Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Koleżanka też ma raczej dobre wspomnienia, ale zawsze coś niemiłego się może zdarzyć

Gość samotna szczęśliwa mama
Dziewczyny a mnie cos nie dobrego dzieje się od wczoraj. Rano jakieś bóle ale to nie w dole brzucha tylko trochę wyżej, na wieczór to samo. Dziś niby lepiej ale cały czas jakieś uczucie dziwne. Dzidzia się rusza wypycha. Nie wiem czy to zwykły stres i tzw skręcanie się wizytę miałam parę dni temu wszystko ok, następna mam 5.08 mam takie głupie przeczucia kurcze niby podobno to normalne gdy każda mama boi się o swoje dzidzi. To moja 3 ciąża a w każdej cos innego...

Gość patka1987
Sylwia88888 super że masz już to za sobą ja jestem trochę zdenerwowana bo od dwóch tygodni wiem już że będzie cesarka przypuszczalnie gdyby zaczął mi się normalny poród samoczynnie to bym musiała to przeżyć ale bym o tym nie myślała a jak się siedzi w domku i ma za dużo czasu to nerwy dopadają. Do samotna szczęśliwa mama jeśli coś cię bardzo niepokoi to wiesz że zawsze warto się skonsultować z lekarzem ale ja też miewałam takie bóle brzucha i wtedy się denerwowałam i było jeszcze gorzej . Odpocznij i życzę aby przeszło.

Sama nie wiem, niby nic a jakieś takie poczucie dziwne. Oczywiście trzymaj kciuki i czekam na informacje od Ciebie gdy tylko staniesz na nogi:-)

Gość patka1987
No nic dziewczynki od jutra wy trzymajcie za mnie kciuki i do usłyszenia :)

Trzymamy patka kciuki powodzenia i dużo siły! Trzymaj się dużo zdrowia dla was! Czekam na info:-) Ja kupilan naradzie jedna paczkę 1 dada mam w planach kupić jeszcze z dwie paczki 1nek i może jedna 2jek.

Gość gość32222
Ja kupilam 3 paczki pampersow jedynek i 2 paczki dwojek. Patka powodzenia!

Gość pinkrosee
Jestem tydzien po terminie. Zadnych objawow porodu, lekarz nic nie mowi ze mam sie zglosic do szpitala, twierdzi nawet ze do 3 tyg po terminie mozna rodzic! Ja jestem przerazona ta wizja! Co robic?

Gość sylwia88888
Jeśli tydzień po terminie nic sie nie dzieje lekarz powinien wystawić skierowanie do szpitala (przynajmniej mi mój lekarz mówił że jeśli nie urodze do tygodnia po terminie to skieruje mnie do szpitala)Ja bym na twoim miejscu spakowała się i pojechała do szpitala, weź karte ciąży i powiedz że jesteś tydzień po terminie, nie ma na co czekać (takie jest moje zdanie)

Gość sylwia88888
Myśle że żaden szpital nie odeśle do domu kobiety która jest tydzień po terminie

Gość pinkrosee
Skierowanie do porodu dal mi juz w 37 tc ale powiedzial ze mam jechac dopiero jak mi wody odejda albo bede miec regularne skurcze. Te 3 tyg o ktorych mowi mnie przerazaja!!

Pinkrose z całym szacunkiem który lekarz to taki bezmozg? Ja jak byłam 4 dni po terminie z synem to pojechalam. Na izbie powiedzialam ze cos się sączy i bardzo boli mnie brzuch a wcale tak nie było, przyjęli mnie bez zbędnych pytań. Dam ci tylko jeden przykład była ze MnA dziewczyna na sali w terminie leżała tydzień czyli do 41 zabrali na rutynowe badania USG, przeplywy , test meninga.... W ciągu 15 min znalazła się na stole do CC zielone wody, zanik tętna z powodu zatrucia... Na szczęście wszystko dobrze się skończyło... Ja urodziłam 41 i 4dni wszystko ok dziecko duże zdrowe. Ale łożysko juz było stare i położna powiedziała ze cale szczescie Ze urodziłam bo długo by juz nie pociaglo. Nie chce cie straszyć... Ale pomysł o dziecku!

Gość gość32222
Ranyyy nawet nie straszcie! Ja mam termin na jutro a nic nie zapowaiada ze dzis czy jutro urodze..

Gość straszny_kocur
ja urodziłam 4 dni po terminie, a zalecenie lekarza było takie, że jeśli nie urodzę do tygodnia to mam się zgłosić do szpitala

Jeśli wystraszylam przepraszam, każdy przechodzi inaczej, ale dla własnego sumienia lepiej tam jechać! Wiadomo nic fajnego leżeć w szpitalu. Ale to dzieci SA najważniejsze ja zacislam zeby postraszyli mnie oct i samą mnie wzięło po dwóch dobach przed porodem. Tam co jak co ale jest opieka bo przynajmniej dwa razy Dziennie robią ktg, trzy razy dziennie tetno , badania lekarze widza cie dwa razy dziennie. Nie wiem, ja bym poszła drugi raz tak samo.

Gość gość32222
Wiec jakbym nie urodzila to tydzien po terminie mam sie zglosic do szpitala i powiedziec ze jestem tydzien po terminie tak? Bo moj lekarz tez nic mi nie mowil zebym tydzien po terminie sie zglosila do szpitala.

Nie chce Ci nic sugerować ale ja bym się nie wahala ani chwili.

Gość gość32222
Ciekawe jak tam patka

Gość gość
Jutro juz zostanie mamusia :-) ale jej zazdroszcze :-)

To ja pisalam wyżej samotna szczęśliwa mama:-)

Gość patka1987
No niestety leze w szpitalu ale cesarka dopiero jutro wkurzylam sie wczoraj o to ale trudno no i oczywiscie super 5 h mnie przyjmowali pozdrawiam

A czemu dopiero jutro?

Gość patka1987
Bo tak dobie ustalili . Niestety nie mam na to wpływu ale jeszcze dzien i bedzie po :-)

Ja się obawiam ze dziś do szpitala tez trafie zobacze co powie lekarz IDE na 12....

Gość gogunia
Czesc dziewczyny, co trzeba zabrac do szpitala dla siebie i dla męża na porod rodzinny?? Czy dalej obowiazuja jasne spodnie itd??

Gość gość
Czy ktos wie czy mezowi daja jakies zaswiadczenie o urodzeniu zeby mogl zarejestrowac dziecko w usc czy dopiero przy wypisie

Maz idzie tylko z dowodami twoim i jego. Metryczkne wysla sami ze szpitala do usc

Do gogunia dostalam rozpiske od swojej poloznej wiec tak : Do porodu: - woda nie gazowana - enema - lignina - ręcznik mały i większy - mydło -maszynka do golenia (chyba ze sama się ogolisz wczesniej) ja tam nie dostaje i nic nie widzę ;p Koszula swoja nie jest wymagana, jeśli chcesz masz swoja, jeśli nie oni dadzą. Po porodzie ; - koszule wymagane rozpinane do karmienia - papcie - szlafrok - klapki gumowe pod prysznic - podklady piporodowe - majtki jednorazowe - staniki do karmienia - ręczniki - kosmetyczna ( Wiadomo) - dobrze jest mieć szare mydlo , idealne do mycia miejsc intymnych po porodzie - dwie pieluszki tetrowe to z własnego doświadczenia. Dawalam swoja dzidzi pod buzie gdy karmilam bo te ich sa ochydne a do stanika tez się przydała - sztućce - talerzyk i kubek - woda mineralna Dla dzidziusia ; - pampersy - krem do łupy - papier toaletow - ja miałam tez poduszeczke mała zdaje się super po porodzie i przy karmieniu. :-) - husteczki nawilżanie - można mieć smoczek i rękawiczki nie drapki wiem z własnego doświadczenia :-) - tylko do wypisu ciuszki i nosidelko oraz kocyk czy tam rożek.

Gość gogunia
Dziekuje za odpowiedź bo szukałam ale każdy szpital inaczej... a dla męża? ? Orientuje się ktoś? ?