Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lethicia

Nowy Rok-nowe nadzieję na te śliczne II kreseczki ;)

Polecane posty

Gość Ewka83
Eyes 3lata to rzeczywiście dość długo ale wydaje mi się ze teraz medycyna jest tak daleko posunięta ze może zdziałać cuda tylko trzeba jeszcze mieć dobrego specjalistę a z tym to już gorzej :)

Gość Ewka83
Staram się 8 miesięcy niby to krótko niby długo ale myslalam ze pójdzie gładko a tu lipa :(

@Ewka83 to dokładnie tak jak ja, w tym samym czasie praktycznie zaczęłyśmy starania, ja też myślałam że szybko zajdę a tu każdy miesiąc przynosi kolejne rozczarowanie :( może tu razem łatwiej będzie nam przetrwać Dziewczyny, mam pytanie, biorę tylko kwas foliowy czy myślicie że jeszcze coś powinnam?

@ tygrysek333 a czy możesz napisać jakie to witaminy? zauważyłam że na pierwszej stronie tematu Lethicia pisała o "wiesiołku i castagnusie". Pytanie może głupie, ale co to ? I na co? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

ulotka castangus Wskazania: Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu). Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka). Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp). Dawkowanie: Doustnie. Kobiety o masie ciała do 60 kg: 1 tabletkę dziennie, a kobiety o masie ciała powyżej 60 kg: 2 tabletki dziennie. Tabletki należy przyjmować rano, kuracja trwa 90 dni. Możliwe skutki uboczne: Sporadycznie w pierwszym tygodniu kuracji mogą wystąpić nudności. Jednoczesne przyjmowanie środków zawierających progesteron lub gestageny (np. doustnych środków antykoncepcyjnych ) może wzmagać ich działanie. Poinformuj lekarza: Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Preparat jest przciwwskazany w ciąży i okresie karmienia piersią.

i wiesiołek Wskazania: Uzupełnienie codziennej diety w nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), w tym kwas gamma-linolenowy (GLA), niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. NNKT odpowiadają za właściwy stan skóry. Stosowanie preparatu polecane jest m.in. w celu łagodzenia stanów alergicznych na skórze, objawów napięcia przedmiesiączkowego, zapewnienia prawidłowej przemiany tkanki tłuszczowej. Dawkowanie: Doustnie. Zwykle stosuje się u dzieci od 12-go roku życia: 1 kapsułkę 2-3 razy na dobę, dorośli: 1-2 kapsułki 3 razy na dobę. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Przed zastosowaniem suplementu diety należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy go stosować po terminie ważności. Przechowuj preparat w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta.

barzo dziękuję, zawsze powtarzam, że jak ja czegos nie wiem to google będzie wiedzialo, ale myślałam, że to jakieś skróty (jak "ksywki" i nie sprawdziłam nawet:) wiem już że to nie dla mnie, ja mam @ bardzo krótko, max 3-4 dni i mało obfitą, tylko pierwszy dzień bywa dokuczliwy :)

nie brałam ani jednego ani drugiego nie wierze w takie leki a po za tym mój gin nie pozwolił mi brać akich specyfików przy mojej endometriozie i jak sie zapytalam o jego opinie na temat tych leków to powiedział że to kwestia tego w co się chce wierzyć bo to bardziej witaminki. Ale czytałam na forum jak pisały inne dziewczyny że niby podziałały i że dzięki tym właśnie leką zaszly w ciążę ja bym się na Twoim miejscu skontaktowała jednak z ginem :) Bo witaminki możesz juz brać sama na własną rękę :) Ja kiedys brałam prenatol dla kobiet w ciązy ale dośc drogie są teraz biorę zestaw witamin falvit dla kobiet w ciąży

Dziewczyny pisalay że po wiesiołku mają więcej sluzu a po castagunsie owulke wtedy kiedy powinna być i się cykle ogólnie regulują

dopisuję się :) Pannacota...... ..2cykl...... @ 3.01.2013......test.02.02.........24 Lethicia26.........3 cykl..... @ 12.12.2012.....test. 06.01........26 Karolina 29277....10 cykl.....@ 14.12.2012.....test.14.01.........? Malika27.............1 cykl.....@.18.1 2.2012.....test. 15.01........? oczekuje............3 cykl......@ 21.12.2012.....test.18.01........21 Agawarawaa....... 2 cykl.....@ 21.12.2012.....test. 21.01.........? KawaZmlekiem23...3 cykl.....@ 24.12.2012.....test.21.01.........23 sylwialodz3..........2 cykl.....@ 29.12.2012.....test.26.01........26 Będę Mamą2013....10 cykl....@ 29.12.2012.....test.26.01.........? Tygrysek333........3 lata......@30 .12.2012.....test 26.01........28 tymianek111........1 cykl.....@ 29.12.2012.....test.29.01.........28 iska997..............7 cykl......@ 02.01.2013.....test.31.01.........? królik-skacze.......9 cykl......@ 4.01.2013......test.01.02.........25 Kitka87.......... ...4 cykl......@ 12.01.2013.....test.07.02.........26 Ewcia1982..........2 cykl.......@ 8.01.2013......test 04.02.........30 treblinka............1 cykl.......@ 5.12.2012......test..31.01.......25 Qwer.................4 cykl......@ 16.01.2012.....test.12.02.........? przylądek.d.nadziei..12cykl...@ 14.01.2013.....test.14.02........37 Malinowaaa.........4 cykl.......@ 16.01.2013.....test...???..........25 Gabi_Się_Stara.....4 cykl.......@2 0.01.2013......test.20.02.......23 eyes..................3lata........@14.12.2012... ...test.??............25 mimi_84.............8 cykl........@10.01.2013... ...test.09.02......29 Tym, którym się udało BeataB.............1 cykl........@ 12.12.2012.....termin porodu....... Keiti78.........3 cykl 25 dni....@ 16.12.2012.....poród.22.09.........?

Gość Ewka83
Mimi to mamy dużo wspólnego podobny wiek, tak samo długo próbujemy i oby nam się szybko udało :) mam tylko problem bo moj małżonek często wyjeżdża :(

moja gin powiedziała żebym przyszła jak minie rok lub będę w ciązy :) wcześniej stwierdziła że nie mam po co się zgłaszać. jestem trochę sceptyczna w sprawie leków, z opisów ich nie wynika to co piszesz że następuje wg osób, które zażywają, zastanawiam się na ile to sugestia a na ile faktyczne działanie. Chociaż owszem na różne osoby może to różnie działać. Czytałam np. o zielonej herbacie którą piję dość często a nie zauważyłam takich efektów jak u innych

Ewka83 tak właśnie mi się wydawało :) na szczęście mój mąż jest już na miejscu i nie ma poroblemu z "trafianiem" w czas kiedy on będzie, ale co z tego jak to też nie pomaga :) słyszałam ze zdarzają się takie cykle poprostu bez owulacji, coraz częściej o tym myślę, tym bardziej po wypróbowaniu tych testów owu które nie dały żadnego rezultatu Ewka8 w każdym bądź razie razem mam nadziję będzie raźniej :)

Dziewczęta, mój "okres" chyba ma się ku końcowi ... poszłam specjalnie na spacer z moim M, bo cały dzień siedziałam, więc uznałam, że to może dlatego nie chce ze mnie "spływać", ale nie spłynęło nic, tylko przy oddawaniu moczu spływają takie różowe kropelki . Zwykle @ charakteryzuje się nieprzyjemnym zapachem, to natomiast nie pachnie, zwykła @ o też taki śluz pomieszany z krwią, natomiast w moim wypadku to była żywa krew. Kolejno z reguły mam meeeega bolesny okres ( chwilami kończyło się na wzywaniu pogotowia do domu - taka moja natura, niby nic mi nie jest ) dziś pomogły dwa apapy, a to przecież tak słaby lek ... Dziwne jest to wszystko, ale mimo tego "okresu" nie tracę nadziei :) Jutro, o ile moja @ się nie zmieni - testuję - ale po wkładce widzę, że to ma się już ku końcowi, a z reguły mnie na maksa zalewa ...

Gość Ewka83
Na początku byłam wyluzowana ale ostatnio widzę ze nakrecam się niepotrzebnie też robię testy byłam ostatnio u lekarki bo chciałam sprawdzić czy mam owulke i ta wizyta tylko mnie wkurzyła :(

Ewka83 to tak jak ja, a co lekarka Ci powiedziała? Ja odkąd mnie odprawiła we wrześniu nie chodzę Gabi_Się_Stara słyszałam o takich przypadkach, powodzenia! :)

Gość Ewka83
Moja kumpela zaszła w 9 cyklu :)

Gość Ewka83
Oczywiście ze xawery krótko się staramy i mamyjeszcze czas i mam nie mierzyć temp, ani sprawdzać śluzu ania robić testów bo to głupota.a byłam u niej bo w 14 dc miałam sluz płodny i test pozytywny a ona na usg powiedziałam ze pęcherzyk mam 5mm w 17dc dc a cykle 29 dni więc nic nie kumam i powiedziala ze owulke będę mieć później mimo nie plodnego już śluzu.

Gość Ewka83
Gabi trzymam kciuki :)

Maruska1 ja miałam na endometrioze vissane bo duphaston był dla mnie za slaby. Miałam laparoskopie i usunęli mi wszystkie guzy i później własnie brałam przez pół roku ten lek (to było straszne ) Teraz mam duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciązy bo już raz poroniłam

zresztą jak się nie uda jeszcze dwa cykle to muszę mieć znowu laparoskopie bo guzy się odnawiają przy każdym okresie jak nie biorę tego leku vissane i tak już do końca życia będę jechała na hormonach bo to nie uleczalna choroba a co jest najśmieszniejsze w tym wszystkim to to że sama ją wykryłam. Przeczytałam kiedyś i niej w gazecie i tam było napisane objawy tej choroby które idealnie do mnie pasowały. wzięłam gazetę i poszłam do lekarza rzuciłam mu na biurko i powiedziałam żeby mnie przebadał w kierunku własnie endometriozy zaczął się śmiać i powiedział że sobie wymyślam więc poszłam do innego gdy dałam mu artykuł zrobił ze mną wywiad i jak się dowiedział że ponad rok staram się o dziecko bez skutecznie to od razu skierował mnie na laparoskopie, bo inaczej nie można potwierdzić tej choroby.

Własnie ja na etapie starań miałam brać od drugiej połowy cyklu duphaston a w razie ciąży kontynuować, ale nie za bardzo sie ponim czułam więc ograniczyłam do chwili kiedy ujrzałam 2 krski, to jednak nie pomogło, może błą był w tym że nie zaczęłam wczesniej zaraz po owu. W Polsce mam super lekarkę która pomogła wielu, tutaj lekarza z rejonu.

Ja kilka lat temu miałam mięsniaka wielkośći orzecha włoskiego, ale się wchłonął, przy którymś usg poprostu go więcej nie było znikł.