Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karrrollla

Strasznie boję sie mojej przyszłości

Polecane posty

Gość Karrrollla

Jeszcze się uczę, oceny mam dobre, średnia 4,20, chodzę do technikum turystyczno-hotelarskiego. Żyję hotelarstwem, siedzę w tym dużo, czytam prasę branżową, kocham ten świat, kocham naukę j. obcych, które łatwo przyswajam. Kręcą mnie podróże, poznawanie kultur, ludzi, obserwowanie ich manier, gestów, tradycji, wsłuchiwanie się w piekno ich języka narodowego. Strasznie mnie kręcił zawsze ten kierunek, zawsze 'siedziałam w tym', dużo czytałam o podróżach, sama nieco zwiedziłam, wszędzie czuję się jak w domu, nie mam bariery jezykowej, jestem bardzo otwarta na obcokrajowców, ale na początku trudno się było przełamać. Wspominam o tym, że żyję tą dziedziną, ponieważ niektórzy idą na takie kierunki z przymusu, męczą sie, a i tak nie przepadają za nim, a ich tłumaczeniem jest to, że przecież musieli iść gdzieś do szkoły.. Za rok konczę moją szkołę, ''ruszam na podbój świata', przynajmniej chciałabym.. boję sie jednak, że mimo pasji, obeznania i obronienia technika w tym kierunku mogę mieć problem z pracą, z wyjazdem, bo przecież trzeba się utrzymać za granicą, mieszkać, pracować, o ile takie miejsce się znajdzie. Jeśli ktoś się przyczepi do mojej średniej to oświadczam, że z przedmiotów zawodowych mam same 5, bo to zawsze wiedziałam co chcę robić i naukę głównie skupiałam na przedmiotach zawodowych, do których przykładałam sie bardzo chętnie i bez przymusu, a wręcz z własnej woli, z chęci spełniania swojej pasji. Zadbałam o przedmioty ogólnokształcące, z tych które lubiłam spokojnie miałam 4 i 5, natomiast z niezbyt mnie interesujących, z którymi nigdy nie wiązałam swojej przyszłości (fizyka, chemia) 3. Ja jestem zadowolona z tego że dążę do realizacji swoich marzeń, żeby być dobrym w tym co lubię i uzyskać na to dokument poświadczający moje kwalifikacje. Potem studia w tym kierunku i zobaczymy co będzie dalej. Ważne że będe robiła to, co kocham i będę obeznana w tym ciągle rozwijającym się kierunku.

Gość eewqqewewqeqw
Czy myślałaś o tym aby zostać prostytutką?

Gość NIEMOŻLIWE??????????????
to już niedługo, masz jakiś plan co potem?

Gość pappapappapaa
bedzie dobrze

Gość kiju7hy6gtfrdes
Nie chciało mi się wszystkiego czytać, ale jak kochasz i się uczysz tych języków i siedzisz w tematyce, to będzie ok. Pracę dostają ci ze znajomościami, potem ci fajni/przebojowi lub ładni, a potem właśnie tacy z zajawką jak ty, reszta nie dostaję.