Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonia sonita

domowa apteczka-co powinno sie w niej znajdowac, jezeli w domu jest dziecko?

Polecane posty

Gość sonia sonita

Musze skompletowac apteczke, poniewaz mam raczkujace dziecko w domu:D napiszcie, prosze co przyda mi sie w naglych wypadkach, dzieki.

Gość sonia sonita
Doswiadczone many piszcie,prosze:)

ciężko poszukać u Pana G.? https://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=apteczga+gdy+dziecko+w+domu&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#hl=pl&client=opera&hs=puN&tbo=d&rls=pl&channel=suggest&spell=1&q=apteczka+gdy+dziecko+w+domu&sa=X&ei=0MX-ULnuNoeRswbMroHgDQ&ved=0CC0QvwUoAA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.41248874,d.Yms&fp=8f78d2401b5d9d7&biw=990&bih=365

Ja zawsze mam : wodę utlenioną plaster/bandaż syrop przeciwgorączkowy i termometr kropelki na katar/maść ułatwiająca oddychanie w nocy syrop na kaszel A wiosna lat o to coś na ukąszenia owadów oraz oparzenia.

Gość matka 2,5 latka
paracetamol/nurofen plastry woda utleniona bandaz syrop na alergie syrop na kaszel morky i suchy masc majerankowa cos na ukaszenia pantenol tantum verde spray

Gość sonia sonita
Dzieki JustynoF,ale z ciebie bystrzacha ;)

Gość kurka bez pazurka
ja zamiast wody utlenionej mam octenisept- nie szczypie tak jak woda

Gość ergerger
U mnie nie ma ekstremalnych warunków więc w razie drobnego skaleczenia, starcza mydło, w razie gorączki, apteka (czasem mam jakieś czopki od poprzedniego razu). :D

Gość sonia sonita
A co na oparzenia?pianka,zel?a na biegunke? mam ocenisept,Nurofen,Panadol,plastry,czopki,masc majerankowa,nasivin.

Gość kurka bez pazurka
ja mam jeszcze maść nagietkową ze względu na dużą wypadkowość mojego starszego dziecka:)poza tym bardziej lubuję się w ziołach niż w lekach

Gość kurka bez pazurka
na oparzenia panthenol. na biegunkę zalecają smectę dla dzieci ja jednak stosuję zawsze węgiel