Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebna dobra rada

Jakie danie przygotować dla chłopaka na jego urodziny?

Polecane posty

Gość doradczyni
Tak.wielkie zarcie.uwierz mi ze nie czuc tego czosnku.mozesz oczywiscie zmniejszyc jego ilosc.

Gość kierowca bombowca
dla mnie pierogi ruski to wykwintne danie ponieważ mało kto to umnie zrobić, musisz tez zrozumiec jedno, chłop to prosta konstrukcja, jak mu bedzie wykwintnic to soe zrazi, najlepsze, najelpiej strawne i najsmaczniejsze sa tradycyjne dania, nie mozesz wymyslac szparagow brokolow bo facet pomysli ze wyladowal na marsie, mozna zrobic cos ładnego z tradycyjnych dan, np robisz prosta salatke z piersi z kurczaka, ogorek i piecarki marynowane zmieszne z sosem ziolowo koperkowym na majonezie lub jogurcie, pyyszne a jakze proste w przygotowaniu, kolo salatki musi stana talezyk z maslem 100% i ładnie pokrojonymi kanapeczkami z bylki kanapkowej, temu sie zaden samiec nie oprze

ok, namówiłaś mnie ;) czy coś jeszcze do tego podawałaś? jakieś ziemniaczki opiekane, ryż ?

Gość kierowca bombowca
szpinak, szparagi losos... napisz jak było:) ja bym wiecej do Ciebie nie wrocił:) bez urazy oczywista, zycze naprawde udanej kolacji:)

Gość doradczyni
Podalam tylko pieczywo.

kierowca bombowca lepienie pierogów to udręka i bardzo czasochłonne zajęcie. Zrobiłam je ze 4 razy i chociaż były smaczne to zbyt wiele czasu trzeba poświęcić na ich przygotowanie. Ostatnio idę na łatwiznę i kupuję sobie gotowe pierogi z pudliszek - są naprawdę pyszne :)

szparagów nie będzie :P

kierowca bombowca bez przesady, nawet jeżeli kolacja się nie uda w 100 % to deser wszystko wynagrodzi;) Jak komuś zależy na drugiej osobie to przymknie oko na kulinarne niepowodzenie więc bez paniki :P

Gość doradczyni
Do kierowca bombowca.moze autorki facet ma delikatne podniebienie i nie przepada za ciezszymi potrawami.ona zna go najlepiej.

doradczyni ma rację. Mój chłopak lubi swojskie jedzenie tak samo jak ja ale lubi też nowe, ciekawe smaki. Wiem, że cudów ode mnie oczekiwać nie będzie bo to raczej on bryluje w kuchni ale jednak wolałabym się nieco wykazać ;)

Gość kierowca bombowca
lososjest ciezki, to co podalem jest lekkie, bulion, pieczarki, kurczak, jajko same lekko strawne wrecz dietetyczne potrawy, blagam, nie kieruj sie przepisami z neta bo daleko nie zajdziesz, \oczywiscie ze wszystko wynagrodzisz, to tez napisalem wczesniej:) hehhe, ale podswiadomie facet mysli zoladkiem, a jak kocha zje i kupe ale swoje pomysli :D tak wiem ze pierogi to czasochlonna rzecz a jeszcze zrobic malutkie, z ciastem cieniutkim i delikatnym jak platek smiegu ehhh z taki zestaw kolacyjny zawsze oddaje zycie :D

wiecie co, a może po prostu zaproszę go do dobrej restauracji?

nie no pieczarki lekkostrawne raczej nie są. Mnie samą niekiedy boli po nich brzuch :/

Gość doradczyni
Na kolacje przy swiecach podaje sie potrawy raczej wykwintne.gdyby mnie ktos zaprosil na romantyczna kolacje z pierogami w roli glownej to bym sie chyba rozczarowala.nie zebym miala cos do samych pierogow bo sa pyszne ale raczej na kolacje u babci.

Gość doradczyni
Nie zniechecaj sie autorko.jesli sama cos przygotujesz to na pewno chlopak bardziej to doceni a tak to pomysli ze poszlas na latwizne

Gość kierowca bombowca
co za duzo to i witamina c bedzie ciezka, moze nie trawisz grzybów ale pieczreczka jest lekka, tam nic nie ma, woda i minerały tylko plus walory smakowe:) , nuie muszisz robic kapelusików, ale możesz, mozna w zamian za to dla ozdoby jak kto wyzej podał pomidorki z farszem, wszystko malutkie pamietaj, takie najlepiej z deserowych pomidorków:) bo ma byc kilka jak na moj gust smakolykow ale do pokosztowania a nie obzarstwa

Gość wiem na pewno ze na zatoki
zgodze sie z tym ze to ma byc nie do najedzenia sie a do skosztowania raptem ;) a na deser co? moze jakis mus czekoladowy?

Gość kierowca bombowca
doradczyni, nie robisz dla sebie tylko dla niego, jakbym robil kolacje dla kobiety wygladalo by to calkiem inaczej, ale musisz pamietac ze myslec musisz zaoladkiem faceta nie swoim :) oj oj doradczynie oj oj

doradczyni wiem, masz rację. Restauracja jest pójściem na łatwiznę a tego nie chcę:/ wiecie co, a co myślicie o pstrągu z szynką parmeńską smażone/duszone na masełku + jakaś bagietka ziołowa i sałata z sosem vinegrette?

do tego białe wino

Gość kierowca bombowca
jesli pierogi ojarza ci sie z babcia musisz to czym predzej zmienic:) hehehe btw nie woedzialem ze sa gotowe pierogi z pudliszek, jesli sa to chyba w samych pudliszkach bo na slaku nie widzalem:(

Gość doradczyni
Niechze autorka sama zadecyduje znajac najlepiej podniebienie swojego mezczyzny.My dalismy kilka propozycji wiec jest z czego wybrac.

predzej duszone, unikalabym smazonego. tez brzmi smacznie :)

ja mieszkam w stolicy - tutaj są dostępne w sklepach carrefour :) Serio polecam bo są przesmaczne, zwłaszcza podsmażone ze skwareczkami :)

Gość kierowca bombowca
pstrąg jesz pyszny nie to co przereklamowany losos, na taka rybe bym sie skusil , aczkolowek te male osci... hmmm ogolnie dosc apetycznie, wino bym olal to takie banalne, woda mineralna

to rybkę w takim razie można w winie poddusić. Zgadza się?

ości z ryby usunę przed duszeniem jakoś, o ile to możliwe w ogóle :) Tylko jak to przygotować żeby mi się nie rozpadła?

mozesz tez isc w zupelnie druga strone - zupe piwną, miesko duszone w piwie :P

Gość kierowca bombowca
zero alkoholu i smaku z niego, nie polecam, przynajmnie ja, jak dorraczynie mowi rad kilka padlo sama wybierzesz, pstraga normalnie z cytryna tez nie rozesadzaj czasem, jesli juz skorka dla ozdoby nie cis soku do niego niepotrzebnie, zamist wina wody jeszcze nada sie sok stuprocentowy lub po prostu pyszna herbata

Gość Zojkaa
Przede wszystkim nie napisalaś co lubicie jadać :) rolada ze szpinakime i lososiem to dobry pomysl ale ja bym raczej to podala na przystawke / przekaske. Nie zrobilabym z tego dania głównego. Chcesz coś lekko strawnego.. Mozesz podac * salate z sosem vinetgre plus jakies warzywa i krewetki * piersi z kurczaka z pomidorami i mozarella * piers z kurczaka np z feta owinieta szynką parmeńska * piers z kurczaka badz ryba ze szpinakiem do tego kandyzowana marchewka lub fasolka szparagowa