Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KlaraFeltt

Bykowe-co sądzicie?

Polecane posty

Gość KlaraFeltt

Co sadzicie o podatku od bezdzietnosci z wyboru?

Gość eererrrr
a kto by mial to placic? bezrobotny bez dzieci tez? nie pojmuje

Gość 879879287
a jak udowodnią, że to z wyboru? Mam kolezanki, co sa po 30, nie udało im się znalezc faceta, zyją z pensji 1000 zł (wegetują)

Gość nie mam dzieci bo nie mam kasy
na dziecko a mam placic podatek? :D :D a malo ja place podatkow tak w ogole? placi sie podatek na dziecko? bo na pewno mozna je odpisac od podatku (czego nie moga zrobic bezdzietni) :P

Gość kto wie????
powinni. zdecydowanie. bo kto bedzie robil na ich emerytury?:O

Gość nie mam dzieci bo nie mam kasy
ja chce robic na swoja emeryture :O niech to zmienia a nie kradna kase a potem szukaja sposobow jak ukrasc ja jeszcze raz w inny sposob baranie :O

Gość eererrrr
nie no jak jakis bogaty to niech placi, ale taka 30latka co zarabia 1000 zl albo w ogole nie pracuje to juz smieszne, zeby ona miala placic bykowe.

Gość KlaraFeltt
ciekawa jestem waszych opinie:)

Jeszcze czego! Nie wyciagam socjalu na dzieci, nie korzystam z rodzinnych ulg podatkowych - więc JUŻ TERAZ płacę większe podatki.

może i ten rząd chory to wprowadzi. Od następnego roku wchodzi podatek deszczowy płacić będziecie podatek od powierzchni dachu. Bykowe było w PRL

Gość nielubiewymyślaćpseudonimów
bykowe na ile się orientuję to był podatek od starokawalerstwa. a jak tu ktoś napisał jak udowodnić że to z wyboru? są ludzie którzy długo staraja sie o dziecko, badania w porządku ale nie mają szczęścia. i kto miałby płacić tylko kobiety czy może i kobiety i faceci.? a może tylko małżeństwa no bo w końcu dziecko powinno mieć pełną rodzinę.

raczej wprowadzono by dla kobiet i facetów. Nie było by rozmyślania czemu masz czy nie masz dziecka. Myślenie polityków było by tłumaczone troską o demografię polaków.

Gość werciaciercia
a co maja w planach przywrocic bykowe ?

Gość nielubiewymyślaćpseudonimów
tak. niech się zatroszczą o żłobki, przedszkola, służbę zdrowia to od razu będzie więcej dzieci. zastanówcie się ile małżeństw nie decyduje się na dziecko bo ich nie stać na to by jedno zrezygnowało z pracy. utrzymać by dali rade ale pod warunkiem, że oboje będą mieli możliwość pracować. ale łatwiej po prostu rękę po kasę wyciągnąć więc możliwe że chętnie by wprowadzili taki podatek gdyby tylko mogli.

politycy wytłumaczą że bykowe było by na przedszkola szkoły itp Nie przesadzajcie ze 200-300zł na rok to nie jest duża suma.

Gość wredniucha05
budżetu tego kraju już i tak nic nie uratuje - równia pochyła

Gość wredniucha05
chociaż, nie oszukujmy się - każdy woli wydać kasę na wódkę i fajki niż na dzieciaki

Gość wswswxwses
A jak ktos jest gejem ?

budżetu tego kraju już i tak nic nie uratuje - równia pochyła uratują dorzuci się kolejne podatki spokojnie można jeszcze sporo kasy wyciągnąć od ludzi. Są jeszcze rezerwy...

Gość wredniucha05
nie łudź się - na długo nie starczy

Gość wredniucha05
ja już od ładnych paru lat w Polsce nie mieszkam

Gość fu all
Na moją emeryturę odciaga mi państwo więc mnie to nie interesuje ma być i koniec. Nieudolny system to nie moja wina, wam powinni odebrać wszystkie ulgi na dzieciaki. Ja muszę teraz płacić więcej podatków od rodzin więc to my jesteśmy poszkodowani nie dziecioroby

Gość gość
A Rydzyk ,a księża ,a Jarosław Kaczyński ,a pary nie mogące mieć dzieci,a panowie i panie które nie znalazły tego z którym chcą założyć rodzinę .

Gość gość
Niech państwo sie wiecie nie wpierd....w życie ludzi to i dzieci będzie więcej ,dość podatków na 500+, i inne opłaty robiące z nas niewolników i mówiące jak mamy zyć!

Gość gość
Ja bym wprowadziła podatek od GŁUPICH ustaw ,płacili by oczywiście politycy swoim całym majątkiem

Gość gość
W polszy powinni wprowadzić jeszcze podatek od głupoty; od zachlanych ryjów spod nonopolowego i w przydrożnych barach; od wieśniactwa; plotek; moherowych beretów; od uczestnictwa w obrzędach liturgicznych, im więcej ludzi na mszy tym większy podatek dla kościoła :D (za ogłupianie narodu); Za głośne przeklinanie; za skarpetki do sandałów, za słuchanie discopolo, etc.:D :O

Gość gość
Aha i za przynależność do PO i Nowoczesnej..:P