Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama 24

Ciężarne - co dziś jadłyście?

Polecane posty

Gość widzisz autorko
Nie mogą Cię wyrzucić! Dlaczego jak masz takie problemy to nie poszłaś na l4??? Rzuć im zwolnieniem w pysk...

Gość geniusssss
najwieksza fanka - 5 dzieckow drodze?Wow ale mnie zatakalo naprawde.Ja jestem mama jedynaczki i nie mzoe mnie maz namowic na 2 dziecko a co tu mowic o 5:))Podziwiam i zastanawiam sie jak to wszystko organizujecie:)

Sniadanie: 3 kromki chleba razowego z sałatą,serem żółtym i ogórkiem konserwowym plus kabanosy,do picia zbozówka z mlekiem. 2 Śniadanie : mały jogurt ze zbożami i banan Obiad: wołowina w sosie plus pampuchy,buraczki i surówka zbiałej kap. Deser: murzynek (jeszcze w piekarniku :-) ) Kolacja : jeszcze zobaczę ale pewnie coś lekkiego... jabłka,pomarańcze,kisiel.

Gość geniusssss
gocha ile przytylas?

Gość do pracująca ciężarna!
dziewczyno zgłoś to do okręgowego inspektoratu pracy pod który podlegasz koniecznie! nie mogą cię za to wyrzucić!

ja nie uważam tego za jakiś wyczyn, dawaliśmy sobie świetnie radę z czwórką, dlatego zdecydowaliśmy się na jeszcze jedno dziecko, ale już ostatnie. ;)

Gość pomarańczowa mandarynka
Gocha, co to są pampuchy ;)?

pracująca ciężarna - a nie macie w pracy gościa od bhp? Ja też pracowałam w markecie (budowlanym) i zanim poszłam do kierowniczki powiedzieć o ciąży to w pierwszej kolejności udałam się do inspektora bhp. Nie mogłam używam wózka paletowego (nawet pustego, bez palety), stać i rozkładać towar mogłam tylko 4 godziny tzn. pracę stojącą mogłam mieć tyle) i przy komputerze też chyba tylko 4 godziny mogłam być. Nie jestem pewna czy to 4 h były, ale chyba tak. W końcu prawie nic nie mogłam, więc mi kierowniczka zasugerowała żeby mi lekarz dał L4. Aha... i to pierwszy trymestr był dopiero a u ciebie 5 mcą o ile dobrze przeczytałam.

Gość obowiązkowo
jak tak można ciężarną wykorzystywać? Ciekawa jestem co to za market.

Gość pracujaca ciezarna:(
Kierowniczka ma duże znajomości, nawet z sanepidu jak sa to siedza razem w biurze i piją kawe nawet nie ma przegladu towaru. nic jej nie zrobia. to male miasto....

Gość jowitita
znam jeden market gdzie tak się ludzi traktuje oj znam, sama w ciąży zaraz na l4 musiałam iść bo nie dawałam rady.

pomarańczowa mandarynka - nie wiem czy gocha30 miała to na myśli, ale u mnie w domu pampuchy/pampuszki to są takie hm.... coś pomiędzy plackami ziemniaczanymi a pyzami (tarte ziemniaki + gotowane i smażone to jest)

Gość pracujaca ciezarna:(
moze to o moj market chodzi.....

Gość obowiązkowo
a co ze zwolnieniem? Powiedz swojemu lekarzowi jak Cię tam traktują. Czy to też nic nie da?

Sawa - po prostu nigdy o czymś takim nie słyszałam stąd pytanie ;). A może znacie jakieś takie lekkie potrawy na warzywach lub owocach nie podrażniające żołądka?

Gość widzisz autorko
pracująca ciężarna-dlaczego Ty jeszcze na L4 nie jesteś?? Należy Ci się jak psu micha!

Gość pampuchy to kluski na parze
;)

Gość tiaaaaaaaaaaaaa
no teraz żrecie a potem będą lamenty na temat diety odchudzającej

Gość widzisz autorko
up

No sorry, ale chyba coś trzeba jeść w ciąży? Przede wszystkim zdrowo, a nie na diecie być ...

Gość pampuchy to kluski na parze
ktoś tu chyba nie pojadł i zazdrości (piszę o tiaaaaa) ;)

ja to jestem mistrzem zdrowego jedzenia dzisiaj (23t3d i 4.8kg na plusie): podśniadanko po wstaniu: kaszka nestle bananowa - bez szczura :) sniadanie: ciabata z jajkiem sadzonym na bekonie kiszonym ogórkiem, mayo i keczupem + 2 kubki herbaty butelka wody gazowanej 0.5 kawa z mlekiem (na 2 espresso) ok.1230 - dwa kawałki pizzy plus fanta 0.5 butelka wody gazowane 0.5 kawa z mlekiem (na 2 espresso) do końca dnia zjem jeszcze ze 2 miski zupy gulaszowej wyniki krwi i moczu w normach jak na razie.

Dziekuje za przepis zapiekankowy! Faktycznie porcje dla wojska zrobiłaś, hehe :)

Gość obowiązkowo
lilith-marlie to nieźle sobie dogadzasz he he. Nie boisz się że za dużo przytyjesz? Ja staram się ograniczać bo w pierwszej ciąży 20 kg przytyłam.

lilith-marlie ja bym musiała zawisnąć na godzinkę przed kibelkiem po takim jedzonku jak Twoje.

Gość obowiązkowa
dla odmiany ja z tydzień miała bym z głowy :O

Tak pampuchy to kluski na parze. A co do tycia,to na apetyt nie narzekam,nie bedę sobie żałować i odmawiać wszystkiego,bo przytyję-bez przesady. W ciąży zawsze się tyje,ważne żeby nie za dużo ;-) Jem normalnie,tak jak przed ciążą, w 38 jeszcze się mieszczę...

Nie martwie sie, ze za. Duzo przytyje, jestem w polowie 24 tygodnia, na plusie nie ma nawet 5kg. Caly czas pracuje i aktywnie uprawiam sport, jutro lece na narty :-) W pierwszym trymestrze za to tak wymiotowalam, ze jedyne co jadlam to banany i kajzerki pszenne z maslem.

Gość gouew
2 parówki z ketchupem, pieczywo razowe kanapka z serkiem ze szczypiorkiem i pomidorem monte 1 rogalik z czekoladą

Gość ja jestem w 8 tygodniu
2 kanapki z serkiem topionym i pomidorem, herbata z cytryną jogurt owocowy 2 jabłka 2 zapiekanki z bagietki z pieczarkami i serem