Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paczek.z.lukrem.

Mam ogromny problem z włosami - POMOCY!

Polecane posty

Witam. Mam ogromny problem z włosami - głównie przez swoją głupotę, a mianowicie zaczęłam się maniakalnie odchudzać(chyba właśnie dlatego). Kiedy byłam dzieckiem moje włosy były bardzo gęste i zdrowe, jednak od jakiegoś roku (mam 17 lat) zaczęły bardzo wypadać, są bardzo rzadkie i jest ich generalnie baardzo mało. Prostuje tylko grzywke, unikam suszarki. Stosowałam wiele odżywek, głównie te znane, np. syoss, pantene, jakieś cuda z avonu - niestety, stan moich włosów się nie poprawił, wręcz przeciwnie - było jeszcze gorzej. Od września używam maski WAX do ciemnych włosów, nie powiem, moje włosy troszke przestały wypadać, może jest ich także troszke więcej. Jednak nie jest to szczyt moich marzeń. Stąd tez pytanie - co zrobić, czego użyć, aby włosy stały się gęstsze, szybciej rosły, były zdrosze i było ich więcej?

Gość dqwf
wejdź na blog ANWEN

Gość ona i jaaaa
Mam ten sam problem ale po dzieciach kup sobie HA-pantoten do lykania i plukaj wlosy po umyciu ziołami szampon jest dobry taki seboradi, A najbardziej mi pomogly takie ampułki do wcierania Seboradin jesli wypadanie nie ustapi to musisz pojsc do specjalisty moze to cos z hormonami

Gość vfvgfb
olejek rycynowy z jajkien i trche cytryny papake zrobic i na wlosy(w internecie pelno jest mikstur babciowych tanich i skuteczbych dobierz sobie ) dodaj do tego skrzepovite w tabletkach tanio i bardzo skutecznie do diety wprowadz produkty ktore pomagaja poprawic stan wlosow :) ja sobie zajechalam wlosy sciaganiem koloru i byly sianowate,polamczone i tymi sposobami doprowadzilam je do stanu b,dobrego polecam

Gość maski nic nie dzadzą
żadne maseczki, odżywki ty masz problem bo masz brak witamin i minerałów albo problem z hormonami tarczycy i płciowymi, być moze także anemię odchudzanie powoduje zaburzenie wydzielania hormonów i niedobory witamin i minerałów zacznij od zbadania hormonów i sprawdzenia czy nie masz anemii(badanie krwi, morfologia), wtedy będziesz wiedzieć czego brakuje w Twoim organiźmie pomogłyby suplementy z żelazem, magnezem, witaminy, minerały, skrzyp, pokrzywa zdrowa dieta z odpowiednia iloscią białka, warzyw i owoców

Gość anoniNOWa
hmm... może kup też sobie jakieś tabletki, np Merz Special? Co do pięlęgnacji, to z czystym sumieniem polecam szampon wzmacniający cebulki Wardi Shan i kompresy z oleju arganowego. Są to naturalne kosmetyki, a olej arganowy jest baaardzo uniwersalny, więc będziesz go później mogła wykorzystać na milion różnych sposobów, o których powiedzą Ci panie w Mydlarni u franciszka, gdzie możesz kupić te kosmetyki. Szampon jest mega wydajny, zwykle starcza mi na 3 miesiące (myje włosy co drugi dzień). :)