Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

i tak na koniec Maniano, jakby wypowiedział się wybitny polonista - stylista: zdrobnienie to zwykły środek stylistyczny, zabawa z morfologią, inny rodzaj formantu dodany do rdzenia ;) i tak dla rozładowania negatywnych emocji: Pewna starsza pani przechodząca obok placu budowy poprosiła pracujących tam murarzy, żeby się nieco łagodniej wyrażali, bo niedaleko bawią się dzieci... żeby przynajmniej zdrabniali... Murarze odnieśli się ze zrozumieniem - Antek, koorwa twoja mać, podaj to wiadereczko!

D82, a co się dzieje z małym? Domaga się jedzenia?przytulenia? Tak to ty długo nie pociągniesz, tym bardziej, ze jak piszesz, wracasz do pracy...

D82- a kiedy wracasz do pracy? Malutkiego oddajesz do zlobka czy zostawiasz z kims w domu? Mamcia- tak, masz dzieci to zapomnij kobieto o spaniu, smutna prawda...a ja takim spiochem jestem, ze tak powiem z zamilowania:P. To co, dopiero na starosc sie wyspimy?;) Strasznego lenia mam dzisiaj a tu znowu fura obowiazkow. Powinnam miec pomoc domowa ale to chyba juz w innym zyciu:).

Mamcia- haha, podaj wiadereczko:D Powinnysmy sie tu czesto smiac, w koncu wiosna, cudne dzieci i maniana...czegoz wiecej mozna chciec?;)

Mamobruna, podzielam twoje zamiłowanie do spania, więc teraz cierpię ;) Ale moje chłopaki, wszystkie trzy, też są tzw sowy, chodzą późno spać - walczę z nimi od lat bo przecież szkoła, przedszkole, ale jak weekend przychodzi to i do 11 śpią czasem. Myśle, ze i najmłodsza latorośl taka będzie jak podrośnie. Tylko coś za coś - wtedy nie masz wieczorem spokoju niestety. Zanim ich pozaganiam, podusze to i 22 bywa. A rano - jęk i zgrzytanie zębów. Takie typy, nic na to nie poradzę. Zastanów sie więc jak lepiej? I tak źle i tak niedobrze, ale poza tym - kocham moje dzieci ponad wszystko! ;)

Mamcia- tez jestem sowa, moj m Zreszta takze. Ja rano nie funkcjonuje a poranne wstawanie do szkoly wspominam jako koszmar...jak Bruno okaze sie skowronkiem to bedzie problem;).

Gość D82
Oj ja tez spioch jestem....a tu nie ma jak... Maly z niania zostanie.... nad zlobkiem myslelismy, ale za duzo afer ostatnio...poza tym jest za maly...lepiej zeby mial pelna uwage na sobie..jak bedzie starszy to pojdzie do przedszkola. a tak to zostanie na wlasnym terenie, bede wiedziala co je:) a i biorac pod uwage koszt prywatengo zlobka to taka duza roznica cenowa miedzy zlobkiem a niania..a do panstwowego to sie z 3 lata temu pewnie bysmy musieli zapisac:P A czemu tak sie budzi to nie wiem.... najedzony teoretycznie powinien byc...szczegolnie ze kleik je wieczorem.... a jak sie przebudzi to chwile pociagnie jesc i zasypia... ladni spal do stycznia...potem mial okres ze sie czesto budzil.... niedawno wrocil do tego ze raz dwa sie budzil.... i od soboty znow co godz poltorej.... glodny raczej nie jest... przytulany w ciagu dnia jest duzo... i chyba nie o to chodzi, bo jak bylam padnieta to nawet go wzielam do lozka i tak sie budzil.... niektorzy mowia ze na zabki bo jeszcze bezzebny :D Moze to to..... a do pracy wracam w przyszly wtorek...z jednej strony sie ciesze...a z drugiej troche zal

Hej, ja na chwilke. Teraz - TYM RAZEM wg mojej lekarki Wiki ma refluks - wcz\esniej miala alergie. Dostala kolejny steryd wziewny i syrop antyrefluksowy. Syrop wykupilam, nie wiem co robic ze sterydem... boje sie znowu ja szprycowac... Osluchala, ponoc to nie zapalenie oskrzeli, ale jakos ja jej srednio ufam. prosilam o wymaz z gardla lub nosa, skoro charcze, zeby wiedziec co tam siedzi, ale nie dala...

Wiki dostala goraczki 38 st, jedziemy na pogotowie - wiec dupa a nie refluks. Ja piernicze, co za lekarze... w gabinecie nie zmierzyla jej temt , bo... nie miala termometru :/

Cześc dziewczyny, ja tylko na chwilke. Mój starszy w szpitalu :-( Ja padam na pyszczek ze zmęczenia. Jak ogarnę troche sytuacjię bede się częściej udzielac. Pozdrawiam :-)

Gość polozna2013
Zapraszam przyszłe mamy (oraz te świeżo upieczone) do wypełnienia mojej ankiety do pracy mgr i udziale w badaniu :) Ankieta jest krótka 30-kilka pytań polegająca praktycznie na odpowiedzi tak/nie. Z góry dziękuję :) http://moje-ankiety.pl/respond-39095.html

Gość do polozna2013
Czy istnieją u Pani Choroby współistniejące z ciążą? nie da się odpowiedzić na to pytanie - niema jak zazanczyć. W którymś pytaniu powtarza się 2 razy odpowiedź zupełnie się nie zgadzam

Andzia- bardzo mi przykro...trzymaj sie, wszystko bedzie dobrze:). Daj koniecznie znac jak sie synusiowi polepszy...i w ogole napisz co mu dolegalo. Duzo zdrowia dla was, pozdrawiam:) Hickary- lekarka o dupe rozbic...:(. Napisz w wolnej chwili co z Wiki. Mam nadzieje, ze to nic powaznego i razen wrocicie do domu, oby! Trzymam kciuki!:)

D82- nie smuc sie, nie on pierwszy i nie ostatni zostaje z niania. Najwazniejsze, zeby to byla sprawdzona osoba, ktorej mozna zaufac... Ostatnio tyle sie naogladalam w tv tego, co nianie robia pod nieobecnosc rodzicow z dzieckiem. Ukryta kamera wychwycila szokujace momenty w zachowaniu nian. Ale ty pewnie masz swietna opiekunke:).

Gość może komuś podpasuje
ubranka dla starszych niemowląt kurteczki, marynarka, ogrodniczki, pajacyki, body zapraszam na wszystkie moje aukcje: http://allegro.pl/next-ciepla-kurteczka-na-wi osne-r-74-i3081034477.html http://allegro.pl/do-wyboru-body-z-dlugi-i-krotki-rekaw-roz-6-12m-i3082145959.html http://allegro.pl/swietna-kurtka-na-wiosne-r-74-i3081072816.html zapraszam

Gość slodka Lili
Hickary ja tez uwazam ze powinnas zmienic pediatre dla malej! Co to za lekarz ktory za kazdym razem mowi co innego faszeruje sterydami malucha i nawet nie ma termometru w gabinecie.Odezwij sie co z mala i zycze zdrowka!!!

Witajcie Moje Drogie! Ale miałam weekend. Mój m wyjechał w delegacje, a ja sie rozchorowałam tak ze nie bylam w stanie sie zajac małym :( Na szczescie mam kochanych rodziców, którzy przyjechali i nas zabrali do siebie. Mama spała z małym i przynosiła mi go tylko na karmienie, a tata brał go rano zebym jeszcze odespała. A teraz Adas jest chory, mam załamke, karmie piersia, jestem na takiej restrykcyjnej diecie a maluszek chory, kaszle i smarka. Bylismy u lekarza i niby osluchowo ok, ale po 2 dniach jest gorzej i chyba znowu musimy wrocic :( Hickary jak tam? Musze nadrobic w czytaniu!

Hickary, Andzia, Agraffka - trzymajcie się dziewczyny!!! będzie dobrze. Wiem, że łatwo się mówi, bo ja sama ryczałam jak Sebastian trafił do szpitala, ale postarajcie się być silne dla swoich Maluszków. Nie wiem co Waszym dzieciaczkom dolega, jednak z doświadczenia moge poradzić, żebyście domagały się badań - zwłaszcza Hickary. Wasza pediatra to o kant d.py rozbić. Czasem zwykłe badanie krwi moze zycie uratować, a większość diagnizuje na oko. My na szczęście trafiliśmy na w miarę dobrych specjalistów (poza okulistą) i zrobili Sebastianowi wszystkie niezbędne badania a nawet więcej - jak juz wiedziałam co i jak ,to od razu byłam spokojniejsza. Dużo zdrowia dla Maluszków. Dajcie znać jak już będziecie miały chwilę jak się Wasze dzieciaczki czują. Dużo zdrowia życze i trzymam kciuki za Wasze Pociechy i za Was Mamusie. 1 My jutro jedziemy do Instytutu leczenia zeza i mam nadzieję, że podejmiemy już jakieś leczenie. 1 w weekend wycieczka do Opola :) bardzo się cieszę, bo w Opolu i okolicach mamy najlepszych przyjaciół i znajomych. 2 dni to za mało, żeby się ze wszystkimi spotkać, szkoda, że doba ma tylko 24h 1 dziś porządków wiosennych ciąg dalszy, miłego dnia

Czesc:) Moj Bruno odwalil dzis niezla szopke... Mielismy wizyte kontrolna u pediatry o godz. 9.30 a to czas, kiedy on spi. W przychodni plakal caly czas nie sposob go bylo uspokoic... Oczywiscie wyl i lzy mu sie laly, gdy lekarka probowala go badac. Nie bylo sensu na cokolwiek, wiec lekarka kazala nam z nim przyjsc jutro, gdy bedzie mial .epszy humor. Po przyjsciu do domu padl i spi do tej pory. Jak dziecko spiace to nie rusz...niezly z niego zlosnik i uparciuch, ciekawe po kom to ma?:) Czyzby po tatusiu?:)

Agraffka- to zdrowka dla malego:). Masz swietnych rodzicow, wow:). Andzia- jestesmy z toba, oby synus jak najszybciej wrocil do domku i wyzdrowial:). Hickary- i co jest Wiki? U mnie dzis siapi deszcz, wiec siedzimy w domu. Jak wstanie to musze z nim powaznie porozmawiac o jego zachowaniu;). Az mnie do tej pory glowa boli od tych wrzeskow w przychodni :(.

ale nam się forumowe maluszki i starszaki posypały, ze o mamach nie wspomnę... zdrówka dla wszystkich! Mamobruna - no z dziećmi to nie ma przebacz, ja też zawsze się boję takich zaplanowanych wyjść w godzinach spania, bo nie ma mocnych, awantura zawsze będzie. Hickary bardzo polecam tą czapeczkę - sowę. Jest śliczna, bardzo dobrze leży na głowie nawet takiego bąbla jak nasze. Wcisnełam ją też na łepetynę mojego pięciolatka i też od biedy może być, wiec czapa na lata. Również sliczna jest od tego użytkownika czapka z nausznikami w postaci króliczków, bombowa ;) Jeszcze raz zdrówka dla małych i dużych!

Mamcia- masz racje, teraz to tez wiem....nie ma go co ruszac z domu jak jest spiacy i zly:). Jutro mamy przyjsc po 16 ,kiedy bedziemy chcieli...dal tam wszystkim niezla szkole dzis;).

Od wczoraj daje mu kaszke zbozowa z tartym jabluszkiem:). Bardzo mu smakuje i otwiera buzke jak piskle w gniezdzie dziubek:). Wazy 8, 250 kg. Coz, lubi papusiac;). W 7 miesiacu daje sie zoltko ale jak? Na twardo? Jutro Dzien Kobiet, zobaczymy jak sie nasi panowie spisza:). A w niedziele jest Dzien Mezczyzny ale nie wiem czy go obchodzic...a wy obchodzicie?

Hej:) No to dzis nasz dzien, choc Dzien Kobiet powinien byc codziennie a nie raz w roku:). Dokladnie rok temu wlasnie 8 marca pierwszy raz poszlam do szpitala w zwiazku z ciaza... Dostalam od m na pocieszenie nowy tel. Komorkowy :). Ech, dobrze ze ten okres juz za mna:).. U mnie ponuro, wieje wiatr i pada deszcz, bleee...

U mnie tez brzydka pogoda, a było juz tak pieknie. Ja rok temu o tej porze musialam isc na L4 w wziazku z zagrozoną ciązą i musialam lezec, co było dla mnie duzym poswieceniem... ale wiadomo czego sie nie robi dla dzidziusia :) Jak sobie przypomne ten strach zeby tylko wszystko było dobrze.. .dobrze ze to juz za mną...

Agraffka- ja mam wrazenie, ze to bylo tak dawno...w kazdym razie dobrze, ze mamy to z glowy:). Moj m mowil ostatnio, ze najgorsze bylo to czekanie... No coz, to bylo trudne 9 miesiecy ale wszystko skonczylo sie dobrze, tak jak w kazdej szanujacej sie bajce:). Jak malutki, dalej przeziebiony?

Gość D82
Czesc dziewczyny... Hickary jak Wiki? wspolczuje chorob... Dzieki za slowa otuchy:) Niania z "castingu" akurat zadnej z polecenia nie mielismy, ale wydaje sie ze dobry wybor... jestesmy juz razem pare dni, Maly sie fajnie bawi, zasypia ladnie i je. Jak wychodze i wracam niezapowiedzianie, zeby maly sie przyzwyczail tez nic sie nie dzialo I jakby co dziadek niedaleko wiec moze rtez wpadac... wiec na razie bez kamerek:)

D82- hehe,,, bez kamerek, to fajnie ze sie niania sprawdza:). Powiedz, kiedy dasz malemu zoltko, slyszalas jak i kiedy najlepiej podac?

Nie wiem jak moj m wywiaze sie z Dnia Kobiet. Poki co zrobil mi rano jajecznice i cos belkotal o tym, ze Dzien Kobiet jest dla tych bab, co przez reszte roku dnia kobiet nie maja i mezowie im nie pomagaja... Dowcipnis.