Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelak

Poród w szpitalu w Pile

Polecane posty

Gość angelak

witam .czy jest ktos kto rodził , bedzie rodził w szpitalu w Pile? szukam opini o tym szpitalu

Gość Ja jestem :-)
będę tam rodzic:-) wszystkie znajome tam rodziły:-) skąd jesteś

Gość angelak
Piła a rozwazam porod w złotowie bo slyszalam ze lepiej

Ja polecam Pile nie wiem jak jest w Złotowie ale na pewno odradzam Chodzież. Na kiedy masz termin?

Gość w pile jest
W pile jest oddzial ratunkowy dla noworodkow, kolezanka rodzila 2x i jest zadowolona z opieki.

Gość angelak
termin mam na 17 kwietnia a z usg 8 kwietnia

W Pile nie rodziłam bo szpital jest okropny. Mieszkalam w Pile a rodziłam w Wałczu i polecam. A janlepiej najpierw udaj sie do dr Gołebiewskiego, który w Wałczu jest ordynatorem i wtedy już w ogóle potraktują Cię jak królową.

A i żeby nie było ze nie mam argumentów. Po 1 nie dają znieczulenia. Po 2 cc robią na serio w ostateczności i często jest już za późno. Po 3 nie ma dobrych lekarzy - ginekologów w Pile.

bardzo dobra jest p.gajewska.

Gość angelak
chodze do dr Gajewskiej ;-) a Ty na kiedy ternin?

p. Gajewska chciała mi leczyć nieistniejącą nadżerkę a było to z 15 lat temu. Nieco stara już jest:)

Gość przyszla mamma
Wazko czy w Wałczu dają znieczulenie jeśli się do ordynatora prywatnie chodzi? ?

Ja chodziłam do dr Plesiewicza i dostałam znieczulenie, poród rodzinny i swoją własną salę z tv, wtedy to kosztowało 100zł. Teraz jest tam ordynatorem dr Gołebiewski czy Gołębiowski, podobno b.dobry ale to jego trzeba pytać o znieczulenie. Mysle ze tak. Na pewno jest tam o wiele lepiej niz w Pile.

Gość przyszła mamma
Dziękuję za odp. :)

Gość gość
O! A ja 19 lat temu urodziłam się w Wałczu w szpitalu wojskowym bodajże ;)

Gość gość
O, a ja rodziłam 10 lat temu tam. Te 100zł to była kwota symboliczna przeznaczana tylko na ten oddział, stąd kolorowe pościele z kory, wyremontowane łazienki, wagi elektroniczne, wertikale w oknach, jak w prywatnych szpitalach. Opieka położnych i pielęgniarek niezastąpiona. Nie planuję 2 dziecka ale wszystkim polecam.

Gość gość
Hej, a ja rodziłam w Pile 16 lat temu, później 6 lat temu i teraz mam termin na koniec września i też zamierzam tam rodzić. Widziałam przemiany w tym szpitalu i naprawdę jestem zaskoczona na"+". Teraz do tego położna oznajmiła mi, że zamiast znieczulenia podają gaz rozweselający więc raczej czekam z ciekawością... Ale ogólnie opinie koleżanek są bardzo pozytywne.

Gość Selena_Piła
Czy ktoś posiada naświeższe relacje/opinie z oddziału połózniczego w Pile? Bo już się różnie słyszy, człowiek nie wie co myśleć.

Gość Selena_Piła
Mamusie które rodziły w Pile i reszta może też się orientuje: Jakie szczepionki podają noworodkom w szpitalu? Te lepsze (które niektórzy rodzice kupują przed porodem i zabierają ze sobą do szpitala) - to sa bodajrze szwajcarskie - czy może szczepią dzieci zwykłym chińskim "badziewiem" ( nazywają się chyba Euvax) ?

Gość gość
Witam mamy. Ja w sumie jestem już po porodzie, urodziłam ślicznego synka. Wcześniej chodziłam do szkoły rodzenia przy kościele Św. Rodziny. dużo wyniosłam z tych spotkań, przede wszystkim, przestałam bać się porodu. Uzyskałam też praktyczne wskazówki co do pielęgnacji noworodka,jakie rzeczy zabrać do szpitala, zwiedziłam porodówkę i oswoiłam się z tamtym otoczeniem. Polecam szkołę rodzenia! Co do porodu w Pile, nie taki diabeł straszny jak go malują. Kiedy trafiłam na porodówkę, pielęgniarka od razu się mną zajęła, przyniosła piłkę, która była dla mnie zbawienna. Odprowadzała pod prysznic, ogólnie miała baczenie na mnie i tętno mojego maluszka. Nieoceniony był mój mąż, który podawał wodę, masował bolące plecy, oddychał ze mną... Poród był ciężki, ale personel spisał się wspaniale. Na położnictwie też nie było źle. Panie pomagały wrócić do pełni sil, przynosiły maluszka, pomagały przystawiać do piersi. Reasumując, jestem na TAK