Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nati_84

Inseminacja - walka o upragniony cud :)

Polecane posty

Na razie to podczytuje co napisałyście i Wam mocno kibicuje. Nie mam o czym napisać bo cały czas czekam i na @ i na wyniki genetyczne :) Potem pewnie będe miala więcej do powiedzenia. My z moim m zdecydowalismy sie na ostatnią 4 IUI a co dalej to sami nie wiemy odpuścimy po prostu na trochę może natura coś zadziała teraz jesteśmy oby dwoje na samych witaminkach :)

aha Juratko, nie jesteś wariatką... tylko poważnym człowiekiem, który umie przekalkulować wszystkie za i przeciw. To raczej ja jestem wariatką, która bez opamiętania chce wpaść w tryby machiny IVF. No i która z nas tu nie wierzy w cuda ? Która nie marzy o dwóch krechach, wysokich betach, wielkich brzucholach - z nadzieją wyczekujemy tego dnia kiedy ta zła passa się skończy. Niestety nie ma algorytmu na sukces, to my kierujemy się własną intuicją i szukamy drogi do pomyślnego rozwiązania. Juratko, Beti, PAulo, Giziulo z siostrą ;), LAleczko, Nati, Emciu, Liso , Sylwio, Marzenko, Agusiu i Doniu...i inne których nie wymieniłam (przepraszam) trzymam kciuki! Tak jak na wojnie, przegrane bitwy nie przesądzają o klęsce...jeszcze można sporo podziałać :) Pozdrawiam!!!

Pomarańczka nam się sfrustrowała :) Nie ma znaczenia ile ktoś się stara - dla wszystkich jest to taka sama tragedia. Ale nam się uda i już, koniec kropka. Pierwsza ciąża już jest, teraz powinno pójść z górki ;) xxxx Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko w ten piękny dzień! :)

witam Was Kochane moje 👄. Dzwoniłam dzisiaj do mojej gin, żeby się umówić i okazało się, że jest na zwolnieniu ze wzgl na ciążę i będzie miała zastępstwo przez jakiś czas, więc znowu mnie czeka nowy lekarz:( umówiłam się na przyszła środę. Chce porozmawiać na temat cienkiego endometrium czy nie warto go jakoś podreperować. Powinnam już wtedy zacząć nowy cykl i akurat będę mogła zacząć stymulacje. Na razie mam tylko Clo-ale podPytam o estrofem na endo. Czuję, że @ się zbliża bo piersi zaczynają mnie boleć. Ale to dobrze, bo im szybciej przyjdzie tym szybciej zacznę nowy cykl i IUI. Jestem znowu jakaś pełna optymizmu i zapału. Miłego dnia 🌻

Dziendoberek wszystkim :) Laleczko-szacun,tylko tyle powiem :):):) xxxx Dziubasku kurcze jak już pisałam jak ma być to ten jeden wystarczy zwłaszcza że miał książkowe wymiary,bądź dobrej myśli :):) xxxx Beti a jak samopoczucie? Dajesz jakoś radę tyle godzin w pracy? xxxx Doniu to nieciekawie wyszło z tym lekarzem,ale cóż poradzić siła wyższa,może to ci na plus wyjdzie znajdziesz jeszcze bardziej odpowiedniego dla siebie :) Też gdzieś czytałam że ten estrofen jest dobry na endo,a winko pijesz? Bo ja od pierwszego dnia cyklu po jednej lampce dziennie :) Dziewczyny to teraz nas sporo podejdzie do iui,jak dobrze pamietam:,Dziubas,Aniaszy,Laleczka,Marunia, na dniach Nati i ja jak dobrz pójdzie i za niedługo Beti i Donia,jak kogos pominęłam to proszę napisać.Szykują się niezłe emocje lada chwila :):)

Gość Amelia 1975
na endometrium dobre jest wino czerwone ale juz nie pamiętam czy wytrawne sprawdzcie w necie

wino półwytrawne, ale nie mogę pić, bo zawsze po winie zgaga mnie męczy:( orzechów też nie mogę jeść,bo jestem uczulona:( więc większość naturalnych metod po prostu muszę wykluczyć.

Giziula - orientiwalas sie moze kochana w laboratorium czy te badania na ureaplasme i mykoplasme mozna robic z kriw czy tylko z wymazu? Miłęgo dnia dziewczęta!

Czuję się dobrze kochana czas szybko leci nie mam czasu myśleć i dobrze, potem obowiązki w domu i cały dzień z głowy :) Ja jak dobrze pójdzie będe miała IUI 11 marca :) Tak wino półwytrwane jest dobre na endo ale ja niestety też mam zgagę Dużo nas bedzie po IUI i już pare jest teraz tylko trzymać mocno kicuki za wszystkie kobitki 🌼

Emcia jeszcze nie byłam,jutro jadę z siostrą to się dowiem i zapytam od razu ile kosztuje. Ale mi teraz dziewczyny klina wbiłyście,myślałam że to może byc obojętnie jaki rodzaj i ja piję półsłodkie,a to wszystko na darmo? :(

Część dziewczyny, rany ciezko nadarzyc za tymi wszystkimi wpisami. Faktycznie dużo IUI zapowiada sie w tym miesiacu. Ja w piątek idę na monitorowanie cyklu i jak sie uda załapać to w poniedziałek będzie IUI. Macie rację to wszystko zależy od szczescia i sama nie wiem od czego. Chyba wiara też robi swoje. Chociaż ja naprawde staram sie wierzyć że w końcu sie uda, choć czasami brak sił.......

dobre półwytrawne to wina mołdawskie. Nie są takie kwasiory:)

no i już jestem po iui ale fatalnie się czuje chyba mnie grypsko łapie bo mam chyba stan podgorączkowy :-( i ból brzucha i pleców. Ale jęczę :-( wczoraj ok 17 miałam zastrzyk a dziś jeszcze bańki nie pękły :-( jest ich 3 i każda po ok 30 mm masakra jakaś do 5 rano mają popękać powiedział że ma taką nadzieje. no i te bóle to przez te wielkości :-( tylko że teraz to i przeziębienie chyba mnie łapie. hehe pan gin powiedział jak robił usg "jak będą trojaczki to pretensje nie do mnie hihi" oczywiście żarcik na rozładowanie atmosfery :-) M siedział obok i się śmiał że wreszcie będzie miał w tym udział. aha i M dostał badanie na przeciwciała plemnikowe hmm on a czemu nie ja to nie wiem. Ma silną aglutynacje i chce zobaczyć czy to przez to. W piątek podglądanko zobaczymy co dalej. W sumie jak by mi się udało to bym zapoczątkowała dobrą passe "starych" staraczek :-)

WITAJCIE :-) ja juz wypisuje sie z forum nie bede sie udzielac juz odpoczywam od forum ,od czasu do czasu bede sledzic wasze poczynania i losy ja nic nie pisze bo u mnie poki co nic sie nie bedzie dzialo a IUI juz mnie nie dotyczy wiec nie mam co pisac czekam spokojnie do in vitro i zycze wam samych ciaz wszystkim serdecznie pozdrawiam

Emcia- ja mialam robione te badania z wymazu, ale moze z krwi tez robia, nie wiem. W kazdym badz razie wymaz a krew to dwie rozne spawy, nie dobrze miec te bakterie w wymazie, tyle wiem

Hej dziewczyny, Paula zaglądaj do nas:) trzymamy oczywiście za Ciebie kciuki, odpoczywaj od tego "szaleństwa Inseminacyjnego" :) AniuSzy 30mm!!! ojeju to musi boleć:( Oby popekały, pewnie to odczujesz że jest po:) Amelia-Amelko jaki ślicznie:) Bardzo dziękujemy za taki wpis, fajnie ze dziewczyny którym się udało udzielają się naforum "ku pokrzepieniu serc":) Beti jakos muszę przyznać ze faktycznie malutko Ciebie....szkoda:(ale pewniejesteś zapracowana, ja też moge tu tylko zaglądać wieczorkami. Laleczko to co robisz jest naprawdę wielkie,taka ciepła osóbka z ciebie , i chyba zacznę Cie nazywać dobrym duszkiem:) jak anie promyczkiem:) Pozdrowienia dla wszystkich:)

Aneta - dzieki, pewnie trzeba zrobic z ywmazu. Musze zadzwonic do mojego szpitala, a jesli tam nie da rady to w Poznaniu na Polnej.

Hej dziewczynki! Jeden dzionek mnie nie było a tu tyle naskrobane hehe;) Nati w marcu jak dobrze pójdzie będę miała pierwsze podejście więc coś Ci sie pomyliło;) dziubasku ja rówinież się ciesze ,że jestem tu z Wami jesteście super grupa wsparcia.Laleczko a ja podpisuję się pod tym co pisały dziewczyny,że jesteście z mężem wspaniałymi ludzimi oby więcej takich par jak wy i świat był by lepszy.Aniaszy bidulko to ciepła herbatka i do łóżka wskakuj;)trzymam kciuki żeby wszystko sie udało.paula powodzenia napisz nam czasem co u Ciebie.A ja jutro jade w końcu na hormony i już będe więcej wiedzieć buziaki dziewczyny i miłego wieczorku;*

Ojej- Milkaaa przepraszam :) czasem mi się jeszcze coś pomyli choć się staram ;) xxxxxxxxxx No no AniaSzy no to pięknie - 30mm!!!! Przecież to potrójny rozbój! Trzymam kciuki aby wojskowi sunęli równo ku tym cudeńkom 🌼

Gość lifestyle
dziewczyny trzymam kciuki! ja starałam sie dwa lata a teraz moja córa ma 2 lata. trzeba wierzyć w cuda! bo moja mała to prawdziwy cud

Gość Juratka
LIFEstyle, a jak zaciazylas poprzez iui, in vitro czy naturalnie, Paula, nie opouszczaj forum, ja np. tez do iui i in vitro nie podchodze a czasem sie tu bede odyzwac,....a co tam:-) Chyba, ze mnie dziewczyny pogonia he he:-) Nie wiem, jak ta Wasze ostatki ale my spedzilismy je nietypowe u mohego brata razem z ksiedzem, ktory dawal im slub. I powiem Wam, ze starsznie pozytywnie mnie natsroila rozmowa z nim. Nie wiem czy jestescie wierzace, bo ja tak, wiec moze to dlatego ale generalnie powiem Wam...bedzie dobrze i jeszcze sie 3 dzieci doczekamy:-) Oby jego i moje teraz slowa okazaly sie prorocze:-) Buziaki dla was dzielne kobietki! I dla przypomnienia dodam, ze ja teraz jestem tych co wierza w natualny cud i mowie wam, ze i wam sie udal:-)) Ten rok to w koncu rok plodnosci.

Cześć dziewczyny :-) moje ostatki były masakryczne z 40* gorączką :-P niestety nie wiem co jest jej przyczyną :-( kiedyś miałam problemy z nerkami i mam wrażenie że ponownie się odzywają. Lub przez te wielkie pęcherze bo dziś do 5 rano powinny popękać i w sumie już nie mam gorączki :-P więc może to to. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX paula 82 nie odchodź na zawsze bo Twoje cenne rady też nam się przydają :-) zaglądaj czasem do nas :-* xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Juratka Ciebie nikt nie wywali :-) to forum miało być nie tylko o iui ale o du*pie marynie też :-))) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Beti mi Ciebie tu strasznie brakuje :-) jakoś jesteś mi strasznie bliska :-) może to głupio zabrzmiało ale jakoś jesteś ciepłą osobą jak dla mnie. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx My z moim M w zeszłe święta postanowiliśmy nie kupować sobie prezentów na gwiazdkę bo stwierdziliśmy że jak coś chcemy to zawsze możemy sobie to kupić. Napisałam maila do domu dziecka gdzie są dzieci niepełnosprawne z zapytaniem czego im potrzeba i dostałam info zwrotne że higieniczne rzeczy. Pomysł sprzedałam mojej rodzinie i każdy dał tyle ile miał i my dorzuciliśmy swoje. Wyszło że musieliśmy jechać dwa razy bo tyle tego się nazbierało :-) Tak nam się miło zrobiło że stwierdziliśmy że na każde święta będziemy robić takie akcje :-)

Juratko twój optymizm aż w Białymstoku czuć :) Super, więcej chcemy takich wpisów:) Paula - nie odchodz od nas! W sprawie iui jesteś dla nas cenną osobą. Zaglądaj jak najczęściej. Oczywiście wszystkie trzymamy kciuki za inv!!!

Cześć dziewczynki :) xxxx Emcia pytałam się u mnie w laboratorium i myko,,uero z wymazu robią i kosztuje to u mnie 60zł za oba.Musisz pobrać wymaz u gina i oddać do laboratorium.Zrobiłam jeszcze dzisiaj na chlamydię IGM i IGG koszt za oba 76zł,dodatkowo TSH 18zł.Kurcze idzie ta kaska wrrrr... xxxx Paula nie liczy się w jaki sposób staramy się o dziecko,liczy się fakt że łączy nas to samo -niepłodność...Także nie uciekaj :)

Dziewczynki nie odchodzcie po co przecież nie musimy mówić tylko o IUI :) im nas więcej na forum tym lepiej oczywiście w sensie wsparcia :) U nas też Giziula badania na chlamydie kosztują podobnie jak u Was ja już dawno je robiłam , jedynie bym spytała jeszcze w marcu o te z wymazu bo nie mieliśmy :) Aniaszy kochana ty się nie rozchoruj ciepła herbatka , kapciuszki i będzie dobrze, a może to rzeczywiście przez pęcherzyki było ich aże 3 hihi i duże , ja po 3 IUI miałam jeden duży to myślałam że zdechne z bólu jak mi robiła usg ból jest nie dziwie Ci się a i ja Ciebie też 🌼 Paula, Dziubas, Giziula, Nati, Marunia, Donia , Laleczka, Lisa Panda, Milka Marzenia, Emcia i te których nie wymieniłam trzymam cały czas mocno kciuki kibicuje calym sercem :)

Juratko załatiliśmy tą sprawe z mieszkaniem dzięki za pomoc :) nie b yło innego wyjścia mój m musiał się wymeldować z mieszkania niestety już go nie wykupimy ale trucno siedzibe firmy też zmienił na Sosnowiec i meldunek teraz papiery pozmieniać i mamy spokój nie będziemy spłacać cudzych długów mało mamy wydatków przecież :) Pozatym dobre jest to wszyscy się z niego śmieją Hanys zameldowany w sosnowcu to jest niezłe :)