Jednak dla mnie to nieco bardziej rozbudowany temat. Nie mniej jednak miło, że ktoś podziela moja opinię. :) ailemaszlat Lubisz wiercić dziurę w brzuchu. :P kobieta przed duże Eee Widzisz.. czasy się zmieniły. Wspominasz o prababci, a babcia i matka? Czy one już nie były szanowane w należyty sposób? Problem jest bardziej skomplikowany i zmiana w pokoleniu nastąpiła w dość szerokim zakresie obejmując nie tylko mężczyzn, ale i same kobiety. Zarówno mężczyźni jak i kobiety mogą pożalić się na płeć przeciwną. Warto podkreślić, że stereotypowe rozumowanie, że wina zawsze tkwi po stronie mężczyzny jest nieco przestarzałym argumentem. Kobiety stały się wyzwolone i dorównują nam w wielu dziedzinach. Nawet niejednokrotnie przewyższają nas w pewnych kwestiach.

Gość ailemaszlat
dumny czlowieku - a żałuje, że Cię zraniła?

Gość wolnosc 1
do dumny człowiek O racja chlopie co piszesz 💤

i niestety w zyciu bywa tak, że czasami każdy z Nas daje się komuś omotać...i płeć tu nie gra roli..angazujemy się....wierzymy...ufamy bezgranicznie...bagatelizujemy sygnały świadczące, że dla tej drugiej osoby jesteśmy kolejną...następną istotą na jej drodze...

Gość ailemaszlat
Każdy zasługuje na drugą szansę.

kobieta przed duże Eee Brzmi jak handel wymienny. Nie akceptuje takich chłodnych relacji. Partnerzy w interesach nigdy nie zostaną przyjaciółmi. wifigdansk Wszystko to brzmi wspaniale, ale pokaż mi kobietę, która nie ogranicza mężczyzny, która nie ma pretensji, o to że on poświęca więcej swojego czasu swojej pasji niż jej samej? :) ailemaszlat Typowy kobiecy punkt widzenia. Nie odpowiem na to pytanie.

Gość ailemaszlat
Dumny czlowieku - ale to jest prawda. Jeśli widzisz, że ona tego bardzo żałuje, jeśli jesteś o tym przekonany, nie wyrzekaj się tej miłości.

Gość wiertyujklkjhgf
moj mężczzyna poświeca całe sowje zycie innym :) a ja jestem drugą pasją :)) i jesteśy szczęsliwi!

Gość cos frthyjtyhg
i kazdy men przy kobiecie spełnia swoje hobby ,swoje powołanie żadna żona nie zabroni łazenia męzowi do pracy :D