Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssssssssssss ss 19

Utrata dziewictwa w wieku 15-16 lat. Świadomy wybór kobiety czy moralne dno?

Polecane posty

Gość sssssssssssssss ss 19

Zapraszam do dyskusji :) Ja straciłam właśnie w wieku 15 lat i dobrze się z tym czuje. Dojrzałam dzięki temu, zrozumiałam prawidła otaczającego mnie świata. I stałam się świadomą kobietą.

Gość i7juyhtg
Moim zdaniem to kiepski wiek na pierwszy raz. Mam koleżanki, które straciły dziewictwo w wieku 15 lat z chłopakami, których kochały. Teraz same mówią, że to patologia i powinny były trochę poczekać. :P

Gość taka_prawda.....
zwykle nie jest to ani przemyślana, świadoma decyzja, ani dowód upadku moralnego:P zwykle tak jakoś wychodzi pod wpływem chwili, zakochania itp🖐️

Gość Bejbi$
A dokładnie to miałaś mniej niż 15 czy więcej ? Jak mniej to facet z ktorym to zrobiłaś jest pedofilem I na pewno nie jest świadmym wyborem kobiety, jest to albo -spotkanie drugiego głupiego dzieciaka -albo trafienie na pedofila

Gość Za kilka lat za laatek kilka
Będziesz jeszcze bardziej świadoma.Uświadomisz sobie wtedy że zaraziłaś się wirusem HPV lub masz inne dziadostwo w prezencie. Na złapanie tego narażone są właśnie młode dziewczyny bardziej niż starsze, a dlaczego można poczytać broszury.

Gość rolek
dziewica to hluba narodu .

Gość Szorstka Betty
Ja straciłam w wieku 16 lat i zrobiłam to bo nie chciałam być dziewicą. Nie żałuje!!!!

Gość one wierzą
że dziewictwo to wstyd, bo gadają tak ich koledzy, który chcą sie w nie spuszczać. w młodym wieku głupiutkim samiczkom łatwo jest to wmówić. Qrwa, system wartości piętnastoletnich półgłówków, rodem z rynsztoka :( Każda powinna stracić cnotę gdy przyjdzie jej pora, a nie dlatego, że jakiś gówniarz powiedział, że to wstyd być dziewicą:(

Gość rolek
popieram jolitke dumnie kobieta obroniła swoją płec :)

Gość no własnie... czas mija
i człowiek zaczyna sie zastanawiac czy to byo sluszne. Ja straciłam majac 15. Dałam tzw. dowód miłosci na kory mój chłopak nalegał. On miał 17 lat.. ale myslal ze ja mam 16. Na poczatku głupio go okłamałam a potem przez kilka mcy nie umiałam mu sie przyznac i tak juz w sumie zostało. Po pierwszym razie niby uwazałam ze dobrze zrobiłam, ale do niego czułam jakąs niechec, wtedy strwierdziłam ze poprostu przestał mi sie podobac i po paru tygodniach zerwałam. w sumie to nie doszło do drugiego stosunku. no i troche potrwało zanim zrobiłam to z kolejnym facetem. Ale w swiadomosci nie mialam wtedy ze stalo sie cos złego. Kolezanki mi zazdrosciły - mogłam i opowiadac co i jak. a niektóre jeszcze sie nie całowały nawet - to były inne czasy :) A potem ok 17 lat klezanki zaczynaly miec te swoje pierwsze razy.. z prawdziwej milosci i potrzeby a nie w "dowod miłosci".. i to ja im zazdrosciłam. a koło 30tki wirus HPV uaktywnil sie pod wpływem dlugotrwałego stresu i dowiedzialam sie ze to moze byc spowodowane zbyt wczesnym współzyciem. Walke z nowotworem mam za sobą... ale poczucie ze byłam zdecydowanie za młoda nosze w sobie.

Gość Vonnnnnn Heeeee;
Ja w wieku 14 lat i wiem że to był dobry pomysł. Szybciej dojrzałam i jestem szczęśliwa :)

Gość yukki
dojrzała w wieku 14 lat? I dom też umiesz poprowadzić i dziecko wychowac? Zarabiasz na siebie? Jak nie to wcale dojrzała nie jesteś

Gość roma z Opolskiego
Straciłam dziewictwo w wieku 13 lat - dlatego że sama chciałam. Znajomy rodziców. Ja była "rozwinięta" - hehe, jeżeli wiecie o co chodzi- nad wiek. Trochę alkoholu i ... już :) Jako jedna z pierwszych w klasie i szczerze...jestem z tego powodu BARDZO ale to BARDZO szczęśliwa - w wieku 14 lat byłam już dojrzałą kobietą.

Gość yjtuity
To nie może być świadomy wybór KOBIETY, bo dzieciak z gimnazjum to stanowczo nie jest kobieta. A żeby dojrzeć najbardziej potrzebny jest czas, nie można być dojrzałym czy stać się kobietą od ruchania, co za idiotyzm

Gość Izzbizz
Moim zdaniem to dziewczyna powinna poczekac do przynajmniej 17 lat. 14/15 to wiek odpowiedni na pocalunki i pieszczoty a nie na seks. Jak sie ma 18 lat to je jeszcze nie jest na tyle dojrzalym, zeby podejmowac sluszne, swiadome decyzje, a co dopiero w wieku lat 15. W takim wieku jak dziewczyna sie zakocha to straszemu chlopakowi bardzo latwo nia manipulowac. Moze wmowic milosc, przespac sie z taka i rzucic a potem placz i zalamanie.

Gość treuwyewew
Albo 3/4 wpisów w tym temacie to prowokacje, albo świat zszedł całkiem na psy :o

co ma seks do bycia dojrzałym? można mieć niedojrzałe podejście do seksu ale jakim cudem inicjacja ma mnie w cudowny sposób nagle uczynić dojrzałą osobą?

coś mi się nei wydaje aby 15-16 latka była gotowa na konsekwencje seksu (ciąża) i wiedziała, tak na 95%, że z danym facetem będzie do końca życia i że nie pomyliła miłości z zauroczeniem i chcicą.

ja straciłam dziewictwo w wieku 18 lat, ale ze świadomoscia konsekwencji, nie zaluje bo bylam naprawde pare lat z facetem z ktorym to zrobilam :) moze nie jest to powod do dumy ale przynajmniej poczekalam do pelnoletnosci nie tak jak moje kolezanki i w 1 liceum byly 4 w ciazy w klasie.. wiec naprawde nie warto sie spieszyc albo MYŚLEĆ jak już sie bardzo chce.... pozdrawiam

Gość ropinHÓtt de cfacisz
A,kiedy ktoś o sobie może powiedzieć kobieta (lub mężczyzna) ? Decyduje o tym wykształcona cecha ciała czy może dojrzałość psychiczna,????????????????????/

Gość llllaleczkaa
wtedy kiedy ma na to ochote

Gość zew ryczacej gesi
moralne dno kuzkuwna dała sie zabic niz stracic dziewictwo

Gość kobietkaaaaaaaa86
Nie wiem czym się tak podniecać, dziewictwo to nic takiego, błona po prostu, po pierwszym seksie nic się nie zmienia, dziewczyna nie dojrzewa, to gówno prawda, dojrzałość jest w głowie a nie za przeproszeniem w pi...e. Jeżeli dziewczyna jest gotowa psychicznie, chce to zrobić i ma odpowiedniego partnera to co za różnica czy 15 czy 20 lat. Ważne, żeby się dobrze zabezpieczyła, to ważne w każdym wieku.

Gość kobietkaaaaaaaa86
17:52 [zgłoś do usunięcia] Levviatan coś mi się nei wydaje aby 15-16 latka była gotowa na konsekwencje seksu (ciąża) i wiedziała, tak na 95%, że z danym facetem będzie do końca życia i że nie pomyliła miłości z zauroczeniem i chcicą. A przepraszam 20-latka jest gotowa na ciążę? Czasami i 30-latki nie są i oddają się aborcji, to znaczy, że mają nigdy seksu nie uprawiać? Jest takie coś jak antykoncepcja, tak, tak zawodna, ale np. można stosować 2 metody i już jest pewność, chyba, że ktoś jest pechowcem strasznym, to nawet może mu się niepokalane poczęcie zdarzyć :P A miłość? Niektórzy całe życie nie spotkają prawdziwej miłości i też mają żyć w abstynencji? I kto powiedział, że należy być z pierwszym partnerem do konca życia?

Gość prawda boli.......
jesli 14 latka jest gotowa na seks, to ja wam podziekuje za rozmowe :D

Gość na tytułowe
"Świadomy wybór kobiety czy moralne dno?" Myślę że ani jedno ani drugie. No bo jaką świadomość życia może mieć 15-latka ? A jak nie ma świadomości to o moralności tym bardziej nie ma co rozmawiać. Do rzadkości należy żeby rodzice uświadamiali swoje dziecko seksualnie. Najczęściej robią to ogłupiające gazety, internet, media, które pojęcia moralności nie znają, a tylko zachęcają do seksu.

Gość prawda boli.......
sadzac po iloscich samotnych mamusiek bez perspektyw, patrzac ile jest samotnych kobietktorych nikt juz nie chce, to faktycznie kobiety sa dojrzale, nawet za brdzo, dodam ze dziewczyny uprawiajace wczesnie seks szybciej sie starzeja, normalne prawa biologiii

Gość dwdwdrq2de
moralne dno zdecydowanie bo na pewno nie kobiety