Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 njbjbknlmlmlmlmlmlmlmlmlmlm,lm

WYNAJEM MIESZKANIA--PILNE.

Polecane posty

Mam do Was pytanie馃尰 Jak wynajmujecie komu艣 mieszkanie to bierzecie kaucj臋 w razie zniszczenia,niep艂acenia itp? Jak cz臋sto kontrolujecie mieszkanie? Czy macie comi臋si臋czny wgl膮d do rachunk贸w--czy s膮 pop艂acone? Chodzi mi g艂ownie jakiej wysoko艣ci kaucj臋 bierzecie. Moje mieszkanie jest po generalnym remoncie,wszystko jest nowe--meble,sciany,pod艂ogi. Nie chcia艂abym,zeby kto艣 mi to zniszczy艂:O zapraszam do dyskusji.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
oczywi艣cie kaucja jest zwracana a momencie wyprowadzki--o ile stan mieszkania nie odbiega od momentu,w kt贸rym si臋 do niego wprowadzali.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakis czarny mam
miesieczna kaucje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agikaa
a gdie chces wynajac to mieskanie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nnn67cudny torcik
np mieszkanie 1500 kaucja 1500 rachunki do wgladu co 2 miecyu i tyle nic sie nie kontroluje ,kasa albo na konto jak legalnie,albi do lapy jak nielegalnie i tyle zaznacz ze bez dzieci i psow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 b jb djvb jvb kdvb dkv dcvdm
w 艁odzi

Udost臋pnij ten post

Tu masz minimalne info: http://poradnik.ngo.pl/x/570240 (na dole masz wz贸r umowy) Do ka偶dej umowy "przed i po" sporz膮d藕: - protok贸艂 zdawczo odbiorczy mieszkania (stan licznik贸w, co znajduje si臋 na wyposa偶eniu) Kaucja jest zazwyczaj pobierana w wysoko艣ci jednego czynszu. Ale :) To z kaucji pokrywamy szkody, wi臋c... KONIECZNIE przy podpisaniu umowy - poka偶 wynajmuj膮cemu, ze wszystkie sprz臋ty w domu dzia艂aj膮, niech wie, jak je w艂膮czy膰. Dodatkowo zawrzyj w protokole t膮 adnotacj臋. Proponuj臋 Tobie r贸wnie偶 porobi膰 zdj臋cia przy lokatorze, obydwoje podpiszcie si臋 z ty艂u, 艂膮cznie z dat膮. Oczywi艣cie dodaj adnotacj臋 o tych za艂膮cznikach. W kodeksie s膮 odpowiednie paragrafy, poczytaj go sobie. Brzmi to wszystko strasznie, ale jak dojdzie co do czego, tylko s膮downie za pomoc膮 dowod贸w, uda ci si臋 odzyska膰 co Twoje (odpuka膰) Nie chodzi mi o rysy, kt贸re powstaj膮 wskutek u偶ytkowania itp, tylko np. o kradzie偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziwna ta moja depresja
nie wynajmuj jak masz 艂adne i nowe, zniszcz膮 Ci wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 danuta stenka--idea艂 kobiecej
za same meble do pokoju da艂am grubo ponad 5 tys. pod艂ogi nowe, sprz臋t rtv te偶 mysla艂am o kaucji oko艂o 5 tys

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 danuta stenka--idea艂 kobiecej
musz臋 wynaj膮膰,bo wyje偶dzam na sta艂e raczej:O nie b臋d臋 s艂a艂a pieni臋dzy do Polski na utrzymanie mieszkania bo mija si臋 z celem m贸j wyjazd:O a sprzeda膰 nie mog臋

Udost臋pnij ten post