Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sierpniówka ;)

NO jak tak można...

Polecane posty

Była wczoraj u mnie koleżanka, która żywi 9 miesięczną córeczkę chrupkami, czekoladą i ciastkami. Pożaliła mi się, że jej mała nie chce już w ogóle pić mleka. Zapytałam czy może daje jej jakieś jogurty, etc (chodziło mi o naturalne). Usłyszałam, że owszem, daje jej MONTE. No myślałam, że padnę. jak można tak żywić dzieci?

moja jak byla malutka (z ok 3 lata) i nie chciala wypic kubka mleka ,to babcia polecila aby dac jej kinder chocolade ,bo slyszala w reklamie ,ze jeden batonik zawiera calą szklanke mleka

można i nie widze w tym nic złego- oczywiscie z umiarem i nie w tym wieku. I monte jest dla dzieci mój ma 2 lata i 2 razy w tyg dostaje monte- uwielbia je

Gość 9huhvuekgjt
aco ciebie to obchodzi co ona jej daje ;) moim zdaniem niektorzy przesadzaja z wtrącaniem sie w czyjes sprawy, rozumiem jakby dziecko było bite czy krzywdzone w jakikolwiek inny sposob ale myśle ze to ze matka karmi tak a nie innaczej nie powinny sie obce osoby w to wtrącac.

Gość Marcyska89
Są ludzie i taborety, a swoją droga ładnie tak kolezanke obgadywac?

ja sam uwielbiam monte (niestety jedna lyzka i juz nie ma)ale dziecku dzien w dzien 9 miesiecznemu to chyba nie zdrowe bo ono w w sobie czekolade

Gość nierozumiemtego
mojej siostry kolezanka dziecko skonczylo 3 miesiace a ona mu juz podawala danonki i zupki.. jak to usylszalam to opadly mi rece.

Nie no, mi nic do tego, ale tym dzieckiem mam sie zajac... I co, dawac mu na sniadanie kulki czekoladowe - suche, na obiad sloiczek - na szczescie, na podwieczorek chrupki i monte a na kolacje troche czekolady? Taki ma schemat.

Gość uuuutyj
Monte ma orzechy laskowe. nie znam się ale czy tak się nie choduje alergików? :/

Gość uuuutyj
Dawaj mu jabłko...

Gość konflikt rodziców
no cóż...ja też mam koleżankę co to dziecko żywi słodyczami, poi napojami gazowanymi, a herbatki dziecko pije z butelki ze smoczkiem (ma prawie 5 lat), o zęby nie dbają, bo "wiktorcia zgubiła szczoteczkę, a w sklepie zawsze zapominamy kupić nową, bo są ważniejsze sprawy". mała ma próchnicę, a u dentysty płakały we dwie. Do przedszkola wiktorcia nie chodzi, bo w tamtym roku płakała, więc ją wypisali, w tym roku chodziła aż 3 tygodnie, aż zachorowała i ją wypisali. I na zmianę się z tym dzieckiem strasznie pieszczą, albo się na nią wydzierają, bo właściwie o wszystko ("wiktoria nie chodź tam, nie ruszaj się, nie oddychaj"). Kiedyś byłyśmy razem na podwórku, mała marudziła, bo była zmęczona, to ta jej ciągle "wiktoria przestań, bo ludzie patrzą"...mnie w zasadzie już chyba nic nie zdziwi

jak się raz da takie słodkie to co się dziwicie ze pozniej nie chca jesc innych rzeczy. Dziecko takie małe BARDZO SZYBKO popada w nawyki, zywieniowe i nie tylko. Ja sobie nie wyobrazam dawac dziecku zadnego monte i innych szajsów naladowanych cukrem i chemią. Ale wiadomo, jak je matka tak i dziecko. Moja rada, niech kazdy sobie wychowuje dziecko po swojemu i nikt mu sie nie wtrąca, zawsze mozemy sobie zrobic wlasne dziecko i wychowac tak jak chcemy i nie karmic go dziadostwem. Nie widze problemu. A od komentowania cudzych dzieci lepiej sie powstrzymac i juz.

albo inny prosty przyklad - mojej kuzynki dzieci sa momentami bezczelne i rozpieszczone i tez sie pytam sama siebie, jak tak mozna?? Ale po chwili sobie uswiadamiam że co mnie to obchodzi, nie moje dzieci i to nie ja z nimi mieszkam i nie ja bede miec pozniej problemy. Po prostu matki obserwatorki, zajmijcie się wlasnymi dziećmi. :) I nie mowie tego złośliwie ale po prostu olejcie innych jesli chodzi o kwestie wychowywania.

Gość buahahahahahahahaaaa
joanna vel niko i jej kolejny bulwers:D:D: lepiej se kretynko meza poszukaj bo ten twoj to juz chyba kisi ogora u innej:D