Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaaa1997

Czy paląc kilka papierośów dziennie moge sie uzależnić??

Polecane posty

Gość gosiaaa1997

Cześc, mam 15 lat lat i jestem dziewczyną, od kilku tygodni brałam od taty papierosy za jego zgodą 1-2 dziennie i sobie je paliłam w domu i dziś nieoczekiwanie on kupił mi paczke papierosów LM superlightów i powiedział żebym sobie paliła jak lubie byle nie za dużo bo sie uzależnie i bede miała brzydką cere. Ile moge palić maksymalnie nie uzalezniając się przy tym? :)

Gość na 100% się uzależnisz
każdy palacz zaczynał od 1-5 papierosów dziennie. Nikt na tym nie kończy paląc codziennie. Mówi Ci to była palaczka. Nie moża też ustalić limitu np. paczka dziennie. Tak to działa że palisz więcej i więcej, ograniczają Cię finanse itd. To podstępny nałóg.

Zaczyna się od jednego, dwóch a kończy na przynajmniej paczce dziennie. Pewnie, że można się uzależnić. A na Twojego ojca brak słów.

No nie straszcie mnie Panie :D Uwazacie , ze jak ja pale od roku maxymalnie do 4 dziennie (mam takie dni , gdzie wgl nie pale) to juz jestem uzalezniony ? :)

Gość na 100% się uzależnisz
Hmm, żeby się przekonać musiałbyś przestać palić.

Ja sobie też tak podpalałam, ponad rok, ze 3 papieroski dziennie (jeden w drodze do pracy, drugi na przerwie, trzeci w drodze z pracy), a jak miałam wolnę to brałam pieska i też coś tam podpalałam. Myślałam, że nie jestem uzależniona, bo to tylko 2-3 niewinne papieroski dziennie ;] ale jak chciałam to tak zupełnie w 100% rzucić do zera papierosków dziennie to był problemik, brakowało mi tego dymka i to chyba świadczyło o tym, że się uzależniłam. Dopiero bezrobocie wyleczyło mnie z dymka, bo ja na swoje papieroski zarabiałam. Ojciec to by mi rękę uciął jakby mnie z fajką zobaczył, a co dopiero fajki kupował oO

Gość pudełko dziwne
gosiu,gosieńko opamietaj sie póki czas,nie pozwól aby nałog zawładnął twoim młodym zyciem,jest jeszcze tyle pieknych chwil przed tobą

Mądrego masz tatę nie ma co! Ja właśnie rzuciłem palenie i nie wiem czy sobie z tym poradzę? Też paliłem 2-5 dziennie,a potem więcej, coraz więcej i wyszła ponad paczka dziennie. Radzę nie palić, bo będziesz mieć problemy jak każdy palacz.Palenie wyszło z mody, więc dziwię się że tego nie dostrzegasz.

1. już jesteś uzależniona 2. Twój ojciec łamie prawo i zatraca mu się instynkt przetrwania gatunku