Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Jaki waszym zdaniem był największy błąd Hitlera?

Polecane posty

Gość 7 rata za kałacha
hej...zwiad? To ty jesteś nick "do roboty białe murzyny"?:) Bo cos mi sie widzi, że tak:) Poza tym tak...kurwa jestem tchórzem i nie jestem w tym odosobniony i nie chce robić ze swojego domu twierdzy w obawie, ze jak gdzieś wyskocze to wparuje paru wyrostków, którzy się naoglądali holywoodzkich filmów i zrobioą krzywdę mojej rodzinie, która i tak już jest poważnie przetrebiona. I wiesz co Ci powiem...Z tego tchórzostwa i strachu o bliskich, gdybym miał broń, zacząłbym prewencyjnie odstrzeliwać wszystkich którzy wydaliby mi sie podejrzani...Dlatego nie chce mieć broni i wymagam od państwa, że zabroni tego takim pojebom jak Ty

Gość 7 rata za kałacha
hej...zwiad? To ty jesteś nick "do roboty białe murzyny"?:) Bo cos mi sie widzi, że tak:) Poza tym tak...kurwa jestem tchórzem i nie jestem w tym odosobniony i nie chce robić ze swojego domu twierdzy w obawie, ze jak gdzieś wyskocze to wparuje paru wyrostków, którzy się naoglądali holywoodzkich filmów i zrobioą krzywdę mojej rodzinie, która i tak już jest poważnie przetrebiona. I wiesz co Ci powiem...Z tego tchórzostwa i strachu o bliskich, gdybym miał broń, zacząłbym prewencyjnie odstrzeliwać wszystkich którzy wydaliby mi sie podejrzani...Dlatego nie chce mieć broni i wymagam od państwa, że zabroni tego takim pojebom jak Ty

Gość 7 rata za kałacha
zwiad...żołnierzem nie czyni Cię fala ani bycie dziadkiem tylko wyszkolenie i umiejętność współdziałania. I nie wyzywaj mnie od Ciot bo cię zaproszę na bezpośredną konfrontacje

7 rata za kałacha- A czym chleb kroisz? W więzieniach mają noże i widelce plastikowe. Chciał byś aby w sklepach były jedynie noże i sztutce plastikowe? Chciał byś aby było jak w więzieniach?

Kurcze, a ja myślałam, że właśnie z mężczyznami można porozmawiać na poziomie, a nie jak z większością bab jak w kurniku. :(

7 rata za kałacha- rozumiem że byś chciał walczyć w stylu kogucim, czyli na jednej nodze, tak jak dzieci się bawią, bo przecież ty się boisz przemocy i bandziorów, wiec jaki rodzaj walki wybierasz :D

Gość 7 rata za kałacha
A szkoleniem nie zajmuje się fala tylko dowódcy plutonów, którzy niezbędna wiedzę zgodnie z drogą służbową o której zapewne słyszałeś, uzyskuja od swoich dowódców. A moje dziadki już na wstępie dostały wpierdul od nas więc się łaskawie odstosunkuj...ŻÓŁNIERZU:)

Gość 7 rata za kałacha
Biorąc pod uwagę, że znokautowałbym Cię kopem w brode to faktycznie byłaby walka na jednej nodze;)

WomanInTheFog- Przecież jaja sobie z niego robię, niewidzisz że to jakiś gimnazjalista, który udaje dorosłego i pieprzy jak potłuczony. Dorosłego od razu byś poznała, szczególnie faceta który był w wojsku, a on nawet gimnazjum pewnie jeszcze nie skończył.:D

7 rata za kałacha- Powiedź komukolwiek. kto był w woju że koty pobiły dziadków, to cię zabiją śmiechem :D. U nas jeden kot się nawalił jak stodoła i dla nas to był gość, bo się nie bał dziadów, ale co potem przeżył, to pewnie do dziś nie pije.:D

Gość 7 rata za kałacha
?

Gość 7 rata za kałacha
A jaką masz specjalnosć wojskową?

Zwiad Ty nie potrafisz ze zrozumieniem czytać ,sorry ale tak jest .Z pepeszy nie strzelałem ,ale wiem z książek że wersje wojenne to była tandeta.Widziałem w jednostce w Nysie u strażników (ochrona)pepesze powojenne produkowane w Polsce ,ale to zupełnie inne wykonanie .Nie pisz mi mądrzejszemu od Ciebi że pepesza ma przełącznik rodzaju ognia ja to wiem,ale To była ciężka i mało celna konstrukcja (ale to wada typowa dla peemów ,słabszy od karabinowego nabój i krótka lufa mają swoje ograniczenia).Człowieku szturmowano kiedyś za pomocą karabinów ,później za pomocą pistoletów maszynowych i karabinów(nadal karabiny) .Dlatego Niemcy wynaleźli coś pośredniego łączącego zalety karabinu i pistoletu maszynowego ,to swego rodzaju kompromis.Wcześniejsze próby skonstruowania takiej broni były nie udane ze względu na stosowaną amunicję.Ani amunicja pistoletówa(słaby nabój) ani karabinowa(za silny nabój) się nie sprawdziła ,dlatego wymyślono nabój pośredni.I dopiero wtedy się udało .Czy ja panie zwiad napisałem że zasada działania AK 47 i StG 44 jest taka sama?? Ak był wzorowany na StG ale kopią nie był ,tego Kałasznikowowi nikt nie zarzuca,nie udowadniaj mi czegoś o czym wiem.Pepesza była jak na pistolet maszynowyCHOLERNIE CIĘZKA z magazynkiem bębnowym prawie 5,5kg!!StG44 jakieś 6kg mimo mocniejszego naboju,coś za coś panie zwiad. Już lepszą konstrukcją w ZSRR i bardziej praktyczną(składana kolba na wzór kolby MP40) był pistolet maszynowy Siudajewa PPS 43,ale pepeszy nie wyparł.Śmieszna jest porównywanie pepeszy z StG44 to zupełnie inny typ broni! Nie bąź pan śmieszny.Silniejszy nabój ma większe wymagania co do wytrzymalości,z tego się bierze większa masa ,ale robić z tego zarzut to zahacza o śmieszność.De Tomaso ma rację ,nie czyta pan uważnie ze zrozumieniem i się za bardzo podnieca ,i ma pan luki w wiedzy(sporej wiedzy przyznaję ,jak na kafe dużo pan wie) Ale pouczać mnie to za wysopkie progi dla pana ,pozdrawiam

Gość 7 rata za kałacha
Nie wiem jakie było Twoje zamierzenie. W każdym razie efekt jest taki, że największa polewka to jest akurat z Ciebie:)

WomanInTheFog Kurcze, a ja myślałam, że właśnie z mężczyznami można porozmawiać na poziomie, a nie jak z większością bab jak w kurniku. Umów się ze mną to porozmawiamy na poziomie;) Tylko nie zabieraj ze sobą zwiada :D

Gość 7 rata za kałacha
Dobra...Biere klame i ide zakupić fajki. Mam nadzieję, że mnie stado wyrostków nie odstrzeli za paczkę szlugów;)

Minty Man 41- A co to jest AK-47? Nie ma i nigdy nie było takiej broni, była AK ale AK 47 nigdy nie było!!!! Co do pepeszy, to mówi pan ciągle o magazynku bębnowym na 71 naboi, które źle się ładowało, który rzeczywiście powodował że pepesza była ciężka i niewygodna. Dlatego w 1942 roku zastąpiono ten magazynek, magazynkiem łukowym na 35 naboi, gdzie ładowanie było o wiele prostsze i wygodniejsze, dlatego też w 1944 roku zaprzestano produkować magazynków bębnowych. Więc nie wiem czemu pan cięgle mówi o pepeszy z charakterystycznym magazynkiem bębnowym, a tym czasem żołnierze jak szli na Berlin w 1944 roku, to posiadały już praktycznie w 100% magazynki łukowe. Co do pistoletów maszynowych, to była to broń już stosowana w I wojnie światowej.

Gość 7 rata za kałacha
Mam nadzieję że dzieciaki nie będą się znów z mnie śmiać :( każdy mnie wyśmiewa i poniża :(

Minty Man 41- Za stary do niej jesteś, ona mogła by być twoją córką , idź lepiej na dziwki :O

Gość Zuzanna Amelia & 22
rata - nic Ci nie chce udowadniac. Po prostu nie zgadzam sie z tym co piszesz. To na ile spoleczenstwo jest uzbrojone i w jaki sposob jest sprawa umowna. Jesli ktos ma wpojone ze nalezy unieszkodliwic tego drugiego zanim cos zrobi to unieszkodliwi. Kiedys byl taki film o kobiecie co zabila lopata trzech przypadkowych facetow bo bala sie ze to moga byc zboczency i ja zgwalca.

Gość Zuzanna Amelia & 22
Woman - zwiad wie wszystko o wszystkich .

Gość 7 rata za kałacha
No prosze jaki podszyw fajny:) Widze zwiad, że partyzantki też troche liznąłeś:) Prośba. Nie podszywaj się więcej pode mnie. Dla swojego własnego dobra.Oki?:)

Zresztą jeżeli chcesz porozmawiać o historii w spokoju i bez kłótni to zawsze można napisać maila, którego mam podanego w profilu.

Gość 7 rata za kałacha
Skoro nie potrafisz się powstrzymać przed wykorzystaniem faktu, że ktoś ma pomarzańczowy nick to jak niby mam Ci uwierzyć, że nie wykorzystałbyś przewagi jaką daje Ci broń? Przecież Ty jesteś sfrustrowanym psycholem, który prawdopodobnie odreagowuje na innych agresją.

Gość 7 rata za kałacha
Założe się, że zwiad właśnie zakłada jakąś pocztę o nazwie MintyMan41@cośtam lub 7 rata za kałacha@coś tam i za chwile otrzymasz "od nas" mnóstwo wiadomości:D:D