Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pośfionteczna

mieszkanie na pokoju do starości? UK

Polecane posty

wyslij wypowiedz - haha znowu mi meza obrazasz:) Oceniajac go jako "prostego chlopa". gdzie ja sie tu o mezu wypowiadam? To w kim sie zakochujemy jest sprawa tak indywidualna ze na serio nie zawsze wyksztalcenie czy kasa gra glowna role. Praca raz jest raz jej nie ma, to czy ktos zarabia wiecej czy mniej tez o niczym nieswiadczy (napewno nie o inteligencji). z 3 lata temu sytuacja byla u nas odwrotna i to moj facet zarabial wiecej ode mnie - w zyciu roznie bywa i partnera wybiera sie na cale zycie nie tylko na "dobre" a jak komus jest gorzej to sie odchodzi.

Gość tretre
mariee80 z taka "znajomoscią" ojczystego jezyka to sie nie dziwie ze masz zalatwioną robote:) dobrze ze sie nie pochwalilas jaki kierunek bo wstyd dla uczelni !!

Gość tretre
haha pomylilem topiki - ale to nic moze dopisze cos na temat - cizia mizia czemu wynajmujesz zamiast mieszkac z rodzicami za darmo - rodzice wynajmuja czy maja kredyt juz? ogolnie placic wynajem to bez sensu

Gość Vipkaa
Mieszkam sama z dwojka dzieci. Mamy domek 3 bed z ogrodem. Zostaliśmy sami, niestety ale radzimy sobie .. Nigdy nie mieszkaliśmy na wynajmowanym więc nie wiem jak to jest" na pokoju "

Gość Vipkaa
Tak samotna ... Mój mąż zmarł rok temu .

Gość fgytyutyityuityi
no placa placa nie martw sie,dzis dostalam list z councilu ze mi podniesli housing o 20f na tydzien buahahah a wy gadacie ze beda nam zabierac :P

Gość do Vipkaa
Hm, całe mnóstwo ludzi w UK mieszka w wynajmowanym pokoju...

Gość olimpiczka
tylko lenie bez ambicji mieszkają na kupie

Gość dociekliwy00
@olimpiczka ...Oraz ci, którzy pracują w słabo opłacanych sektorach a wcale nie wykonują pracy fizycznej. Nawet w biurze możesz dostawać pensję niewiele wyższą niż NMW i co wtedy ? Znam też takich, którzy przenieśli się na jakiś czas z wynajmowanego mieszkania na pokój, po to żeby uzbierać na depozyt do mortgage.

Gość do olimpiczka
Ciekawe...W Londynie całe mnóstwo ludzi mieszka w pokoju...!

Gość olimpiczka
no mówię, lenie i nieudacznicy

Taaak? A studenci? A reszta ludzi których historii nie znasz a tak się stalo że mieszkają na pokoju? Aha...lepiej uogolniac. Zawsze można poczuć się lepiej jak się komuś dowali :)

Moja kolezanka ani len ,bo pracuje calymi dniami,a tym bardziej zaden nieudacznik.Oplaca jej sie tak mieszkac ,ma faceta nie maja dzieci.Pieniedzy maja na wszystko i nie zaluja sobie na nic.Wiec co w tym zlego ze mieszka w tym pokoju?? Jak bedzie chciala zalozyc rodzine to zmieni na swoje proste.

Gość robbycahvo
Good Day: Ja jestem Pan Robby Cahvo, oferujemy pożyczki dla osób w potrzebie finansowej Pomoc na całym świecie, jeśli interesd możesz skontaktować się z nami Więcej informacji na naszej pożyczki Jeśli zamierzasz uzyskać kredyt z tej pożyczki Firma wrócić do tak, że możemy przystąpić do kredytu. Będę czekał na odpowiedź W odniesieniu do kredytu dajemy do ludzi na całym świecie. Kwota potrzebna ........... Twój kraj ...... numer telefonu ...... czas trwania kredytu ....... pozdrawiam Dzięki Mr Robby E-mail: robbycahvo03@aol.com

Gość mmLena07
Autorko, wybacz, ale bez sensu piszesz. Przebywasz w środowisku ludzi, którzy pracują na najniższych możliwych stanowiskach. Czego oczekujesz? Jak można się dorobić mając taką pracę? W Polsce na takich stanowiskach to by się tym bardziej nie dorobili, więc o co chodzi? Znam ludzi w UK, którzy pracują w IT, oraz rodzinę farmaceutów i oni szybko się dorobili, mają domy. Normalne, jaka praca, taka płaca...

Gość 67jollllalladdrti zyjemy
ja zpracy jak wy to nazywacie nienormalnej bo w faryce pracowalam kuplam mieszkankkow w pl za 250 tys no wzielam kredytu troszke bardzo malo z mezem odkladalismy 6 lat, mieszkajac na spolke wdomu z kims, kzywda sie nie stala ba nawet z dzieckiem malym jakis czas:)i zyjemy

Gość gość
mieszkamy z mezem w UK od 3 lat, na poczatku wynajmowalismy pokoj, wiadomo jak wszyscy, agencja skierowala nas do pracy w szpitalu, sprzatalismy tam ok roku, maz obecnie jest juz pracownikiem NHS, robi studia pielegniarskie, ja zalapalam sie do pracy w biurze tez w szpitalu, bardzo szybko mozna awansowac, trzeba chciec, przede wszystkim, tu ludzie okropnie olewaja prace, angole czy nie, leserzy sa wszedzie, rok temu urodzilam, mieszkalismy wowczas w studio flat, nie bylo za duzo miejsca ale juz sami, od 2 ms wynajmujemy dom, dwie sypialnie, salon, ogrod, piekna zielona dzielnica, wszystko mozna, trzeba tylko ciezko pracowac i chciec, kokoswo nie ma jak kiedys, ludzie nie dorabiaja sie w pol roku, to mity ale wystarczy pracowac uczciwie, nie kombinowac, nie chorowac na lewo, nie paplac bzdur z kim popadnie i najwazniejsza rzecz pod sloncem, unikac polakow, niestety, mamy tylko ang znajomych, sa falszywi, zadufani ale nie sa takcy jak polacy, ktorzy tylko czekaja na twoje potkniecie, szkoda pisac ale tak jest...moze sa ludzie i dobrzy, nie podwarzam ale my na takich nie trafilismy, odkad unikamy swoich to mamy lepiej, coz takie zycie, na obczyznie ale za to na jakim poziomie, w PL w zyciu nie byloby nas stac na wynajem domu, dziecko, dodam ze wyksztalcenia mamy wyzsze ale humanistyczne, co za tym idzie, w PL niestety biednie z takim wyksztalceniem, no nic, pozdrawiam wszystkich marzacych o lepszym zyciu

Gość gość
Urzekła nas twoja historia ale kogo to obchodzi

Gość gość
Oj! Kogoś dopadł PMS...no i widzę także schizofrenie bo piszesz o "nas" czyli jest was więcej?

Gość gość
Tak wyobraz sobie ze nie tylko ty czytasz te swoje wypociny

Gość gość
Co to za wyksztalcenie jak ty piszesz nie podwarzam . jakbys znala chociaz polski jezyk to moze bys miala prace w PL

Gość gość
Swoje? Ty masz jakieś zaburzenia. Możesz wypowiadać się w swoim imieniu a nie w liczbie mnogiej za całą kafeterię hehe...

Gość gość
A ja dostałam domek z councilu w ładnej spokojnej okolicy , płace mało wiec możecie mi zazdrościć :D Właśnie zrobiliśmy sobie remont :D :P

Gość gość
Wybacz ale nie będę zazdrościc, "osiągnięcia" nierobów mnie nie ruszają.

Gość gość
Dostałaś czy może wyżebrałaś, przyznaj się ile bachorów nagrzmociłaś. Pewnie na swojej wichurze w Polsce rozpowiadasz że kupiłaś a nie dostałaś z kasy podatników ty głupia peezdo

Gość rolandphilips2015
Witaj, Jesteśmy zarejestrowani i certyfikowane kredytodawców, którzy pożyczają pieniądze dla biznesu i Personal Loans purpose.we przyznawania jasny i zrozumiały i conditions.We dają pożyczek o niskim oprocentowaniu w wysokości 3%. Drodzy czytelnicy powinni pamiętać, że ta oferta jest dla poważnych poglądach indywidualnych, firm i nie przegap tej okazji companies.Do by.Get kredytu, aby rozwiązać swoje problemy finansowe i ustanowienia nowych przedsiębiorstw, zainteresowanych stron, przedsiębiorstw i firmy powinny skontaktować się z nami poprzez: rolandphilips2015@outlook.com Pożyczka Wnioskodawca,

Gość nie ma do czego wracać
Mieszkałam kilka lat na północy UK, nigdy się nie spotkałam z tym, żeby Polacy mieszkali na kupie, ścisnięci w jednym pokoju, raczej na zasadzie - 3 kumpli wynajmuje sobie mieszkanie 3 pokojowe. Ja również zawsze wynajmowałam mieszkanie, mieszkanie u obcych ludzi mi nie podchodzi, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, często wynikają kłótnie z niedomówień. Duża liczba osób które poznałam w pracy miała mieszkania z councilu, część z nich już wykupione (a w pracy zarabialiśmy najniższą krajową, ale jakoś dało się spokojnie odłożyć)

Gość gość
znajomi znajomych :D

Gość gość
a tak swoją drogą, to co w tym złego, że ktoś ma mieszkanie, czy dom z councilu? ma to na czole napisane i ma sie wstydzić? myślicie, że tylko Polacy dostają? zawiść ludzka nie zna granic