Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izoterma30

kto zaczyna starania metoda in vitro

Polecane posty

heja :) jak się dzisiaj czujemy ?? jakie nastawienie ??? :) X U mnie bez zmian, nadal czekam na @ dzisiaj pierwszy dzień po odstawieniu i nic zero jakichkolwiek objawów na @ i jak mnie przez cały cykl bolał brzuch to dzisiaj przestał wrrrr Jak nie czekamy na @ to przyłazi a jak na nią czekamy to jak na złość nie ma jej i nie ma :(

Gość izoterma30
hehehe pewnie do tej pory czekałas z nadzieją, żeby nie przyszła, a teraz jak raz..:) u mnie tak było i czekałam 4 dni:) Ja czuje sie całkiem dobrze dzisiaj. w pracy miałam chwile słabości, zrobiło mi sie słabo, ale jakos dałam radę. No i jeszcze jedno,bo troche jest to dla mnie nie jasne, od czego w takim razie zależy kiedy jest pobranie jajeczek. Ja mam jeden jajnik, mam ok 15 jajeczek (jak na jedej jajnik to ok) miały w oniedziałek średnio 8 - 10 mm), estradiol miałam 141.

Pobranie zalezy od tego jak dojrzewaja pecherzyki :) jak reaguja na stymulacje i jakiej sa wielkosci. Nie mozna tego przeciagac, bo ok 20dnia cyklu komorki ktore rosna w srodku, nawet jezeli sa za male, sa juz "przeterminowane" i nie nadaja sie do zaplodnienia. Dlatego tak wazne jest dopasowanie dawek, bo jezeli na poczatku sa za niskie i wszystko sie rozciaga w czasie to cale podejscie jest anulowane. W moim przypadku bylo tak, ze gdy widzial pierwszy dojrzaly pecherzyk, dawal 2-3 dni czasu dla reszty na podgonienie, a potem punkcja. W pierwszym podejsciu mialam 16 pecherzykow - do zaplodnienia nadawalo sie 11, prawidlowo zaplodnilo sie 5, do transferu dozyly 2. W drugim: 32 pecherzyki, 16 dobrych, zaplodnionych 8, transfer 2szt i 3 do mrozenia. Niestety w przypadku komorek jajowych ilosc nie idzie w jakosc :(

Gość izoterma30
jestem juz po wizycie, troche mnie lekarz uspokoił. Tak naprawdę dzisiaj jest 11 dzien stymulacji (nie liczy sie od dnia miesiączki, bo po tabletkach to jest wszystko rozregulowane) Wszystko jest dobrze. Estrolit skoczy mi 600, jajeczka rosną srednio mają 10 max 14. wizyte mam w sobote, ale i tak dopiero w przyszłym tygodniu byłby koniec, jajeczka maja miec ok 20mm:)

Hej :) a co tutaj taka cisza???? izoterma hallo jesteś tu??? :) Co u Ciebie ? jak się czujesz?? kiedy masz wizytę ?? U mnie chyba wszystko się wydłuży bo jakoś @ tej małpy cholernej jak nie bylo tak nie ma i się nie zanosi na to żeby w najbliższym czasie się pojawiła :(

Gość izoterma30
tygrysek, jestem, jestem, wyzej opisałam o dzisiejszej wizycie, kolejną mam w sobotę. A Ty kiedy masz wizyte zaplanowaną? Bo jak sie dowiedziałam, cyklu nie licy sie od dnia okresu tylko od dnia stymulacji i tak jak wspomniałam, dzisiaj jest moj 15 dzien cyklu - trocge sie bałam, ze to tak długo, ale lekarz mnie uspokoił, ze to dopiero 11 dzien stymulacji, wiec jeszcze nie jest źle:) Głowa do góry:)

widziałam wlaśnie że napisałaś :) Ja nie mam w sumie zaplanowanej wizyty ale myslałam że w sobotę już pojadę ale jakoś @ nie ma a ja mam być na wizycie w drugim dniu cyklu

Gość izoterma30
Czyli pewnie też od drugiego dnia zacznie ci się stymulacja :-) będzie dobrze. Ja dopiero @ dostałam po 4 dniach.

tyle że ja w tygodniu nie będę mogła jechać bo nie dostanę wolnego i będę musiała czekać kolejny cykl żeby trafić na wikend :( i tak w kółko

Gość izoterma30
kurcze, a nie chcesz jakiegos zwolnienia sobie załatwić, isc do lekarza iternisty. Wiem, ze czasem w pracy bywa róznie, ale moze jeszcze da sie cos zrobić?

no niestety u mnie w pracy L4 jest nie możliwe :( Pracodawca nie przyjmuje zwolnień. Wiem że musi ale wiesz jak to jest jak się raz postawisz to powie że na moje miejsce jest 10 innych osób które L4 przynosić nie będą :( No nic trudno będę musiała poczekać jeszcze kolejny miesiąc chyba że coś wymyślę jeszcze albo jakimś cudem dzisiaj przyjdzie @

Gość izoterma30
ehhh... to nieciekawie, w takim razie trzyamam mocno kciuki, może jakoś przywołamy tą do tej pory niechcianą @. Kurcze, gdybym mogła Ci pomóc to przebrałąbym sie za Ciebie do pracy, zebys tylko mogła pojechać.

Gość tygrysek33
Hej :) No fajnie by było jakby się tak dało żebyś mogła za mnie przyjść :) U mnie nadal brak @ :( więc się już nie łudzę że dzisiaj się zjawi :( i będę miała nie stety w plecy cały cykl :( znowu. No nic trudno się mówi nic nikt na to już nie poradzi. Ale za to trzymam mocno kciuki żeby Tobie się udało :D

w końcu dostałam @ :) Chyba razem przywołałyśmy tą małpę :) i już się zarejestrowałam na jutro więc jednak zacznę od jutra stymulację. Tylko nie ma mojego lekarza i zapisali mnie do innego lekarza. A jak tam u Ciebie???

Gość izoterma30
Nawet nie wiesz jak sie cieszę:) super:) no to zaczynamy:) ja mam wizyte jutro i mam nadzieję, że juz sie czegoś dowiem konkretnego. A Ty daj znac jutro po wizycie:) Pewnie dawno tak bardzo nie ucieszyła Cię @

oj tak nigdy się jeszcze tak nie cieszyłam z okazji przybycia @ :) na pewno napisze co mi powiedzieli na wizycie :) A u mnie jakaś dziwna ta @ bo teraz już tylko brązowe plamienie, a @ zaczął się około 12 i już nic z tego nie rozumiem

Gość izoterma30
Spokojnie, ja tez miałam takie krwwienie ze trudno je tak nazwać, było to bardziej plamienie, ale to tak ma być, przynajmniej tak potwierdził lekarz:) wiec spokojnie, głowa do góry.

Gość izoterma30
tak, tak miałam po tabletkach i lekarz mi powiedział, że to normalne. a pierwszy dzien "cyklu" to bedzie pierwszy dzien stymulacji. Wiec to wszystko jest takie rozregulowane. przed pobraniem jajeczek a pierwszym dniem cyklu moze minoąc nawet 20 dni, zalezy jak jajeczka bedą rosły i przy tym jak bedzie rósł estrolit.

Gość izoterma30
Jestem juz po wizycie i na wtorek mam termin na zabieg:), az mi sie humor poprawił i troche sie uspokiłam:) dzisiaj wziełam dwa ostatnie zastrzyki, jutro o 22.30 mam jechać na jakiś inny zastrzyk no i byle do wtorku:)

Gość izoterma30
Tygrysek daj znac co u Ciebie mamamlodego, napisz prosze czy miałas zastrzyk pregnylu i na co on właściwie jest?, jak działa i jak sie po nim czułaś?

Ja dopiero wróciłam do domu, się wysiedziałam że masakra. No nic ale od jutra zaczynam w końcu stymulację :) Dostałam Gonal po 150j przez pierwsze 3 dni i Gonal 200j przez kolejne 3 dni a na koniec dostałam cetrotide na 8 i 9 dc i encorton od dzisiaj dwa razy dziennie po 1. Bardzo się zdziwiałam bo nie zrobili mi badania AMH. Kolejna wizytę mam za tydzień w sobotę. izoterma ale fajnie że już we wtorek będziesz miała punkcję :) Będę tzrymała mocno kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Gość izoterma30
tygrysek super:) to spore masz te dawki, ale ja jeszcze brałam menopur (jakos tak), wiec moze w sumie bedą podobne dawki:) o pregnylu juz poczytałam, podaje sie go jak dobrze zrozumiałam ok 36 godzin przed zabiegiem. ja mam go dostać jutro o 22.30 Byle do przodu:) i nie martw sie bedie dobrze:)

izoterma a czy Ty miałaś badanie AMH??? bo troche mnie martwi że mi tego badania nie zrobili

Gość izoterma30
niee nic mi to badanie nie mówi, szczerze to nawet o nim nie słyszałam:)

AMH mogą pomóc przewidzieć liczbę potencjalnych jajeczek i podobno każda kobieta przed procedurą robi to właśnie badanie, ale mi nawet nie wspomniał lekarz nic o tym. Ja to jak już wracaliśmy się "obudziłam" że nie mam wyniku tego właśnie badania /

Gość izoterma 30
No to jestem pewna, ze nie miałam tego robionego. Myślę ze to badanie jest zbędne. A był twój cykl wcześniej monitorowany?

Hejo :) ja miałam listopad na duphastonie bez monitoringu, grudzień na clo i duphastonie bez monitoringu , styczeń na clo i duphastonie z monitoringiem ale u mojego gina tutaj na miejscu nie w klinice. Dzisiaj pierwszy zastrzyk wieczorem i już się boję:( A w którym miejscu Ty robisz ten zastrzyk ???