Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oxygen

OLEJ RYCYNOWY

Polecane posty

Gość kingdarr
___ Trzeba olewać "gości",to się nauczą podpisywać. ___ Największy cyrk jest jak goście zaczynają się kłócić :-P... wtedy jest niezła schiza :-D ___

Gość Srebrnanuta
Za mną kolejne oczyszczanie. To już 5 i chyba najlepsze. Może dlatego, że przez tydzień miałem post.. Twierdzę, że jest to najtańsza forma poprawy samopoczucia na kilka dni- ok. 10 pln. Potem wszystko zależy od formy organizmu i tego co się je.

Gość olivka niebieska
Srebrnanuta, jak post zrobiłeś? Czego nie jadłeś. A co jadłeś w czasie tego tygodniowego postu.

Gość Srebrnanuta
Mój post był postem zalecanym przez Stefanie Korżawską.. Jada się przez tydzień krupnik z kaszy jaglanej i ryż nieoczyszczony z jagodami. Wszystko jest opisane w ksiąžce cztery kroki do zdrowia lub na forum lekarstwonaraka

Gość olivka niebieska
Srebrnanuta, pełen szacun ;) Podeszłeś do tematu profesjonalnie. Brawo.

Gość gość
Srebrnanuto...a co to za post?.....dla mie poszcząc nie je się niczego.

Gość Srebrnanuta
Post to nie głodówka gdzie nic się nie je. Post ma na celu odciążenie układu pokarmowego. A celem tego jest jego łagodne oczyszczenie bez utraty energii którą organizm pobiera z pożywienia.

Gość gość
Aha....dziękuję za oświecenie... 🌼

Gość srebrnanuta
Dzisiaj jestem po 6 oczyszczaniu olejem rycynowym. Ciecz wychodząca ze mnie jest coraz jaśniejsza, porównując z poprzednimi oczyszczaniami co mnie cieszy i potwierdza, że jakiś proces oczyszczania następuje.

Gość gość
Ja jestem po trzecim "zabiegu"........70 g oleju rycynowego zmiksowałama z świeżym( wyciśniętyn przez sciereczkę) sokiem z grejfruta+cytryna. Rewelacji dużych nie było.......parę odwiedzin w WC... i tylko płynna zawartość jelit.... Moźe ja czysta jestem? :(

Gość Srebrnanuta
Ja mam zawsze płynną konsystencje. Na początku wychodziło ze mnie ciemne, teraz bardziej żółtawe. Ciekawi mnie czy to jest żółć.

Gość gość
U mnie wszystkie wypróźnienia koloru jasnego są......czekam na ciemną żółć...:(

gosc.... nie musisz doczekac sie na ciemna zolc. Jezeli jestes zdrowa to masz zolta. Ja mam TYLKO zolta. Bylam w Polsce na biorezonansie.o obslugujaca kobitka myslala ze jej apparat Vola przestal dzielac he he. Jedyne co mi wyszlo z badan to byla kazeina, tzn powinnam unikac nabialu. Podajac date urodzenia ODMLODZILAM sie o cale 18 lat i kobitka nie zareagowala he he he. Alle jak uslyszala moj wiek to byla BARDZO zaskoczona i pytala sie co jem i jak zyje ze mam takie wyniki i taki wyglad. Osobiscie wziela odemnie 2 przepisy. Pozdrawiam WSZYSTKICH dbajacych o zdrowie :-)

Gość gość
Jamawa, podaj i nam te fajne przepisy :)

Witam gosc :-). Podaje metode na Twoje zyczenie :-) Pierwsza metoda, ja stosuje co 4 - 6 tydzien, przez 5 dni. Zima co 4 tygodnie, latem co 6 tygodni. Stosuje sie kun przez piec dni. 3 razy dziennie miksuje sie w blenderze 1. cytryne z 2 lyzkami oleju z oliwek na zimno tloczonego i 150 ml. przegotowanej wody ostudzonej do ca 40-42 C. Cytryne parzy sie we wrzatku i namacza na 10 min. w goracej wodzie z octem jablkowym (najlepiej wlasnej produkcji) Potem kroi sie cytryne razem ze skora w kawalki, pestki sie usuwa i pokrojona cytryne do blendera. Jednoczesnie dodaje sie olej i przestudzona wode. Tak przegotowany napoj pije sie 3 razy dziennie, na czczo, w srodku dnia 0,5 h przed posilkiem i wieczorem przed samym pojsciem do lozeczka. Za kazdym razem przygotowuje sie swiezy napoj. W ciagu tych 5 dni trzeba jesc: 6 rozgniecionych zabkow czosnku, kawalek swiezego imbiru, 4 srednie ugotowane buraki czerwone, 15 orzechow brazylijskich, zupe z dyni bez ograniczen (bez maki) min. 200 gram pestek z dynii, witamina D i Omega 3. Zarowno witamine D jak i Omega 3 maksymalnie dozwolone dawki z opakowan. Jezeli jestescie w dalszum ciagu glodni to tylko dozwolona jest gotowana baranina/jagniecina. Nie pieczona i nie smazona. W ciagu tych 5 dni naciera sie glowe, twarz, szyje. kolana, stopy, nadgarstki, kark i klatke piersiowa olejem z orzechow wloskich na zimno tloczonego. (Obs. ten olej ma byc tloczony ze swiezych, a nie z prazonych orzechow). Wieczorem robi sie wlewki do jelita z oleju z orzecha wloskiego. Z rana do godz, 8 trzeba zrobic lewatywe z dodatkiem aleosa albo innych lagodzacych ziol. Olej z orzechow wloskich jest wspanialy na wiele rzeczy. Zachowuje mlodosc ciala i umyslu. Usuwa zlogi, oczyszcza krew, miesnie, kosci, tkanki, zaniza cholesteror, przeciwdziala zawalom serca, rakowi, wszelkim zapaleniom, usuwa bakterie i wirusy, naprawia zniszczone DNA .... Jest JEDYNYM znanym na swiecie naturalnym produktem skutecznie leczacym opryszczke. Jezeli jestescie zapaskudzeni robalami, jestescie nosicielami bakterii i wirusow, macie duzo obumarlych tkanek w organizmie (sledziona nie spelnila swojej funkcji) to mozecie dostac wypryski, swedzenie, bole glowy, mdlosci i jezeli jest to nie do zniesienia to prosze przerwac kuracje i powtorzec ja på 3 dniach. Zycze powodzenia :-)

Gość Lee___
Jamawa, bardzo fajna kuracja. Pewnie takie 5 dni w miesiącu wyczyści wszystko, co się tam nazbierało przez pozostałe, a i jeszcze ruszy trochę 'zaległości' :) Może spróbuję w jakimś wolniejszym czasie i zrobię sobię taką 5-dniową kuracyjkę :) A jak to znosi wątroba? Nie boli? Bo obawiam się np. takiej ilości czosnku, czy to nie dużo np. dla osłabionej wątroby? I pytanie o wlewki z oleju - w jakiej ilości ten olej? Dlaczego piszesz o aloesie do lewatywy jako o czymś co łagodzi? Czy coś w tej kuracji może podrażnić jelita? Przepraszam, ale ja jestem trochę nadwrażliwa i bojąca i dlatego wolę mieć pewność. Dziękuję z góry i pozdrawiam :)

Gość olivka niebieska
Witam. W związku z moją tu opisywaną już wcześniej sytuacją zdrowotną wczoraj odbyłam wizytę u pani dr Kempisty (która trwała 3godz i 40min (!)) Zapytana w temacie lewatyw zapytała mnie, którą stroną chciałabym ją robić przez gardło czy przez drugą stronę... Chodzi o wprowadzanie bakterii z jelita grubego czyli z tych niższych w wyższe partie jelita. Usłyszałam, że za jej czsów kiedy dzieciom musieli robić lewatywy przed operacją to losowali zapałkami bo zdawali sobie lekarze jaki to jest grzech wobec organizmu. Mówiła o pacjentkach, które po tych zabiegach przychodzą z ciężkim zapaleniem jelit. Hmm... zastanowiło mnie to.

Witaj Lee Jezeli chodzi o czosnek to w takim obwarowaniu lepiej sie go znosi. Zupa z dyni lagodzi czosnek. Moj kolega ma zapalenie watroby wirusem B i mu czosnek nie szkodzi, wrecz przeciwnie lepiej sie czuje po tej kuracjii i czerwonosc wewnetrznej strrony dloni maleje. Jezeli chodzi o WSZYSTKIE lewatywy jest to nienaturalne oczyszczanie, dlatego ZAWSZE stosuje sie lewatywy tylko i wylacznie z jakims oczyszczaniem odggornym. Lewatywy z jednej strony pomagaja a z drugiej szkodza, dlatego powinno brac sie srodek lagodzacy to SZKODZENIE. Wlewki z oleju z orzechow wloskich 40/60 ml, zalezy od wagi ciala. 40 ml dla wazacych ca. 60 kg. Pozdrawiam :-) Witaj oliwka niebieska Wrescie ktos nie chwali pod niebiosa lewatyw, alle jest to znany od tysiecy lat ludowy sposob leczenia. Robale truto silnymi naparami ziolowymi podawanymi doustnie i spedzano je z organizmu lewatywami. Olowka, pamietaj ze kazdy lekarz ma inny poglad, technike leczenia i kazdy organizm jest inny. Trafic wlasciwego lekarza na indywidualny organizm to tak jak wygrac miliona w LOTTO. Ciesze sie ze wrescie trafilas na odpowiedniego lekarza i mam nadzieje ze usunie Twoje problemy. Pozdrawiam :-)

Gość Lee___
Dziękuję Jamawa :) Na pewno spróbuję, tylko do tego potrzeba troszkę wolniejszego czasu, ale znajdę go, znajdę :) Dziewczyny, a co z Maksem Gersonem - i jego kuracją składającą się m.in. z ogromnej liczby lewatyw? I ludźmi wyleczonymi w ten sposób z ciężkich chorób. A Hipokrates i jego "nie pozwól słońcu zajść zanim......." ? ja nie jestem jakąś fanką lewatyw, ale czasem je robię i trochę się przestraszyłam. Tzn. robiłam je do tej pory regularnie jakieś 1-2 razy w tygodniu - stosowałam taką metodę mini -Gersona - codziennie piję po prostu 3 szklanki soków świeżo wyciskanych, głównie z marchwii. A właśnie 1-2 razy w tygodniu soków więcej, 1,5 - 2 litry plus nafta i wtedy lewatywa z kawy. Pomagało na takie 'przymulenie' no i po większej ilości soków i nafcie bez lewatywy zaczynała mnie boleć głowa. Teraz się boję :(

Gość kingdarr
@Lee słuchaj SIEBIE,i tego,co Ty doświadczasz,a nie plotek,domysłów,wierzeń,przekonań i urojeń. jasne,że lewatywy robione dziennie w ilości kilkunastu razy,będą szkodzić tak jak wszystko robione nie w porę,w nadmiarze i bez potrzeby ale skoro robiłaś je i Ci pomagały,to dlaczego boisz się cudzych opinii,kogoś kto tego nie robi ? łatwo dajesz się manipulować... jakby ktoś ci powiedział,że oddychanie jest szkodliwe,to też pewnie byś się bała... ... w zanieczyszczoneym środowisku BYWA szkodliwe... :-P 🌼

witaj lee Jak zdecydowalas oczyszczac sie gornie, doustnie to MUSISZ robic lewatywy..... bez lewatyw bedziesz zanieczyszczala sie powtornie.. Te paskudztwa co spedzilas nafta nie moga zalegac w jelicie grubym, bo z powrotem beda przedostawac sie do organizmu...... ale to nie znaczy ze lewatywy to kosmetyka wewnetrzna. Kal powinno wydalac sie NATURALNIE. Alle to nie wszystko .... niektorzy uzywaja gruszki i razem z plynem pompuja powietrze ... a to jest najgorsze dla jelit Pozdrawiam :-)

Gość kingdarr
Przecież jest jasne jak Słońce,że robi się lewatywę wtedy ,gdy jest KONIECZNA !! Lewatywa nie zastępuje wypróżniania naturalnego! Nikt do tego nie namawia,ani nie przekonuje. Jest to wątek o zdrowiu,i lewatywa czasem pomaga w jego zachowaniu. Nie jest odsysaczem kału,bo nam się znudziło robić kup ! __ @jamawa dobrze piszesz i wszystkie Twoje przepisy mam na dysku zapisane :-) jest jedno ale,a nawet alle...;-) TY jesteś wyjątkiem na skalę światową,bo dbasz o zdrowie przez całe swoje życie w sposób niezwykle skuteczny z kolei większość piszących tutaj i na innych wątkach o zdrowiu,wiele lat zaniedbywało swe zdrowie więc my piszemy z trochę innego punktu widzenia... my próbujemy uratować zdrowie...i czasem nie wiadomo za co się brać w pierwszej kolejności...za dużo błędów,zaniedbań,zaniechań... __ trzeba czasu,cierpliwości i trafnych wyborów,żeby zdrowie odbudować Czego wszystkim życzę :-) __ Dobranoc

Gość Lee___
Witajcie drodzy i kochani !! :) :) 🌼 🌼 🌼 Jest taki piękny jesienny dzień, że grzechem jest siedzenie w domu i przy komputerze :) Lecę na dwór, napiszę wieczorem :) Obiecuję nie używać słowa na "n" :D Buziaki

Gość kingdarr
@Lee __ miałaś chyba dzisiaj piękne sny,skoro Ci się taki mroczny dzień podoba :-) zresztą,nawet nie podoba...Ty go kochasz ! ❤️ __ 🌼

Gość Lee___
A u mnie dziś przez cały dzień świeciło słońce :) Jamawa, widziałam w sklepie olej z orzechów włoskich - to z tych orzechów powinien być? I czy on może być przechowywany w temp. pokojowej, bo w sklepie stał po prostu na półce... Ja już kończę litrową butelkę oleju lnianego, to chętnie teraz zmienię na inny. A jaką jeszcze inną kurację stosujesz, bo pisałaś o dwóch? ----- Kingdarr, ja kocham wszystko co się wokół mnie dzieje :) :) .......Osiągam coraz większy spokój i równowagę :D Dawniej modliłam się do mojego B. o..... i o........... i o...... i jeszcze o....... i to była diabelnie długa litania, a teraz bardzo często chcę tylko jednego: żeby nic się nie zmieniało. Nie chodzi tu o to, że chcę stagnacji, wręcz przeciwnie, zmiany w tym co jest kierunku............. Namieszałam.......... kto to zrozumie wygrywa nagrodę gwarantowaną, do wyboru: żelazko, parasol albo zestaw do lewatywy (nieużywany). ----- Co do lewatyw - akurat jelito mi działa bez zarzutu, nie chcę więc sobie czegoś zepsuć. Takie ostrzeżenia o zapaleniu jelit po lewatywach są trochę stresujące. O czyszczeniu jelita za pomocą lewatywy raczej nie ma mowy - przy takich lewatywach wg Gersona nie skacze się itd. i nie chodzi w nich o płukanie jelit... tylko o odtrucie wątroby i mi o to chodzi. pozdrawiam :)

Gość kingdarr
@Lee u mnie siąpawica i wiatr !! __ nie potrzebuję żelazka,parasola, ani tego wlewnika,wymyśl inną nagrodę ! :-P __ a tak poza tym...myślisz,że będę Cię gonił po wszystkich wątkach...? :-) __ 😘

Gość Lee___
Nie zadam pytania 'a co byś chciał'..... bo jeszcze zażyczysz jakiegoś miksera, a to już przekroczy dostępne środki przyznane na nagrody......... ❤️ Moniuszka pisała jeszcze o forum grzybowym..... szukałam i znalazłam... co to jest............ no, tam to jest dopiero dyskuja, w tysiące stron już poszli :D

Gość olivka niebieska
Trudno się odnalezć w tym gąszczu informacji. . Biblia zaleca lewatywy co cytuje w swoich książkach Tombak i je wszem i wobec zachwala jako metodę oczyszczania jelita grubego z kamieni kałowych.. Gerson w swojej metodzie oczyszczania w sokoterapii uznaje je za niezbędną by nie doprowadzić do marskości wątroby przez uwalnianie nadmiernych ilości toksyn z komórek przy stosowaniu dużych ilości soku. . Moja już teraz w sumie "była" homeopatka znająca się na medycynie chińskiej zajmująca się od lat leczeniem alternatywnym negowała stosowanie lewatyw ze uwagi na uszkodzenia kosmków jelitowych. . Dr Kempisty ze swoim 50 letnim doświadczeniem lekarskim i znająca się na bakteriach i wyleczeniu setek pacjentów właśnie za pomocą korzystnych bakterii wypowiada się w temacie pod kątem działania bakterii dobrych i złych. . W sumie trudno nie przyznać każdemu racji.

Gość olivka niebieska
Jamawa & Srebrnanuta pozdrawiam Was cieplutko ;)