Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

Do Ania_mama mam coreczke Zuzankę w poniedzialek skonczyla piec miesiecy jest przecudowna,dzisiaj dostala pierwszy raz troche suszonej sliweczki z jabluszkiem bardzo jej smakowalo,a co do kladzenia na brzuszku to klade ja po trochu tak jak dziewczyny mi tu poradzily mam taka mate interaktywna i sie troche zabawiala zabawkami

Krakowienka- witamy!Moja Mała też leniuszek ale wczoraj lekarka mnie uspokoiła i kazała też próbować choćby na 5 min.

Dziewczyny, pomozcie mijak to sie robi z siadaniem dziecka? Ile ma siedziec, jak go trzymam, co robic dalej???? Bruno na przewijaku ciagnal mi glowe i kark, wiec dalam mu palce do raczek i sie podciagnelismy do siadu. Ale zaraz go polozylam, bo nie wiem jak to ma wygladac????

Mamabruna w Smyku też są fakne śpiworki. Moja do niedawna spała też w ciepłym śpiworku ale teraz wymieniłam kołyskę na łóżeczko i spi pod zwykłą kołderką. Podczas snu sie nie odkrywa ale rano jak już nie śpi tylko sobie śpiewa to kręci kółka w łóżeczku i spod kołdry wyłazi. Śpiworek jednakowoż polecam ;) Moja też tak czasem siada trzymana delikatnie za rączki tzn podciąga się sama. Tylko ze nie trzymam jej tak długo, wydaje mi sie ze póki sama nie usiądze, tak z pozycji do raczkowania, to nie bardzo powinna siedieć. Czasem sie kładeę na boku i opieram ją pleckami i zgiecie między brzuchem a biodrami i tak się bawimy ale tez nie za długo.

Dziewczyny karmiace, co wy jecie? Mi pomnysly sie koncza... Co jesc bez glutenu i bez nabialu, mam dzis dola :( Zjadlam: - ryz z jablkami - 3 podudzia z kurczaka - 2 kabanosy -2 wafle ryzowe z dzemem Jestem glodna i pomyslow brak :(

Dzieki, jutro cos zrobie. Zamowilam nawet melase z karobu. Moje dziecko znowu zasnelo. Oj i bedzie powtorka z rozrywki o 5 rano? Martwie sie, ze moja mala wciaz ma czasem zacisniete piastki...

Wiecie co polozylam Zuzie na brzuszku i polezala az 10 minut normalnie jak dla niej to sukces bende probowac dalej,a jak u waszych dzieciaczkow z zabkami macie juz cos bo u nas malutka narazie sie bardzo slini pcha wszystko do buzi i ma dziaselka napuchniete ale narazie nic nie widac

Gość slodka Lili
Krakowianka moja tez jeszcze nie ma zabkow,ale chyba juz nie dlugo.Tez sie slini i wszystko pcha do buzki i trze o dziasla,a i dziaselka zrobily sie jakby bialawe w niektorych miejscach tak jakby zabek sie przeswiecal :)

Gość slodka Lili
Moja tez tak pierdzi ustami i jezykiem, tylko bardziej zapluta przy tym jest :D o Pytanko: Jakich smoczkow uzywanie do kaszki czy kleiku? Kupilam smoczek 2 i nie za bardzo idzie,widzialam ze sa 4 szybkie,trojprzeplywowe i specjalne do kaszki tylko ze sa one lateksowe i na waska butelke a mi potrzebny na szeroka butelke.Mam teraz dylemat a nie chce wydawac pieniedzy w bloto.

wiecie co moja mala jak jest sama ze mna w domu i jest pora spania to spi mi godzine do poltorej a jak wraca moj maz to spi po trzy godziny albo i dluzej nie wiem czemu,a jak ja karmie to maz wychodzi do drugiego pokoju bo jesc nie chce odwraca glowe we wszystkie strony :)

Gość slodka Lili
A wlasnie uzywacie juz smoczkow 2 do mleka?napisane jest na nich ze od 6 mies.Moja mala przez ostatnie dni bardzo malo pije mleka, wczesniej po 130ml a teraz 80-100,czy to moze byc spowodowane tym ze jest za mala dziurka w smoczku i nie chce jej sie wysilac i wieccej ssac? Nie jest to spowodowane tym ze je obiadki czy deserki,bo to tez jej marnie idzie.

Hickary ja jem wszystko. Byłam dziś u lekarza z Zuzią pomierzyć się i powazyc na pół roczku. Waga 6700 , 69 cm, podobno nagromadziła tłuszczyk, dobrze wyglada i jest oki. Ale pan doktor powiedział że przy karmieniu piersią -dziecku zelaza wystarcza do 4- 6 miesiaca i musi dostawać codziennie zupke i koniecznie mięso, moze byc kurczak, indyk , cielecinka.

Krakowianka- przy twoim m czuje sie bezpiecznie lub chce wam dac czas dla siebie:D. Zartuje oczywiscie;). Moj tez sie kreci przy karmieniu jak ktos oprocz nas jest w pokoju:).

Sebastian tak pierdzi już od miesiąca. NAjgorzej jak zacznie się tak bawić mając w buzię pełną zupki albo kaszki. 1 Smoczków używamy 2 - do mleka bez dodatków lub z nutritonem (z tomme tippee są od )3 miesiąca, kaszki i zupki je łyżeczką 1 zamówiłam krzesełko do karmienia i nie zauważyłam, że zielone się skończyły. Przysłali różowe, blee... 1 Krakowianka możesz też spróbować Zuzie połozyć na swoim brzuchu, to sobie przy okazji "pogadacie'1 dobrej nocki

My smoczkow uzywamy 3. Mamaania- ups....to pozniej dla dziewczynki bedziesz miala rozowe jak znalazl;) Przykrylam go wielkim dlugim kocem i wlozylam rogi pod materacyk...no teraz chyba sie juz nie odkopie i nie zmarznie:)" Bruno spi, m na boksie a ja mam labe tzn, moglabym zawsze cos tam zrobic ale mi sie juz nie chce :P.

Hickary a to mi twoja mała poprawiła humor przed spaniem. Moja też tak "pierdzi" ustkami ale zdecydowanie nie tak namiętnie jak twoja Wiki. Czadowa ;) A z tym rozszerzaniem diety min mięskiem to ja już nie wiem, bo czytałam dzisiaj w gazecie duży artykuł dot. karmienia piersia i alergii, ze wyłączne karmienie piersią do 6 miesiąca może w dużym stopniu uchronić dzieciaka przed alergią Tzn mamy karmiące cycuchem dietę powinny rozszezrzać dopiero jak małe skończy pół roku.. Może trzeba było zaczekac, ale potem lekarze mówią co innego... ciekawe jakie będą teorie za pieć lat ;)