Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 czerwony od st贸p do g艂贸w 587

OPTIGEN ZLIKWIDOWANY!!!

Polecane posty

Go艣膰 wkr
czy ktos mia艂 kontrole z zus bez nadanego nin i a1 ??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
No i w艂a艣nie dlatego za艂o偶ony zosta艂 ten w膮tek. Trzymajmy si臋 wszyscy razem. Je艣li b臋dzie potrzeba skorzystamy z angielskiego biura rachunkowego. Dzi臋kujemy za propozycje. Jednak narazie musimy wyja艣ni膰 pewne kwestie. Czy w艂a艣nie kto艣 kto nic nie mia艂 ani NIN ani A1 by艂 sprawdzamy. Mamy tu Koleg臋, kt贸ry nie mia艂 A1 ale mia艂 NIN i bilety lotnicze. Zobaczymy czy po latach si臋 nie wezm膮 i nie ka偶膮 nam donosi膰. Chodzi o to 偶eby pozna膰 prawo a nie s艂ucha膰 urz臋dnik贸w, bo ka偶dy mo偶e gada膰 co chce. Jednego puszcza a inny urz臋das w innym mie艣cie ka偶e innemu p艂aci膰 zaleg艂e sk艂adki. Co przecie偶 mo偶e okaza膰 si臋 bezprawne (tak twierdzi艂 Optigen na pocz膮tku jak nas przyjmowa艂 )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksiegowyuk.co.uk
Panowie podstawowa sprawa w komunikacji urzedu brytyjskiego z polskim i odwrotnie jest posiadanie numeru nin. Jesli dana osoba nie posiada numeru nin urzad brytyjski odrzuci prosbe zusu o ustalenie ustawodastwa. Druga kwestia to oplacanie skladek za pracownikow. Prowadzimy aktualnie grupe bylych klientow optigena. Ustalamy ich statut jesli chodzi o skladki oraz uzyskujemy odpowiednie dokumenty. Sluzymy pomoca i porada. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Ok. Tylko z tego o czym poinformowa艂 nas Optigen w naszej sytuacji uzyskanie NIN jest nierealne, a wyjazd w celu jego uzyskania bezcelowy. Urz臋dnicy 偶膮daj膮 podobno: imiennych bilet贸w lotniczych, imiennych odcink贸w op艂at za mieszkanie, rachunk贸w za zakupy, podpisanego grafika godzin pracy, listy od pracodawcy, itp itd. List臋 niemo偶liwa do zrealizowania dla osoby, kt贸ra nigdy nie by艂a w UK. Nie mamy nic pr贸cz umowy o prac臋 i druku P60.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wkr
DO ksiegowyuk.co.uk W takim razie je偶eli nie posiadamy NIN to w jaki spos贸b mo偶na to za艂atwi膰? Zajmujecie sie tym samym co Optigen wiec?? Jaki sens rejestrowa膰 sie u was skoro to nadal Anglia? Niech mnie Pan spr贸buje przekona膰 do swojej oferty.

Udost臋pnij ten post

Oni nie zajmuj膮 si臋 tym samym. To jest biuro rachunkowe dla polak贸w pracuj膮cych w Wielkiej Brytanii. Pomoc prawna i podatkowa. Patrzy艂am na Wasz膮 stron臋 internetow膮. Oczywi艣cie dzi臋kujemy za ofert臋 pomocy w naszej sytuacji, osobi艣cie rozumiem, 偶e za friko nie b臋dziecie podawa膰 na forum gotowych rozwi膮za艅. Za wykonana prac臋 zawsze nale偶y si臋 wynagrodzenie. Je艣li by艣cie mi pomogli oczywi艣cie zap艂ac臋. Jednak z tego co wiemy na chwil臋 obecna uzyskanie przez nas NIN jest po prostu nierealne, a wylot bezcelowy. NIN z tego co wiem za艂atwia si臋 osobi艣cie. B膮d藕my szczerzy, jeste艣my po prostu kretaczami, kt贸rzy nigdy w Anglii nie byli i nie wykonywali tam pracy. Nie mamy 偶adnych dokument贸w. I co macie nam w takim razie do zaproponowania ? Mo偶ecie odpisa膰 pod innym nickiem, wtedy nikt nie udowodni, 偶e to Wy wsp贸艂pracujecie z oszustami czyli nami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wkr
A mo偶e ratunkiem jest za艂ozenie dzialalnosci i ubieganie sie o NIN a potem zrobi膰 odliczenie tego podatku naliczonego wstecz?? Da rade tak??

Udost臋pnij ten post

nie o podatek tu chodzi, tylko o uzyskanie druku A1 na ten okres wstecz. A bez Nin tego si臋 nie da i tyle. Ja ju偶 si臋 zatrudni艂am na s艂owacji od stycznia. Mam te偶 firm臋 w polsce. Dobra gdyba膰 nie ma co tylko zabra膰 si臋 do roboty i co艣 postanowi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wkr
to co proponujesz? Ja tez sie nie pojawi艂em w zus to by by艂 strza艂 w g艂owe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drama
Ja mam NIN i ustalone ustawodastwo w UK. Nie otrzyma艂em A1, jednak je偶eli Optigen tego nie uzyska艂 to czy Wam si臋 uda? Ja teraz zarejestrowa艂em si臋 w ZUS i tak pod koniec stycznia zamykam firm臋. Czy teraz mam si臋 prosi膰 o ustalenie ustawodastwa w PL?

Udost臋pnij ten post

nie o musia艂es wraca膰 do zus. Skoro rzekomo 31.12 ko艅czy si臋 nam ubezpieczenie w Anglii mog艂e艣 zamkn膮膰 firm臋 z dniem 31.12. Do tego dnia obowi膮zuje optymalizacja. Tak b臋dziesz musia艂 zap艂aci膰 pe艂n膮 sk艂adk臋 za stycze艅. Ja od 1.01 przenios艂am si臋 na S艂owacj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rrtrtttty
przenie艣 si臋 teraz do Honolulu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drama
Zamkni臋cie firmy nie jest proste, trzeba US powiadomi膰 7 dni przez zamkni臋ciem.

Udost臋pnij ten post

u nas nic nie trzeba zg艂asza膰. Jak zamykasz firm臋 wszystkie dane id膮 z urz臋du miasta do zus, skarb贸wki itp itd. S膮 kopie dokumentu zamkni臋cia przesy艂ane. Nie s艂ysza艂am przynajmniej o czym艣 takim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wkr
do czerwony od st贸p do g艂贸w 587 i Ci daje ta s艂owacja jak dalej odwlekasz uk nie masz NIN ani a1 a oto chodzi w momencie dania a1 slowackiego wezma cie za tylek i pokazanie dokument贸w z uk i co wtedy zrobisz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksiegowyuk.co.uk
Wszystko jest mozliwe, wyrobienie nin itd. Osoby zainteresowane prosze o kontakt na nasz adres email, prosze podac nr tel, oddzwonimy. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

jak si臋 nie zarejestrujesz a przyjd膮 jakie艣 papiery kiedy艣 do kiedy mia艂e艣 ubezpieczenie w uk.np rozwi膮zanie umowy o prac臋 czy P45 i si臋 wtedy wyda to na 100% b臋dziesz p艂aci艂 sk艂adki za ten okres pomi臋dzy, je艣li nie zamkniesz firmy. Go艣膰, kt贸ry wzi膮艂 nas na s艂owacj臋 ma sporo by艂ych klient贸w Optigena, kt贸rzy zostali bez dokument贸w i przeszli do niego. Kiedy艣 i tak zamkniesz firm臋 i wtedy co, my艣lisz 偶e za 30 lat nadal b臋dziesz ubezpieczony w Anglii, skoro od 31.12 ju偶 nie jeste艣 ? Wtedy dopiero b臋dzie. Co ma by膰 to b臋dzie. Maj膮 10 lat na kontrol臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GrzegorzS
Prosz臋 o kontakt je偶eli kto艣 jest zainteresowany pomoc膮 w zakresie uzyskania numeru NIN w UK: grzegorzs001@gmail.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Taxpay
Witamy Prowadzimy nab贸r kolejnej grupy - zatrudnienie w Czechach od 1 marca 2013. Zainteresowane firmy zapraszamy na stron臋 firmow膮 taxpay.eu Pozdrawiamy Zesp贸艂 Taxpay

Udost臋pnij ten post

Do Biura, kt贸re oferuje pomoc ! Czy meil do Was to info@ksi臋gowy.co.uk Znalaz艂am dwa biura o podobnej nazwie i nie wiem do kogo pisa膰 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksiegowyuk.co.uk
info@ksiegowyuk.co.uk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asuch
Witam, Przysz艂o mi 藕 殴us wezwanie o wyt艂umaczenie dlaczego w okresie kiedy by艂am w Optigenie, nie op艂aca艂am sk艂adek 殴us. Wiem, 偶e 殴us wyst膮pi艂 do Urz臋du skarbowego, o to czy prowadzi艂am w tym okresie dzia艂alno艣膰 gospodarcz膮. Czy mieli艣cie podobne do艣wiadczenie, piszcie, czy musz臋 uregulowa膰 ca艂y 殴us czy tylko zdrowotn膮. Mam tylko umow臋, payslepy, nie mam NIN ani A 1. 殴 optigena odesz艂am w 01.2011. S艂ysza艂am 偶e 殴us sprawdza wszystkich, bo zmienili sobie orzecznictwo. Moj tel 791 391 991

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drama
Jak sobie zmieni艂 orzecznictwo. Prze艣lij to co masz, Optigen wbrew pozorom nie jest zlikwidowany, zadzwo艅 do nich i mo偶e pomog膮 Ci przygotowa膰 dokumenty. ZUS bankrutuje b臋dzie szuka艂 kasy wsz臋dzie :( A sk艂adki ju偶 ponad 1000z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asuch
Pan Sowa Grzegorz ju偶 zacz膮艂 walk臋 z Zus, my艣l臋 ze my te偶 musimy si臋 przy艂膮czy膰 mamy ten sam cel. Poni偶ej jest kontakt do Pana Sowy. Wy艣lijcie mu mail a on Was b臋dzie informowa艂 kiedy s膮 planowane pikiety. Z pocz膮tkiem 2012 roku Grzegorz Sowa odm贸wi艂 p艂acenia do ZUS wszelkich sk艂adek i zwr贸ci艂 si臋 do Rzecznika Praw Obywatelskich o zaskar偶enie do Trybuna艂u Konstytucyjnego ustawy o systemie ubezpiecze艅 spo艂ecznych i ustawy o powszechnym ubezpieczeniu zdrowotnym. ZUS ju偶 upomnia艂 si臋 o zaleg艂e nale偶no艣ci. Apel o poparcie ustawy Kolejnym krokiem piotrkowskiego przedsi臋biorcy w walce z ZUS-em jest apel o poparcie obywatelskiego projektu ustawy oraz organizowanie pikiet przed siedzibami ZUS-u. Sami jako spo艂ecze艅stwo musimy doprowadzi膰 do sytuacji, 偶e zniknie przymus ubezpieczania si臋 w ZUS-ie. Obecna klasa polityczna, kt贸ra rz膮dzi nami ju偶 ponad 20 lat, nie jest zainteresowana zmianami, ba ludzie ci zapomnieli dla kogo pracuj膮. Ich g艂贸wnym celem nie jest dobro obywateli, lecz dobro w艂asne. Dlatego nale偶y ich zmusi膰 do pracy dla nas. Proponuj臋 obywatelski projekt ustawy likwiduj膮cej przymus ubezpieczania si臋 w ZUS. Wprowad藕my go do Sejmu i przekonajmy si臋, kt贸ry z pos艂贸w s艂u偶y narodowi. Projekt ten za艂膮czam (kliknij TUTAJ aby pobra膰), prosz臋 go podpisywa膰 i przysy艂a膰 poczt膮 (list zwyk艂y) na m贸j adres: Grzegorz Sowa, ul. 艢wierczowska 86, 97-300 Piotrk贸w Tryb." Apel o organizowanie pikiet Zdaniem Sowy, sam projekt ustawy to nie wszystko. - "Uwa偶am oczywi艣cie, 偶e to nie wystarczy, dlatego proponuj臋 rozpocz臋cie pikietowania marmurowych pa艂ac贸w ZUS-u w miejscach, gdzie mieszkacie. W czasie pikiet, kt贸re powinny by膰 bardziej pokojow膮 form膮 zabawy ni偶 zadymy (za wz贸r niech pos艂u偶y pomara艅czowa alternatywa), prosz臋 o zbieranie podpis贸w pod projektem ustawy oraz wyja艣nianie potrzeby zmian w naszym pa艅stwie. W przypadku ch臋tnych do organizowania pikiet prosz臋 o kontakt mail-owy : normalnykraj@op.pl, skype: normalnykraj lub tel. 603 78 32 45.

Udost臋pnij ten post

Szanowni Pa艅stwo, w nawi膮zaniu do udzielanych przez nas informacji, jak r贸wnie偶 celem zabezpieczenia Pa艅stwa sytuacji w przysz艂o艣ci, podj臋li艣my wsp贸艂prac臋 z brytyjsk膮 firm膮 BM Accounts Ltd, kt贸ra posiada bogate do艣wiadczenie i profesjonalnych konsultant贸w (pos艂uguj膮cych si臋 r贸wnie偶 j臋zykiem polskim), a przede wszystkim formalne mo偶liwo艣ci uzyskania dla ka偶dego z Pa艅stwa dokumentu urz臋dowego - wyci膮gu z konta ubezpieczonego, po艣wiadczaj膮cego sk艂adki odprowadzone na Pa艅stwa konta przez brytyjskich pracodawc贸w. Wyci膮g z konta ubezpieczonego w Wielkiej Brytanii stanowi niepodwa偶alny dow贸d Pa艅stwa ubezpieczenia w Wielkiej Brytanii. B臋dzie on r贸wnie偶 dowodem potwierdzaj膮cym zaliczenie okresu pracy w Anglii, jako lat sk艂adkowych do emerytury. itd Nowy biznes kt贸ry wymy艣li艂 Optigen. Niby 偶e w trosce o klienta itd. Nie wiem czy wszyscy dostali tego maila. Kolejne naci膮ganie. Zap艂acicie kolejne pieni膮dze a my wam za艂atwimy co艣 co by艂o naszym zasranym obowi膮zkiem za艂atwi膰 wcze艣niej. Dziwne 偶e rzekome biuro ksi臋gowe, z tak wielkim do艣wiadczeniem nie ma swojej siedziby tylko wykupiony wirtualny adres, i to jeszcze taki presti偶owy. Jutro mog臋 sobie za艂o偶y膰 firm臋 w anglii i te偶 mie膰 taki adres. Zalecam nie korzystanie z tej super oferty. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Nawiazujac do oferty optigen na uzyskanie dokumentow itd to dziwnym zbiegiem okolicznosci firma BM Accounts zostala zalozona 10/01/2013. Co za zbieg okolicznosci, az sie wierzyc nie chce. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

I ruszy艂o kolejne oszustwo Optigena tym razem pod nazwa Optymo. Oszustwo i naciagactwo. Juz w opisach oferty na ich stronie widac ze to wszystko jest nielegalne i narobi tylko problemow kolejnym klientom. Mysle ze trzeba by temu kolesiowi porzadnie gembe obic za takie rzeczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ko艅 na bie偶ni
Teraz Optigen wysy艂a cudowne oferty przeniesienia firmy do Anglii i prowadzenia tej偶e optymalizacji przez firm臋 doradcz膮 REGATIO LTD a sam sw贸j adres podaje Optigen Aleja Solidarno艣ci Warszawa FIRM臉 REGATIO LTD prowadzi zapewne ten sam pan kt贸ry mia艂 niegdy艣 Optigena

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wkr
Jak uzyskac informacje o tym czy skladki byly odprowadzane w uk i jak dostac na o dokumenty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mniejszy zus
zapraszam do kontaktu wszystkich z ca艂ej Polski poszkodowanych przez firm臋 Optigen w celu zapoznania si臋 z inn膮 mo偶liwo艣ci膮 optymalizacji koszt贸w ZUS w WB. mniejszyzus.szczecin@wp.pl

Udost臋pnij ten post