Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość anastazja 22

perforacja przegrody nosa,przeszczep

Polecane posty

Gość gość
Prawie jak Michael Jackson Hehe

Gość gość
I Nos ci odpadnie

Gość gość
Nie naśmiewajcie sie z czyjegoś nieszczęścia bo i was może coś takiego spotkać.

Gość gość
Warmińsko mazurskie,i co będziesz jechał na konsultacje do Neuss?Wczoraj pojawił się nowy komentarz.U mnie nic nowego byłam jeszcze na jednej konsultacji profesorskiej i muszę czekać ok.pół roku.Proponują mi operacje w Polsce ale jeszcze myślę.Mam trzy możliwości Warszawa ,łódz lub Police.Cały czas myslę o Neuss ale przeraża mnie odległość i kwota operacji.

Gość gość
A kto Ci proponował w Polsce i jak ci się z tym żyje teraz po takim czasie, powiem szczerze że się zastanawiam bo mi to nie przeszkadza oddycham normalnie nic nie boli itp jest wszystko ok

Gość gość
W klinice w Policach prof.Prowans lub prywatnie W-wa dr.Janusz Jaworowski podejmuje się trudnych przypadków ostatnio zamykał dużą perforacje u kobiety w lutym tego roku jest jej komentarz na jego stronie lub br Krawczyński.Wiem że w szpitalu w Warszawie na Banacha lub Szaserów zajmuje się tym dr.Gotlib i w Lublinie dr.Kupisz.Ale nie mam przekanania do Polski może za bardzo kieruje się opiniami innych.A jak mi się żyje?Dobrze nie jest ale od czasu jak wogóle nie zaglądam do nosa jest trochę lepiej.Oddycham w miarę dobrze raczej mnie niie boli tylko trochę ciągnie,muszę cały czas natłuszczać w środku.Myślę ,że zaczynam się do tego stanu po prostu przyzwyczajać.Chciałabym to zamknąć zwłaszcza że pewien lekarz porządnie nastraszył mnie co mnie czeka i czym grozi posiadanie dziury.Ale tutaj z tą skutecznoscią zamykania jest cienko jeszcze mam czas więc nie myślę tak pochopnie jak na początku.P.prof. powiedziała mi że jeśli w Polsce to lepiej żeby zajął się tym chirurg plastyk.Jeśli nie będzie działo się nic gorszego to czekam i myślę jednak o Neuss,chyba że tu ktoś mnie przekona o szansie powodzenia operacji.

Gość gość
Niepotrzebnie cię nastraszyl nie wszystkie dziury w przegrodzie wymagają zamknięcia. Nawet jest to opisane u dr. Vuyk jak i u. Kilku innych z USA tak więc myślę że żalezy to czy krwawi czy się powiększa itp. Nie decyduj się się zbyt pochopnie wybierz najlepszą opcje dla siebie.

Gość gość
Komentarz widziałem u dr Michalika z mml że zamykał możesz jak chcesz sprawdzić.

Gość gość
U mnie niedawno też rozpoznano perforację o śr. ok. 3 mm w części przedniej, bardzo się zmartwiłam. Najważniejszy jest fakt czy perforacja się powiększa czy nie. Jeśli nie, to operacja nie musi być konieczna. Jednak w związku z dużą obawą, jaka sytuacja jest i będzie u mnie wybrałam się kilka dni temu na konsultację do P. dr Krawczyńskiego do Łodzi i jestem szczerze zadowolona. Dr dokładnie obejrzał ubytek i stwierdził,ze jest zagojona i nie powinna się powiększać. Z uwagi na trudną lokalizację (z przodu) oraz znaczny ubytek chrząstki własnej po nieudolnej septoplastyce raczej nie zachęcał do zabiegu (co nie oznacza,że nie podjąłby się operacji, ale nie forsował tego pomysłu na siłę). Zaproponował obserwację. Dr wydaje się profesjonalistą, nie naciąga na niepotrzebne procedury, bardzo sympatyczny i cierpliwy. Polecam, choćby dla własnego uspokojenia.

Gość gość
Dobrze słyszeć ja też będę musiał udać się do dr krawczynskiego chyba jest to najlepszy fachowiec w Polsce.

Gość gość
Też masz perforację?

Gość gość
Niestety tak też po prostowaniu już się wypowiadalem na tym forum. Pozdrawiam i trzymajcie się

Gość gość
Witam serdecznie! Chcialam sie podzielic swoimi doswiadczeniami. Jestem po operacji zamykania perforacji. Operacja prowadziona wlasnie przez dr Stange. Ogolnie dostalam 95% ze przeszczep sie przyjmie.

Gość gość
Witam i jak tam było jak samopoczucie po operacji i jakie koszty były.

Gość gość
Jak na razie jest ok goi sie wiec swedzi piecze troche denerwujace ale ogolnie nastawialam sie na gorszy bol. Mieszkam w Niemczech a tu ubezpieczalnia pokrywa koszt operacji wiec wlasciwie nawet nie wiem ile kosztuje. W czwartek mam wizyte u swojego lekarza wiec licze ze mi powie dokladnie jak to wyglada czy dobrze sie goi itp.

Gość gość
A dużą miałaś perforację?Jak wygląda metoda stosowana przez dr. Stange.W Niemczech 95 % w Polsce 5 % powodzzenia operacji.Jak możesz to napisz coś więcej.

Gość gość
Jak możesz to daj znać co lekarz powiedział po konsultacji a w Niemczech ile czasu czekałas na operację?

Gość gość
Performacja mialam okolo 5 mm. Na konsultacje czekalam jakies 2 miesiace i nastepnie na operacje 2. Chrzasta jest pobierana z ucha a jak dokladnie nazywa sie ta metoda to nie wiem ale jest to zwiazane z laserowym polączeniem chrzastki z przegroda.

Gość gość
Chciałam jeszcze zapytać ile czasu żyłaś z tym ubytkiem,czy przeszkadzało ci to i czy był to skutek operacji np.prostowania przegrody.Czy dr.Stange powiedział ile czasu musi minąć żeby mieć pewność ,że przeszczep się przyjął.

Gość gość
O performacji dowiedzialam sie po ciazy jakos 9 miesiecy temu. Performacja powstala na skutek infekcji najprawdopodobniej :/ jesli chodzi o dolegliwosci nie wspominajac o ciaglym dreczeniu sie to rowniez sluzowka wysychala poprzez zaburzona cyrkulacje powietrza, "gwizdanie" i ciezko mi sie oddychalo uczucie takie jakbym nie mogla do konca powietrza nabrac.

Gość gość
Ja mam po prostowaniu przegrody też najprawdopodobniej na wskutek infekcji ,którą lekarze nazwali procesem gojenia.Ubytek mam prawie rok a dolegliwości podobne do twoich,fizyczne i psychiczne.W Polsce operacja jest płatna i z bardzo małym wskażnikiem powodzenia o ile wogóle ktoś się jej podejmie.Tak więc mam problem ,w Niemczech tez płatna i to wcale nie mało kosztuje.A może masz namiary na lekarza w Niemczech ale bliżej Polski ,który tym się zajmuje.Słyszałam o dr.Kaschke z Berlina ale nie mam wiele informacji na jego temat.

Gość gość
Moj lekarza polecil mi dr. Stange na miejscu mialam rowniez lekarzy ktory zajmoja sie takimi operacjami ale on nie dawal zadnych pewnosci. Do Neuss tez mialam daleko bo 200km ale mimo wszystko wybralam wlasnie ta klinike i jak narazie jest wszystko ok no i samo to ze dawali mi taka pewnosc ze bedzie dobrze i przeszczep sie przyjmie.

Gość gość
Trzymamy kciuki za. Ciebie daj znać czy się przyjęło wszystko.

Gość gość
Witajcie, czytam i chyba sie zgubilam, bede wam wdzieczna za pomoc. Dr Krajewski i dr Krawczynski - to Krajmed w Warszawie, Dr Stange nie znalazłam w necie, poprosze o wiecej informacji, w USA - kto tam jest godny polecenia? Dr Hade Vuyk znalazla - wysle tam zdjecia - Amsterdam. Ja niestety mocno krwawie i juz nie mam sily, musze cos z tym zrobic jak najszybciej. Nos mnie boli, krwawi, nieladnie pachnie (moze mam juz obsesje), przeszkadza mi to w funkcjonowaniu. Znalazlam was niedawno, czytam i jeszcze bardziej sie boje.

Gość gość
Jak krwawi to nie dobrze, Masz tutaj dr stange opinie https://m.jameda.de/neuss/aerzte/hno-aerzte-hals-nase-ohren/dr-thoralf-stange/uebersicht/81123754_1/ Przyjmuje w https://www.hno-neuss.de Jeśli chodzi o Amerykę to dr Hamillton ale tam jest bardzo drogo. W krajmedzie z tego co się. Dowiadywalem robią takie coś ale nie znam rezultatów. Vuyka bym odpuścił.

Gość gość
I druga sprawa po czym masz perforacje? I od kiedy

Gość gość
Dziekuje za info i za linki. Umowilam sie na wizyte do dr Krajewskiego w drugiej polowie kwietnia, 4.04 w Enel Medzie dr Cecherz (mam w pakiecie - zobaczymy co powie, moze kogos wskaze, poleci). Dlaczego odradzasz dr Vuyk? USA - sprawdze cene - domyslam sie ze moze byc bardzo drogo. Zostaja tylko Niemcy? Perforacja po Otrivinie, od 2013 roku. Najchetniej podałabym ich o sądu, a jak widze ich reklamy to mi słabo.

Gość gość
Daj znać co powiedzieli na konsultacjach.A duży masz ubytek?

Gość gość
W mojej ocenie duzy, ale 4.04 bede wiedziala wiecej po pierwszej konsultacji. Sprawdzilam cene w USA 18700-25k USD ...

Gość gość
Vuyka odradzam bo czytałem o statystykach danych lekaży i miał on w granicach 40% skuteczności. Jeszcze z mojej strony tego lekarza mogę polecić. http://stedile.med.br Bardzo wysoka skuteczność ale nie wiem jak z ceną.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się