Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_neko

Owłosienie na brodzie

Polecane posty

Gość lady_neko

Od jakiegoś czasu zauważyłam na swojej brodzie dość gęste owłosienie :/ jestem brunetką, jednak póki co ,,zasost"jest bardzo jasny i prawie niewidoczny... niestety kiedy przyjrzę się temu bliżej, lub kiedy światło pada pod odpowiednim kontem, staje się widoczne :( boję się, że jeśli postaram się to jakoś usunąć, to włoski odrosną i będą o wiele bardziej widoczne :( co robić?

Gość to może
najlepiej to je usunąć

Gość lady_neko
no ok, ale czy nie odrośnie mi jakaś mega gęsta broda? ;(( :o i jeśli usunąć, to w jaki sposób najlepiej?

Gość mycastle1
laserowe usuwanie owlosienia-koszt okolo 100zl/zabieg. abu usunac na zawsze potrzeba kilka zabiegow

Gość lady_neko
AKRONIM hehehe xD chyba jednak wolę pozostać w cieniu xD

Gość medus_A
najpierw idź do dobrego endokrynologa i zrób badania hormonów, które mogą powodować takie owłosienie, a potem myśl o laserze, bo laser może być kompletnie nieskuteczny przy zaburzeniach hormonalnych jeżeli endokrynolog powie, że jest OK, to faktycznie laser będzie chyba najlepszym rozwiązaniem

Gość maragrett
wydaje mi się, że nie są tak widoczne jak myślisz i nie jest to żadna choroba jak sugerują powyżej. również jestem brunetką, a moim problemem BYŁ 'kobiecy wąsik'. peseta w dłoń i po problemie ani śladu ;) oczywiście włoski odrastają, ale szczerze Ci powiem, że zaobserwowałam, że rosną coraz wolniej, a jeżeli nawet zapomnę się ich pozbyć to już nie są tak widoczne jak były kiedyś ;)

Gość gość
wiesz na pewno nie jesteś jedyna, że masz taki problem, ale na pewno nie masz się też co martwić. Wbrew pozorom to dobrze, że masz ciemne i grube włosy, bo dzięki temu będziesz mogła spokojnie pójść na depilację laserową, a dzięki niej pozbędziesz się niechcianych włosków na bardzo długi czas.