Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wujas84

któraś Randka z kolei jak to jest z tym płaceniem ?

Polecane posty

Pewnie za chwilę zostanę pożarta, ale nie wyobrażam sobie, że miałabym płacić za siebie w sytuacji, gdy facet mnie zaprasza... Żeby nie było, pracuję i nie jestem jakimś pasożytem wiszącym na męskim ramieniu, raczej z gatunku samowystarczalnych ;) Ok, stały związek, wspólna kasa, wspólne płacenie. Ale w fazie randkowania po to jest facet, żeby płacił :-P ja mam czuć się kobietą, o którą on się stara, a nie kumplem!

@mala13: nie zostaniesz pozarta, kazdy ma prawo miec swoje zdanie w tym zakresie;) Tak samo jak ktos inny moze powiedziec, ze kobieta jest od tego, zeby stala przy garach i sprzatala;) Fajnie jest powolywac sie na zwyczaje kiedy to jest wygodne, nie?:)

SRODKI ANTYKONCEPCYJNE TEZ POWINNY ISC PO POLOWIE;NIECH PLACI POLOWE JAK CIE BZYKA:

Gość karol83
i tak siedzice na jednej randce i czekacie az facet zaplaci , na 3 az zaplaci , na 5 tez zaplaci tylko pozniej sie nie dziwcie ze 6 randki nie ma i nie zadawajcie pytan na tym forum "dlaczego tak sie stalo?. on sie juz 2 tydzien nie odzywa?" i tu nie chodzi o te pare groszy ktore facet na Was wyda na kolejnych randkach ale chodzi o zasade . wierzcie ze to mile dla faceta jesli uslyszy od kobiety "Wiesz co dzisiaj ja zaplace", bo dla faceta to tez jest jakis znak ze kobieta traktuje go powaznie. ZASADY dziewczyny , mowi Wam cos to slowo? czasy rycerzy sie skonczyly wraz z wynalezieniem czcionki przez Guttenberga. kilka dziewczyn tutaj napisalo trafnie i widac Ich dojrzalosc , ale jak slysze wypowiedz w stylu "FACET PLACI i basta " ... zenada . moja Kobieta ma 30lat zreszta podpobnie jak ja i praktycznie temat pieniedzy nie istnieje , raz zaplaci Ona raz ja , poza tym czesto kupuje Jej kwiaty, "nie liczymy" sie nawzajem , Ty wydalas tyle, Ty tyle. Po prostu wszytsko jest spontaniczne i naprawde nie mam problemu w momencie kiedy po obiedzie w restauracji Ona wyjmuje portfel i placi, nawet nie poruszamy tego tematu ... ale do tego tak jak i do wielu innych rzeczy trzeba w zwiazku dojrzec czego co poniektorym Pania z tego forum zycze

Gość karol83
Bo ksiezniczki myślą, że tylko im się należy .. To nie te czasy. Jeżeli kobieta spotyka się z facetem tylko dlatego, że gdzieś ją zabierze do kina czy do knajpy to jest takie słowo na to stop i żegnam.

Ale w ogole nie ma o czym mowic, przeciez normalny facet szybko sie zorientuje z kim ma do czynienia. Wkupywac sie musza faceci, ktorzy nic wiecej nie maja do zaoferowania. Zreszta co to za przyjemnosc wiedziec, ze kobieta nie widzi w tobie czlowieka, tylko jest z toba dlatego, ze jej cos kupiles. Dlatego teksty w stylu: "jakbym musiala za siebie zaplacic, to 2 randki by nie bylo" - dyskwalifikuja kobiete. Bardzo dobrze, ze by nie bylo:)

Gość karol83
Widać, że są jeszcze normalni faceci co takie kwestie wyłapują i dobrze. A koledze który założył tego posta nie chce dawac wskazówek ale na twoim miejscu poważnie bym się zastanowił czy jest sens spotykać się z taką osobą i to poważnie bo istnieje duże prawdopodobieństwo że twoje randki typu pójście do kina na kolację na lody bardzo się jej podobają .. i chyba tylko to ..

Gość jaka,ś
Płaci ten co zaprasza-i kropka.A jak nie macie panowie pieniędzy to zaproście na spacer a nie do knajpy.Ale zwyczaje,faceci bez honoru.

Gość karol83
Żeby to ona jeszcze chciała pójść na spacer heh.

Honor tu nie ma nic do rzeczy. Na tej zasadzie ja moge powiedziec, ze taka kobieta nie ma honoru.

Gość jaka,ś
do Karola-wybierz taką ,która będzie chciała pójść na spacer bo nad wszystko będzie ceniła Twoje towarzystwo,a nie atmosferę knajpy.

Gość karol83
Najpierw czytaj uważnie ja nie mam tego problemu :) tylko kolega który założył posta niektórym kobietą spacer nie wystarcza a jak usłyszą słowo spacer to odrazu tracą ochotę na spotkanie. Kochana taka rzeczywistość ty może jesteś ok ale nie wszystkie kobiety to pojmują.

Gość micky12
a co powiecie na to jesli to facet juz na pierwszym spotkaniu daje do zrozumienia dziewczynie ze ma zaplacic, przy kolejnym spotkaniu podobna sytuacja, albo na zakupach, bezczelnie stoi i czeka az dziewczyna zaplaci, co - sponsorki sobie szuka?

Z tym jest roznie, nie mozna generalizowac. Kiedys zaprosilem do knajpy, a laska powiedziala, ze jest ladna pogoda i moze pojdziemy na Cytadele. Zalezy z kim sie umawiasz. Warto zrobic wczesniej maly rekonesans;)

@micky12: taki facet to zwyczajny naciagacz. Moja kolezanka stawia swojemu facetowi piwo w knajpie i kupuje fajki, ale to desperatka;)

Gość jaka,ś
do Karola-uogólniłam przepraszam.Zapewniam Ciebie ,że są takie dziewczyny ,które lubią spacery,rozmowy-bo w knajpie gdzie nie słyszysz własnych myśli trudno .A dobry film można obejrzeć w domu,nawet jeżeli każdy z zainteresowanych mieszka jeszcze u rodziców.Rodzice się zgodzą .

Gość potem sie polaczki
dziwia,ze dziewczyny wola Turkow lub Wlochow taki zabiera do super knajpy,dyskoteki,po drodze kupuje kwiaty,czekoladki,a jak by mu jakas zaproponowala,ze zaplaci za kawe czy bilet,to poczulby sie jakby dostal w twarz wiec kochani rodacy,zarabiajcie wiecej i nie robcie wiochy1

Gość jaka,ś
I jeszcze jedno-jeżeli będzie to kolejne spotkanie-i dwoje ludzi zechce razem iść do kina to i w kwestii placenia też się dogadają.

Wierzcie mi dziewczyny jak facet kocha to nie pozwoli placic. bedzie chcial zrobic jak najlepsze wrazenie,ten co nie placi to nie kocha .nie dajcie sobie wmawiac ze pieniadze to co innego,a milosc co innego.Jak nie zaplaci to wiesz z gory ze nic z tego nie bedzie-stara prawda-nie dajcie sie wrobic i tracic swoj czas i cipki na takich co to wyleja na was potem kupe gowna mowiac ze puszczalska.Mozecie placic za siebie ale nic wiecej,inne rzeczy sa niedopuszczalne w takim ukladzie.

Gość potem sie polaczki
MIAUMIAU-dokladnie tak bym to ujela jesli chca miec kolezanke do kina,prosze bardzo,jesli ide na sniadanie z kumplem z pracy,ja place za siebie,lub stawiamy sobie na zmiane ale to jest kumpel i niby czemu mialby mi stawiac bulke z kawa ale gosciu ,ktory chce czegos wiecej? nigdy w zyciu wiocha i tyle

Gość micky12
czy takim facetom nie jest wstyd kiedy kobieta za nich czesto placi? brak wychowania chyba i tyle...

Gość karol83
tu jest opcja ze to facet czesto placi za kobiete,

@mucky12: jak jest uklad ze raz placi facet, raz kobieta, to nie jest wstyd. Co innego jak caly czas placi kobieta, to juz jest przesada.

Gość knjkbhbguvgyvguyvg
ja bym płaciła pół na pół jak jego kumpel a on by pozniej sobie znalazł inna za która by cały czas płacił i dziekował losowi ze raczyła zwrocic na niego uwage;/ never

Gość potem sie polaczki
to nie faceci tylko piczki,he he normalny facet nie ma takich problemow,gdyz wie,ze nalezy sie zachowac,anie czekac az babka wyciagnie portfel i mu za kawke zaplaci wiocha