Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ofelia33

brzuszek w 14 tygodniu??? jaki???

Polecane posty

Gość Ofelia33

Witam Serdecznie mam pytanie:) jestem w 14 tygodniu ciazy to moje drugie dziecko mam juz syna ma 8 lat nie pamietam wiec jak to bylo w pierwszej ciazy;) moje pytanko brzmi jaki macie brzuszek juz w 14 tygodniu? bo slyszalam ze jesli jest sie szczupla osoba to brzuszek widac szybko a u mnie jeszcze nic nie widac jestem bardzo szczuplutka a brzuszka nie ma wcale jest taki jak byl przed ciaza:/ czy mam sie martwic??? moje pierwsze usg mam za tydzien wiec sie dowiem ale boje sie strasznie ze cos jest nie tak z dzidzia:(

Gość Bądź sobą
KAŻDA CIĄŻA JEST INNA. Jednej otyłej będzie widać w 10tc, innej szczupłej dopiero w 20tc. Nie sugeruj się. Jeśli nie boli brzuch, nie ma krwawienia wszystko jest ok.

Gość niestety to prawda przykre
bąz soba ale sie myslisz kobieto, otylek dopiero pozno widac brzuszek bo chowa sie pod tluszczem bardzo dlugo!!

Gość a od kiedy u szczupłej
brzuch widać szybciej ??! żaden lekarz ci tego nie powie wręcz odwtornie Brzuch widać w 7 m-cu ciazy u bardzo szczupłych

Gość Bądź sobą
niestety to prawda przykre mylisz się dziewczynko bo widać powiększający się brzuszek, ale jeśli tą osobę widzisz pierwszy raz czy raz na jakiś czas i się nie przyglądasz to nie widać, ale po ciuchach te kobiety już odczuwają... I to nie z powodu objadania się...

glupoty, w 7 miesiwecu widac brzuch :O ja jestem bardzo szczupla, brzuszek sie zarysowal w 4 miesiacu a w 7 to juz mialam brzuchol a nie brzuszek.

nie nazywaj mnie dziewczynka, bo ja Ciebie nazywalam kobieta wiec daruj sie cynizm Brzuch rosnie kazdej matce, w wiekoszci zalezy to od miesni brzucha. O otylych widac pozniej, bo po prostu postura ukrywa ciązowy brzuch. Jest nawet taki program, ze kobiety do konca ciazy nie wiedza, ze byly w ciazy i to przewaznie otyle, bo nie zauwazxyly roznic w swoim wygladzie !

Gość Bądź sobą
a wiesz że każda ciąża jest inna?? Czy jesteś niereformowalna i uważasz, że w drugiej ciąży przejdziesz wszystko tak samo?? Owszem szanse na to, że będą 2 takie same ciąże jest 50/50 ale każdy lekarz ci powie, że nie wolno porównywać swojego brzucha z innymi w tym samym tc bo każdy brzuch jest inny...

Gość Bądź sobą
hahahaha no w miesiaczce tez nie zauwazyly roznicy... :D przez 9 miesiecy czyli prawie rok nie miały @ ale nie wiedziały :D proszę nie błaźnij się :D i powiedz lekarzowi swoje spostrzezenia-że każdej szczupłej dziewczynie widać brzuch w...tc a każdej otyłej przez całą ciąże nie widać :] lekarz cię wyśmieje i może wytłumaczy...

Gość Afwgwrh
Obecnie jestem w 24 tyg. Dopiero od 21 zaczęło wypychać mi brzuszek. Jestem szczupła. +3kg od poczatku ciąży do teraz więc nie masz czym się przejmować :) Ja w 1 ciąży byłam grubsza o kilka kg a i tak w 4/5miesiącu miałam brzuszek a w 6 wększy niż teraz. Widać tylko kuleczkę taką mniej więcej 20x15cm

Gość Afwgwrh
Bądź sobą -oczywiście że poprzedniczka ma rację. Niejednokrotnie się zdarzyło że kobiety nie wiedziały o swojej ciąży a zorientowały się gdy zaczęły rodzić Wystarczy znaleźć program "ciąża z zaskoczenia".

głupolu wyżej- nie błaxnie sie, bo to sie nie mi przytrafilo, tylko jest taki program na faktach autentycznych. Spadam i dla Ciebie mam jedno slowo "spadaj"

Gość do niestety to prawda przykre
głupi młot jesteś i patrzysz tylko przez pryzmat swojej ciąży ! pewnie ,jak się głodziłaś to nic innego nie miałas tylko brzuch i kości hahaha Normalnie szczupła kobieta tyje i nie widac jej brzucha, pojawia się uwypuklenie w 6-7 m-cu, Akurat pracuje w NZOZ i widzę ciężarne i w którym tc są !

Gość ja jestem w 8 tygodniu
i juz brzuszek lekko widać, jstem szczupła. Moja kolezanka jest jeszcze szczuplejsza ode mnie i brzuch wyszedl jej dopiero w 6 miesiącu. Przedstem była płaska.... a te ciąże z zaskoczenia - nie do końca w to wierze. Gdy jest ciąża nie ma chociażby okresu - i kobieta nie zauważy tego przez 9 miesiecy? Owszem sa kobiety, które mają problem z miesiączxka, ale bez przesady. 3 miesiace, 4 ok ale 9 miesięcy? myślały tylko, że przytyły? nie wierzę, trzeba być kompletnie zaslepioną żeby nie zauważyć jakichkolwiek symptomów albo po prostu "lepiej nie wiedzieć"

Gość Afwgwrh
ja jestem w 8 tyg. - oczywiscie amsz rację, ale zazwyczaj się zdarzało gdy brały jakieś tabletki, leczyły się na coś i zanik okresu był normalną sprawą dla nich. Ja też byłam sceptycznie nastawiona do tego-obejrzałam mnóstwo odcinków i w niektórych przypadkach jestem skłonna uwierzyć... Jednak nie czuć ruchów- o to jest pytane. Aczkolwiek... jak ktoś prowadzi intensywny tryb życia-praca, obowiązki, bieganie etc. nie dziwię się. Ja mimo już 6 miesiąca ciąży sprzątam codziennie, zajmuję się synem i tez nei czuję ruchów czasem nawet i wieczorem kiedy padam i zasypiam od razu. Tak więc fakt faktem- trudne do uwierzenia ale czasem może się zdarzyć...

Gość _sobie_onaa
U mnie było widać brzuszek w 11 tygodniu,a od 14tyg. nosiłam już spodnie ciążowe. Miałam przed ciążą płaski brzuch i bardzo szybko mi go uwypukliło. Myślę,że dużo zależy od sylwetki i od organizmu. Obecnie jestem w 27tyg ciąży,a mój obwód brzucha to 104cm. Dodam,że startowałam z 66cm w pasie.

Gość Afwgwrh
Bardzo różnie to bywa, ja też byłam bardzo szczupła-ćwiczyłam, biegałam. I pytałam co chwile lekarza czy ejst wszystko ok, bo brzuszek dalej płaski, a on mówił, że to normalne...

Gość ciężarnaaaaa
Nie przejmuj sie... Ja teraz jestem w 32 tygodniu ciąży i prawie wg nie mam brzucha. Też jestem raczej szczupła. Przed ciaza 58kg przy wzroście 175cm a jakikolwiek brzuch zaczął mi sie pokazywać dopiero koło 26-27 tygodnia ciąży. Wcześniej wogóle go nie było. Także nie masz sie czym martwić. Wcale nie jest tak że u szczupłych brzuch widać szybciej.. Znam też dziewczynę która była przed ciaza bardzo szczupła i brzuch zaczął sie jej pokazywać dopiero pod koniec 7 miesiąca.

każdej kobiecie brzuch rośnie inaczej-koniec kropka. Fakt, że otyłym nie rośnie twardy brzuch typowo ciążowy (szczególnie na początku) bo jest on okryty sporą warstwą tłuszczu. Jeżeli wychodzi szczupłej, to od razu widac, ze jest on ciążowy A co do ciąży z zaskoczenia. Są kraje, w których kobiety mało wiedzą o ciąży. Tam nie ma kafeterii :P na której wzystkie tydzień po zapłodnieniu znają płeć i czują ruchy :D Rzeczywiście "ciąża z zaskoczenia" jest prawdopodobna szczególnie u otyłych kobiet i szczególnie gdy mają problemy hormonalne powodujące cykle np. 100 dniowe. Do tego dochodzi krwawienie w pierwszych miesiącach ciąży i tadam! mamy ciążę z zaskoczenia

Gość motherlode87
Jestem też w 14 tygodniu. Mój brzuszek tylko delikatnie się zaokrąglił :)

Gość Bądź sobą
Okresu nie zauważa ruchów też... jak dla mnie to nie do końca prawdziwe. Po za tym żyjemy w polsce i mówmy o naszych realiach 90% kobiet gdy nie ma okresu leci do lekarza. Nikt nie zwala na tabletki tylko się bada... Może w innych krajach jest inaczej ale co mnie w tej chwili obchodzą inne kraje jak jesteśmy w pl i o niej rozmawiamy? W tamtych krajach nie byłam a jak nie widziałam i nie doświadczyłam to się nie wypowiadam... A na podstawie jakiegoś filmu to powinni zmienić rok bo był program w którym udowodniono że Jezus urodził się wcześniej itp...

Gość Natasza 88
Brzuszek widać dopiero w 6-7 msc ciąży tak? To bardzo ciekawe bo jestem w 2 ciąży i w 14 tyg i brzuszek mam i to całkiem spory A jestem osobą szczupłą. Brzuch kobiety w ciąży pojawią się różnie w zależności od kobiety więc nie pisz takich bzdur bo pracujesz w NZOZ to wiesz lepiej.... chciałaś cisnac koleżance ale coś nie poszło wszystkich rozumow nie zjadlas. A te mądrości głos w domu a nie na forum.

Gość patrycja19lmini
jestem w ciązy 4 miesiącu a nie byłam jeszcze u ginekologa czy powinnam sie zgłosić a brzucha nie mam wgl jestem strasznie przy kości a utrata wagi mi sie włączyła co mam robić ?