Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rengie

wrzesień 2013 :))

Polecane posty

tak naturalnie się udało, ja miałam wszystkie badania i u mnie było ok, tylko u męża nie bardzo. Mozliwe,że za bardzo chciałam byc w ciąży. Dla mnie to jednak cud,że sie udało :) jak urodze i zobaczę moe dzieciątko to sie na pewno rozryczę :P

Zabeczka1982 na cale szczesciesię udało oj to musieliscie mieć radochę jak zobaczyłaś te dwie upragnione kreseczki :) My z mężem tez nie długo próbowaliśmy w 3 cyklu sie udało :) A co do sexu w ciazy to bardzo dobre ćwiczenie ;) jeśli nie ma przeciwskazan to dlaczego nie. A w samej końcówce przyspiesza rozwiazanie ;)

ja nie mam tak ze głowa słabo boli na poczatku, boli i boli coraz gorzeja am 1,5 roczne dziecko

my z mężusiem 5 lat i 6 miesięcy. ALe w październiku poznałam swojego ginekologa i on mi podał na moje policystyczne jajniki - metformax i już w 4 cyklu się udało, jakoś samo. Najlepsze że pamiętam ten dzień, i o czym rozmawialiśmy po, ale nie mogę sobie przypomnieć jaka to data, jaki dzień tygodnia. Ale to musiało być wtedy :)

jeśli chodzi o bóle głowy to i ja jestem zwolennikiem brania od razu tabletki, ja tak jak reni89 wole się położyć przespać nawet pół godzinki. ALe wiem też że każda z nas inaczej odczuwa bóle głowy, czy migreny. ale co my nie damy rady ?

jak ostatnio bolala mnie glowa to przeczekalam ale jak poprzednim razem to caly dzien czekalam i nic po poludniu chcialam sie polozyc i przeczekac ale usnac przez nia nie moglam i pod wieczor wzielam tabletke nie dalam rady ..

hej u mnie od rana mdłości a musze jechac do szkoly na 4h.. na szczescie nie dlugo.. na sniadanie chleb z masllem bo tylko to mi ostatnio wchodzi.. milego dnia dziewczynki

Witam U mnie tez kiepsko od samego rana zwracam wszystko co do ust wezmę nawet wodę :/ nie wiem jak obiad dziecku ugotuje bo nawet do kuchni wejść nie mogę

Ale się dziewczyny wsciekłam. Trochę odbiegając od tematu ciąży ale muszę się wygadać bo zaraz eksploduje. Wyobraźcie sobie 2 tyg temu oddałam samochód do serwisu żeby powymieniać oleje itd i przy okazji zrobić z hamulcami. Odebrałam auto i super ładnie ale po tyg coś zaczęło stukać przy hamowaniu no i nie dało mi to spokoju dałam do innego mechanika aby to sprawdził bo jeżdżę drogami szybkiego ruchu do pracy i w dodatku z malutkim dzieckiem wiec muszę mieć pewność ze auto jest sprawne a on dzwoni do mnie teraz i mówi ze powinnam zaskarżyć tego poprzedniego bo mógł nas wszystkich pozabijać. Nie podokręcał hamulców i zapomniał jakiejś części malutkiej. Koleś powiedział, że jeszcze kilkadziesiąt km i straciłabym zupełnie hamulce. I teraz co z tym zrobić jak to możliwe ze takie rzeczy sie dzieja grrrrrrrr

witajcie, dzis zle sie czuje. cisnienie na zewnątrz ponizej 10000ha , msakra. jeszcze mi sie na mdłosci zbiera

a ja chyba powoli odchodzę już od tych uporczywych dolegliwości 1 trymestru, bo w nocy już rzadziej wstaje, nie mam zgagi i nie mdli mnie. W poniedz.w końcu zaczynam 4 miesiąc :)

ja wogole ostatnio cos nie mam smaka jem chleb z maslem obiady jakies takie byle jakie wogole nie chce mi sie jesc jak wiem ze moge to zwrocic uch jak to meczy Żabeczka jak masz dobrze mi jeszcze troche zostalo;))

Hej wszystkim ;) Ja dzisiaj dostałam powera do roboty, posprzątałam cały dom na błysk i jeszcze nie wiem co ze sobą zrobić :D Byłam z mężem na zakupach i kupiliśmy kilka par śpioszków, body i kaftaników bo nie mogłam sie oprzeć oczywiście a w tych sklepach takie cuda, że nic tylko przebierać ;) Ja mam za to apetyt straszny, ciągle bym coś jadła tylko mnie ciągnie najbardziej do tych mniej zdrowych rzeczy, mam straszną ochotę na frytki, tonami mogłabym je jeść, no ale nie pozwalam sobie za dużo ;)

a ja dziś dostałam manie oglądania kołderek do łóżeczka :P siedziałam na necie chyba 3 godz. i porównywałam, ale już wybrałam w sumie, jutro tylko pójdę do siostry zobaczyć łóżeczko, bo ma mi pożyczyć,żeby wiedzieć jaki rozmiar musze wybrać kołderki :) za wcześnie trochę, miałam kupowac w maju/czerwcu, ale nie wytrzymam :P

żabeczka normalne, też tak mam :p Nie mogę się doczekać aż bedzie wiadomo jaka płeć bo wtedy się zacznie szał zakupowy ;) Ja łóżeczka tez już oglądałam i zamówię pewnie zestaw z pościelą ale to jeszcze nie teraz ;)

Reni 89 ja też mam wjazd na frytki :) i pepsi staram się powstrzymywać ale mi ciężko. A co do kołderek to ja byłam bardzo niezadowolona sam fakt, że w sumie kołderki nie powinno się dziecku dawać do roku czasu tylko pledy i lekkie kocyki warstwowo bo grozi to śmiercią łóżeczkową. Ja małemu dałam jak skończył pół roczku ale okazało się ze wcale nie są takie cieplutkie szybko zamieniłam kołderkę na cieplusi "hiszpański kocyk" który bardzo polecam. Więc z całego kompletu pozostał mi tylko ochraniacz na szczebelki, który jest naprawdę niezbędny. Ale to tylko moja opinia może Wam akurat spasuje :)

a mnie cos brzuch pobolewa koło pepka. i jakos dziwnie mi sie oddycha

Witam wszystkie w niedzielny poranek :) u mnie piękna pogoda za oknem a jak u WAS kochane?

Witam wszystkich. Mnie od rana boli podbrzusze, aż się zaczynam martwić bo ból dosyć mocny, boli w okolicy jajników. Wzięłam nospę ale póki co nie pomaga.

Witam wszystkie. Jak tu dowas zaglądałam bo termin na 17.09 to taka cisza tu była jak dołączyłam do innych to teraz tu gwarno :) reni 89 Jak się bardzo źle czujesz i ból się nasila to jedz do szpitala sprawdzą i będzie wiadomo że jest ok -trzymam kciuki. Fajnie czytać jak już szalejecie z zakupami chwalcie się stronkami internetowymi :) Ja przedwczoraj dostałam od szwagierki całą torbę ubranek-szuflada w komodzie na ściśk :D rózne dla dziewczynki,chłopca i unisexy,druga szwagierka też nam szykuje po swoim malcu ale nie bierzemy bo wszyscy i my sobie rzyczą nam dziewczynki-chłopców już mamy :) Dla przypomnienia mam już 10 tydz. i 20 lutego idę na usg Z partnerem :) mam nadzieję że go wpuszczą . Heheheh pochwalę się wam jeszcze że wczoraj chrześnica urodziła chłopca więc zostałam babką chrzestną :D:D:D Życzę wam miłego,spokojnego dnia :)

Asiula 74 ja moge polecić sklep z ubrankami dla dzieci barbaras.pl ceny moze nie są najniższe ale jakościowo biją na głowę markowe sklepy typu gap next itp. Naprawdę polecam po wielokrotnych praniach ubranka jak nowe.

Cześć wszystkim :) ja mam niskie ciśnienie dzisiaj (104/59) i musiałam wypić kawe. Dziwnie sie czułam potem, nogi zaczęły mi się trząść a za jakiś czas drętwiał mi język i podniebienie. Wystraszyłam się co sie dzieje, ale teraz przeszło. Miałyście kiedykolwiek coś takiego?

Gość mamunia 2013
halo dziewczyny ale mam zaległosci - tak sie rozpisałyscie :) u mnie wszytsko w pozadku objawy ustąpiły co wogole nic nie znaczylo dzidzia ma sie dobrze ma 1,5 cm i mam termin na 26 wrzesnia :) mam pytanie o konflikt serologiczny ja mam grupe b rh- maz niestety a + noi w piwerszej ciazy dziecko ma krew po tacie i dostalam ten zastrzyk w dupsko i lekarz kazal przekazc w kolejnej ciazy ze doszlo do takiego incydentu. wiec przekazalam ta informacje lekarzowi prowadzącemu a ten do mnie czy dziecko mialo przetaczaną krew a jak ze nie to w czym problem? ja zgłupiałam i musze nzow zmieniac lekarza .... czy jest jakis normlany lekarz w okolicach opola ? tragedia... o co mu chodzilo..

mamunia 2013 - trudno powiedzieć o co mu chodziło, bo przecież jak jest konflikt to przy drugim dziecku mogą być problemy. Jakis dziwny lekarz,że w ogóle zadał takie pytanie. A Ty dobrze zrobiłaś bo poinformowałaś go,że taki zastrzyk dostałaś. Ja też mam z mężem konflikt, ale to nasze pierwsze dziecko więc nie ma strachu.

Mamuska2013 ja tez mam konflikt z mężem ja mam 0- a mąż 0+ synek ma po Tatusiu krew. Tez miałam te zastrzyki 2 w ciazy i jeden po porodzie. Teraz jeszcze nie byłam u położonej ale dobrze ze poruszylas ten temat zapytam jej bo sie troszkę przestraszylam. Faktycznie piszą ze konflikt moze być groźny w kolejnych ciazach :/

Gość Moniqell
Mnie w ciąży bolały strasznie kolana od samego poczatku, na koniec to juz byl bol nie do zniesienia