Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Nati_84

Inseminacja - walka o upragniony cud :)

Polecane posty

Niestety w naszym kraju największą kasę robi się na poczęciu nowego życiu i na pogrzebach :Oważam, że państwo nasze powinno wspierać swój naród i te wszystkie zabiegi powinny być finansowane z NFZ a nie tak:O

Beti- praca przedstawiciela to bardzo fajna praca. Wiem o tym ;) Giziula - ja dzisiaj byłam na pogaduchach z moją psiapsiółą, która jest w 5 mcu. Brzuchol jej rośnie jak trza! Powiem Wam, że właśnie dzisiaj sie dowiedziałam, że z czterech moich koleżanek aż trzy(!) zmagają się z tym samym problemem co ja! Nie do wiary ile nas jest :( Paula - ogłądałam filmik.... Też mnie to troche wystraszyło ale pomyśl ile kobiet to robi! A teraz technika jest jeszcze lepsza niż w 2004... Także iszy do góry:) Piątek to cisza - każda imprezuje haha :) Giziulku- ty rób jutro ten teścior i nam pisz! Ja też czuje, że będę mieć klapę ale cóż, będzie następne podejście i koniec! Ja mam sprytny plan do sierpnia być w ciąży i tak będzie. Kropka. :p 👄

Nati_84 technika technika tyle skad cna to wziasc :O to sa koszta nieziemskie to nie jest takie proste i łatwe jak ci powiem sie wydaje bo jak bym miala kase to moge i robic 5 ivf a czlowiek nie dosc ze bidny jak mysz koscielna zadluzony kredytem mieszkaniowym raty wysokie to jeszcze skad tu na ivf wziasc i tez niema 100% ze sie uda z tego co ogladam przechodz ta cala procedure to dopiero czlowiek przezywa a gdzie tam koniec jeszcze dluga droga chyba jedna z najtrudniejszych milego weekendu kobitki

Paula - wiem rybko, że to wszystko bardzo dużo kosztuje.... Pisałaś o kredycie mieszkaniowym - a może udało by się porozmawiać z bankiem aby odłożyli Wam spłatę na np. pół roku? Wtedy tę kasę moglibyście przeznaczyć na ivf i wszystko poszłoby szybciej.... Przepraszam, nie chce sie wtrącać ale wpadło mi do głowy takie rozwiązanie ;)

Emcia, nie jestem z Poznania- a szkoda-musimy dojeżdżać do kliniki 60 km, a ostatnio to się jeszcze w drodze potłukliśmy. Tak jakoś trafiliśmy do medartu na słowiańskiej. Póki co wrażenia umiarkowane... Gratuluję ci tego wyniku na przeciwciała. Czyli co, możecie śmiało na bobasa pracować jeszcze po za warunkami gabineto-laboratoryjnymi? Ja nie robiłam tego badania. Kurcze taka gapa jestem, a pewnie by się przydało. Gdzie można takie coś zrobić? Ile kosztuje?

Beti - dzieki! Najgorsze jest to ze niby wszystko w porzadku, a ciazy nie ma...wiec pewnie cos jest nie w porzadku..pytanie tylko co? hm...

dziubas - ja tez nie jestem z poznania, mam ponad 100 km, wiec niewesolo Ci powiem... Także Cie rozumiem..Moja kolezanka miala w tej Twojej kllinice in vitro, ktore sie powiodło... ja juz sama nie wiem co jest nie tak...Co do badania na przeciwciała przeciwpleminkowe to robi sie je z krwi, u mnie w miescie na miejscu tego nie wykonuja, tylko wysylaja do Łodzi....

Dziubas- jakie masz wrazenia co tej kliniki? Dlugo sie juz tam leczycie?

Nati, Giziula czekam na dobre wieści od Was. Cały czas trzymam kciuki, aż mi paznokcie schodzą hehehe. Co do piątkowego imprezowania, ja zawsze imprezuje w piątki ;) tylko dziś myślałam, że mamy czwartek :)

Giziula ja dziś wymyśliłam, że po nieudanej IUI normą powinno być tygodniowe L4 :)

Dziubas- jakie masz wrazenia co tej kliniki? Dlugo sie juz tam leczycie? Leczysz sie u dr Żaka? koszt tego badania to ok.130 zł, pewnie zalezy od laboratorium.

Nati_84 niestety to nie wchodzi w gre wpadlibysmy w wieksze dlugi rate nie mamy mala niestety:O wiec nie ma takiej opcji nie wiem jak ale bedziemy musieli zdobyc taka kwote zobaczymy https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=omagHCVsvOk&NR=1 jak by kogs z was to interesowalo i lista kliniki ktore prawdopodobnie bede uczestniczyc w rzadowym projekcie dofonansowania ivf ale nie wiadmo czy to wogle wejdzie w tym roku i tu ponizej lista klniki ktore spelniaja kryteria i rekomendajcie i ktore najprawdopodobniej bede uczestniczyc w tym projekcie moja klinika Angelius provita jest ehh pozyjemy zobaczymy;) co ten nasz piekny rzad zrobi

Emciu, od października 2012, czyli niedługo. Najpierw mój M robił tam badania i tak już tam zostaliśmy. Prowadzi nas Dr. Żak. W sumie w necie więcej się pisze o babce, która tam przyjmuje, ma bardzo dobre opinie. Ja jednak uznałam, że to chyba jednak ta sama szkoła, działają b. schematycznie. Szczerze-jestem rozczarowana, no ale kto by nie był po nieudanej IUI. Za wizytę kasują 200 zł, IUI 600 zł, przy monitoringu wizyty są trochę tańsze 150zł. Ja mam wrażenie, że jest drogo. Co do innych aspektów - estetycznie, kulturalnie i zawsze tłoczno.

Dzięki dziewczyny za kciukasy:) Emcia to badanie na przeciw ciała przeciw plemnikowe kosztuje u was ponad 100zł? U mnie 55zł,czy to możliwe aby była aż taka różnica cenowa? Chyba że są jakieś różne rodzaje tych badań i ja mam inne.Orientujecie się w tym?

Emciu, mam koleżankę która się tam leczyła, bez efektów niestety, 3 próby IUI, a do IVF już nie podeszli- brak kasy.

Cześć u nas też jest w cholerke drogo sama IUI 750zł a do tego leki zastrzyk , monitoring a badania to juz nawet nie wspominam masakra jakaś :( Paula nie dziwie Ci się , życie jest bardzo ciężkie wszystko drogie a płaca marna my też mamy kredyt 1000zł miesięcznie za samochód do tego polisa , opłaty i na nic więcej już nie starcza :(

Giziula, a skąd jesteś. Pewnie pisałaś już wcześniej...ale nie chce mi się fora wertować- przepraszam. Gdzie się leczysz?

Ojej Beti faktycznie macie dużą ratę za samochód,to chyba nowy z salonu,co? :) Oj nam by się też nowe autko przydało,marzy mi się jakieś większe rodzinne,tak żeby wszedł wózek do bagażnika i było jeszcze miejsce dla moje psinki :):) Dziubasek ja jestem z Tarnowskich Gór to niedaleko Katowic i Chorzowa skąd pochodzi mąż Beti :):):) Jest tu jeszcze ktoś z tych okolic?

ja tez tarnowskie góry;)ja giziula i co dziewczyny ktoras wchodzi na ten link co wam podalam?

Paula, tak wchodziłam...Jest jakaś nadzieja, chociaż na liście nie ma mojej kliniki, ale za to jest Szpital na Polnej. Boję się że jak rzeczywiście będą jakieś refundacje, to ja się nie dopcham...będzie jak z tymi badaniami i wizytami na NFZ.

To nie nowe auto ale prawie , kredyt na dwa lata dlatego taka kosmiczna rata. Co do serialu Gra o tron dzięki jest świetny ale musze sama oglądać na laptopie mój m takiego klimatu nie lubi niestety on tylko akcja i horrory.

Paula ja też wchodziałam ale Gyn centrum z Katowic nie ma ale za to jest Provita i ja tak sobie myślałam że jak następna IUI się nie uda to skonsultujemy wyniki w Provicie zobacze co oni powiedzą nie zaszkodzi :)

Dziubas- co prawda pytane bylo do Emci, ale ja tez moge odpowiedziec, bo lecze sie w tej samej klinice co Emcia.. Wizyta 120zl, razem z usg, badania wydaje mi sie, ze sa w miare tanie, ceny porownywalne z polna. Wedlug mnie nie jest drogo.. Wiadomo, ze ogolnie to jest ogromna kasa, ale nie maja wygorowanych cen. Pozdrawiam i sorzy za wcinanie sie w rozmowe :P

Gość Juratka
Dziewczynki, moj m powtorzyl wyniki nasienia i jest jeszcze gorzej niz bylo. Nie wiecie moze czy jest sie czym martwic? Juz nie mowie w kontekscie ciazy ale czy cos zlego sie nie dzieje, jakis stan zapalny czy cos innego co powoduje, ze wyniki tak bardzo sie pogarszaja?

Gość Juratka
Paula, widze, ze masz napisane w stopce, ze twoj m ma faalne wyniki nasienia. Mozesz mi apisac co to znazy? Jaka ilosc plemnikow w ejakulacie i ile ma proc o prawidlowej budowej? Albo jaki wnikimtest who?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować