Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prracownica itt

Rodzina mnie dręczy, bo nie mam dzieci

Polecane posty

Gość prracownica itt

dla nich 26latka bez dziecka to mutant, mam faceta , tego samego od 6lat... Wszystko sie dobrze uklada, ale dzieci nie chcemy. Moze kiedys adoptujemy. Ostatnio nawet moja matka przylaczyła sie w swieta 'do ataku' na nas, podawali przy stole przykład kuzynki ktora ma 25l i czwórke :/ mam tego dosc, czas chyba wyjechac i widywac sie z nimi raz na pol roku...zadne argumenty do nich nie docierają.

Nie słuchaj ich. Niech se sami urodzą jak chcą. Ja też nie zamierzam mieć.

Gość olejanka 32
nie ma obowiązku posiadania dzieci nie chcesz - nie miej może nie masz "powołania" do posiadania dzieci, więc lepiej bedzie, jesli w ciążę nie zajdziesz

Gość ry99ee
ja bym im powiedziala ze chyba maja beznadziejne zycie skoro tak zyja twoim i ciagle sie dopytuja,powiedz tez ze masz inne plany na zycie,ja tak mowilam i juz mam swiety spokoj:)

My też nie mamy dzieci (jesteśmy razem od 9 lat). Narazie nie planujemy. Też czasem ktoś przebąknie o tym w rodzinie ale zlewamy sprawę. Nie stać nas na dziecko narazie i nie potrzebujemy dodatkowego obowiązku na głowie.

po prostu Ty nie czujesz instynktu przedłużania gatunku, a oni tak:D znam parę, która nie chce mieć dzieci i na takie gadanie rodziny ucinają, że są bezpłodni:D

Gość gjagagtkptp
whedif - dobre ! :D uzyje tego w swoim przypadku hehe bo juz moja rodzina chce mmnie swatać bom stara panna wg nich i Warszawa mi w glowie poprzewracała

jak chcesz uniknąć swatów - mówisz, że jesteś lesbijką;) ciekawe czy nadal będą tacy chętni, żebyś była w związku:-P

Gość hyhdjdjd
Jak się na matkę nie nadajesz to lepiej nie decydujecie sie

Zwracasz uwagę raz, zaznaczając, że przy kolejnej aluzji wychodzi i nie wrócisz dopóki nie przemyślą swojej postawy. Nie chcesz, Twoja sprawa dlaczego i nie masz obowiązku się z tego komukolwiek tłumaczyć. Oczywiście musisz mieć wsparcie partnera. Kulturalnemu człowiekowi powinno wystarczyć jedno zwrócenie uwagi. Z niereformowalnymi (żeby nie nazwać ich dosadniej) niestety będziesz musiała zerwać (lub mocno ograniczyć) kontakt. Ale w sumie po co Ci znajomi, którzy wp... się w Twoje życie? Z doświadczenia powiem, że są tacy, na których skutkują tylko brutalne metody, a są nawet tacy, którym nic już nie pomoże.

Gość hyhdjdjd
jajniki se podwiąż:O

uważaj, żeby Ci matka nie wymieniła tabsów na witaminę C:-P :D

Nie dziwcie się, że rodzina, matka dopytuje o wnuki. Taka jest naturalna kolej rzeczy. Jak nie chcecie być rodzicami, to wytłumaczcie to jakoś sensownie, przedstawcie swoje argumenty, to może zrozumieją i dadzą Wam spokój. Teraz to pewnie się martwią, że żyjecie chwilą, a jak się obejrzycie, to będzie za późno na dzieci.

Na dzieci nigdy nie jest za późno, co udowodniły rzesze amerykańskich celebrytów :D

Gość shelovesdoctor
Kaitana ja też nie chce mieć dzieci po za tym nie wszyscy czują potrzebę by zostać matkami czy ojcami,jakoś ojciec mojego faceta nie chce zostać dziadkiem. Irytuje mnie moja rodzina która w kółko biadoli o dzieciach. ale my najczęściej mówimy ze mamy inne plany