Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Gość gość
Czy ktoś już kupił butelkę dla dziecka? Jeżeli tak to z jakiej firmy?

Ja GBS miałam pobierany z pochwy i z odbytu. Na każdym z wyników jest napisane: W badanym materiale Streptococcus B-hemol. grupy B /GBS/ - nie występuje. Za każde płaciłam 20 zł x 2 = 40 zł. Próbkę zaniosłam wieczorem, wynik był za 2 dni od rana. Fajnie, że coś się ruszyło na naszym forum. U mnie cisza w kwestii zwiastunów porodu, natomiast coraz częściej czuję, że jak się kładę kwas mi się cofa jakiś do gardła. Wtedy muszę coś zjeść i trzymać głowę wysoko. Czy to jest zgaga? Z innych dolegliwości to boli mnie miednica z lewej strony (tak myślę, że to miednica - nie ta kość co się na niej siedzi, tylko ta taka prostopadła do niej, jakby już w linii pleców - ale Wam wyjaśniłam o co mi biega, przepraszam) i prawe kolano. Żadnych skurczy, kłuć, itp. itd... Na ostatniej wizycie doktor mówił, że szyjkę mam na 2 cm, ale mu nie za bardzo wierzę, bo kiedyś też tak stwierdził, przestraszył się sam tego co powiedział, zrobił usg dowcipnie i wyszło, że ma 7 cm. A jaką metodą Wam podają długość szyjki? W ogóle ciekawe przy jakim rozwarciu wychodzi czop. Ostatnio, to mi zaczął wychodzić chyba jak miałam 3 albo 4 cm.

Mi te wymazy pobrał w 33 tygodniu już się nie odzywałam ale za pierwszym razy czepiali się w szpitalu że za wcześnie miałam pobrane i zbyt dużo czasu minęło. I ja nie płacę za to osobno mam to w ramach wizyt chociaż nie ukrywam że i tak kasuje jak za zboże. To jak juz poruszamy temat to jest któraś z Kujawsko Pomorskiego ??

raz mi szyjkę na usg sprawdzał jakoś w 17 tygodniu po tym jak miałam straszny ból brzucha czy tam przypadkiem się nie rozwiera. A tak to tylko na samolot i ręczne badanko.

Gość Milka1988
Gigi - dopadła Cie zgaga - dokladnie takie cofanie sie kwasu z żołądka to zgaga... Mozna brac na to Reni - jest całkowicie bezpieczne. Ja kupiłam zestaw startowy Aventu - razem ze sterylizatorem do mikrofalówki. Co do długości szyjki mi lekarz nigdy nie podawał jej długości - zawsze slyszalam "szyjka dluga, twarda bez zmian" i to tyle w temacie wiem :) Ja momentami mam tez takie wrażenie jakby mi sie miednica rozchodzila a dodatkowo czuje takie ciagniecie (lub tam jakbym miala nadciagniety mięsień) w pochwie.

Ja przez jakiś czas miałam uczucie, jakby mi chciał wypaść ponoszony już tampon, ale mi przeszło, jakkolwiek głupio to brzmi :D

Gość gość
Ja też mam butelkę z Aventu a wyparzać będę w gorącej wodzie.

Ja tez mam caly zestaw z Aventu laktator, pojemniki, butelke,smoczki Wozek taki normalny :) bebetto luca 2013 3w1 kolor siwy

Gość radmon
ja narazie kupiłam jedną buteleczkę a Aventu antykolkową,chem zakupić sterylizator i reszte buteleczek,ale dowiedziałam się że z firmy Tommy Tippe czy jakoś tak są o wiele lepsze jak z Aventu,jeśli chodzi o antykolkowe,bo aventu ma tylko smoczek anty a tommy tippe jest cała anty..więc chyba lepsza??

Gość radmon
Dziewczyny,a czy w waszych kartach ciąży macie dodatkowe konsultacje od innych specjalistów?Nr.neurologa,kardiologa,okulisty czy stomatologa??Pytam,bo ostatnio rozmawiałam ze znajomą i mówiła,że w szpitalu krzyczą jeśli nie ma się dodatkowych konsultacji,tylko jedynie od swojego ginekologa..Zapytałam mojej gin,ona zaskoczona była,twierdzi ze jeśli jestem zdrowa,nie mam problemów z sercem,kręgosłupem,czy też b.dużej wady wzroku to nic takiego nie jest wymagane.No chyba ze szpital ma takie wymagania..Sprawdzałam na str.swojego szpitala,coś tam piszę o dokumentach i wynikach z ciąży,oraz inne dodatkowe..jeśli jest taka potrzeba jak to moja gin powiedziała.Tak mnie to trochę zmartwiło,bo nie chciała bym,aby przy przyjęciu na oddział jakaś Pani krzyczała ze czegoś nie mam.Aa i jeszcze jedno,mam do leczenia jednego zęba,ale teraz to już poczekam po porodzie,myślicie że to jakiś problem?

Gość Milka1988
Ja tez mam w karcie ciąży miejsca na konsultacje od innych specjalistów i tez nie mam nic uzupełnionego. Ale ja sie tym nie przejmuje - w koncu lekarz cos mi by powiedział. Ja w 2mcu ciąży byłam u dentysty i nic mi do karty ciąży nie wpisywal. A jeżeli masz jakis zab dk zrobienia ja bym poszla teraz - później możesz nie miec czasu poza tym 3 trymestr ciąży to dla interwencji dentystycznych zupełnie bezpieczny okres.

ja mam co prawda wpisanych innych specjalistów, najpierw kardiologa, bo lekarz podejrzewał ze z serduszkiem małego cos nie tak (ale wykluczono) , i do tego hematolog bo walczę z niską hemoglobiną od początku. tak to pewnie tez bym nic nie miała wpisane

hey. Ale ziąb na dworza. brrr ci do butelek to przechodzilam kolki przez 2 miesiace,..od 2 miesiaca zycia do konca 3. Pomogly mi butelki antykolkowe Dr Browna. Rewelacja. Maja tego ustrojstwa nie na darmo tyle w środku. Przed tymi antykolkowymi probowalam dokarmiac Tommee Tippee Natural Touch ale nie fajne byly. Jak skonczyly sie kolki to inwestowalam w firme Nuby. Jest rewelacyjna, jej produkty nietypowe, nietuzinkowe w wygladzie i wykonane z dobrych plastikow. Zdarzyla sie gdzies butelka samosterylizujaca w mikrofali Lovi. Warto zaopatrzyc sie w sterylizator do Mikrofali wygodna sprawa. Czasem zestawy tomme tipee posiada oraz są pojedyncze sterylizatory Canpola, Chicco i Nuby. Jesli ktos ma duzo miejsca w kuchni to smialo niech korzysta ze sterylizatora elektonicznego wiadomo.

Gość Przyszła mama na pazdz 2013
Hej , co do buteleczek mam z Tomme Tippe i laktator ręczny plus pojemniczki na pokarm też. Z tym że ja mam zwykle butelki.Jak będą problemy i zauważę że taka jest potrzebna to kupie anykolkową. Wózek mam Quinny Buzz, zastanawiam się nad rozmiarem gondoli(mam wersje starsza niż Mood i i tak wieksza jest niż ta od Mood bo te to widziałam w sklepie w ogóle malusie ale i tak czy długo mala pojeździ...) łóżeczko mam z szufladą z allegro za 379zł. Takie jasne(kremowo białe z żyrafą)-nie pamiętam jak się dokładnie nazywało. Kupiłam też jedna puszke mleka na wszelki wypadek Hipp Combiotic bo slyszalam bardzo dobre opinie. W ogóle to nie wiem czy mi nie zaczyna czop odchodzić bo jakiś taki sluz mam grudkowaty i dużo go....zobaczymy :) Z tego co mówi kalkulator na stronie z OM dziś zaczęłam 38 tydzień.

od wczoraj zaopatrzylam się z recepte na szczepionke Engerix ktora dowiezie mi ktos z rodziny do szpitala po porodzie. Licze ze urodzę ciut przed terminem. Oby ;P

O Dr Browns antykolkowych tez słyszałam-ze dobre. Ale jedna chyba cos koło 30-40 zl kosztuje wiec puki problemów nie ma to się nie zaopatruje:P zwklaszcza ze laktator mam tez z TT i pasuje do butelek.

Julkowa właśnie gdzies zaczęłam czytac ostatnio o tym ze do szpitala można isc z wlasna szczepionką...ale jakos mi się komputer zawiesił i nie doczytałam :P jakbys mogla cos więcej napisac do będę wdzieczna.

Gość ewaaa123
czesc dziewczyny powiedzcie mi bo to moje pierwsze dziecko czy nalezy kupic przed porodem jakies mleko czy po porodzie wystarczy

Gość Maniitta
Cześć dziewczyny. Mam pytanie (nie chce mi się przeglądać całego topiku-bo jest tego za duzo) co się dzieje z Moniqell( ciąża bliźniacza)? Podczytywałam Was wcześniej-bo tez miałam termin na październik , ale niestety poroniłam 4 m-ce temu i już tu nie zaglądałam. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i życzę dużo cierpliwości na najbliższe tygodnie

Gość mamaMatyldy
Ciekawa jestem dla czego niektórzy ginekolodzy nie podają długości szyjki .... Na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu usłyszałam że szyjka się skraca ale ile ma cm to juz nie ... badanie na samolocie i to wsjo. Wczoraj byłam u innego gina żeby zrobić gbs przy okazji zbadał mi szyjke i powiedział że mam sie oszczędzać że się zmiękcza i skraca ale jest zamknięta zero szczegółów no i też gówno się dowiedziałam....a tak z innej beczki czy ktoś ostatnio robił morfologie ?? Cały czas wychodzi mi że wbc ( białe krwinki) są powyżej normy ale mój gin mówi że to taki urok ciąży jak było ich 15 tys a teraz prawie jest już ich prawie 18 tyś.... nie wiem czy nie zacząć panikować ....

griszanka to teraz trzymamy wszystkie kciuki 👄 zapowiada się ciekawy wieczór :D co do koljnych wiadomości hmm.. dzisiaj odebrałam wypis i oczywiście mam paciorkowca :( i jakąs jeszcze inną bakterie w pochwie :( jestem załamana:( dziewczyny brzuchatki i przyszłe przuchatki pamiętajcie o badaniu posiew na GBS(paciorkowiec) między 33-38 tyg to jest też jedno z najważniejszych badań isia bardzo mi przykro przytulam 🌻 na szczęście za parę dni minie cholerna @ i możecie działać dalej :)

Gość Milka1988
Moze to nie jest wiedz ktora nam do czegokolwiek jest potrzebna. Bo co nam po tym jak będziemy wiedziały ile cm ma nasza szyjka... To raczej wiedza potrzebna lekarzowi. Dla nas szyjka albo ma byc twarda i dluga albo miekka i skrócona co zwiastuje przygotowania do porodu :) Ja tez mam podwyższone biale krwinki ale ku mojemu zaskoczeniu wszystko pozostale pięknie weszlo w norme. Białe krwinki tez mam niewiele podwyższone i właśnie to podobno naturalny wpływ ciąży - skoro lekarz mowi ze jest ok to musi byc ok - nie ma co szukać dziury w całym :))))

no ja niestety mam paciorkowca i się niestety tym załamałam :( też długo się nie odzywałam ale leżałam 3 tyg w szpitalu :( nie czułam ruchów małego i pokazywały się skurcze już porodowe na szczęście po podaniu leków ustały a mały zaczął się w końcu mocniej ruszać :) w 36 tyg ważył 2445 :) niby w normie ale ja miałam nadzieję że będzie więcej już miał. co do laktatora już mam elektryczny z baby ono ciekawe jak się sprawdzi mi w szpitalu nawet mówili że powinnam kupić ponieważ ja nie będę rodzić naturalnie tylko będę mieć cesarkę więc żeby tą laktacje wywołać zresztą chodzę jeszcze ostatni semestr do szkoły to przyda mi się na ściąganie pokarmu jak będę musiała na parę godzin wyjść

mamaMatyldy - a to ciekawy temat z tym wbc. Znalazłam, że normy dla kobiet to 4-10 tys/uL, dla ciężarnych 10-15. A ja mam koło 8. Czyli, że za mało? Ciekawa jestem ile ma reszta Dziewczyn. Mi też gin nie zwrócił uwagi, żeby coś było nie tak jak trzeba. A w ogóle dziwi mnie taka rozbieżność między byciem w ciąży a nie byciem.

Hey girls. Jessu ja nie pamietam czy mialam ten GBS moze na nastepnej wizycie mi zrobi. Ja teraz przyjmuje antybiotyk Augmentin i w razie gdybym miala to ten antybiotyk go zabije tak sie sklada, wiec moze ta informacja im wystarczy jakbym wyladowala w szpitalu wczesniej ;P Co do szczepionki przywiezionej do szpitala "Przyszła mama.." ja przy pierwszym dziecku dzwonilam do dyzurki na poloznictwo tam mnie przelaczyli na noworodkowy i zagadalam do babki a ona ze oczywiscie ze mogę, tylko podpisze papierek ze na moja odpowiedzialnosc jeszcze szczepione inną niz szpital posiada. Niektore szpitale mogą tego nie praktykowac , warto sie dowiedziec dla siebie samej. Teraz robie tak samo z Julkiem ale juz bez dzwonienia bo wiem ze nie trzeba juz. Cholerka pomylily mi sie tygodie ciazy myslalam ze konczy mi sie 36 a on sie dopiero zaczyna ;/ a juz susze napar z lisci malin i chcialam zaczac pic. Sądze ze skoro chce urodzic o tydzien lub dwa wczesniej to moge zaczac juz pic teraz . Mam z reszta przyzwolenie od lekarza ale przy mojej dlugiej i zamknietej szyjce nici beda;p

Gość pazdziernikowamama2013
Witam Was :) Dodatkowych kontroli tez nie mam wpisanych w karte ciazy... Dzis bylam u gina i okazuje sie ze szykuje sie do porodu :) Gin poinformowal mnie ze szyjka jest miekka i w kazdej chwili moze sie zaczac :) I na dowidzenia gin zyczyl mi milych wrazen na porodowce :D Co prawda ciagle odczowam bole takie jak na miesiaczke tylko ze silniejsze (naleze do tych co lagodnie przechodza@) co jakis czas mam skurcze ale jeszcze nie na tyle silne abym urodzila :) Co do butelek to ja mam zwykle... moja cora jak sie urodzila to nie mialam kupionych buteleczek i jak sie okazalo ze jest potrzebna to maz szybko skoczyl do sklepu i kupil najzwyklejsza butelke i moja mala nie miala zadnych kolek ani nic... wiec stwierdzilam ze tym razem tez kupie zwykle butelki a jak bedzie potrzeba to najwyzej dokupie te lepsiejsze :) Pozdrawiam :)