Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l o l

Jaka jest wasza ulubiona piosenka Dżemu?

Polecane posty

Gość gość
konfitury są lepsze, bo dają całe owoce ;)

Gość gość
autsajder, jak malowany ptak

Gość Tulistworek
Dzięki :) muzyka Dżemu jest dla mnie bardzo ważna, pomogła przetrwać mi dużo ciężkich chwil z hasłem które sobie powtarzałam- jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic, chwila która trwa może być najlepszą z twoich chwil. Dzikość mego serca też jest mi bardzo bliską piosenką, wszystkie uwielbiam i w jakiś sposób identyfikuje się z nimi. Pozdrawiam

Gość gość
na koncertach dzemu bylam 9 razy,w tym 5 na festiwalu 'ku przestrodze' jak jeszcze byl organizowany w tychach

Gość gość
uwielbiam (kolejność przypadkowa) -modlitwa -do kołyski -sen o victorii -skazany na blusa -list do m

Gość Tulistworek
Fajnie, że byłaś na festiwalu ja bardzo bym chciała, zastanawiam się jak tam jest... Na koncertach też byłam w swojej okolicy, chciałabym zdobyć autografy od muzyków ale brak mi śmiałości żeby podejść... Jestem ciekawa czy zorganizują swój jubileusz 35 lecie istnienia zespołu chciałabym być na koncercie z tej okazji.

Gość satin 25
"List do M." i "Jak malowany ptak"!

Gość gość
List do M, Cala w trawie, Sen o Viktorii, Skazany na bluesa ...

Gość Wokół sami lunatycy
Z waszych ulubionych piosenek stworzę się składankę i ocenię ją podczas jakiejś dłuższej trasy :classic_cool:

Gość Staszek91
Dżem nagrał może 15 wartych uwagi piosenek, wszystkie zostały wymienione w tym temacie. Skąd ta legenda? No skąd? :)

Gość gość
Kiedyś to pewnie List do M i Sen o Viktorii, ale z perspektywy czsu to Paw Mała aleja róż, Naiwne pytania wersja ze Spodka 92, no i oczywiście Modlitwa III- Pozwol mi, Kim jestem, jestem sobie, Ja i Ty, Niewinni i ja, Ballada o dziwnym malarzu. chyba się rozpędziłam mogłabym wyminic wszystkie z Ryśkiem R. Miałam 12 lat jak poznałam Dżem to był 1992 rok!!!

Gość gość
Klosz

Gość gość
"Dzikość mego serca" :)

Gość złotowłosaszatynka
mam dwie ulubione piosenki Dżemu: paw mała aleja róż piękneee :)

Gość a ja nie lubię żadnej
AAAA!! Tak jest, nienawidzę Dżemu!! Trafia mnie, jak ktoś się tym podnieca - a jak tylko jakiś koleś umie śpiewać, to zaraz się popisuje "Do kołyski" albo "Wehikuł czasu". Jak słyszę jeden z tych kawałków albo "Whisky" to dostaję apopleksji... Albo każdy inny. Tak, wiem - bluźnię! Bo ten zaćpany żul jest Waszym bogiem i nie można go nie wielbić...

Gość a ja nie lubię żadnej
=> Tulistworek - SERIO??!!! "Dzięki usmiech.gif muzyka Dżemu jest dla mnie bardzo ważna, pomogła przetrwać mi dużo ciężkich chwil z hasłem które sobie powtarzałam- jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic, chwila która trwa może być najlepszą z twoich chwil" Bez jaj... Albo nie czaisz tego tekstu zupełnie, albo jesteś psychiczną masochistką. W ciężkiej chwili myślałaś, że ona może być najlepsza z wszystkich, jakie będzie Ci dane przeżyć?? OMG...

Gość gość
Partyzant - nigdy nie zrozumiem dlaczego ta piosenka jest tak mało znana :-( Lunatycy Droga 66

Gość gość
moja ulubiona piosnka dżemu to "marmelada"

Gość Tulistworek
Ty a ja nie lubię żadnej skąd możesz wiedzieć podczas których złych chwil nuciłam tę piosenkę aby było mi lepiej ? Podczas moich zawodów miłosnych jaśnie oświecona jedyna mądra i sprawiedliwa. Jeśli nie wiesz że na świecie istnieją gorsze chwile od zawodu miłosnego to sory ale która z nas jest psychiczna ? Raczej nie ja... Ktoś kiedyś powiedział że do tej muzyki trzeba dorosnąć Ty raczej nie dorosłaś do tego :o żegnam

Gość Tulistworek
Ja nie lubię żadnej jak Twoja wypowiedź ukazuje Twoje ograniczone myślenie :o jezuuuu że tacy zacofańcy żyją na tym świecie i ziemia ich nosi, ja p*****le co za ciemnogród...

Gość Sellana
Up