Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Jaki waszym zdaniem był największy błąd Hitlera?

Polecane posty

zwiad Gdzie napisałam, że się bronić nie będę? Do Twojej wiadomości, tak miałam taką sytuację z facetem co miał nóż i obroniłam się. Tylko ja akurat kilka lat trenowałam sztuki walki i to mi pomogło. Natomiast jeśli wtedy tamten facet miałby broń, to nie sądzę abym dała radę, ponieważ wtedy by mnie wykończył z dystansu. Nie, nie jestem ofiarą i nigdy nie będę. I proszę skończ już z obrażaniem mnie.

WomanInTheFog- Dziewczyno, co ty za bzdury opowiadasz? W polsce mamy 100 tys myśliwych, broń otrzymujesz po roku stażu w kole myśliwskim, każdy może się zapisać. Egzaminy są proste, u lekarza tak samo bez problemu i możesz iść z promesą do sklepu i kupić sobie broń jaką ci się podoba, nawet broń wojskowa da się kupić na promesę łowiecką. W wojsku jeszcze do niedawna, każdy 20 latek szedł do wojska, szedł calą grupą na strzelnicę, pobierali broń, ostrą amunicje itp, na strzelnicy byli z ludźmi, którzy ich tępili i poniżali ich, mieli niepowtarzalną okazję aby swoich 'katów" wystrzelać a ani jednego wypadku takiego nie było. Jak ty jedziesz autem, to też masz ochotę dodać gazu jak widzisz kogoś, kogo nie lubisz?

7 rata za kałacha- A wypadku drogowego się nie boisz? Zobacz ile pieszych ginie na ulicach, zobacz ile jest wypadków, motoryzacja to jest śmierć, tam ofiary każdego roku idą tysiące, a jakoś za cholerę nie mam świadomości bezpośredniego zagrożenia na drodze. Widać że musisz mieć cholernie pedalski i lewacki charakter, ja jestem prawicowiec, więc pewnie dlatego żadnego strachu jakoś nie odczuwam..

Gość 7 rata za kałacha
skoro nie odczuwasz strachu to...po co CI broń?

zwiad: nie rozumiem ostatniej Twojej wypowiedzi skierowanej do mnie. Bzdury opowiadam, bo potrafiłam się obronić i nie jestem ofiarą?

Gość 7 rata za kałacha
i mylisz się. Odczuwam strach. Gdybym nie odczuwał strachu to łaziłbym środkiem ulicy zamiast chodnikiem i jeździł po lewej stronie. Fakt pozostaje faktem, że posiadanie broni ułatwia a co za tym idzie prowokuje do przemocy i przestępstw a nie jak próbujecie mi wmówić obniża tę tendencję. Pytaniem otwarty pozostaje dlaczego tak optujesz za legalnością broni i nawet mam kilka teorii biorących pod uwagę, że jesteś skrajnym prawicowym psycholem.

Gość 7 rata za kałacha
Tobie dać broń zwiad? Kogo pierwszego byś ustrzelił? Rabina w synagodze, murzyna z jakąś panienką czy tę panienkę za to, że zdradza POlskę z jakimś "czarnuchem"?

Gość 7 rata za kałacha
Ty widziałeś na oczy broń...chyba tak samo jak cipke;)

7 rata za kałacha-Budowanie społeczeńśtwa polega na tym, że strachu nie ma. Jak ty się czujesz, kiedy banda paru dresiarzy może cię pobić, a twoją dziewczynę zgwałcić? Nie boisz się dresiarzy, skinheadów, psychopatów itp? Ja bym się bał na twoim miejscu, bo ty jesteś bez obrony. To tak jak państwo wysłało by cie na wojnę i nie dało ci broni, to bał byś się? Czy wolał byś jednak broń posiadać? Jak będziesz miał 80 lat, to każdy bedzie mógł tobą pomiatać, w swoim domu będziesz napadany i okradany przez wyrostków, bo co człowiek 80 letni może zrobić młodym ludziom? Broń powoduje to, że ludzie są równi wobec siebie, ja broni w kraju bez broni to nie potrzebuję, jestem młody, mam siłę, umiem się bić, mam przewagę fizyczną nad kobietami, starcami i przeciętniakami, mało kto mi da rady w pojedynkę, ale mam babcię, mam ciocię i wiem że one już obronić się nie będą umieć, jedynie zostanie im modlitwa....

Zwiad z litości Cię nie skontruję ,ALBO JEDNAK TAK ZROBIĘ .Piszesz bzdury bo mieszasz fakty .Niemcy mieli w czołgach silniki na benzynę by mogły jeździć na benzynie syntetycznej!!! Benzynie którą produkowano z łatwo dostępnego węgla ! Do paliwa dolewano czasem spirytus ,dlatego te silniki były jednostkami benzyniowymi.CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM ,kto napisał że T34 był na benzynę ,że pepesza była karabinem nikt ci tego nie zarzucił z pewnością nie ja a ni De Tomaso! To ty insynuowałeś że kałach(sam użyłeś tego określenia imbecylu,doczytaj co pisałeś ja tylko powtórzyłem)jest pistoletem maszynowym !!! A jest karabinkiem sztormowym tępa strzało ,poprawiająca innych .I nie pisz bzdur że tyko czołgi niemiecjkie były na benzynę ,bo to wierutna bzdura!! Również benzynowe silniki maiły czołgo rosyjskie typu t60 ,t70/80 (2 sprzężone silniki Gaz) take silniki miały czołgi angielskie ,amerykanskie(sherman miał oba typy silników ,na Rosję szły diesle).Człowieku to że broń jest pistoletem maszynowym ,to wynika z zasady działańia a nie naboju,nabój karabinowy był zbyt mocny by pistolet maszynowy wytrzymał to ciśnienie ,nie mógł ważyć 10 kg. Cyt ze znaffcy o karabinach:Po pierwsze to miały małą szybkostrzelność, produkcja naboii była bardzo droga a produkty do nabojów coraz bardziej deficytowe, do tego sami żołnierze woleli inną broń, bo wyobracie sobie panowie, że siła odrzutu tej broni wynosiła aż 15 juli, a do tego były to karabiny dość ciężkie - co to za bzdety?? Facet karabin POWTARZALNY (np.Mauser)to oszczędność amunicji ,racjonalne jej wykorzystanie !! Pistolet maszynowy to olbrzymie zapotrzebowanie na amunicję ,to dotyczy też w mniejszym zakresie karabinów samopowterzalnych ,bo żołnierz w stresie bitewnym z takiej broni strzelał może i szybko ale niecelnie ,nie tracił czasu na przeładowanie więc strzelał dużo.Sam sobie zaprzeczasz chcesz oszczędzać amunicję używając szybkostrzelnych peemów ? Paranoja:OKarabin "kopie"(odrzut) Bo ma silny nabój ,coś za coś imbecylu!! Z tego bierze sią zasięg skuteczny ,z silnego naboju i długiej lufy!!Wiesz w co miały być uzbrojone dziadki z Volksturmu ? To poczytaj sobie o niemieckich kopiach angielskiego STENA !! Po wojnie znaffco nie tylko była w POlsce produkowana pepesza i TT ale również karabin powtarzalny Mosin!! Może się zastanowisz dlaczego?Ciulu głupi napisałem wyraźnie że nie trafisz nic z pepeszy na 200 metrów ,to będzie kwestią przypadku.To była CIĘZKA I MAŁO CELNA BROŃ bo wykonana tandetnie .Lufa pepeszy powstawała z jednej połówki lufy Mosina ,stąd też mała celność.Jakoś kopanie karabinów przez kilkadziesiąt lat nie przeszkadzało w szkoleni żołnierzy he he ale argument ,facet skąd Ty to wytrzasnąłeś ?AK nie zastąpił ani pepeszy (bo to pistolet maszynowy (w Polsce np.zastąpiony peemem RAK))ani Mosina (bo to karabin) AK jest ciołku karabinkiem szturmowym,wzorowanym częsciowo na niemieckim szturmgewehrStG 44 To zupełnie nowa klasa broni!!Wiesz znaffco dlaczego karabiny odeszly do lamusa ?? BO ZMIENIŁY SIĘ WARUNKI POLA WALKI ,a nie że chciano oszczędzać amunicję ,broń automatyczna zwiększa niebotycznie zużycie amunicji .DOUCZ SIĘ FACET I NIE DENERWÓJ LUDZI KTÓRZY CIĘ PRZERASTAJĄ WIEDZĄ:( :p Ps gdzie jest De Tomaso? Chyba umarł ze śmiechu :D :D

WomanInTheFog-Bzdury w tym sensie, że mówisz iż społeczeńśtwo trzeba wychować do broni. Tak mówią lewacy, bo ludzi mają za durniów , idotów i psycholi, traktują społeczeństwo jak małe dzieci, że sobie krzywdę zrobi.

zwiad: nie jestem "lewakiem" jak to nazwałeś, wręcz przeciwnie. Jednak nie oznacza to, że nie widzę na co dzień setek przykładów głupoty i skrajnej naiwności ludzkiej.

7 rata za kałacha- Musiał bym być imbecylem, takim jak ty, aby zabić jakiegoś murzyna i iść na 25 albo dożywocie do paki, przecież to nawet człowiek nie jest i nie jest tego warty aby iść za niego siedzieć na 25 lat. Ale gdyby już, to na pewno nie z czegoś, co robi ogromny huk i powoduje że każdy idzie do okna zobaczyć co się stało, trzeba być imbecylem takim jak ty, aby kogoś zabić z broni palnej, gdzie policja w pierwszej kolejności sprawdziła by wszytskie zarejestrowane egzemplarze. A cipek to widziałem, wiecej niż ty, też wystarczy pokombinować, aby na żywo widzieć masę cipek, ale za imbecylowaty jesteś na to, aby mieć tak dobrze jak ja, że dziewczyny nie mam, a cipek co roku widzę więcej, niż alfons.

Gość Zuzanna Amelia & 22
rata - ja mysle ze wiele osob ma dylematy podobne do moich. Moze Ty po prostu nie mialas okazji byc za cos odpowiedzialna ?

W sumie znaffco zwiadzie była krótka seria T34 z silnikami na benzynę ,to te same benzynowe silniki co napędzały rosyjskie BT7 które były używane w ogromnych ilościach na początku wojny :P

Gość 7 rata za kałacha
Zwiad...Ochroną obywateli zajmują się odpowiednie instytucje. Przynajmniej w teorii. Taką samą teorie głosisz Ty odnośnie broni. Staruszka z bronią ma takie same szanse wobec napastnika z bronia jak staruszka bez broni wobec napastnika z bronią. Już widze te bandy najebanych gości, którzy strzelają do wszystkiego co się rusza albo napadają na sklep bo im brakło funduszy na wódkę. Ludzie nie są zrównoważeni i nie działają zdroworozsądkowo w wielu przypadkach. A Ty chcesz żeby każdy z nich dostał broń i uważasz, ze to im da pewność siebie i możliwość obrony oraz zakładasz, że każdy będzie używał tej broni tylko do samoobrony. No kurwa...to po chuj w takim razie ją mieć? Twoja teoria jest tak dziecinna, że szkoda słów. Mnie też zaczyna denerwować sytuacja w kraju ale anarchia nie jest rozwiązaniem bo wtedy do władzy doszliby tacy ludzie jak powiedzmy Ty czy omawiany na tym topiku hitler. Nie...dziękuję. Już wole nadużycia i upolitycznienie policji niż bandy nazistów u władzy

Gość 7 rata za kałacha
Staruszka z bronią ma takie same szanse wobec napastnika z bronia jak staruszka bez broni wobec napastnika z bronią. xxxx Miało być: Staruszka z bronią ma takie same szanse wobec napastnika z bronia jak staruszka bez broni wobec napastnika bez broni

Gość 7 rata za kałacha
zuza pisałem już tutaj, że byłem w wojsku. Nie wiem dlaczeego piszesz do mnie jako do kobiety. Skoro uważasz się za taka odpowiedzialną to może weź pod uwagę, że sa jak sama piszesz osoby nieodpowiedzialne jak choćby ja, u których posadanie broni może przynieść same szkody dla siebie i innych. Co mi chcesz udowodnić?

Największym błędy Hitlera to: - wypowiedzenie wojny Stanom Zjednoczonym po ataku na Pearl Harbor - wojna na własną rękę z ZSRR - trzeba było dogadać się z Zachodem i cała Europa powinna tam iść - bezsensowna obrona kraju na Zachodzie pod koniec wojny - trzeba było rzucić wszystkie siły, żeby zatrzymać Armię Czerwoną z dala od granic Niemiec - atak na dolną Wołgę zamiast na Moskwę albo Petersburg

Zuzanna Wszyscy mają takie dylematy. Ja też wielokrotnie jak słyszę o takim czy innym niesprawiedliwym bestialstwie, typu jak zwiad przytoczył, ktoś wtargnie do mojego domu, to mam myśli aby była ta broń. To oczywiste i jak najbardziej ludzkie. Tylko ja się zastanawiam z drugiej strony czy to nie wyrządzi więcej złego niż dobrego.

Minty Man 41-To co napisałeś, świadczy że nigdy nie strzelałeś z pepeszy. Pepesza ma przełacznik ognia imbecylu i na pojedynczym ogniu, to tarcza wojskowa nie ma szans z 200 metrów. To że kałach jest karabinkiem szturmowym, to każdy wie, ale widać że ty nie wiesz że kiedyś szturmowano za pomocą pistoletów maszynowych. StG 44 nie ma praktycznie nic wspólnego z AK, prócz podobnego wyglądu, ale zasada działania jest całkiem inna. Przykładowo w AK możesz uciąć kolbę i będzie działał tak samo, natomiast w StG 44 w kolbie jest sprężyna powrotna, jest także całkiem inna zasada działania zamka. Wbrew pozorom to StG był kiepskim karabinkiem, to właśnie on był za ciężki, a nie bardzo udana pepesza. A swoją drogą idź na strzelnicę o postrzelaj z TT a zobaczysz co ten nabój potrafi.

Gość 7 rata za kałacha
"imbecylu":D:D I chuj....:classic_cool:

Gość 7 rata za kałacha
WITF...Nie przejmuj się. To są agitatorzy a raczej spece od reklamy przemysłu zbrojeniowego;) Zaraz się dowiemy, że wynalazca pistoletu powinien otrzymać pokojową nagrodę nobla bo dzięki broni palnej zawarto wiele traktatów pokojowych:P

7 rata za kałacha- A twoim zdaniem pod każdym domem i w każdym miejscu jest policja? Twoim zdaniem są w stanie dojechać wrzedzie w 5 minut? A co do Hitlerowców, to ci już pisałem, że każdy "Hitlerowiec" ma broń i to legalną, bo czasy się zmieniły od tych komunistycznych lewaku. Ale ty zwykły tchórz jesyteś i się wszystkiego boisz. A co do tych pijaków, to jest wiadome że pijak jak nie ma na piwo, to siekierą rozwala sklep i teroryzuje sklepy nożami.... Boże, co za idiota...

Taki człowiek jak"7 rata za kałacha" jest przykładem fali w wojsku, nie ukrywam że też żeśmy takie cioty tępili i teraz jego urazy z wojska wychodzą na wierzch, chcieliśmy z nich zrobić żołnierzy, widać że nie z wszystkimi się udało i niekiedy był skutek odwrotny, z ciotów wyszły jeszcze większe cioty jak z 7 rata za kałacha :(

7 rata za kałacha- No jasne, gdyby Hitlera pokonywano twoimi metodami, to dziś nie dyskutował bym z takim imbecylem jak ty......