Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariola89k

odchudzanie-07.01.2013 ;-) zapraszam

Polecane posty

Gość Malarka6
Czesc dziewczyny:) Kasze sa bardzo zdrowe ale wazne, zeby nie gotowac ich za dlugo. No i dieta powinna byc urozmaicona, wiec dobrze, ze dodajesz do tych kasz chociaz jakies warzywa:)

Gość Malarka6
Mi po wczorajszej imprezie prawie kilo przybylo a dzis jeszcze jedno party;), wiec w poniedzialek tylko cytrusy wcinam;) , bo chce utrzymac ta wage, wiec pewnie juz zawsze bede musiala sie kontrolowac:( ale na zdrowie mi wyjdzie;)

Gość gość
Ja sie dzisiaj zalamalam...po 4 tyg diety schudlam jedynie 2,3 kg strasznie mało :o

Gość training
Hej! zapraszam na www.training-motivation.bloog.pl może zechcecie do mnie dołączyć? :) Podobnie jak Wy dążę do osiągnięcia szczupłej sylwetki, mam na to kilka sposobów, niestety po ostatnich wakacjach strasznie się zaniedbałam. Mam nadzieję, że razem damy radę :) Zapraszam

Gość gość
jak tam dziewczynki?jaka tu cisza...

Gość PatkaZagadka
HEj :) U mnie waga stoi :( wskazuje teraz 88,3kg :( kurde i stracilam jakas motywacje nadal nie jadam slodyczy ale za to jem normalnie :((( Zalamalam sie :(((((((((((((((((((((((((((((((((

Gość gość
Patka no juz myslalam,ze zrezygnowalas z odchudzania ,walcz dziewczyno walcz wiosna tuz tuz .. U mnie tez szalu nie ma schudlam 2,5 kg a dzis 32 dzien diety ,brrrr najwazniejsze to nie poddawac sie . jesz normalnie ?czyli 5 posilkow dziennie ?

Gość gość
slyszalyscie o diecie norweskiej?podobno mozna schudnac 10 kg w 14 dni :o ja sie jednak boje takich diet i pozniejszego efektu jojo :D

Gość gość
skonczcie z tymi reklamami bo nikt tu nie jest glupi !!!!

Popieram Nikolę! Dajcie sobie spokój z reklamami - i tak nie skorzystamy:) Mamy swoje diety i się ich trzymamy, a nie jakieś 'cuda' po których się nie wiadomo ile chudnie..heh, chudnie chyba portfel ;) Co do tematu, to też nie mam dziś super wieści. Spędzałam weekend u rodziny i tak mnie tuczyli wszystkim czego normalnie bym nie tknęła, że teraz się boję wejść na wagę. Od razu mówię, że im się nie da przetłumaczyć, bo to ludzie starej daty i nie kumają, co to dieta. W każdym razie, po tym przewrocie próbowałam od poniedziałku wrócić do kaszy, ale z kiepskim skutkiem - wszystko się rozregulowało i nawet jej smak już mi nie podchodził. Dzisiaj gotuję rosół na ćwiartce z kurczaka, z marchewką i ryżem i na tym sobie pobędę parę dni. Ważyć się boję, bo po takim obżarstwie niemożliwe, żeby coś nie przybyło, a nie chcę stracić motywacji... Patka, najgorsze co mogłabyś teraz zrobić, to stracić motywację. Przetrzymaj ten zastój wagi, a w końcu znowu ruszy! "Kropla drąży skałę" - czyli cierpliwość, upór i konsekwencja! Trzeba się od razu nastawić, że to będzie trudna walka i może potrwać nawet kilka miesięcy, a potem już trzeba będzie się pewnie zawsze pilnować. Coś schudłaś jednak więc na tym buduj swoją wiarę! :)

Gość PatkaZagadka
Kurcze laski no nie poddam sie ... no nie moge sie poddac :(((

Gość Malarka6
Dokladnie patka!! Nie podsawaj sie!! Pomysl o nadchodzacej wiosnie Do dietinka: a moze urozmaic sobie diete i sprobuj czegos nowego.., to ponoc dziala. Np. Sprobuj przez tydzien jesc tylko warzywa i owoce( najlepiej surowe) a po 7 dniach dodaj kasze:) i kefir. To cie przy okazji oczysci i bedziesz sie czuc super:) Ja utrzymuje wage narazie ale przysiady zaczynam od nowa:( od jutra;), bo po weekendzie zapomnialam o nich;(

Gość gość
Malarka: nie zartuuuj ! heh ja dzisiaj 23 dzien przysiadów :D :D nie moge doczekac sie wiosny ,bede jezdzila rowerem :D latem tak srednio 40 km dziennie robilam albo i wiecej :D

Gość Malarka6
Wiem, wiem;) od jutra na nowo przysiady;) musze sie ruszyc. Fajnie sie po nich czulam i mialam lekkie zakwasy na posladkach;) gdzie przy zadnych innych cwiczeniach nie czulam w tym miejscu miesni;)

Gość gość
Malarka A u mnie chyba cellulit sie zmniejszyl :o czy to mozliwe zeby przez 5 tygodni ??? nie jadlam slodyczy,pije wode, i robie wyzwania (plank,krzeselko,przysiady,nozyce,brzuszki) i 40 min hula hop

Gość Malarka6
Wow 40 minut cwiczen z hula hop to niezly wyczyn:). Mi cos z kreceniem hula hopem nie idzie:( moze mam nieodpowiedni? Za lekki? Jakie sa najlepsze? Slyszalam, ze sa takie z przystawkami- wypustkami, ktore ponoc masuja boczki do tego. Przy takich staraniach, diecie i cwiczeniach rezultaty w postaci zmiejszonego celulitu napewno sa widoczne:). Od jutra na nowo przysiady!!!!;)

Gość gość
Malarka ja pierwsze hula hop kupilam takie zwykle plastikowe strasznie lekkie i kompletnie mi nie wychodzilo krecenie wiec wlalam tam wody i zakleilam tasma klejaca .No i... dalej nie szlo... ale zawzielam sie i stalam 40 minut nie poddajac sie bo caly czas mi spadalo :D i wkoncu po 40 minutach udalo sie :D Pozniej zakupilam sobie takie duze z wypustkami jest naprawde ciezkie :D i teraz krece tym duzym bo przynajmniej cos czuje chociaz zmniejszylam ojedna czesc bo z kolei im mniejsze tym czlowiek sie bardziej meczy :D Jesli Ci nie wychodzi krecenie to wlej tam wody im wieksze i ciezsze tym latwiej

Gość gość
dzisiaj 36 sty dzien diety :D waga pokazała - 3 kg :D :D strasznie wolno to idzie no, ale coz lepsze to niz nic :D w domu mam przepysznego placka z chałwą ,ale nie zjem :D malarka ja dzisiaj 24ty dzien przysiadow -zrobilam az 125 oj coraz to trudniej :o ale daje rade

Gość pulpet92 ANDŻELIKA
Hej dziewczyny ;) MALARKA ja np. mam to hula hop z tymi "kolcami" i na prawdę brzuch po tym boli i masuje, ale ja na tym nie robię, bo mi to spada. nie wiem dlaczego. zakręcę i na dół ;/ Nie potrafię ;/ Wgl nie pisałam tutaj już długo, od dwóch tygodni mam taką zwałę nic mi się nie chce, wciąż mnie ciągnie na słodkie, zaraz na słone i tak w kółko ... ;( nie wiem co jest granę. na rowerku też już długo nie byłam, ja raz na jakiś czas mam takie jazdy, że nic mi się nie chce . to jest coś z psychiką chyba . ale chodziłam na basen normalnie i chodzę na zumbę ;) wierzcie mi, to jest coś wspaniałego. zaraz po tym czuję się wspaniale. lekko. polecam ;) Jutro się zważę, ale czuję, że przytyłam. wgl ostatnio mi to słabo idzie, albo nic, albo 0.40kg, albo 0.20kg. słabo. chodź się staram. potem jak widzę taki słaby wynik- wątpię ;( ostatnio schudłam 0.40kg i moja waga to 87.6 słabo. od listopada. 4go listopada miałam 95kg. co myślicie ??

Gość Malarka6
Do Andzelika: Uwazam, ze to super wynik i najwazniejsze, ze waga spada a nie idzie do gory, a ze idzie to czasami wolniej to nie szkodzi.., wazne, ze trzymasz sie diety ! Trzymaj tak dalej:)! A z tym hula hop to tez cos mi slabo idzie.., albo spada szybko albo idzie mi to mega ciezko i tylko chwile daje rade:/ sprawie sobie na wiosne jakis porzadny i sprobuje;). No i od paru dni tez mam straszne parcie na slodkie!! Dobrze, ze tylko czarna czekolade mialam dzis w domu, bo pochlonelabym pewnie wszystkie slodycze;) Pozdrawiam Was dziewczyny:)

Gość gość
Andzelika: 7kg to dobry wynik nie poddawaj sie,a bedzie tylko lepiej Malarka jak tam przysiady?ja dzisiaj zakonczylam 30 dniowe wyzwnie :D c jednak mysle,ze bede kontynuowac bo cellulit z ud znikl zostal jeszcze na posladkach :o co do diety to trzymam caly czas ,ale okropnie wolno idzie w 6 tyg tylko -3 kg .Nie poddaje sie musze schudnac jeszcze 5 kg :D chociaz boje sie tlustego czwartku... Patinka i Dietinka co z wami ?

Gość alice210
Witam serdecznie> jestem tu nowa. Od początku roku na diecie i szukam towarzyszek niedoli :-( uwielbiam jeść a teraz próbuję być na diecie 1000 kcal i ćwiczę codziennie prawie godzinę. Mam już nawet pierwsze efekty :-) to 5 kg mniej. Pozdrawiam

Gość gość
alice witaj mozesz napisac ile wazysz i ile wzrostu? co cwiczysz? Ja jestem 6ty tydzien na diecie i schudlam jedynie 3 kg ,strasznie malo :( mowia,ze malo chudne bo nie mam nadwagi,ale to mnie troche dobija..

Gość gość
W odpowiedzi na zadanie pytanie wcześniej: Jest ktoś z Lublina? Może ktoś zna dietetyka Grzegorza Kowaluka i może mi na jego temat napisać jakąś opinię? Dieta oparta jest na zróżnicowanych posiłkach Dietetyk dostosowuje oczywiście dietę do potrzeb. Nie wszyscy muszą przecież chudnąć 20 kg, innym wystarczy tylko 5 do szczęścia :) Dodatkowo dieta nie jest obciążeniem dla organizmu, obniża cukier i cholesterol itp. Jestem na tej diecie od kilku miesięcy i dobrze się czuje, chudnę i nie narzekam na spadek formy czy coś.

Gość karolakrakus31
hej dziewczyny! ja też od połowy stycznia na diecie, kolejny raz! bo jak zwykle jak tylko schudnę ile trzeba to wracam do starych nawyków. schudłam jakieś 3 kg ale sądzę że to mało. jem niewiele i tylko wybrane rzeczy, prawie codziennie ćwiczę z Chodakowską skalpel. może któraś z Was też tak ćwiczy, a może macie coś lepszego!

Gość gość
karola witaj ja tez od stycznia na diecie w ciagu 6 tyg schudlam tylko 3 kg staram sie cwiczyc hh prawie codziennie do tego dolaczylam rozne wyzwania.Teraz dostalam okres wiec moze dlatego waga stoi w miejscu ,skalpel jak narazie zrobilam 2 razy,ale jakos nie lubie cwiczyc z chodakowsą wiec nie wiem jak dlugo jeszcze bede to kontynuowac.

Gość alice210
Witam. Jem tak abym się zmieściła w 1000/1100 kcal. Jak wstanę rano (ok. 7.00) to jem 2 wafle ryżowe, potem o 10 jem 2 lub 3 kromki grahama z: sałatą, pomidorem, papryką świeżą i szynkę z indyka lub serek wiejski, ok. 13 jem ze 2 owoce np jabłko i gruszka potem koło 16 obiad czyli najczęściej warzywa z ryżem lub kaszą jaglaną i kawałek grillowanej piersi z kurczaka lub łososia. wieczorem koło 19 2 wafle i jeden owoc. To tyle mojego jedzenia a jeśli chodzi o napoje to kawa rozp. z mlekiem 0,5% bez cukru, po śniadaniu i obiedzie herbata czerwona, 1 zielona i woda z cytryną. Nie jem oczywiście słodyczy chociaż ciągnie strasznie

Gość alice210
Zapomniałam dodać że codziennie ćwiczę domowy aerobik tv morąg odc. 1,4,5,6 i to natyle. Czasami zdarzają mi się małe grzeszki np. wczoraj zjadłam ciastko :-(

Gość pulpet92 ANDŻELIKA
ja się poddaję ;( nie daję rady ;( kolejne +0.40kg, ostatnio też +0.60kg ;( mam dosyć ;( jestem gruby pulpet i chyba już tak zostanie ;(((

Gość gość
Andzelika wez sie w garsc! nie poddajemy sie i koniec kropka ,ja tez strasznie wolno chudne w 6 tyg tylko 3 kg ,ale nie poddaje sie ! Za 4 mce LATO !