Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!offerma

no i znowu amstaff pogryzł dziecko

Polecane posty

chodzi o to żeby psy tej rasy jak również inne silne duże psy nie trafiały w ręce ludzi nieodpowiedzialnych i głupich przez których stają się niebezpieczne dla otoczenia. piszę o tym i piszę i jakoś nie dociera.

"Jest ona bardzo mądra, nawet gdy ktoś podniesie na mnie rękę to już warczy tak jest do mnie przywiązana." x a to wydaje mi się co najmniej wątpliwym powodem do szczęścia. ja jestem zdania że pies jeżeli znajduje się w przestrzeni publicznej to nie ma warczeć na ludzi, nie ma być agresywny. to nie jest dobry pomysł żeby się z tego cieszyć.

Gość a bywa też nie raz nie dwa
że ze schroniska wezmiesz psa i szczeka on na ludzi tak ,jak potężny jego strach ... a głupie ludzie mordy drą ,wymachują rękawiczkami ,a kysz a kysz ,aaaaa ratunku ,a pies stoi metr przed człowiekiem w pozie wycofania i szczeka ze strachu . Mam takiego psa , próbuje go wychować od roku ,wzięlam go jako 6 mc szczenie z domu gdzie słuzył za zabawkę maskotkę do spania gniecenia i przytulania dzieciom nowobogackich matołów.

Gość prawda jst taka taka ze
Amstafy, mimo ze ja bardzo kocham zwierzeta, tych psow zawsze sie balam, sam wyglad tego psa odstrasza, maja wredne pyski, taka jest prawda, maja wrodzony wyglad "zabojcy" Ja zawsze balam sie tych psow, nigdy nie wiadomo czego mozna sie po nich spodziewac.

"gdzie wy tu widzicie możliwość szczypania?" to jest w ogóle bezsensowne pytanie. 5 letnie dziecko nie jest w stanie w żaden sposób zrobić krzywdy, zranić dorosłego amstaffa. choćby mu z całej swojej 5 letniej siły przydzwoniło w gębę to on ledwo to zauważy. o jakim "szczypaniu" tu może być mowa, to nie jest 300 gramowy ratlerek tylko duży twardy pies. ktoś kto pyta o jakieś "szczypaniu" naprawdę nie ma wyobrażenia o tych psach.

Gość gadugadu nocom
właśnie dokładnie i każdemu z osobna tłumacz że pies się boi a nie pała agresją ,a szczególnie tym co psa w ogóle nigdy nie mieli. rozwiązanie ? -nie brać napiszecie, też się nie da nie pochylić nad losem tych stworzeń

Gość Zuzanna Amelia & 27
23:29 [zgłoś do usunięcia] Lidka.tama. Moi drodzy jestem posiadaczką 2-letniej suczki amstaffa. Jest ona bardzo mądra, nawet gdy ktoś podniesie na mnie rękę to już warczy tak jest do mnie przywiązana. Ma wyczucie ludzi fałszywych ona daje mi znaki i wiem juz jaka jest ta osoba. ­ Nie ma to jak genialny pies ze zdolnosciami telepatycznymi samoczynnie wymierzajacy sprawiedliwosc za wczasu. Wlasciciele tych psob co pozagryzali dzieci na pewno tez tak mysleli o swoich pupilach.

to samo pitbull, tez maja wredne pyski, jak kryminalisci w ciele psa.

Gość gdzie kupie 14 cm szpile
o amstafach nie mam pojęcia , ale mam labradorkę , ona łagodna to tylko pisnęła jak ją mój chrześniak uszczypnął w ucho i wierz mi zrobił to głaszcząc ,pózniej się przyznał a nawet na mnie zademonstrował co uczynił , bolało jak diabli , mnóstwo złości w tym szczypnięciu było ,mnóstwo!

Gość gadugadu nocom
powyższy mój post odnosi się do wpisu a bywa też nie raz nie dwa

"a pies stoi metr przed człowiekiem w pozie wycofania i szczeka ze strachu " x to akurat nie jest żadne wytłumaczenie. psy bardzo często atakują ze strachu. podejrzewam wręcz że taka jest najczęstsza przyczyna psiej agresji.

"jak ją mój chrześniak uszczypnął w ucho i wierz mi zrobił to głaszcząc" x sorry ale nie wierzę że 5 letnie dziecko jest zdolne kogokolwiek uszczypnąć tak żeby zabolało. poza chomikiem albo kotem. a na pewno nie dorosłego amstafa, labradora ani człowieka. 5 lat dziecko to nie jest nawet przedszkole.

nie wiem czy zauważyliście, że niektórzy ludzie trzymający duże psy mają tendencję do chwalenia się, jak bardzo są groźne. ­ a tu nie ma się czym chwalić. pies w mieście powinien być psem przyzwyczajonym do ludzi i warunków miejskich. ­ albo te modne tabliczki z napisem "zły pies". w polsce większość chełpi się tym, że ma złego psa :o

Gość pit i am
to psy z hameryki skad pochodzi wszystkie zlo :O co do tematu , tak sie sklada ze z ludzi ktorzy mieli [pozbyli sie psow] takie rasy moge powiedziec jedno -------nowobogaccy debile , matol najbogatszy w calej szkole kupil sobie pieski na pokaz :O , co kilka miesiecy zmienial pieski :O jak m u sie znudzily :O

Offerma-5letnie dziecko nie tylko potrafi porzadnie uszczypnac, moze tez porzadnie ugryzc:D Masz dzieci? Moj synek wiele razy dokuczal naszemu pieskowi, zawsze mu tlumacze, ze kiedys moze to sie zle skonczyc.Mamy owczarka niemieckiego, mimo tego, ze synek czasami daje mu popalic, pies broni go zawsze>Kiedys z mezem w zartach by sprawdzic rekacje naszego psa, dalismy synkowi klapsa, takie na zarty, synek wiedzial ze to zarty, pies zawsze staje w jego obronie, jak uniose reke obok synka to mi ja odtraca, nie gryzie, np lapami odsuwa mi rece.

oferma to uwierz że jest w stanie takie małe 5 letnie niewinne dziecko tak boleśnie uszczypnąć , co do tego że psy atakują ze strachu zgodzę się ,niemniej jednak chylę czoła takim osobom które biorą psy po przejściach z azylu i dają im miłość ,to mega trudne zadanie i ta wszechobecna wrogość otoczenia BO SZCZEKA ;/

Gość pit i am
prawda jst taka taka ze----------bo Kazdy pies powinien miec madrych wlasciecieli a nie DEBILI i tyle w temacie , poza tym te rasy nie sa dla przyglupow,eeeeeeott

Pies zawsze spi obok lozka synka, mimo tego ze ja go przygarnelam jego panem jest synek.Oczywiscie cieszy nas ten fakt bardzo, ze mimo iz czasami dziecko mu dokucza, on zawsze jest mu oddany i nie pozwoli zrobic krzywdy:) Amstafy i Pitbulle, zawsze sie ich balam i bac bede, nawet jesli wlascicielem takiego psa bedzie najlepszy treser tych psow, one odstrasaja mnie swoim wygladem .

"off, dzieci idą do przedszkola już w wieku lat 3 " x no dobra, no to jest przedszkole. ale tak czy inaczej straszne maluchy. żeby taki pies w ogóle cokolwiek poczuł to dziecko by musiało mieć moim zdaniem co najmniej z 7-8 lat. bo taki 5 letni brzdąc to ma paluszki malutkie, ruchy jeszcze nie za bardzo skoordynowane, co on może zrobić psu ważącemu dwa razy więcej niż on? tak wygląda amstaff z dzieckiem: http://www.youtube.com/watch?v=4FQ3SFzWgG4 ta dziewczynka na moje oko to ma z 8 lat a gdzie jej do tego psa. to co tu mówić o 5 latku. nie uwierzę za nic na świecie.

Gość pit i am
cos mi sie przypomnialo------wlasnie sam weterynarz powiedzial o tych psach---TO BOMBA ZEGAROWA Z OPOZNIONYM ZAPLONEm, i odradzal wszystkim, aczkolwiek na pewno sa i wyjatki.

i pazurki też ma ,wez się oferma uszczyp w ucho średnio silno , wbij pazury ,a psy uszy maja mega czułe i takie cieniutkie ,nie jak ludzie

Offerma a co ma waga do sily uszczypniecia?Ucho jak ucho, jak dziecko uszczypnie pazurkami to moze krew poleciec.Oj widac ze nie masz dzieci:D

jeżeli nie wiesz co ma waga do siły to zapytaj lennoxa lewisa. po prostu nie masz pojęcia o czym mówisz.

nie masz oferma dzieci na pewno :) a psa masz ? chyba tez nie , jednak ogólnie dobrze gadasz tylko tej kwesti nie łapiesz

Gość Zuzanna Amelia & 28
Wredne rozwydrzone dzieci dokuczajace zwierzetom to inna bajka. Ale raczej rzadko takie wredne dzieci beda probowac dokuczac duzym groznym psom. Raczej zatruja zycie tym mniejszym i trzymanym w kagancu.

prawda jst taka taka ze - psy bardzo się przywiązują do dzieci, zwłaszcza jeśli się razem wychowują. moi znajomi mają trochę ponad 1,5 rocznego synka i dość młodego boksera. pies ma świętą cierpliwość, nawet jak mały wjeżdżał w niego chodzikiem to się nie ruszył :D pomagał mu też w nauce chodzenia, podstawiając się jako podpórka ;) ­ a jak chce wyjść na dwór, to podchodzi do wybranej osoby i znacząco trąca nosem, a potem równie znacząco drepcze pod drzwiami :D ­ no ale najlepsze jest to, jak on czując się "małym i przytulaśnym pieskiem" pcha się z połową swojego cielska na kolana :D i oczywiście obślinia nieziemsko.

dokładnie ,psy na ogół lubią dzieci , szczególnie sunie,ale bywaja i dzieci diabełki jak mój chrześniak , który nie tylko szczypał moja labradorkę a także ma różne inne dziwne akcje typu tłuczenie ddżownic patykiem

Offerma, masz w rodzinie dzieci?Popros by ktores z calych sil uszczypnelo Cie w ucho, jak Ci pazurki wbije to sie zdziwisz jak boli... tez uwazam, ze madrze piszesz, jednak w tej kwesti racji nie masz. Jak juz pisalam ja takich psow jak amsaff czy pitbull boje sie, bo odstarsza mnie ich wyglad, wredy pysk i budowa, mi sie kojarza te psy z bandytami. Co do wychowania psow to podstawa.