Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona dhlowca

Pomocy!!! Mąż zatrudnił się tymczasowo w DHL jako kurier, ma własny samochód ...

Polecane posty

Gość gość
Ja mogę powiedzieć jak to wygląda w Niemczech, bo w Polsce w tym zawodzie nigdy nie pracowałem. Pracuję w Deutsche Post DHL w Saksonii, czyli w tych "biedniejszych Niemcach". DHL należy do niemieckiej poczty, samochodem jeździ się w nalepkach DHLu a ciuchy ma się już takie same jak listonosz. Stawka dla kuriera jest taka sama jak dla listonosza i wynosi (przynajmniej u mnie- wiem że są jakieś widełki, zresztą jak w każdej taryfie branżowej w Niemczech) 11,13 euro/h. Oczywiście brutto. Samochód jest firmowy, ciuchy też się dostaje za darmo, nawet kasę na rozmienianie przy paczkach za pobraniem ma się firmową (co podobno nie jest wszędzie standardem). Roboty jest dużo, na miasteczko 18tys są dwa samochody DHL, paczek na dzień jest standardowo 140-200 albo i więcej (tylko na mój rewir), ale jak się człowiek spręży to idzie to wszystko rozwieść. Żeby to rozwieść robi się 30-40 km. Na szczęścię (dla kuriera) nie ma czegoś takiego jak dzwonienie do klienta i umawianie się na godz, jak kogoś nie ma w domu to oddaje się sąsiadowi albo jak i jego też nie ma to zawozi się na packstation i po sprawie. Robotę zaczyna się przed 8 rano, a maksymalnie można rozwozić do 18.45.

Gość gość
Nie zgadzam się, sam jestem poczatkującym kurierem i jest tak jak napisali na http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,402185 mam 1500-2000 na start w zaleznosci od zlecen i premii. Jest szansa na zarobki.

Gość gość
Polska to banda złodziei! nauczcie sie niemieckiego i skoczcie do berlina jażdzić seiczento joko kurier przy jakiejś centrali,jak znasz berlin to jakieś 8000 jak w banku (niemiecki to podstawa!)

Gość kmikmo
jak tam mąż

Gość gość
Odgrzewanie kotleta ale... Są dwa kierunki w DHL. Jest DHL express (40 wzwyż stopów na dzień) i DHL drobnica (jak zrobisz 20 z odbiorami to jesteś przegościu). Jaka jest zatem różnica??? na ekspresach jeździsz szybkim busem i masz dość mały rejon, natomiast na drobnicy jeździsz wolną ciężarówką wyposażoną w windę i masz duży rejon bo wozisz głównie ciężki towar który jest spaletyzowany. Jak ma robić więcej stopów skoro auto ma np. 12 miejsc paletowych + ewentualnie postawi na coś ze 2 paczki w przedziale od 31,5kg do 50kg??? Poupycha palety po 500kg na sobie i sam je ściągnie w terenie jak "ekspresiarz" paczki??? Auto jak napisała autorka jest o dmc 12ton, czyli ładowność 4-6 ton jak będzie na rejonie 5 tonowych palet to może wziąść więcej jak 5 stopów???

Gość gość
W DHLu zawsze warto pracować, choć opinie bywają różne. Mam znajomego, który tam pracował i był zadowolony. Zajrzyj też na to forum, wiele osób się wypowiada ://www. gowork. pl/opinie_czytaj, 7564

Gość gość
Dobry kurier robi 90-100 miejsc dziennie bez problemu :)

Gość gość
UWAGA !!! Nigdy nie wysyłajcie paczek z Niemiec do Polski firmą DHL !!! Paczka została rozcięta następnie sklejona inną taśmą ! Z paczki zaginęła spora kwota pieniędzy i nie tylko ! Złodzieje w DHL kradną. Szczerze radzę uważać na tą firmę a wręcz odradzam. Reklamacja niemożliwa ! OMIJAĆ Z DALEKA FIRMĘ DHL !!!

Gość gość
Pieniądze paczką wysłałeś? Nieźle. Moja znajoma listem wysłała kiedyś. Oczywiście ukradli.

Gość gość
Zawsze jeszcze można otworzyć swój punkt kurierski, np. w www.tuwysylam.pl. Wiem, że umożliwiają coś podobnego, potrzeba tylko się ich dopytać, czy to aktualne. Na stronie niby widnieje, ze tak. Wiem, ze to sumienna firma, warto mieć ja więc na oku. :)

Gość gość
Pożyczki na dowód dla każdego w 30 min na Twoje konto http://kredytyk.net.pl Od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze już teraz! - Aktualny ranking najlepszych w danym miesiącu chwilówek! - Chwilówki na Dowód bez zaświadczeń bik - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Kredyt Samochodowy, pożyczka na dowód bez dochodów - kredyty pozabankowe, gotówkowe i konsolidacyjne Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę dla Ciebie!

Gość gość
Najlepszą firmą kurierką jest Sendello bez dwóch zdań. Jeszcze ani razu się nie zawiodłam, przesyłki przychodziły na czas a kontakt kurierem był bez zarzutów :) http://www.sendello.pl/zamow-kuriera

Gość Rudy Mietek
Przez tydzień zrobił 70 stopów w DHLu

Gość żona dhlowca

Mamy 2019 a mój mąż dalej gwałci sztuczne pochwy I obrabia moje koleżanki hahaha

Gość Wymarzony

Tak płakała. 

Buhaha