Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna blogerka

Jak dotrzeć z blogiem do ludzi? Pomocy...

Polecane posty

Gość smutna blogerka

Chciałam zrobić to bez zalewania znajomych linkami ale... Piszę od kilku lat, regularnie dodaję wpisy (przeważnie codziennie, czasem co dwa dni), ale mam ledwo 20 stałych czytelników, większość z nich widzę w komentarzach od 2-3 lat Odechciewa mi się wszystkiego. Włożyłam w to tyle pracy, a co rusz widzę kolejne blogi, które pojawiają się znikąd i mają więcej użytkowników i odwiedzających w miesiąc niż ja przez cały okres istnienia. Nie chcę żadnych kontraktów reklamowych czy produktów do testowania ani robienia z siebie gwiazdy, ale jak mam to zrobić żeby chociaż zwrócił mi się ten wysiłek który w niego włożyłam? To nie fer wobec tych 20-osób, które faktycznie wchodzą, czytają, dyskutują, czekają, pytają o nowe wpisy, piszą do mnie maile, ale mam tego dość. Pisać dalej? Przestać? Przez brak tej "popularności" i rozpoznawalności jestem na przegranej pozycji za każdym razem kiedy znajduję u kogoś moje zdjęcia czy teksty. Ludzie tak po prostu mi je zabierają mimo że zawsze zaznaczam które są moje. Jest sens dalej to ciągnąć? Pisanie pochłania mnóstwo czasu i sprawiało mi przyjemność, ale przez te kradzieże... odechciewa mi się wszystkiego.

Gość lopae
wstaw swoje rozbierane fotki :classic_cool:

Gość jak bardzo musiałaś go
poszukaj wtyczki nocopy masz wordpressa?

Gość smutna blogerka
Wiem, że to pytanie nie do was, bo na tym forum pojawiają się raczej problemy życiowe i luźne dyskusje, ale... Powiedzcie mi czy pisać czy raczej sobie darować. Nie chcę nikogo spamować linkami, bo wiem jakie to irytujące, Może powinnam? To jedyny sposób?

Gość stylish29
wchodz na blogi o podobnych tematach do Twojego i tam w komentarzu dawaj link do swojego bloga.

x

Gość smutna blogerka
Nie jestem seksowną studentką. A jak wkleję tu linka to temat zostanie zaraz skasowany, a zależy mi raczej na tym żeby się dowiedzieć: jeśli czytacie jakieś blogi - jak na nie trafiliście?

Gość vnkfjvklfv
dawac linka na kafe szybko! chetnie poczytam

tutaj możesz spamować.....śmiało!:)

Gość le cole
daj linka do bloga dziewczyno bo tak w ciemno to wiesz co mozna ...

no pokaz tego bloga :) czego sie wstydzisz? z takim podejsciem nie dziwie sie że mało wejść. kto ma wiedzieć o jego istnieniu jak ty nikomu linka nie chcesz dać?

Jak trafiliśmy? Ważne jest pozycjonowanie i zawartość - ciekawa treść, unikatowa i dobrej jakości zdjęcia. No i ja czytam raczej takie gdzie się mogę czegoś dowiedzieć, nie wypociny na temat czyjegoś życia osobistego

x

Gość panna marianna
A jaka jest tematyka? Ja np. z racji zawodu (tłumacz) lubie blogi o nauce j. obcego, o podróżach oraz o emigracji i życiu za granicą (bom też emigrantka). Wyszukuje a raczej znajduje poprzez fora tematyczne.

x

Gość smutna blogerka
Problem w tym, że jak do tej pory nie znalazłam żadnego bloga który miałby "tę samą tematykę". Może w tym jest właśnie problem, że ja mam to wszystko w jednym miejscu, a ludzie nie interesują się wszystkim? Piszę o tym, co mnie aktualnie pochłania: czasem polityka, czasem historia, ludzie, religie, seks, moda, gotowanie, dzieci, muzyka, podróże, języki, a pomiędzy tym wszystkim wpisy w typie takich "pamiętnikowych"...

Gość stylish29
oj jak ktos od ciebie kopiuje to tym bardziej sie reklamuj na jego blogu linkami. smialo nie badz taka skromna:)

Gość le cole
kurwa dajżesz linka do tego bloga,moze akurat tutejsza społeczność rozrusza ci to truchło

x

x

x

Gość S.B. której ukradli też nicka
O co chodzi z tym wpisem "jak bardzo musiałaś go x"?

to już jest naprawdę przesada...

Gość le cole
dajesz czy kończymy teatr?

Gość panna marianna
Póki nie dasz linka to ciężko będie nam ocenić. Być może traktujesz wszystko w sposób powierzchowny? Być może twoje posty są w stylu dziś wstałam, obejrzałam dziennik i koniec - to są tylko przypuszczenia. Ja będę szczera, nie lubię blogów o wsystkim i o niczym, lubię blogi które dają wiedzę na jakiś temat, są bardziej specjalistyczne. Poza tym ludzie co je pisza zwykle udzielają się też na tych forach i można ich lepiej poznać.

medithanera

chyba się niedoczekamy

Ja też lubię blogi specjalistyczne. Blogi "o wszystkim" jeszcze z osobistymi wynurzeniami odkładam do szufladki "raz można spojrzeć, ale po co więcej"