Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Oxygen

OLEJ RYCYNOWY

Polecane posty

Go艣膰 Lee___
Nina, mo偶e to i lepiej dla Twojej w膮troby i dla reszty "Ciebie"..... bo weekend by艂 pi臋kny, szkoda go na siedzenie w domu i sp臋dzanie p贸艂 dnia w toalecie :) Oczyszczanie nie ucieknie........ :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ninahagen
;-) ;-) ;-) a to prawda. weekend super. ile si臋 da艂o to wystawia艂am buzi臋 do s艂o艅ca, 偶eby podrasowa膰 produkcj臋 wit. d3 ;-D a co do ok艂ad贸w z kapusty - to mam rozbija膰 te li艣cie? mrozi膰 je a potem zalewa膰 wrz膮tkiem? tak robi艂am nap臋dzaj膮c laktacj臋 swego czasu ;-) ;-) owija膰 je np. foli膮 spozywcz膮 a potem banda偶em? ehh....a co zadzia艂a na uszkodzone wi臋zad艂a? chyba nie s膮 pozrywane... warto teraz oczyszci膰 stawy li艣ciem laurowym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
Na takie mechaniczne uszkodzenie, to nie wiem co pomo偶e. Pewnie czas........... A tak膮 zbit膮 i zamro偶on膮 kapust臋 te偶 stosowa艂am, ale... zupe艂nie odwrotnie.... :) na 'nawa艂 pokarmu', oj, bolesne to by艂o...... a kapusta pomog艂a b艂yskawicznie, a偶 niewiarygodne:) :)

Udost臋pnij ten post

Mettea............. nie, nie dodaje cukru. Dojrzale jablka maja same w sobie cukier. Wszystko jalk NAJBLIZEJ natury. Z cukrem zrobilby sie szybciej.... alle i wytracanie byloby wieksze Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ta co si臋 czepia i znika
Odpisze og贸lnie, bo si臋 tu teraz pogubi艂am, kto kim jest. W艂a艣nie ja t膮 kapuch臋 poda艂am ze wzgl臋du na siark臋 organiczn膮. Bo nie do艣膰, 偶e przeciw zapalna to jeszcze regeneruje. Stymuluje te偶 ona wytwarzanie kolagenu. MSM jako supel dla ludzi tylko na allegro niestety. Co ciekawe suple dla koni pono膰 nadaj膮 si臋 te偶 dla ludzi:) Mnie si臋 w s艂oiku kapucha zepsu艂a tylko raz, a og贸lnie to sobie robi艂am po kilka s艂oik贸w. Chyba to zale偶y od jako艣ci ubicia kapusty w s艂oiku. Ok艂ady z kapuchy to rozbi膰 艣wie偶y li艣膰 i tak przyk艂ada膰. Oczywi艣cie obwi膮za膰:) Tak kapusta na karmi膮ce ci膰ki to niezawodny spos贸b i baaardzo stary. Sok z kapusty 艣wie偶ej, nie kiszonej. Co jeszcze tu mam... spirulina, ja ci kole偶anko powiem tak. Niby super zdrowa, pomaga na odchudzanie, 艂adny odcie艅 sk贸ry si臋 robi i bla bla, aleeeee czyta艂am gdzie艣, 偶e jest to jedyny glon, kt贸ry karmi candid臋. I faktycznie. Mnie przy kandydozie bardzo bola艂 po niej brzuch. Jak zobaczy艂am to info to zaraz odstawi艂am. 艁upie偶 pstry. Te偶 MSM, odkwasi膰 si臋 prosz臋. A w艂a艣nie odno艣nie li艣cia laurowego. Li艣膰 ten jest silnie grzybob贸jczy, spr贸buj p艂ukanek, czy nawet naciera艅, ale z do艣膰 silnego naparu. Czy warto oczyszcza膰 stawy, to zale偶y Nino jak u ciebie z oczyszczaniem watroby i nerek, bo te nasze wszystkie "oczyszczowe" guru to zalecaj膮 najpierw jelita, potem nerki, potem w膮troba, a na ko艅cu stawy. Ja oczyszcza艂am bodaj偶e po 10-tym czy 11-nastym oczyszczaniu w膮troby.

Udost臋pnij ten post

witam i opowiem to czego bylam swiadkiem w dziecinstwie w 1963 roku. Moj starszy kuzyn mial wode w kolanie po jakims upadku. Od wielkanocy sciagali mu wode z kolana w Lublinie co tydzien. Przyjechalam z rodzina na wies w lubelskie zaraz p氓 szkole i mama przystapila do alkcji leczenia mojego kuzyna. Wujek byl calkowitym zwolenikiem medycyny antybiotykowej i CALKOWITYM przeciwnikiem medycyny niekowencjonalnej. W rozterce i watpliwosci POZWOLIL dzialac mojej mamie. Na zlecenie mojej mamy my dzieci biegalismy p氓 sasiadach i zbieralismy cieplutkie konskie gowno i tym konskim lajnem okladano kolano kuzynai. Kuracja miala byc non stopp 7 dni alle juz po 4 dniach kuzyn biegal bez opuchlizny. Konskie lajno ma mnostwo azotu i jeszcze INNYCH afrodyt co pomagaja TU i tam ;-) ninahagen............... moze i warto sprobowac............. tego z tych gwardyjnych koNI Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Jamawo, moja mama mia艂a problem z wod膮 w kolanach. Uderzy艂a si臋 w kolano, raz jedno, potem drugie. Oczywi艣cie chodzi艂a na 艣ci膮ganie wody, ale wyleczy艂a si臋 ok艂adami z moczu. Ja ju偶 teraz nie pami臋tam, czy z drugim kolanem chodzi艂a t膮 wod臋 艣ci膮ga膰, czy od razu siu艣ki posz艂y w ruch.

Udost臋pnij ten post

jezeli chodzi o oklady z tej bialej kapuchy to ja trzeba stluc drewnianym ubijakiem do kotletow (nie metalowym) PRZED polozeniem/okladem na bolacy staw. Prylozyc folie i na ta folie rozgrzany recznik. Podgrzewac termoforem calosc Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

ta co sie czepia i znikla......... ha ha .... z tymi siuskami to roznie bywa... to jak homopatia............... i jak olej rycynowy .......NA PEWNO pomaga zewnetrznie. alle nie zawsze wewnetrznie.......wierze ze siuski pomogly mamie...... byly WYSOKIEJ jakosci ;-) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
Jamawa, zrobi艂am sobie od rana pierwsz膮 cytrynk臋: wyparzy艂am, wymoczy艂am.... zmiksowa艂am - ale tu mam pytanie, bo zosta艂y w tej miksturze do艣膰 du偶e kawa艂ki cytryny. Nie zmiksowa艂y si臋 do ko艅ca. Czy tak ma by膰? I czy mam to zje艣膰 czy zostawi膰? ... Metoda przypomina troch臋 nasze oczyszczanie wg Clark, tyle, 偶e jest bardziej 'rozcie艅czona' - mniej oleju na jeden raz, za to w d艂u偶szym czasie... Mikstura jest o wiele bardziej kwa艣na, no bo proporcja cytryny do oliwy jest te偶 inna... ciekawa jestem bardzooo efekt贸w. Mam od wczoraj jak膮艣 kolk臋 w jelicie (ani nie w dole brzucha, ani nie pod 偶ebrami, tylko tak po艣rodku, po prawej stronie), czu艂am pobolewanie nawet przez sen... mo偶e to co艣 ruszy. ... A czy zamiast oliwy z oliwek m贸g艂by by膰 olej lniany? Zosta艂o mi troch臋 w butelce, a ma kr贸tki termin wa偶no艣ci.... oczywi艣cie na razie robi臋 w 100% zgodnie z przepisem :) 馃尲 Ta co si臋 czepie - zmie艅 prosz臋 sw贸j nick na jaki艣 艂adniutki/艣liczniutki......... trudno si臋 do Ciebie zwraca膰.... a ja nie widzia艂am, 偶eby艣 si臋 gdzie艣 tu kogo艣 / czego艣 czepia艂a..... wr臋cz przeciwnie, piszesz m膮膮膮膮dre rzeczy :) 馃尲 Id臋 gotowa膰 zup臋 dyniow膮 i buraki (o偶, jakie pyszno艣ci mnie dzi艣 czekaj膮.....). Mo偶e ta kuracja pomo偶e mi te偶 na g艂ow臋 nabit膮 durnymi my艣lami.... zwi膮zanymi z prac膮 zawodow膮... nie mog臋 si臋 wyciszy膰 i ich pozby膰, chodz臋 od paru dni jak nakr臋cona. Nawet jak na chwil臋 si臋 wycisz臋/zrelaksuj臋, to po pewnym czasie to wraca. W efekcie 艣pi臋 po 5-6 godzin, to za ma艂o jak dla mnie......... trzeba popracowa膰 z pod艣wiadomo艣ci膮, wywali膰 tych 'zjadaj膮cych towarzyszy' z g艂owy :) :) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
ps. Jamawa, ja stosuj臋 homeopati臋 'wewn臋trznie' i u mnie dzia艂a doskonale. Ale to mo偶e kwestia naszych oczekiwa艅 :) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ninahagen
ko艅skie 艂ajno...dzi臋kuj臋...postoj臋 ;-) siu艣ki ju偶 pr臋dzej ale chyba nie w moim stanie zdrowia tzn og贸lnie jest ok ale wiem, 偶e mog艂oby by膰 lepiej. na bioslone.pl w temacie ok艂ad贸w z kapusty by艂 calkowity zakaz uzywania folii, zeby sk贸ry nie poparzy膰. ja kapust臋 wrzuci艂am do wrzatku, troch臋 rozbi艂am i ob艂o偶y艂am kolano. trzyma艂am ten ok艂ad cal膮 noc. ta co si臋 czepia - a jak zrbi膰 sok ze 艣wie偶ej kapusty? i ile msm mam bra膰? mam tabsy 1500 mg a cyta艂am, ze najlepsza dawka to 5000mg. czyli tak ze 3 -4 tabsy dziennie? aaa i czy mo偶na ssa膰 olej rycynowy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ninahagen
Lee___ opisz prosz臋 co to za spos贸b z cytryn膮 i oliw膮?

Udost臋pnij ten post

Jamawo, w jakim stopniu siu艣ki wewn臋trznie pomagaj膮, to ja nie wiem. Nigdy nie stosowa艂am i nie mam zamiaru, je艣li nie musz臋. Jest wiele innych sposob贸w na chor贸bska i zapobieganie im. Lee, paj膮k bez nogi mo偶e by膰? :P Nina sok z kapusty normalnie w sokowir贸wce. Z takiego kawa艂ka wielko艣ci naszej kobiecej pi臋艣ci to p贸艂 szklanki spokojnie wychodzi. Sok nie jest jaki艣 rewelacyjny w smaku i jest ostry, ale mnie osobi艣cie smakuje. MSM tego co ja wiem, to spokojnie mo偶na zaczyna膰 od 1500, a bra膰 nawet 5000. W USA pono膰 potrafi膮 bra膰 10000. Ale takie du偶e ilo艣ci to moim zdaniem marnotrawstwo, bo nadmiar siarki i tak jest wydalany z moczem. 1500-3000 wystarczy. Ja bior臋 1500. Olej rycynowy chcesz ssa膰? Za g臋sty i za obrzydliwy w smaku, pr臋dzej si臋 porzygasz. Jak ju偶 kto艣 ssie lniany, to ju偶 jest hardcore. S艂onecznikowy na zimno t艂oczony jest najlepszy, pono膰 oliwa te偶 dzia艂a, ale s艂onecznik ma czego艣 tam najwi臋cej. Po ssaniu przy wypluwaniu jest tylko taki lekko orzechowy posmak w ustach, kt贸rego i tak wymywasz od razu szczoteczk膮. Mnie ta metoda bardzo pomaga, jak tylko jestem przezi臋biona to staram si臋 ssa膰. Teraz w tej chwili te偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
Aaaaaa, Paj膮k........... :D Nina - to spos贸b Jamawy, jest tu opisany na stronie 22. A czy s艂ysza艂y艣cie, 偶e MSM dzia艂a te偶 na piegi / przebarwienia? Ja co艣 s艂ysza艂am, ale szczeg贸艂贸w znale藕膰 nie mog臋. Podobno trzeba bra膰 w sporo wi臋kszych dawkach......... Na co ten sok z kapusty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
Nina, spr贸buj z tym 艂ajnem....... to mo偶e by膰 fajne do艣wiadczenie..... szczeg贸lnie je艣li idzie o pob贸r preparatu do zabiegu... :D musisz znale藕膰 konia, nakarmi膰 go, napoi膰 i.... poczeka膰 :D Przypomnia艂 mi si臋 dowcip o kosmitach i krowie.............

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
No to ju偶 Lee wiesz dlaczego tak si臋 podpisa艂am ha ha. G贸rnicka podaje 偶e kapusta leczy 100 chor贸b, a sam sok na pewno leczy wrzody na 偶o艂膮dku, na jelicie grubym, czyli przy wzjg, niedokwa艣no艣膰, nadkwa艣no艣膰, wzmacnia w膮trob臋, odp***o艣膰. Ja zacz臋艂am pi膰 teraz sok ze wzgl臋du na to i偶 nadesz艂a jesie艅 i mnie 偶o艂膮dek pobolewa艂. Wystarczy艂y mi 3 szklanki i 偶o艂膮dek boli mniej i nie mam zgagi. Przemy艂am sobie twarz sokiem i zrobi艂a si臋 taka 艣wie偶sza. W tej chwili na 3 dni odpu艣ci艂am, bo co jaki艣 czas musz臋 sobie dowali膰 samym bia艂kiem, a od jutra polec臋 sokiem codziennie. A mo偶liwe, 偶e MSM wybiela piegi itp. Po tym co zauwa偶y艂am po kapu艣cie ... Ja chyba sobie zafunduj臋 to oczyszczanie rycynowym. Z tego co pisa艂a tutaj autorka w膮tku, potwierdza si臋 wszystko co czyta艂am, domy艣li艂am si臋, do艣wiadczy艂am i zaobserwowa艂am na sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
No tak Paj膮k, teraz rozumiem.... ja te偶 si臋 czepiam.... mo偶e kiedy艣 te偶 znikn臋 :D Sok z kapusty wypr贸buj臋 (zaraz po kuracji Jamawy). Dzi臋ki. Ja MSM bior臋 3000 mg. Paj膮ku, a czego do艣wiadczy艂a艣 i co zaobserwowa艂a艣?? Czujesz si臋 zatruta metalami ci臋偶kimi?? ........ Jad臋 wyt艂umaczy膰 pewnym osobom pewne sprawy. Musz臋 mie膰 spokojny sen :) Buziaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozumiem, czyli spirulina przy candidzie niewskazana. A co z chlorella, ktora poleca chyba sama autorka topiku? Musze dodac, ze cierpliwie ale JAKOS wynioslo mi sie chyba 90% lupiezu pstrego, sama nie wiem jak tego dokonalam, troche zmian nawykow, inne zywienie, lewatywy, mocz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Lee :) czasem po prostu nie wytrzymuj臋, jak widz臋 jak kto艣 sobie sam krzywd臋 bez sensu robi. Wychodzi potem na to, 偶e si臋 wym膮drzam itd. Kapucha na pewno nie zaszkodzi. Nawet nie chodzi o metale ci臋偶kie, czy candid臋 z metali, bo akurat przyczyn przerostu candidy jest kilka, a ona sama 偶ywi si臋 odpadami, czyli 艣mieciow膮 w臋glowodanow膮 偶ywno艣ci膮, konserwantami, a by膰 mo偶e te偶 metalami ci臋偶kimi. Chodzi mi o w膮trob臋, jej wp艂yw na organizm. W膮troba i nerki to nasze filtry, wszyscy o tym wiedz膮. Problem pojawia si臋 wtedy, kiedy te filtry zaczynaj膮 cho膰 troszk臋 niedomaga膰. A przyczyn膮 jest zbyt du偶a ilo艣膰 przyjmowanych toksyn i obci膮偶anie tych narz膮d贸w. Niewa偶ne czy z powietrza, bo w r贸偶nych warunkach te偶 ludzie pracuj膮, czy z jedzenia. Po pewnym czasie w膮troba przestaje by膰 taka super, robi膮 si臋 zastoje 偶贸艂ci, nie regeneruje si臋 ju偶 tak dobrze i automatycznie nie usuwa tych toksyn w wystarczaj膮cej ilo艣ci, do tego przestaje usuwa膰 zb臋dne hormony i przestaje produkowa膰 te偶 swoje. Automatycznie obci膮偶aj膮 si臋 nerki, zalegaj膮 paso偶yty. do tego wszystkiego cz艂owiek jest bardziej nerwowy, a stres zakwasza tak samo jak 艣mieciowe 偶arcie. Odp***o艣膰 jest mniejsza, a jak mniejsza odp***o艣膰 i stres to te偶 grzyby i ple艣nie maj膮 raj. Z punktu hormonalnego, kiedy w膮troba nie usuwa nadmiaru i nie produkuje w艂asnych, zaczynaj膮 odczuwa膰 to jajniki i nadnercza. A to prosta droga do podra偶nienia trzustki, kt贸ra z nadmiaru testosteronu produkuje za du偶o insuliny, co prowadzi do cukrzycy typu B. To samo si臋 dzieje kiedy cz艂owiek jest zestresowany i ma zaburzenie kortyzolu. Z punktu widzenia kandydozy. Candida zakwasza i zatruwa dodatkowo, wi臋c ta w膮troba te偶 dobrze chodzi膰 nie b臋dzie, wi臋c znowu wracamy do hormon贸w i zniszczonych nerw贸w. To co wyst膮pi艂o u Oxy z tarczyc膮. Candida produkuje pewn膮 toksyn臋, kt贸ra si臋 rzuca na tarczyc臋. Kiedy Oxy pozby艂a si臋 przyczyny swojej kandydozy, pozby艂a si臋 innych 艣wi艅stw, odtru艂a w膮trob臋 na tyle, 偶e w膮troba sobie w tej chwili radzi sama, tak ust膮pi艂a tarczyca, alergie itd. Nie wiem czy nie zawile opisa艂am, w ka偶dym razie w膮troba sobie radzi z usuwaniem toksyn do pewnego momentu, a potem robi si臋 domino i ko艂o Macieja. Jednemu p贸jdzie trzustka, drugiemu tarczyca, trzeciemu nerwy, a potem wszystko po kolei. Pami臋tasz jak ci pisa艂am o moich wynikach po 4 oczyszczaniu w膮troby? Jak testosteron spad艂? Czyli co? Cz臋sto wystarczy wywali膰 troch臋 tego 艣wi艅stwa, a ju偶 cz艂owiek si臋 lepiej czuje, a sam organizm lepiej sobie radzi z reszt膮. A z rycyn膮 to ja si臋 zastanawiam, bo pracuj臋 przy aluminium, a aluminium lubi si臋 utlenia膰 i og贸lnie mamy ca艂膮 tablic臋 chemiczn膮 w powietrzu. Jak si臋 pracuje kilka lat w takim 艣rodowisku, to ma prawo si臋 co艣 w ciele od艂o偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy na odkwaszanie bedzie dobra soda, ale taka dobra, czysta, niemiecka NATRON? Mam do niej latwy dostep. Jem z reguly potrawy raczej zasadowe. Czego nie umiem zostawic to pizza, ale robie ja sama, dodaje tez maki razowej, jednak pszenna biala jest, czy ta razowa pomaga troche w trawieniu tej bialej? Dziekuje za odpowiedz:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Po moim do艣wiadczeniu ze spirulin膮, ja bym si臋 jej nie 艂apa艂a. Ja p贸藕niej bra艂am innego glona, ale te偶 mnie ten brzuch bola艂. Dok艂adnie w nadbrzuszu. Kiedy艣 15 lat temu pi艂am morszczyn i nic mi nie by艂o, a przy kandydozie... Autorka poleca chlorell臋, bo usuwa ona metale ci臋偶kie. To ju偶 twoja decyzja. Najwy偶ej spr贸buj i obserwuj. 艁upie偶 schodzi, bo si臋 sod膮 i brakiem cukru odkwasi艂a艣. A soda jest te偶 grzybob贸jcza, bo odkwasza. Do go艣cia z 12:03 - nie znam tej sody, ale ka偶da spo偶ywcza soda jest dobra. Ale dieta zasadowa te偶 musi by膰. Czy razowa pomaga trawi膰 bia艂膮? Nie wiem, wiem tylko, 偶e ka偶de zbo偶e opr贸cz prosa i chyba j臋czmienia zakwasza. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do pajaka wtedy, gdy nabawilam sie pstrego (jakies 10 lat temu) bylam w fatalnej kondycji psychicznej. Sypalo sie ze mnie strasznie. Stres na pewno to pogarszal, kremy nie pomagaly (btw. tragiczne sklady chemiczne kremow) Umialam dobrze to maskowac, ale bardzo zle sie czulam z taka skora. Te petardy lekow, lekarzy, jeden cos zauwazyl, drugi pukal sie w czolo, ze nic nie widzi, nawet posiew - nic, lekarki nawet nie mogly pobrac mi skory, wielce zdziwione z czym przychodze (bylo to juz podczas tego lepszego etapu choroby). Wkurzona postanowilam sama. Chyba najtrudniejsze jest nie odstawienie slodyczy, czy zmniejszenie ilosci miesa, czy w ogole pozywienia (gdy odstawia sie cukier i mijaja wizje narkotyczne, nie ma ssania w zoladku i mozna siebie kontrolowac). Dla mnie nie do przejscia jest nielaczenie bialek z weglowodanami, no i unikanie bialej maki. Kluski moge zjesc razowe, lub sobie darowac, chleba nie jem, ale KOCHAM pizze:) Najgorsze, ze cukier dodaja praktycznie wszedzie, wiec pizzeria od wielkiego dzwonu, a te ze sklepow - cukier. Mam jeszcze pytanie, maz pracuje w chemii, ma staly kontakt z lakierami, jak pomoc mu sie oczyszczac? Slyszalam, ze dobre jest mleko, jednak ktos, kto interesuje sie zdrowiem wie o jego szkodliwosci, dlatego jak dla mnie to kiepska propozycja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pajak, dziekuje za odpowiedzi, kupie chlorelle mezowi:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paj膮k bez nogi
Mnie te偶 w badaniach nic nie wychodzi艂o. Jedynie to cukier przy dolnej granicy i ob 1. Zdrowa baba, a uszy non stop bol膮, zawroty g艂owy, ci膮g艂e przezi臋bienia, gard艂o zawalone i mn贸stwo innych objaw贸w. Laryngolog jak mi zajrza艂 w gard艂o to stwierdzi艂, 偶e angina to na pewno nie jest:) 艁upie偶 to ja mia艂am te偶 zadziebisty, jak ciemieniucha u niemowlaka. Po艂ow臋 w艂os贸w mi przez to wypad艂o. Sama dosz艂am w ko艅cu co mi jest. Ja si臋 wyleczy艂am tym z艂ym okropnym dukanem, z tego wiem, 偶e cukier plus pszenna m膮ka zakwasza duuu偶o bardziej ni偶 mi臋cho i nabia艂. Do tego ja i tak jestem nara偶ona na cukrzyc臋 typu B ze wzgl臋du na pcos, wi臋c i tak musz臋 je艣膰 jak diabetyk, czyli dieta niskow臋glowodanowa, albo od czasu do czasu wywali膰 w臋gle na kilka dni z jad艂ospisu. Lakiernia... nieciekawie. M膮偶 b臋dzie 艂adnie zasyfiony. Co do tego mleka, to niekt贸rzy przesadzaj膮. Je艣li kto艣 ma dobre trawienie laktozy to mu po p贸艂 litra mleka dziennie nic nie b臋dzie. A og贸lnie to mleko w艂a艣nie odtruwa. Kiedy艣 mia艂am faceta, kt贸ry by艂 lakiernikiem w艂a艣nie i on od czasu do czasu wypija艂 litr mleka. Nie wiem czy ssanie oleju s艂onecznikowego by co艣 da艂o, bo to te偶 tak膮 chemi臋 wyci膮ga, ale musia艂by 2 razy dziennie przez p贸艂 roku. I p艂uca jako艣 czy艣ci膰. Grota solna nie by艂aby g艂upia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lee___
Go艣膰 - wymy艣l sobiej jaki艣 nick, b臋dzie nam 艂atwiej :) 馃尲 Ja nie mam zbyt wielu do艣wiadcze艅 z oczyszczaniem i naturalnymi metodami. Ale napisz臋, co jest w ksi膮偶ce Pitchforda, kt贸ra 'dobrze radzi' na wiele dolegliwo艣ci: na takie choroby sk贸ry (艂uszczyca, 艂upie偶, tr膮dzik, grzybica...) poleca on Olejek z lebiodki oregano - cz臋sto u偶ywa go si臋 jako "antybiotyku" o szerokim spektrum dzia艂ania, ale ma on te偶 w艂asciow艣ci przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne (nie maj膮 tego standardowe antyc***yki). ... Stosuje si臋 go w leczeniu: przezi臋bienia i grypy, grzybic, dro偶d偶yc, b贸l贸w mi臋艣niowych, zaka偶e艅 niemal wszystkimi niebezpiecznymi mikrobami, 艂膮cznie z w膮glikiem i paso偶ytami wszelkiego typu, w tym kr臋tkami wywo艂uj膮cymi borelioz臋. ... Przy schorzeniach sk贸ry - mo偶na wciera膰 w miejsca chore jak i spo偶ywa膰. ... Badacze z Meksyku z powodzeniem stosowali olejek z oregano przeciwko uporczywym zaka偶eniom lambli膮. Wg bada艅 na Uniwer........, w leczeniu niekt贸rych zaka偶e艅 paciorkowcami olejek ten mo偶e by膰 skuteczniejszy ni偶 antybiotyki. ... Badania przerpowadzone przez....... potwierdzaj膮, 偶e olejek z oregano jest silnym lekiem przeciwb贸lowym, skutecznym przede wszystkim przy wyst臋powaniu stan贸w zapalnych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka_niebieska
O olejku oreganowym pisa艂a ju偶 wcze艣niej nasza cudna Jamawa... pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka_niebieska
Akurat jestem teraz na bie偶膮co w temacie cytryn, mleka i kapusty... czytam o nich w艂a艣nie w ksi膮偶ce pt.: "Leczenie 偶ywieniem" dr Jadwigi Kempisty. Jest ona jednocze艣nie lekarzem konwencjonalnym, pediatr膮, alergologiem, biochemikiem, naukowcem i stosuje akupunkture, kt贸r膮 osobi艣cie wykonuje swoim pacjentom od 40lat w swoim gabinecie. I w艂a艣nie leczy 偶ywieniem. Cytryny ordynuje pi膰 sok z 2 cytryn jedynie obranych z 偶贸艂tej sk贸rki na czczo na 15 min przed 艣niadaniem, sok pi膰 艣wie偶y z sokowir贸wki od razu na stoj膮co poniewa偶 b.szybko utlenia si臋 wit C. W bia艂ym mi膮偶szu jest wit. C2 a w soku wit. C1 i w takiej kombinacji naturalnej jest najlepiej przyswajana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olivka_niebieska
Cytryny cd ;) Przed obraniem jedynie z 偶贸艂tej sk贸rki 1-2mm cytryny my膰 w zimnej wodzie. W ciep艂ej wodzie petycydy wnikaj膮 w g艂膮b owocu - to akurat m贸wi艂a na wizycie. Nigdy sama bym na to nie wpad艂a :) Poza tym zbeszta艂a mnie bardzo za moj膮 kuracje cytrynow膮 wg Tombaka, w kt贸rej z 12 lat temu pi艂am sam wyci艣ni臋ty sok z cytryn. Wg niej tak wyci艣ni臋ty sok ma ph kwasu solnego z tym, 偶e bez w艂a艣ciwo艣ci 偶r膮cych dlatego NISZCZY KOSMKI JELITOWE By艂am w lekkim szoku. W sumie po tej kuracji leczniczej wg Tombaka posz艂o mi szkliwo w z臋bach (dosz艂am wtedy tylko do po艂owy kuracji ale i tak to by艂y ogromne ilo艣ci kwasu cytrynowego) i musia艂am mie膰 lakowane z膮bki i w ten spos贸b nabawi艂am si臋 nadwra偶liwych z臋b贸w do dzi艣. Ehhh

Udost臋pnij ten post

Witam serdecznie Przeczytajcie moja wypowiedz ze strony 17. Sok ze swiezej kapusty pije sie przez 14 dni. Bardzo dobrze jest polaczyc picie soku z swiezej kapusty z jedzeniem swiezych pestek dyni, zupek z dyni i stuingow z dynii. Potem przychodzi czas na nalewke z lupin orzechow wloskich I zjadanie swiezych orzechow. Suszone orzechy juz nie maja takiej wartosci. Najzdrowsze sa te prosto z drzewa, jeszcze w lupinach. Widze ze juz inni reklamuja sok ze swiezej kapusty... a gdzie dynia i orzechy wloskie, .. i olej z nich.... przeczytajcie moja wypowiedz na temat orzechow wloskich i oleju z nich. ORZECHY WLOSKIE zachowuja MLODOSC umyslu i ciala. Pozdrawiem wszystkich dbajacych o zdrowie :-)

Udost臋pnij ten post