Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Jaki waszym zdaniem był największy błąd Hitlera?

Polecane posty

Gość 7 rata za kałacha
aż się boję pchać:O

Gość 7 rata za kałacha
...bym Ci powiedział co se możesz zrobić z tym tarotem ale nie gadam z botmami:P

Zwiad nie odpowiedziałeś czemu pytałeś i czy to Ty byłeś autorem określenia, że mam aryjską urodę. 7 rata, powiedziałam, że randeczki mnie nie interesują, ani żadne masaże itp.

Gość 7 rata za kałacha
ja się niczego nie boję...nawet tego, że NIE wystrzeli:P

Gość 7 rata za kałacha
aha...ok...czuję się spławiony:O:P zwiad...Prezentuuuj brń:P

WomanInTheFog- problem z tym, że nie wiem czy cię z kimś nie pomyliłem, jak miałaś fotę w zimie, jesteś blondynką i masz niebieskie oczy to tak, a jak nie to znaczy że pomyliłem twój nick, bo te anglojęzyczne nicki zawsze mi się pierdolą. czemu nie umiecie mieć germańśkich ników?

ehh 7 rata nie możemy zapomnieć, że jestem kobietą? Uwierz mi nie każda kobieta, która jest sama szuka faceta, nie wiem skąd u was takie przekonanie.

Hah no tak, to było moje zdjęcie. Czyli Tobie zawdzięczam iż pół kafe teraz za mną lata i gada o aryjskiej urodzie :P

Gość makarow09090900
autorka jaka mundrą udaje:D ojej akurat przerabia to na historii i myśli ,ze zabłyśnie

Gość 7 rata za kałacha
no chuj...pchne raz jeszcze:O

Przykro mi ale szkołę skończyłam już dawno.I nikogo nie udaję, nie uważam się za mądrą, ale też moim głównym hobby nie są kosmetyki czy paznokcie.

Gość De Tomaso
Panie Zwiad podstawowym karabinem powtarzalnym(wiem co to znaczy) w armi USA do 36 roku był Springfield M1903 wzorowany na niemieckim Gewehr 98(Mauser) jeśli wzorowali się to chyba Mauser był dobry ? Podstawowymi karabinami powtarzalnymi w 2 wojnie we wszystkich armiach(z wyjątkiemUSA)były karabiny z 19 wieku ,znikoma liczba z tych karabuinów to karanbiny w wersji snajperskiej.Panie Zwiad wszystkich żołnierzy nie można było uzbroić w pistolety maszynowe,bo w otwatrtym polu zostaliby wystrzelani jak kaczki,pistolety maszynowe sprawdają się tylko na krótkich dystansach ,(słaby nabój, ktrótka lufa) Gdzie ja napisałem że Mauser był nowoczesną bronią ? Pisałem że to był bardzo dobry karabin!To że Niemcy używali pepesz to było raczej na zasadzie ,jak się nie ma co się lubi to się lubi to co ma,alianci też używali zdobycznych szmajserów ,a to peszek ,o czym to świadczy?Czytaj panuie zwiad poe=woli ze zrozumieniam bez napinki amerykańskich karabinów nie uważam za kiepskie bo niczego takiego nie napisałem ,pisałem o czołgach które były przeciętne jeśli chodzi o pancerz i uzbrojenie ,jakościowo były bardzo dobre .POdstawowy myśliwiec z początku 2 wojny Curtiss P40 to słabizna ,Bell P39 Airacobra równie słaba (tylko Rosjanie ją w Eurpie używali ,ale oni brali wszystko)Myśliwiec Mustang dopiero był dobry ,jak dostał angielskie serce ,czyli silnik Merlin ,bo wcześniej nie mógł wysoko latać.PIstolet maszynowy Thompson był aż tak dobry(jakościowo była to dobra broń) że Amerykanie musieli wprowadziść słynną "smarownicę".Człowieku broń wczsie wojny musi być dostępna w dużych ilościach i być tania w produkcji.Co po świetnej broni jak jest jej za mało? Najlepsza broń to udany kompromis ,Thompson taką bronią nie był.Jeśli MNIE KRYTYKUJESZ TO NIE PISZ CZEGOŚ CZEGO NIE NAPISAŁEM,CZYTAJ UWAŻNIE ,bo pomyślę że mam do czynienia z kimś, co nie rozumie co czyta.Ps gdyby karabiny sampopowtarzalne były takie super to obecnie większość żołnierzy byłaby w nie uzbrojona,a jest uzbrojona w karabiny szturmowe których protoplasta ma niemieckie korzenie ,więć kto miał rację panie "znawco"? JAK NIE WIDZISZ wYRAŹNIE CO NAPISAŁEM UŻYJ LUPY,NIE DOPOWIADAJ SAM OD SIEBIE ,POMOCNIKA NIE POTRZEBYJĘ:p

WomanInTheFog- Więc czemu napisałaś że jesteś stara? Tam była młoda laska, jakieś 20-25 lat. Dziwne że takie ładne dziewczyny są same, mam nadzieję że less nie jesteś. Chyba jedyna mądra dziewczyna z ciebie na kaffe, która zamiast ciuchów i butów , to kupuje książki, wiec się nie dziw że faceci za tobą biegają.

De Tomaso-Gościu, nie rozumiesz tego że mauzer w II wojnie był kostrukcją przestarzałą, dostawali ją szeregowcy, Waffen ss głównie dostawała mp 38,40 a także EMP. Każdy wiedział że repetiery ochodzą do przeszłości i automaty będą przyszłością broni. A dobry karabin to był w I wojnie a nie w II, kiedy już masowo stosowani pistolety maszynowe, skuteczne na dystansie 200 metrów, wiec wcale nie tak mało, przykładowo kałach ak-74 ma zasięg ok 400 m, więc bzdury piszesz, że pistolet maszynowy był na krótkie odległości, zobacz sobie osiągi MP-40 i naboju 9x19, albo pepszy i silnego naboju 7,65x25.

To ile masz? Wiem że o wiek się nie pyta, ale ja tu robię za chama kafetyryjnego, więc ja mogę spytać :p. Ale naprawdę ładna dziewczyna z ciebie, zabujać się idzie od pierwszego wejrzenia.

Gość gooooooooooooosc
o tak, piekna, jak wszystkie latarnie o polnocy zgasna

ehh kiedyś już tu podałam ile mam, i drugi raz tego błędu nie popełnię, bo znowu mnie zjedzą, a nie chcę sobie psuć humoru na wieczór :P To tu dość dużo chamów kafeteryjnych, bo co drugi tak o sobie pisze :P

Gość Heniu
Za bardzo wierzył w swój geniusz, nie ufał innym i dawał się łatwo sprowokować do błędów, miał gigantomanię i nie przykładał wagi do szczegółów. Np. bitwa o Anglię - gdy kilka bomb spadło na Berlin Hitler kazał bombardować miasta choć celem były lotniska - dzięki czemu niemrawi angole zachowali siły lotnicze i nie doszło do inwazji. Albo Rosja - dał się wciągnąć w walkę na wyniszczenie a Anglię zostawił za plecami. Podobny błąd popełnił na południu ignorując Maltę co skazało siły Rommla na zagładę. Ale tak naprawdę nie był nikim szczególnym - to bezprecedensowa w historii nieudolność tak zwanych "aliantów" skazała go na sukcesy polityczne i militarne.

Zwiad Ty faktycznie czytać nie potrafisz ze zrozumieniem:O Gościu nigdzie nie napisał że Mauser był nowoczesną konsrukcją jak na lata II wojny.Ale był to bardzo dobry karabin powtarzalny,w sumie matka większości karabinów powtarzalnych,dlatego że był tak dobry i udany to służył jako wzór lub był kopiowany z małymi przeróbkami.Facet z tym swoim pistoletem maszynowym w otwartym terenie (stepy rosyjskie)to zostałbyś posłany do piekła nie z odległości 200 tylko 3 -4 razy większej ,widzisz idioto różnicę??Waffen SS też używało karabinów Mauser,nikt nie zrezygnował z karabinów(sowieci i amerykanie mieli też karabiny samopowtarzalne ,ale to nadal karabin!Co Ty byś trafił pepeszą na np 200m ,facet liczy się też celność!! Pod tym względem pistoletu maszynowego nie można nawet porównać do karabinu! Kałach nie jest pistoletem maszynowym kretynie:OPistolet maszynowy jest do walki na krótkie dystanse, każdy to wie tylko nie idiota zwiad:O