Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość
W BB trzeba rodzić. Bo jak nie to ma wpisane "Oświecim" w miejscu urodzenia. Dla nas to norm, ale jak pojedzie za granice to będzie szok.

Gość gość
A ja rodziłam w Oświęcimiu w październiku (oraz 6lat temu) i jestem bardzo zadowolona! Byłam kilka dni jeszcze jako ciężarna i zarówno lekarze jak i pielęgniarki bardzo pomocni. Szczególnie Ci młodzi lekarze np dr Żuławski bardzo dokładni i życzliwi. Podczas wywoływania porodu cały czas była ze mną położna, pomagała,doradzała, wspomagała zastrzykami i kroplowkami. Mimo to skończyło się cesarka, a maluszek wylądował w inkubatorze. Nie mogłam go mieć przy sobie,wiec pielęgniarki pomagały mi się do Niego przetransportować. Nie miałam od razu pokarmu i nie było problemu z podaniem mm. Jak pytałam o laktację to bez problemu doradzaly. Wg mnie trzeba jasno komunikować, poprosić i wtedy nid ma z niczym problemu. Jak nie dalam rady wstać,a mały był w inkubatorze to zapytałam czy mi pomogą,bo muszę go zobaczyć i na wózku inwalidzkim mnie przewiozły! Ja nie dam złego słowa powiedzieć! Jedyne co paskudne to jedzenie :)

Gość mamaStasia1982
Re: W tym sklepie top-maluszek mają szatki do chrztu takie w kształcie serca i tradycyjne, ja za swoje coś płaciłam koło 15zł. dokładnie nie pamiętam bo brałam więcej rzeczy.

Gość gość
Ja rodziłam w Oswiecimiu i dzisiaj wyszlismy z maluszkiem do domu.Moge polecic ten szpital,panie na porodowce byly super,na odziale polozniczym i noworodkow tak samo.Zawsze chetne do pomocy,same od siebie pytaly czy przebrac dziecko,nakarmic czy cos innego.Zawsze słuuzyly rada.Szpital jak kazdy inny,wszystko trzeba przezyc.Co do jedzenia,jak kolezanka wczesniej napisala szpital,to nie hotel,czy restauracja zeby miec wygode i luksusy.

Gość gość
gośćEwelina dzięki za odpowiedź:) czy ta liglina jest konieczna, nie można mieć od razu podkładów bella mama np? Jak to jest z salą do porodu rodzinnego, jeśli jest zajęta to facet nie wejdzie z nami na porodówkę??

Gość gośćEwelina
Ja nie miałam ligniny i kreatywny i mąż musiał jechać kupić do apteki, odrazu w pokoju przygotowawczym położna sie pytała czy mam wszystko. I jeszcze mi się oberwalo ze nie przygotowana jestem: ) Ja miałam cesarke więc przez 1 dzien nie wstawalam i pielęgniarki wtedy podmywaja i ta lignine zmieniaja co chwile. Nie wiem jak z tym porodem rodzinnym, ja byłam sama na porodowce i same zaprowadzily mnie na salę rodzinnych porodów i tam to jest wypas wanna z masazem, która naprawdę ulgę na chwilę przynosiła i na piłce parę godzin siedziałam ;) bo normalnie na porodowce to tylko łóżko i patrzysz w okno: )

Gość gość
w takim wypadku lepiej mieć niż nie mieć :) i tak praktycznie nic nie trzeba także fajnie bo i torba mniejsza. szkoda tylko, że nie ma znieczulenia..

Gość wiki1979rbuziaczek
A ja już od 9 dni w domu, rodziłam w Oświęcimiu i było OK, poród miałam rodzinny i nie było tak strasznie jak opisujecie, ale faktycznie najlepiej już być z maleństwem w domu. Potrzebuje coś ciepłego dla mojego synka, wybieram się do tego nowego sklepu dziecięcego na zawidzkiego, koleżanki na porodówce mi go polecały, tak więc zobaczę. :-) A tak swoją drogą na razie jestem na pieluszkach pampers ale słyszałam że daday są też fajne. ? jakie wy używacie pieluszki ?

Gość gośćEwelina
Ja od początku Dady używam i polecam! Nie są drogie i też mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka tak jak Pampers więc po co przepłacać ;)

Gość gość
a był ktos w tym sklepie mama i ja w Oświęcimiu?

Gość gościnnaKinga
Byłam w sklepie mama i ja jest on koło ronda kauflandu dla tych co niewiedzą :-), ale byłam tez w tym sklepie na zawidzkiego (który jest miedzy fryzjerem a mięsnym Krawczyk) Moje podsumowanie takie: jak chcecie kupić sobie fajne ubranka ciążowe to polecam sklep mama i ja :-) natomiast na skompletowanie wyprawki dla maluszka to warto odwiedzić ten na zawidzkiego mają tak śliczne kolekcje dla maluszków, mnie zauroczyły totalnie :-). A co do wózków to polecam internet . Potwierdzam moją przedmówczynię: KUPUJ DADY ja jestem na nich od początku i są świetne.

Gość gość
A słyszeliście, że na olszewskiego mają otworzyć jakiś nowy salon kosmetyczny, podobno na przeciwko KONESERA tam gdzie kiedyś były zakłady sportowe ?????

Gość gość
Na Zasolu też jest sklep z ciuszkami. Dla każdego coś fajnego. Był może tam już ktos?

Gość gość
a gdzie to jest na Zasolu?

Gość gość
Obok wypożyczalni filmów i żabki.

Gość gość
no, jezeli jest tam sklep z ciuchami dla dzidziusia to trzeba to koniecznie obadac hehe)))

Gość gość
na kiedy macie termin?

Gość gośćEwelina
Ciuszki dla dzieci i dorosłych: ) Też o tym słyszałam, też się tam w koncu muszę wybrac. W końcu parę kroków mam, a jakoś nigdy czasu nie ma..

Gość gość
no wiec w sklepie na zasolu dla dzieci wisi pare ubranek, ceny nie zatanie, polecam BOBOLAND miłe zaskoczenie odnosnie cen pajacyków i spioszków-naprawde taniej niz gdzie indziej miałam kupione w Oswiecimiu, i tez piekne, kolorowe. Tanio chusteczki nawilzajace z pampersa chyba jakas promocja )))

Gość gość
ja dzisiaj na zawidzkiego kupiłam sobie pajace po 14,99 oraz za 19.99 zł. bardzo ładne ;-)

Gość gość
pajac po 14.99 to sie opłaca))) jaki rozmiar brałaś?

Gość gość
głównie 56 i kilka 62 mają tam polskie pajacyki firmy makoma. Mają też firmy Pinokio ale te z pinokia są już droższe.

Gość gość
kto rodzi w Oświęcimiu w marcu 2015 ????? wpisujcie się

Gość gość
dziewczyny ile potrzeba mat poporodowych na łóżko do szpitala???

Gość gość
ja mam na kwiecien))

Gość gośćkinga
ja mam na maja, ale juz mam wszystko gotowe dla mojej paulinki. jeszcze musze zrobic tylko swoja wyprawka ale to mam czas. w sobote bylam w tym sklepie top-maluszek na ulicy zawidzkiego, tak jak pisalyscie maja tam bajeczne ubranka dla dziec*****ekne. A tak napiszcie czy do szpitala bierze sie dla dziecka pampersy czy tylko tetrowe pieluszki?

Gość gość
a gdzie w szpitalu robi się wymaz na gbs czyli paciorkowca przed porodem? któraś robiła? ile to kosztuje?

Gość gość
Mam pytanie ile teraz kosztuje porod rodzinny w oswiecimiu?

Gość gość
Za poród rodzinny nie płaci sie nic,trzeba zapłacic tylko za fartuch 30zł chyba.