Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saadee

Niskie AMH

Polecane posty

Gość Nusial
No więc sytuacja wygląda następująco: torbiel zniknęła, nie ma endometriozy, jajniki wyglądają ok, endometrium jak na 5 dc to niby ładne, bo już 7mm. Są tam jakieś małe pęcherzyki. Zdecydowaliśmy się po rozmowach na próbę na cyklu naturalnym, bo ja we wcześniejszych próbach nie reagowałam na te mega silne dawko leków, wiec póki co zobaczymy czy tak coś urośnie, bo u mnie to tak naprawdę chodzi tylko o 1 komórkę, max 2, więcej nie będzie. Gdyby nie było żadnego pęcherzyka to w następnym cyklu spróbujemy z zastrzykami. Kurcze mam ogromną nadzieję, że po tych 3 miesiącach na antykach organizm zareaguje i coś się pojawi. Za tydzień mam kolejną wizytę, w 12 dc i się okaże czy coś urosło. W razie czego to będziemy płacić tylko za punkcję, ale mam nadzieję, że będzie tam jakaś komóreczka :)

Gość Nusial
Maja trzymam kciuki za Twoje fasoleczki :) byłoby cudownie gdyby oba zarodki się przyjęły :) ja marzę o bliźniakach, ale o parce :) Mam nadzieję, że kolejna stymulacja u Ciebie nie będzie już potrzebna :)

Gość gośćMegg
Hej Kobietki :) nie zagladam tu za często ale niepokoi mnie nadal brak @ już 31 dzień cyklu po stymulacji (pierwszej w życiu) i nic piersi mnie bolą już bardzo długo od półtorej tygodnia...a @ nie ma..nigdy tak nie było. nie wiem czy mam dalej czekać na @ czy zacząć brac leki na wywołanie....jakoś nie ufam mojemu lakarzowi i to jest dla mnie bardzo dołujące...bo czuje się przez niego spisana nastraty ;( co mam robic? ps. czy na wywołanej @ też sie podaje stymulacje hormonalna ....?

Gość Nusial
Megg a może to jest ciąża? robiłaś test?

Gość Maja Z
Megg, umów sie do lekarza za pare dni i jeszcze poczekaj. 31 dni to jeszcze nie tak tragicznie, nawet jesli wczesniej miałaś inaczej. A jak nie to pewnie trzeba bedzie wziąć leki na wywołanie. Nusial cudowne wieści, bardzo ładnie Twoj cykl sie rozpoczął. Ja dzisiaj robiłam sikany test, ale oczywiście nic. Wieeem, ze za wczesnie. Ale był jeden w domu :P

Gość gość
No właśnie Megg, jest jakaś szansa ze możesz być w ciąży? Mój drugi syn "wyszedl " mi po jednej próbie, wiec może zrob test bo natura może zaskoczyć. Nusial- trzymam kciuki za powodzenie Azzurro

Gość gośćMegg
Hej :) Niestety nie jestem w ciąży ale mój organizm czy to mózg....już sama nie wiem płata figle :) w piatek zaniepokojona skontaktowałam sie z lekarzem który stwierdził żebym poczekała n @ a w sobotę rano TADAMMMM @ . Czyli narazie spokojnie biorę przez 6 dni clo 2 X dziennie a póżniej przez 3 dni na menopur 75 jt. no ciekawa jestem co teraz pokażą moje jajniki :)Pozdrawiam Was i dziękuję za odpowiedzi i wsparcie :)

Gość Nusial
Maja jak tam u Ciebie??? Jak się cxujesz???

Gość Nusial
U mnie niestety lipa...nie ma żadnego pęcherzyka wiec ten cykl naturalny to jednak nie było dobry pomysł :( czekamy do stycznia i zaczniemy stymulację. Ostatni raz, jak się nie uda to dajemy sobie spokój z in vitro :( juz nie mam na to wszytko sił :( dlaczego dziewczyny z niższym amh zachodzą w ciążę, mają komórki a ja nie! :( :(

Gość gośćania22
Jak myślicie mam w 10 dc pęcherzyk 17 mm ( jeden z większych) na prawym jajniku cykle mam zazwyczaj 28 jestem na naturalnym cyklu, jest szansa na dziecko??? przy takim pęcherzyku

Gość gość
Ania raczej tak, dlaczego by nie? Ale pęcherzyk chyba musi jeszcze troszeczkę podrosnac.

Gość gośćania22
W niedziele mam iść na kolejne usg zobczyć czy pękł , myślałam że jest za mały jak na 10 dc aby coś z tego było

Gość gośćMegg
Nusiał nie śledziłam Twoich prób związanych z poczęciem więc nie wiem jak było po kolei i rozumiem Cię, ale zapamiętaj że czasem trzeba odpuścić i nie po to żeby się nie stało a wręcz przeciwnie :) Ja jestem w trakcie drugiej stymulacji...i nie wiem nic ..jak wyjdzie? czy coś urośnie bo u mnie jest marnie z jajnikami...i wiesz... to jest moja ostatnia stymulacja. Podobno NA KAŻDEJ ULICY ZAŚWIECI KIEDYŚ SŁOŃCE :) U mnie w życiu tak dużo się dzieje i w mojej głowie że nie wiem czym mam się martwić w pierwszej kolejności.... i zwyczajnie też już nie mam siły i nawet nie wiem czy mi się cokolwiek chce...

Gość gośćania22
Ile przytyłyście po Clostilbegyt czy wogóle ten lek ma wpływ na wagę ??? mam go przyjmowac raz dziennie i ciekawa jestem, przyjmowałam go jeden miesiąc i nic się waga nie podniosła ale mam go dalej zażywać

Gość Nusial
Maja jak tam sytuacja u Ciebie???

Gość gość
Witam dziewczyny czy możecie mi doradzić która klinika na Śląsku zajmie się moim niskim amh Mam 40 lat staram się od paru lat o dziecko pół roku temu dowiedziałam się ze moje to amh 02 pani doktor gdzie się leczylam rozłożył ręce i powiedziała ze tylko z pomocą przyjdzie mi klinika w Łodzi (dawczyni)

Gość gość 78
W jakim sensie zajmie? Niestety lekarze przy takim amh polecają in vitro z KD. Też mam ok. 40 lat i każda klinika na Śląsku od razu proponuje KD. Zwlaszcza jak FSH I LH jest wysokie. Nikt nie proponuje innego leczenia.

Gość Eyeopener
Gość, nie pomogę. Leczę sie w Krakowie. Powodzenia w poszukiwaniach i probach

Gość gość
Hej. Co taka cisza? Toska- działasz juz z in vitro? Farelka - jak ciąża, synek czy córka? Nusial, Katia, Eyeopener, Lusia30- jakie plany macie? Majka - udal sie transfer? Cate14- co tam u Ciebie, próbowałaś kolejnego in vitro? Bella - jak córki ? Megg- będziesz mieć kolejna stymulację? Azzurro

Gość gość
co taka tu cisza...... Eyeopener, Nusial, Katia- jakie u Was teraz decyzje podjete w sprawie leczenia? Toska- podchodzisz niebawem do in vitro? Farelka- jak ciąża, synek czy córka? Cate14- gdzie się podziewasz, starasz się o rodzeństwo dla synka? Megg, Majka, Maja Z- a co u Was ? Azzurro

Gość gość
Pisałam dwa razy posta i sie nie dodaje. Azzurro

Gość gość
Oo jednak są

Gość gośćMegg
Hej :) codziennie zagladałam ale nikt tu juz chyba nie zagląda....kolejną stymulację miałam wyszły 3 ładne pęcherzyki 16 mm, 19 mm i 20 mm dostałam więc zastrzyk na peknięcie i miałam IUI. Tydzień póniej miałam robiony progesteron i wyszedł pomyślnie bo 27 a teraz czekamy z nadzieją że wszystko bedzie dobrze :) Pozdrawiam Was dziewczyny :)

Gość gość
Megg- super wynik, zmienił cos lekarz w tej stymulacji? Azzurro

Gość Nusial
Hej Dzieczynki, jestem jestem :) tylko końcówka roku była mega intensywana jeżeli chodzi o pracę, więc nawet nie miałam kiedy pisać. Megg trzymam mocno kciuki! :) czym bylaś stymulowana? super wynik! czekamy na pozytywny test ciążowy! :) Azurro co Kochana u Ciebie??? A u mnie poki co bez zmian za tydzień mam wizytę u dr Chrostowskiego i zobaczymy czy od nowego cyklu będziemy zaczynać stymulację. Reszta Dziewczynek odezwijcie się :) Miłego dnia Kochane! :)

Gość gośćania22
Mam pytanie byłam w 9 dniu cyklu na monitoringu, na prawym mam 3 dominujące pęcherzyki mają po 16mm, a na lewym jajniku mam 2 dominujące pęcherzyki też po 16 mm, jestem na clo 2 cykl , mam mieć podany zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków jak myślicie będzie coś z tego jest szansa ?

Gość Nusial
No pęcherzyki wyglądają ładnie a czy coś z tego będzie to już chyba nit nie jest w stanie przewidzieć :) trzeba mieć nadzieję, że tak :)

Gość Eyeopener
No Kochane, spelnienia marzen w Nowym Roku! Trzymam kciuki za same dobre wiadomosci. Rzadko zagladalam tutaj, bo mialam potrzebe nie myslenia. Wiecie, rozumiecie...U mnie zaczyna sie stymulacja. Okropnie sie czuje dziewczyny psychicznie. Tak podchodze do tego bez wiary, ze sama nie wiem co robic z myslami. Moze to podswiadoma obrona, zeby juz nie byc rozczarowana...

Gość Nusial
Chciałam się Was o coś doradzić. Dzisiaj miałam wizytę w klinice i rozmawialiśmy z lekarzem co dalej, jakie leczenie podjąć. Ja mam oczywiście niskie amh bo 0,33 ostatni wynik. Dwa cykle temu próbowałalismy podejść do in vitro na cyklu naturalnym ale jak na złość nic nie urosło - zresztą pisałam Wam o tym. Dzisiaj na wizycie lekarz powiedział ze w tym cyklu owulacja była. Nie podejmowalismy kolejnej próby na cyklu naturalnym bo akurat wizyta wypadla nam w 20 dc. No ale chodzi o to ze w nowym cyklu zaczynamy znowu oczywiście mamy się zastanowić czy chcemy znowu ma cyklu naturalnym spróbować czy juz na stymulowanym. Nie wiem totalnie co robić. Różnica w cenie to jakieś 4 tys. Proszę Was o radę i pomoc. Co zrobiłbyście na moim miejscu???? Będę wdzięczna za opinie.

Gość Eyeopener
Nusial, a. Ialas już cykl stymulowany? Czy tylko podejście na naturalnym?