Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropka20

ślady po pryszczach na plecach- jak się ich pozbyć ? :(:(

Polecane posty

Witam. Mam straszny problem, no i kompleks ;/ Niestety, jestem głupia, no ale zdarza mi się rozgrzebać to co wyskoczy na plecach, posladkach także. Obiecalam sobie, że nie będę już tego ruszać, ale zostały mi teraz takie szpecące blizny, brązowe, jasnobrązowe. No i spanikowałam. NIE ZOSTANIE MI TO NA ZAWSZE ? Strasznie się tego wstydzę. Jest jakiś skuteczny sposób(prócz bardzo kosztownych zabiegów laserowych), żeby się tego pozbyć, maść etc. ? No i do dermatologa też wstydzę się pójść .Stosuje tylko peeling, ale to zapobiega powstawaniu nowych pryszczy.. Proszę mi pomóc, wiem że głupio zrobiłam, ale czasu nie cofnę ;(

Gość Znam odpowiedź
Cześć, mam podobny problem jak Ty, ale moje blizny są jasne, i jak to blizny - tak zostają na zawsze, możesz je chyba usunąć chirurgicznie, ale musiałabyś zapytać dermatologa, może coś Ci zaleci.

Nie dokładnie napisałam, nie są jakieś bardzo ciemne, raczej jasny brąz(bo trochę zjaśniały). Przestraszyłaś mnie teraz. To nie zblednie całkiem ? Przecież w zyciu nie będzie mnie stać na chirurga. Płakać mi się chce nad moją głupotą :(

Gość Kateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
mam ten sam problem, tez jestem ciekawa czy idzie sie tego pozbyc jakimis masciami

Gość fdvdfvfdfv
idź do apteki są maści na blizny, bodajże z cebuli idź zapytaj, na pewno coś znajdziesz do tego faktycznie peeling, ale niezbyt ostry by nie podrażniać tego

Gość lazurowadolina
hmm ciężko powiedzieć. Mnie kiedyś ktoś polecił pić herbatkę z bławatka, albo z bratka, obie okropne i strasznie moczopędne, więc nie bardzo mi podeszły, ale może dobrze byłoby się wybrać do lekarza? A jeśli chcesz się cieszyć piękną cerą to warto się zastosować do porad z tego artykułu http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i-cialo/jak-skutecznie-pozbyc-sie-tradziku-3-kroki-do-pieknej-cery/vfpwc ja zauważyłam, że odkąd odstawiłam słodycze moja cera wygląda o niebo lepiej.

Gość gość
lepiej zbadaj hormony