Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość simsomania

Gra The Sims dla 6 latki?

Polecane posty

Gość simsomania

Moja 6 latka dostała w prezencie grę the sims. Opis gry głosi że jest powyżej 12 roku życia, ale nie różni się ona niczym od gierek online dla dzieciaków pt ubierz laleczkę i dorób jej włosy. Co myślicie o tej grze? Czy jest odpowiednie dla takiego dziecka? Oczywiście wszystko z umiarem i pod kontrolą osoby dorosłej.

Gość moje dziecko:)/
Nie jest odpowiednia:) Dla dziecka powyżej 12 lat tak,ale nie dla sześciolatki:) No chyba,że Twoja córka jest już uświadomiona w temacie seksu,skąd się biorą dzieci itp.:) Całują się,uprawiają sex(w grze "zrób bara-bara)i rodzą dzieci:) Piją alkohol itd.:)Dla takiego dziecka nie polecam:)

Giercowałam kiedy w simsy przerobiłam 1 i 2 ale dziecku w wieku 6 lat nie dałabym w to grać. To raczej coś innego niż ubierz laleczkę. Ale wybór oczywiście należy do ciebie.

Gość chyba nie wiesz
co to jest za gra:D My z dziewczynami na studiach dla jaj grałyśmy:)Fajna gra,ale nie dla takiego dziecka.Uprawiają sex,upijają się,topią,umierają:/

Gość chyba nie wiesz
laleczkę to tam się ubiera na początku:) A później się zaczyna prawdziwe życie:D

Gość simsomania
Tylko ze moje dziecko zupełnie nie radzi sobie z tym trybem życie i cala gra to dla niej ubieranie dziewczynki w różne sukienki i zmienianie jej włosów i koloru skóry. Dziś jej włączyłam i przez pół godz bawiłą się sukienkami, makijażem i kolorem wlosów i była zachwycona. Dlatego też napisalam ze musi być pod kontrolą ;)

Gość dokładnie gra
jest dla starszaków :) poza tym tzra umiec dobrze czytac

Gość simsomania
z tego co wiem ( a wiem bo rozpracowałam wieczorem wczoraj tą grę) to na sex i nagość jest tam cenzura i nic i tak nie widac bo wszystko jest zamazane. Jeśli chodzi o przytulanie i pocalunki to nie widze w tym nic złego i rozmawiałam z dzieckiem o tym nie raz ze jak ludzie się kochają to się przytulają i całują i tak okazują sobie to uczucie. Ale ten tryb życia jest dla niej za trudny bo włączylam na chwile i tylko się wściekała ze nie wie co ma robić i chciała żeby jej włączyć ubieranie laleczki. Więc czy taka gra ale jako ubieranie laleczki czy budownaie domku jest ok dla dla takiego przedszkolaka?

simsomania ludzi Ci piszą ze nie, ze nie pozwolili by taki malym dzieciom w to grac Ty dalej swoje i usprawiedliwiasz corke ze ona przeciez nie zna sie na grze w simsy tylko na ubieraniu laleczki. No to jak tak bardzo chcesz to jej pozwol. 6 latki nie sa glupie a sism nie sa skomplikowane i predzej czy pozniej nauczy się ze tam sie robi dziecko, ze mozna postawic kolyske przy ogniu i się spali, że uprawiaja seks, ze sie randkuje i urzadza przyjecia. Bedzie w szkole sie chwalila kolezankom w co gra. sciagnij takie gry dla dzieci w tym wieku, albo online niech gra w te gry. A nie w cos co jest przeznaczone dla dzieci dwukrotnie starszych. nie bez powodu nie nadaje sie ta gra dla takich kajtków malych.

Gość simsomania
Umie czytać bestia mała.

simsomania ludzi Ci piszą ze nie, ze nie pozwolili by taki malym dzieciom w to grac Ty dalej swoje i usprawiedliwiasz corke ze ona przeciez nie zna sie na grze w simsy tylko na ubieraniu laleczki. No to jak tak bardzo chcesz to jej pozwol. 6 latki nie sa glupie a sism nie sa skomplikowane i predzej czy pozniej nauczy się ze tam sie robi dziecko, ze mozna postawic kolyske przy ogniu i się spali, że uprawiaja seks, ze sie randkuje i urzadza przyjecia. Bedzie w szkole sie chwalila kolezankom w co gra. sciagnij takie gry dla dzieci w tym wieku, albo online niech gra w te gry. A nie w cos co jest przeznaczone dla dzieci dwukrotnie starszych. nie bez powodu nie nadaje sie ta gra dla takich kajtków malych.

Gość chyba nie wiesz
lepiej poszukaj jej na google jakąś przebierankę:)Pełno jest gier dla dzieci.Do tego są uporządkowane wiekowo:) Tam jest więcej możliwości tego przebierania,malowania itp.:)

Gość simsomania
Online nie da rady bo mamy złe połączenie z internetem. Musze jej coś kupić dla dzieciaków. Ona to dostała wczoraj dopiero i się cieszy. Dotad grała w coś tylko okazjonalnie jak byliśmy u rodziny, zresztą i tak nie mam zamiaru jej pozwalać na więcej niż pół godziny dziennie w weekendy i to pod moim nadzorem. Moim zdaniem na dłuższe posiedzenia przed kompem ma jeszcze czas teraz może się bawić inaczej.

Gość chyba nie wiesz
Jak chcesz to jej daj:/Widzę że się upierasz...więc nie wiem po co pytasz:/ Mała pójdzie do szkoły i powie,że gra w simsy...a pani gały wyjdą na wierzch:D Tylko się wstydu najesz:D

Gość simsomania
a co polecacie podobnego do simsów tylko własnie dla takich maluchów zeby tam nie było sexu i przemocy? I zeby móc sobie te laleczki ubierać bo to jej się głównie podoba. Ja się zupełnie nie znam na takich grach.

Gość simsomania
halooo Polećcie jakiś tytuł gry podobnej do simsów żeby sie ubierało lalki i żeby była dobra dla przedszkolaka.

Gość gość
Simsy OMG przecież masz napisane na opakowaniu zże od 12 lat halo

Gość gość
No raczej. Grajcie razem to przypiknujesz, żeby np nie było seksu, jeśli jeszcze jej nie uświadomiłaś. Alkoholu w simsach nie ma. Jest drink, czyli z ang napój... W nowych wetsjach jest już poprawne tłumaczenie, czyli "wypij napój"... Ja z moim synkiem gram już jakiś czas. Ja ubieram, on buduje- a że "bara bara"... Hm. Wie skąd się biorą dzieci. Niedawno urodziłam dziecko. Miałam mu wkręceć 9 miesięcy że się cebuki nażarłam a siostrę przyniósł ZIMĄ bocian? Haha.