Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pfffiiii :( :( :(

Oświadczył mi się w wigilię... Pierścionek jest paskudny :(

Polecane posty

J.w... byłam tak rozczarowana, kiedy otworzył pudełko (wiedziałam, że zamierza się oświadczyć), że z trudem udało mi się okazać "radość". Cała oprawka była też do dupy... Po kolacji przyjechał, jak go matka wpusciła, wszedł do mojego pokoju i na stojąco, w kurtce zaraz wyciągnął pierscionek... Ani nie ukleknał :( Jak jakiś prymityw :( A najgorsze jest to, że mimo wszystko starałam sie cieszyc z tego pierscionka i pokazałam go w szkole koleżankom i jedna stwierdziła, że ma taki sam, dostała go od 50-cioletniej ciotki bo jej sie znudził... :/ I faktycznie na drugi dzień przyniosła identyczny pierscionek. Jest taki babciny... nie wiem czym on się kierował przy wyborze :( w dodatku to kółeczko jest tak cienkie, że już mi się trochę wykrzywiło, jak otwierałam w sylwestra słoik. Nie wiem czemu tak poskąpił na niego, nie mieszkamy razem, on dobrze zarabia, stać go na auto, co chwile kupuje jakieś sprzęty, przed świętami kupił sobie telewizor plazmowy :( a mi takie gówno dał :( Wogóle się nie postarał, poczułam się tak, jakby to totalnie na odwal zrobił, byle mieć już to za sobą :(

Gość wista39876
ciesz sie, ze Ci się oświadczył, że planuje z Tobą przyszłość. Ja bym się z każdego pierścionka cieszyła, nawet gdyby nie był złoty. Ale niestety nie mam tyle szcześcia co Ty, bo mi mój facet nie chce sie oświadczyć.

Gość bxbxbxbx
ile ty masz lat dziecko, ze takie problemy cie trapią?? 15??

Gość sponiewierana Marianna
a nie wpadlas na pomysl ze to moze byc fingiel po 80-letniej babci - jego babci idiota jest owy facet ze w ogole cokolwiek ci dal :o

Gość bhjvjvc
moze robil to na odwal, bo wiedzial ze ty tego oczekujesz. Moze na taki efekt liczyl, ze sie rozczarujesz

mam 23 lata, a on myśli że ja się cieszę i jest święcie przekonany że wszystko zrobił jak należy, a pierscionek jest nowy, gdyby to była pamiątka rodzinna to bym nie zakładała tego tematu tylko doceniła gest. Chyba każda kobieta chce mieć ładny pierscionek zaręczynowy...

a pozatym te oświadczyny nie były jakieś wymuszone, on sam zaczął o tym mówić, bo zaczał podpytywać jaki mam rozmiar pierścionka, a że nie noszę pierscionków sama nie wiedziałam i musieliśmy isc do jubilera żeby mi zmierzyli palec. Oglądaliśmy wtedy pierscionki i pokazałam mu mniej więcej w jakim typie mi sie podobają a on kupił coś zupełnie innego :( Cieszyłam sie jak dziecko bo nigdy mu nie wpominałam że chce zaręczyn, to była jego inicjatywa i zrobił to tak na odwal :(

Mi też się wydaje, że te oświadczyny są na odczepnego. Miał stary pierścionek po ciotce albo po mamie i Ci go dał. Bo co kupować dla Ciebie nowy? U mnie sytuacja wyglądała inaczej. Kilka razy mi się oświadczali. Zawsze piękne kwiaty, restauracje, dwa pierścionki z brylantami. Ale teraz ten trzeci jest najładniejszy ;) Specjalnie dla mnie zaprojektowany w poznańskim studiu artystycznym. Starali się chłopaki bo im zależało. To nieprawda, że trzeba się cieszyć z byle czego. Brać co dadzą.

Gość jskd.
kazda MĄDRA kobieta doceni dobrego człowieka i to , ze jest na tyle odpowiedzialny i powaznie mysli o przyszłosci ze chce zalozyc rodzine, a na oprawe juz nie zwracałaby takiej uwagi. Obchodzi cie naprawde co kolezanki mysla o pierscionku? to tylko symbol.... dla ciebie dla niego, dla was. chyba lepiej by było dla faceta zeby sobie madrzejasz laske znalazł.

Gość jskd.
o ja pierdolę nastepna kretynka :O

Jak może być nowy skoro koleżanka ma identyczny sprzed 50 lat? Moim zdaniem ma jedynie zmieniony rozmiar i jest wyczyszczony i wypolerowany. Moja mama ma dużo biżuterii i jej pierścionki różnią się od moich. Poza tym obecnie nie robią już tak cienkich obrączek że mogą się wyginać.

Gość rotfl 2013
nie pasuje - rzuc na aukcję u owsiaka :P

Nie chodzi o cenę pierścionka. Tylko o całą oprawę zaręczyn. Czy facet się postarał. Pierścionek może przecież kosztować tylko 300 zł ale być ładny, taki jaki sobie kobieta wymarzyła. Jak sobie facet teraz olewa to po ślubie też będzie sobie olewał.

Jesteś moja "droga " bardzo rozkapryszona i dziecinna...Śmieszy mnie to a zarazem wkurza,że kobiety muszą się pochwalić pierścionkiem przed koleżankami,zaraz sprawdzają cenę po sklepach lub w necie..Cholera jasna!Przecież liczą się uczucia..Kocha Cię,chce spędzić z Tobą resztę życia a Ty płaczesz bo pierścionek nie taki.Myślałam,że go kochasz ale nie ma w Tobie miłości skoro przejmujesz się i płaczesz,że pierścionek nie taki.Czy to świadczy o sile uczuć.Jakby był za 50 tysięcy to znaczy,że facet bardziej kocha?Żałosne.

mnie się marzy taki pierścionek za 10 tys zł a nie takie gówno jakie mi dał

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mój maz oświadczył mi sie w parku, wyjał pudełeczko z reklamówki, nie klekał ,na stojaco spytał, pierscionek wtedy kosztował 120 zł, jestesmy małżęństwem prawie 17 lat. Dziewczyno liczy sie miłość, szacunek, wspólne plany i zycie a nie gówniany kawałek złota który nie bedzie miał zadnego wpływu na twoje zycie. Dlaczego teraz dziewczyny to takie pustaki :o

A ile się zarabiało 17 lat temu? 500 zł? Pamiętam, że lody wtedy kupowałam za 30 gr :P

Gość ja bym mu pokazala to
ten pierscionek ktory troszke sie wykrzywilk i bym zapytala- moze bysmy go zamienili? ten chyba nie prztrwa

Gość a jak on mniej
wiecej wyglada? nie musisz wstawiac zdjecia, znajdz podobny w internecie

Gość za 12 min
ok, zachowal sie troche jak nieokrzesany prymityw, ale byl moze bardzo podekscytowany i od razu chcial ci wreczyc pierscionek i nigdy nie widzial przykladu jak to zrobic bardziej romantycznie x Jezeli facet jest ok, kochasz go,uczciwy, odpowiedzialny, godny zaufania itp. to taki nietakt moznaby bylo wybaczyc. x Przykry jest fakt, ze nie pomyslal o bardziej trwalym, porzadnym pierscionkujezeli faktycznie go bylo na to stac. jakby facet kupil sobie plazme i zaraz potem tani pierscionek- no coz mozna by bylo sie pokusic o odgadniecie prirytetow. Moze bardziej sobie ceni cieply fotel i TV:P

Gość Kamil56
ale pustak z tej autorki topiku skąd sie takie biorą bezmózgowie ręce opadają

to wyżej to podszyw. Nie oczekiwałam, że będzie super drogi z brylantami, ale chciałam zeby MNIE sie podobał a nie żeby sie chwalic przed koleżankami... A jest nowy na pewno, bo w pudełeczku była metka od jubilera bo zapomniał jej wyciągnąć. Przecież jubileży jak robią pierscionki to mogą korzystac z jakis starych wzorów... A pozatym ciekawe czy wy byscie sie tak cieszyły gdyby facet z którym jestescie juz kilka lat dał wam jakąś bizuterie totalnie nie w waszym typie...

Gość chyba w snach
przeciez to PROWO :O

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a jakie ma znaczenie ile sie wtedy zarabiało co?? materialistki tylko kase licza. No i nieprawda jest ze dzis nie robia cienkich pierscionków i obrączek, jest ich masa na allegro i w sklepach

Gość za 12 min
aa i nie bierz pod uwage tego co ci tu napisza faceci. Wierz mi oni nie sa reprezentatywna probka i na pewno zostaniesz zjechana od materialistki.

Gość moj pierwszy pierscionek
tez podobno wyglada jak " z rynku od ruskich" ale dla mnie to nie mialo znaczenia...Piekny jest :) Drugi, ten "zareczynowy" byl z bialego zlota, z diamentem..Piekny tez BYL. Bo lezy teraz gdzies w lesie :O Zgubil sie..I tyle mialam z piescionka :O

Gość amerykaniepiszglupot
pierścionek to jedno, może facet zwyczajnie nie ma gustu, w końcu już nie jeden tu na kafe się radził i wysyłał linki to raczej mało urodziwych pierścionków ;) Ale fakt, że mógł chociaż zdjąć kurtkę i uklęknąć ;) wiesz autorko - może on się bardzo stresował, chciał to mieć już za sobą i zrobił to spontanicznie, a miał w rzeczywistości zaplanowane nieco inaczej? już się tego nie dowiesz, bo rozumiem, ze nie chcesz mu sprawiać przykrości i wypominać... A jaki to pierścionek, może pokaż jakiegoś linka czy faktycznie taki paskudny?

Gość davetch
dziecko idź poćwicz nad ortografią piszę się jubilerzy a nie jubileży