Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migdałka_

Do lata 20 kg mniej- tylko zdrowe żywienie zapraszam

Polecane posty

Rengie, kiełki rzodkiewki jak najbardziej! :) Ćwiczenia, o których mówisz, niestety nie dla mnie. :( Z moim zdrowotnymi problemami najlepszy efekt przynosi wodolecznictwo. Np. masaże podwodne lub bicze szkockie. Teraz mam zaostrzenie choroby dróg oddechowych i już trzeci tydzień jestem w domu uziemiona. Zresztą zima zawsze jest dla mnie ciężkim czasem. Jednak wiosną wybieram się na kolejny cykl wodolecznictwa.

Mamadonna, gdzieś już o tych skorupkach czytałam. Trzeba więc wypróbować. Jest jednak jeden problem, a mianowicie strach przed salmonellą. Myślę jednak, że gdy bierze się skorupki z jaj nie surowych, a ugotowanych, to problem ten odpadnie. Powiedzcie mi, czy dobrze rozumuję? :)

Gość NieTakaMała
Ooo wchodzę po paru godzinach, a tu tak się już rozpisałyście;) jak Wasza dzisiejsza dietka? u mnie 6 dzien dobiega konca i jestem z siebie zadowolona:D jednak jak jestem w pracy to mniej mnie bierze na jedzenie:P chociaz kuszą mnie osoby wokol, ale sie nie daje:D dziewczyny, a jakie macie sposoby na cellulit? (zakladajac ze go macie oczywiscie;P) ja zaczelam robic peelingi kawowe i nacierac sie nimi szorstka rekawica. jakies pomysly?:)

Kobitki, zerknijcie na to, może pomoże nam w walce: http://tvnplayer.pl/programy-online/kasia-bosacka-cudnie-chudnie-odcinki,1160/odcinek,17338.html A ja przyznam się, że w ciągu dnia wszystko dobrze było, jadłam to co zaplanowałam. Jednak wieczorem piekłam chleb pszenny z otrębami i słonecznikiem... no i zgrzeszyłam zjadłam aż 4 kromki z masłem. Buuu... 😭 Ale rano wstaje nowy dzień i mam nadzieję, że już takiego grzechu nie popełnię. :O Teraz pa, idę spać...! 🖐️

bede musiała sprobowac tego zakwasu w tym tygodniu mam w planie zrobic zwykly sok z buraka bo dzieki niemu mozna sprawdzic czy jeslita sa szczelne ;) ale nam sie zdrowotny watek zrobił a dzis upieklam muffinki bo dzieci chcialy, co z tego ze zdrowe jak kaloryczne? a zjadłam juz 3 :/ wyszły najpyszniejsze na swiecie wiec sie troche tym tłumaczę :D

Mamadonna, och dzięki, że o tych muffinkach wspomniałaś. Miałam po zjedzeniu tego wczorajszego chlebusia wielkie wyrzuty sumienia. Teraz jest mi troszkę lżej, że nie ja jedna nagrzeszyłam. :P

Ja właśnie nie do konca rozumiem co mam napisane w książce. "Wieczorem przed zaśnięciem wypij 3/4 szklanki soku z buraka. Rano sprawdź kolor moczu. Jeżeli Twoje nerki wychwyciły czerwony barwnik buraka, to znaczy, że przeniknął z nieszczelnych jelit. Pamiętaj, że po spożyciu buraka kał może się zabarwić na czerwono. Natomiast mocz powinien być lekko różowy." I teraz nie wiem czy różowy mocz to źle czy dobrze?

No, źle! Jeśli jelita są szczelne, to mocz nie powinien być różowy. Mój jest. I co mam dalej z tym począć..?? Do gastrologa zacząć chodzić..??

można zrobić dietę regeneracyjną śluzówki jelita cienkiego trzeba odstawic gluten, cukier, białka mleka i żywoność wysokoprzetworzoną dla mnie w tym momencie nie do ogarnięcia wystarczy, że odstawiłam mleko

z tych objawów LGS to mam większość :/ poza tym po przeczytaniu ksiązki "pokonaj alergię" uważam, że mam nadmierny rozrost candida albicans i musze cos z tym zrobic :/ No ale lata złego zywienia musiały dać o sobie znak

Gość florecita
hej dziewczyny chetnie do Was dolacze Mam 167 cm waze 65 kg chce zrzucic 6 kg :).Zastanawiam sie nad zakupem parowaru moze polecicie mi jakis?;)

Witaj! ja miałam zelmera (taki z fioletowa pokrywka), nie miałam do niego zarzutów oprocz tego ze nie lubie jedzenia z parowara No dobra, warzywa sa smaczne ale ryby i mieso paskudne ;)

Witam. Dzis na wadze 77,3. Pewnie dlatego ze zblizam sie do konca @ ale kazdy spadek wagi cieszy. Nawet ten zwiazany z wodą ;) Dziś na śniadanie kaanapka z miodem i kanapka z pasta z soczewicy. Mam zamiar dzis ugotowac zupe bez miesa (zawsze gotowałam na miesie). Ciekawe czy bedzie dobra. A na drugie danie zapiekanka z ziemniakow i soczewicy. Niezbyt dietetycznie ale rodzina chce :/ Ciezko sie odchudzac miajac w domu wybredne dzieci Musze jeszcze zrobic jakies muffinki dla meza bo ma dzis urodziny. Dlatego obiecuje tutaj ze zjem tylko pół muffinki! (musze sprobowac jak wyjda)

Gość lusia232
Hej Dziewczyny chce si do Was przylaczyc mam prawie 40 lat i waze 75 kg marzenie wazyc 59 _60 kg dla zdrowia i urody. Macie pomysl na calodzienne menu? Co jecie jako przekaske? W jakim wieku jestescie?

Gość lusia232
Hej Dziewczyny chce si do Was przylaczyc mam prawie 40 lat i waze 75 kg marzenie wazyc 59 _60 kg dla zdrowia i urody. Macie pomysl na calodzienne menu? Co jecie jako przekaske? W jakim wieku jestescie?

Hej! Ja mam 27 lat. Pomysłów na całodziennie menu nie mam. Po prostu jem to co zwykle z wieksza iloscia warzyw, bez nabiału i ze zdrowymi zamiennikami.

Hej, hej...! :) Witamy nową koleżankę. I serdecznie zapraszamy do dużej aktywności. I w odchudzaniu i w pisaniu. :) Lusiu, jeśli chciałabyś poznać pewne szczegóły to tu zapraszam: sewastopolka@o2.pl Uważam, że Twój pomysł z podawaniem codziennego menu jest świetny! Takie zamieszczanie zjedzonych potraw może nam wzajemnie pomóc. No i właśnie, od razu pytam Mamadonnę jak robi tę pastę z soczewicy? Mam w szafce i soczewicę i ciecierzycę i jakoś nie bardzo wiem co z nimi począć. A lekarka, która się mną opiekuje, poleca codziennie zjeść choć jedną porcję roślin strączkowych, ze szczególnym uwzględnieniem soczewicy i cieciorki.

Hej, hej...! :) Witamy nową koleżankę. I serdecznie zapraszamy do dużej aktywności. I w odchudzaniu i w pisaniu. :) Lusiu, jeśli chciałabyś poznać pewne szczegóły to tu zapraszam: sewastopolka@o2.pl Uważam, że Twój pomysł z podawaniem codziennego menu jest świetny! Takie zamieszczanie zjedzonych potraw może nam wzajemnie pomóc. No i właśnie, od razu pytam Mamadonnę jak robi tę pastę z soczewicy? Mam w szafce i soczewicę i ciecierzycę i jakoś nie bardzo wiem co z nimi począć. A lekarka, która się mną opiekuje, poleca codziennie zjeść choć jedną porcję roślin strączkowych, ze szczególnym uwzględnieniem soczewicy i cieciorki.

ŚRODA Pierwsze śniadanie: owsianka na wodzie Drugie śniadanie: bułka z białym serem (nie mogę ciemnego pieczywa jeść) Obiad: szklanka kwasu z czerwonych buraków (zamiast zupy) udko z kurczaka w rękawie pieczone surówka z kiszonej kapusty i ananasa Podwieczorek: dwie mandarynki Kolacja: jarski krupnik z kaszy jaglanej

ja zazwyczaj gotuje ciecierzyce lub soczewica i dodaje do nich czosnek oliwe i przyprawy, to wszystko miksuje mozna tez dorzucic slonecznik, albo np dodac koncentrat pomidorowy, lub cebyle, marchewke, pietruszke w zasadzie co sobie wymyslisz aaaa, ja najpierw namaczam soczewice i ciecierzyce

Lusiu, jako przekąskę (np na podwieczorek) można marchewkę surową albo talerzyk kiszonej kapusty lub porcję suszonych owoców (szczególnie śliwek czy moreli) albo jakiś owoc czy też ze dwie łodygi selera naciowego lub porcję (porcja = tyle ile w naszej garstce się mieści) pestek.

Gość florecita
dzieki dziewczyny na pewno jakis wybiore .... u mnie nnajtrudniej zrezygnowac ze slodyczy